Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, Sziasztok!
A linkelt kapcsolásirajz elég érdekes. A C9 és a C1 sorosan kapcsolódik... mi értelme ? A Q2 fet, pedig csak az erősítését változtatja a Q1 tranyónak. Ennek a hatása elég kicsi, szerintem, mert mégha 1x lehozza akkor sem történik jelentős változás. A kapcsolási rajzot módosítanám úgy, hogy a Q2 fet drain-ét átkötném a C9-C1 közös pontjára, a szabadon maradó C3 negatív pontját pedig az áramkör testpontjára kötném. Ennek már működnie kell. Persze ha, az LFO áramkör is működik, ami a lüktetését ütemét adja az egésznek. (A reverse LOG poti esetén arra gondoltak, hogy a normál bekötés helyett fordítva kell bekötni. Vagyis csuszka marad a helyén, de a poti testpontja lessz most a jelen.)
Sziasztok!
Régebben már kérdezösködtem itt, szájharmónikához való torzítóról, de még mindig keresem a megfelelőt. Kipróbáltam már sokmindent, többek közt multipedálokat is, de nem találtam meg a megfelelő hangzást. Egy behringer xenix 802-es keverő efektútjába kötve kéne használnom. Gondolkozom csöves torzító építésén is, de még nem szántam rá magam. Ha tud valaki bevált, herflis torzító kacsolást, akkor várom nagyon. Elöre is köszi!
Sziasztok!
Először is bocs az előbbi kérdésért Lenne nekem egy olyan elképzelésem, hogy a gitáromhoz hordozható 9V os elemről működő fülhallgató erősítő. Aztán egy jó hangú kb 50-60W-os gitárerősítő(lehetőleg nem IC-s) , vagy ha csak egy előerősítőt hangszínnel (Vol,Mid,Trb,BasS,Gain) küldene nekem valaki azt nagyon megköszönném! Unatkozok és építési vágyam van
kösz-.- Ez a kapcsolás mi???
De az 2 tranyóbol szokott állni nem? Nem lehet hogy egy kis erősítő?
Gondolom agulul nem tudsz mert oda van pontosan írva hogy mi ez, erősítőnek erősít is természetes valamennyit de ne várd el hogy ez akkora nagy durranás lesz mert semmit nem lehet rajta korrigálni. Ha ilyet keresel akkor egy Dod250 vagy Disortion MX+ kapcsolását nézd meg mert nincs benne sokkal több alkatrész, erősít is, meg piszkálhatod a torzítást is meg a hangerőt
4
Az amúgy hülyeség hogy ha a 680 as ellenálás helyére berakok egy potit?Akkor szerinted tudnám szabályozni a torzítást?
Igen de mivel egytranzisztoros ezzel nem a torzítást hanem a hangerőt szabályoznád! Akkr inkább már a diódák környékére, de egy erősítő tag lenne még pluszba lenne az lenen a tuti, Ha kisérletezni akarsz akkor próbáld ki nyugodtan, ha pedig készen akarsz akkor a mint fent említettem. GGG
illetveTonepad oldalakon nézz szét itt eléggé kész kapcsolások vannak amik működnek
A linket meg elronrottam: www.generalgutargadgets.com ill www.tonapad.com
Üdv
Az előbb belinkelt 1 tranyós torzítóban milyen értékűek a kondik? 22-es elkó gondolom 22uF, .1 el jelölt polarizálatlan kondi az 100nF lenne?
Igen az 100n, fránya amcsiknál szabvány így megadni
Sziasztok.
Segítek egy kicsit: www.tonepad.com www.generalguitargadgets.com remélem így jó lesz.
Mostmár jók a linkek, nem tudom miért voltak roszak az előzők :/ Kösz!
Igazán nincsmit , a tonepad tonapad-nak volt írva, a guitar-ból meg hiányzott az i betű.
Vagyis egyszerűen el lett gépelve. Ezért jó a ctrl+c , ctrl+v megoldás, az amúgy működő linkeknél.
Kicsit lehet, hogy OFF, de kapcsolódik az effekt témához. Van egy kedvenc Delay-em. Ha tápegységről használom, akkor van valami háttérzaj. Elemmel hibátlan. Már próbáltam kondit párhuzamosan kötni a bemenő táppal, de nem igazán segít. Nem lehet csinálni, vagy venni valami szűrőt, ami kiszűri a táp zaját?
Milyen tápról használod ? Mert ha sima dugasztáp akkor lehet az a gond , olyan táp kellene neki esetleg ami stabilizált !
Én azt hittem, hogy minden vacakra alapból ráírják, hogy stabilizált. Ha hazaértem megnézem. Köszönöm.
Nem tudom mi okból, de a filléres stabilizálást nem teszik bele szinte semmibe.
Mert akkor sem a táplált készülék, sem az adapter sosem menne tönkre, és nem vennél újat...
Gondolj csak bele, az összes adapterre a max áramterhelés melletti kapocsfeszültséget írják rá... p.l. 12v/300mA, ha csak 50mA-el terheled, tuti jön abból még 16v is...
Azért mérd meg azt a dugasztápot, mennyi a kimenőfeszültsége, mert ha jóval több, mint 9v, akkor érdemes egy 100µF - 7809 - 100µF + 100nF szűrőkomplexust tenni rá, esetleg az első kondival sorban még egy 100ohm-ot is, ha csak pedálra használod, a néhány mA-ével.
Ja, az én kommersz dugasztápjaim között ilyenek vannak:
12V helyett 20V, a 4,5 voltossal 9 voltos készüléket hajtok, stb. Nagy genyóság, az biztos. Mondjuk van néhány normális gyártó, aki készülékhez állítható feszültségű töltőt/tápot ad, pl tök jót kaptam az egyik hajvágóhoz, meg egy párásítóhoz is, és ráadásul 800-1000mA-t tudnak.
Sziasztok!
Hiába keresek, nem találok tremolóról kapcsrajzot, kezdő vagyok az oldalon!!! Valaki segítsen
Szuros hosszabbito csatlakozot hasznalj .Arrol taplajal mindent.Leszurik a halozatbol jovo zavarjeleket es vedelem is van feszultsegugras ellen.Van olyan is amin UTP es telefon csatlakozo is van , szurovel es vedelemmel.Egy havernal kivedett egy villamcsapast ami a halozatra esett ,csak egy par dioda eget ki a vedokapcsolasban.
Kaphato halozati csatlakozokabel szurovel, erositohoz.
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy ha gyári torzítókat nem 9V al hanem 18 v al hajtok meg akkor mi történik, a gyakorlat azt mutatja hogy semmi mert ugyan úgy működik ahogy elemmel csak van egy 18V ols tápom ami teljesen zajtalan és ha ha semmi kárt nem okoz akkor nem raknék bele feszültség osztót.
Szóval ha 18V al üzemeltetem akkor elhet bajuk az effekteknek. Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |