Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi urak a biztatást, ez jól esik, igyekszem a legtöbbet kihozni a dolgokból. Dehát mi baj lehetne ha ilyen jó kis csapat segíti az embert?
Doncso, nem akkora tudomány ez. Biztos, hogy jó lesz.
Bízom benne. Azért ebbe most több esélyt látok, mint annó a G807-nél, az totál bukott project lett.
...sajnos
Találtál már rá embert aki életet lehel belé? Kár lenne azért a sapkásért...!
Az az erősítő nálam kötött ki. Darabokban van. Nem valószínű, hogy mostanában építek valamit 807-ből.
[OFF]Janikám, vasárnap mi lesz? Megyünk csövezni?
Idézet: Imi ! [/OFF] Nekem is azt mondták egy másik topikban : "kilógatsz egy-két csövet egy fadobozból és kész ! Ha tudná szegény hogy azért ez nem egészen ilyen egyszerű ?[OFF] „nem akkora tudomány ez”
Nem "lenézni" akarom magunkat, de Doncso mester Köbzoli szárnyai alatt tevékenykedik, és mi is figyelgetjük első repüléseit, ha kell, elkapjuk.
Hétvégén itt volt nálam és láttam rajta a nagy lelkesedést. Lehet ,hogy akkor döntötte el, hogy lesz még neki csöves erősítője amikor meglátta és meghallgatta nálam annó a piccolot.
Azt hiszem Doncso Papa meglőkésében nekem is benne volt a kezem, hiszen a trafókat, csöveket, és minden alkatrészt odaadtam Neki.
Idézet: „Nem "lenézni" akarom magunkat, de Doncso mester Köbzoli szárnyai alatt tevékenykedik, és mi is figyelgetjük első repüléseit, ha kell, elkapjuk.” Ez azért így ebben a formában őszinte örömmel és jó érzéssel tölt el.
Így igaz Müszikém , veled cseréltem, és ha te még a G807 előtt nem piszkálsz, hogy
Idézet: akkor ma nem építeném. Azt hiszem te tudod, hogy nekem nehéz megmondani mit szeretnék, de neked sikerült, amit azért nagy szó. Szerencsére van segítség, amikért nagyon hálás is vagyok, mindenkinek. „te Doncso, én tudom mi kell neked, csöves erősítő”
Figyelek és kérdezek mindig, ezt tudhatod
GRATULÁLOK MÜSZIKÉM!!!
Doncso, örülünk neked!! Még a JLH-ról is lemondtál, egy csövesért, főleg ha meghallod az EL84 lágy, finom, meleg hangját, akkor meg végképp megcsövesedsz. Majd jön a RIAA, a füleserősítő, stb...
Ez igazából úgy volt, hogy ugye volt a G807, tulajdonképp az által ismerkedtünk meg, akkor ugye úgy voltam vele, hogy nekem nem kell több csövi, de csak motoszkált a fejembe, meg Müszi is unszolt, amiért ezer köszönet, majd úgy ahogyan mondod, meghallgattam nálad a piccoló-t , az egy mély nyomot hagyott bennem, akkor el is döntöttem, ahogy lesz rá alkalom, nekem kell egy csöves erősítő. Annyira magával ragadott a varázsa, hogy szerintem nagyon fogom szeretni. Titkon bevallom, azért kicsit sajnálom a 807-eket, dehát elsőre nem lehet repülőt vezetni, ez valóban más világ, nem az az "egyszerűen utánépítem" kategória. Szerintem meg kell adni a tiszteletet ezeknek a csöveknek, mert lelkük van.
Idézet: „Még a JLH-ról is lemondtál, egy csövesért,” Ez bizony így van, pláne, hogy a G807-hez annó az épülő JLH-m trafóját áldoztam fel, ami oda is lett, nem mintha nem tudtam volna szerezni egy 24V trafót másikat, de akkor a JLH-t is abbahagytam.
Ugye-ugye, Doncso Papa! Megszeretted Te a csöveket!
Azt tudtam, hogy a JLH trafóját áldoztad fel.
Így igaz, én mennyi mást is, például egy komplett EAG 760C-t, a trafóit, csöveit, alkatrészeket, rengeteg munkám benne volt, de nem bánom, mert sokat tanultam is belőle, ami nem baj, igaz akkor csalódott voltam, de ma már belátom, gyorsan össze akartam dobni, csakhogy halljam már mi az amiről mindenki beszél, de ma már tudom, ez nem csak így megy.
Nahát én ugyanezt akartam és meg is "terveztem" a világ legösszetettebb csövesét, persze ugyan az lett a sorsa mint a Te G807-ednek. Mindegy én is tanultam belőle és röpke két év elteltével meg is építettem a PCL86 SE-met ami mindenért kárpótol! :yes:
Persze hangzásban nem ez a csúcs de a látványa számomra az.
Szerintem sokaknak vannak bukott csöves projectjei, azért nem olyan könnyű ez, mint amilyennek elsőre látszik. De azért bele lehet rázódni.
Oké de az más, neked ez nem az első komplett működő végterméked lesz még ha az előzőek monók is voltak!
Mondjuk én is csináltam előtte kompakt varázsszemes kütyüt EZ80-al meg ECC82-es előfokkal, de az sem erősítő volt!
A Hegylakó is azt mondta, hogy "a türelem erény"
Akkor ott valami tényleg nincs rendben,mert egy csövesnek "erénye" a középtartomány ,legalábbis én eddig mindig ezt tapasztaltam.
üdv
Én az ECL-eket sajnálnám, helytte a jóval olcsóbb és sokkal beszerezhetőbb PCL86 Persze ha lenne egy gyári EAG AE-211 na abba már nem sajnálnám.
Csak az E fűtés miatt ragaszkodom az ECL-hez, Janikém. :yes:
Megkérdezhetem, hogy milyen kimenők lesznek benn?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |