Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ja hogy olyan a hálótrafód Meg a varázsszem is 6,3 voltos
Van 5db egyforma ECL86 rádiókimenőm. Felajánlom valakinek aki 5.1 erősítőt akar építeni. Jó lesz PCL86-hoz az 5SE csatornához. A mélynek meg PP kell.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Mennyire lehet terheletlenül hajtani egy csöves erősítőt? Mármint a kimenő trafó szekundere a levegőben lóg. Esetleg jóval kisebb terheléssel járatni 300-600 ohm?
TV-kimenők, és rádiótrafót fogok reményeim szerint felhasználni.
üdv
Hogyan ajánlanád fel? Miért, mennyiért?
Én meg ha jól emlékszem Action2k laci említette hogy 5.1-es házimozit akar építeni! Én lehet Lapose kollegától kérek egyet,hátha ad,mert nekem egy,max 2 kellene! attól függően,hogy sikerül-e megtekernem a leszakadt vezetékű trafót! Egyébként elvileg 0,3 és 0,4mm a huzalok átmérője! Beszéltem Matthew kolegával,és ő aztmondta hogy jó lesz nekem,ha osztottan tekerem meg! Várom a véleményeket!
Természetesen ingyen mert nekem nem kellenek. HiFi-re nem alkalmas. Házimozira jó lehet a picike mérete ellenére is. Mélyet úgyse kell átvinniük. Arra ott a sub csatorna. Csak annak szánom aki tényleg meg is építi belőle az 5.1-es erősítőt.
Sziasztok, ma ismét haladtam az EL-el, csöveket és a trafót betettem a helyükre, illetve köbzoli tanácsára, kibéleltem aluminium öntapadóval a belsejét, az árnyékolás miatt, jelenleg így néz ki a dolog. Hát mit mondjak, van még vele meló rendesen.
De gyorsan halad valaki! Már a csövek is benn...
Jani: Csak azért kérdeztem, mert nekem az UBL21-hez kellenének kimenők.
Doncso az a hálózati trafó lehet nagyon közel lessz a kimenőhöz . Csak ugy szemre tetted be ? vagy netán csináltál az elhelyezéssel kisérletet .
Ahhoz szerintem kicsik lennének méretre. 5cm2-körül javasolom a min. keresztmetszetet.
Csak akkorát is honnan szedjek...
Csöves tv képkimenője az pont annyi. Valaki itt egyszer feltett egy képet, hogy egy vödörnyi van neki.
Ajjaj! Eltalálom..... És nem! Emlékszem, de a feltöltőre nem.
Lapose kolléga volt! /Egy eleki srác./ , nekem itt lenne a szomszédban...
De nekem is van jónéhány! Egyébként 6,5cm2-es!
Hát csak szemre, de köbzoli már szólt is hogy az úgy nem lesz jó, holnap elrendezem máshogy, kaptam egy jó kis tippet a mikéntjére, erre mondjuk nem gondoltam eddig, hogy ilyenek számítanak.
Na, Te majd jövőre a falunapra hozod!!!
Bizony, megszórja. Csöves végfokozatokban jóval nagyobb impedanciák vannak, sokkal könnyebben összeszed zavarokat. A fűtésvezetékre is figyelj.
[off]Akkor nem csak én néztem annak...
Vagy mind a ketten képzelődünk
[off]Lehet, hogy nem az, de majd Doncso megmondja a tutit!
Hát urak, ha nincs több tipp, akkor elárulom, az az egér mutatóm, ugyanis print screen-el csináltam a képet, és paintbe illesztettem.
Nem gondoltam volna, a fűtés vezeték elvitelére mi a javaslat, esetleg arra gondoltam, hogy azt is bevonom önapadós aluval mint az alaplapot.
Az mágneses szempontból nem árnyékolja. Zoli elmondja az idevonatkozó ismereteket Neked.
[off]Mi meg már azt hittük, hogy ott hagytál valamit! Még gondoltam is, ez meg hogy kerül ide... Valahogy l48 6ASG7 lézer-e jutott róla eszembe.
Hát ettől azért még messze vagyok
Idézet: Nem kell bevonni semmivel , csak simán összesodrod így mint itt középen és kész . Ja és a lehetőségekhez képest a lehető legrövidebb úton vezesd? „bevonom önapadós aluval mint az alaplapot” |
Bejelentkezés
Hirdetés |