Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Aszinkron motort szeretnék tekercselni. Van valakinek valami könyve elektronikus formában? Technológiai utasitások,ötletek, stb érdekelnének. Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy kis 2 tekercses 16W-os indukciós motorom ami egy mosógépszivattyúként működött. Egy gépkocsiból származó fűtőventillátort szeretnék hajtani vele ami jóval nagyobb teljesítményt igényelne a motor szinkron fordulatszámán, vagyis ha rátenném a kis motorra akkor valószínűleg túlmelegedne, vagy leégne. ![]() A kérdésem az, hogy át lehet valahogy tekercselni a motort, hogy a fordulatszáma ne változzon, de nagyobb nyomatékot tudjon kifejteni? ![]() Tippem, hogy vastagabb vezetékkel kell áttekercselni? Esetleg pontos számítás létezik arra, hogy mekkora menetszám és milyen vastag huzal mekkora teljesítményt eredményezne? Kérem aki tud segítsen! Köszönöm! ![]()
Szia!
Köszi a segítséget! ![]() 250W nem kellene, akkor használhatnám az eredeti DC motort is. Igazából olyan ~50W ra gondoltam, vagy annyira, hogy ne égjen le a motor. Van a tengelye másik végén egy gagyi ventillátor, esetleg azon javíthatnék még ami jobban hűtené üzem közben. Még az jutott eszembe, hogy 2db ilyen motorral hajtanék egy ilyen ventillátrkereket. ![]()
Köszöntelek benneteket, van egy kis problémám!
Van egy kínai szélgenerátorom amelyet újra kell tekercselni, de a tekercselőnek problémát okoz a 33-as horonyszám. Én is elektromos vagyok, és ezzel kapcsolatban esetleg ha tudtok valami infót, megköszönném A generátor állandó mágneses 8 pólusú forgórészű, az állórész pedig háromfázisú, 3x240V-os, 2kW-os, viszont követhetetlen és csúnya a tekercselés. Ha megkérhetlek benneteket, hogy küldjetekl email címemre valamilyen kiadványt, infót. Előre is köszönöm
Üdv mindenki!
Nekem is kellene a két tekercselésről szóló könyv. Ha megvan valakinek szóljon! Illetve ha nincs könyv akkor segítsen valaki ![]() A problémám az hogy babetta gyusziba az eredeti gerjesztőtekercset szeretném kicserélni egyedire. A vasmag 12mm magas és 0,19es zománchuzalom van hozzá. A kérdésem az, hogy hány menetet kell feltekercselni ebben az összeállításban, hogy jól működjön?
A két könyvben erre a problémára nem hiszem, hogy talász megldást.
Legegyszerűbb próbamérést végezni, az üres vasra feltekersz 50-100 menetet, alapjáraton leméred mennyi a fesz csúcsértéke (diódás kondis csúcsegyenirányító +DMM Vdc) Kis számolás -> menet/V, alapjáraton 100-150V között kell legyen a fesz. És esetleg rászámolhatsz arra is, hogy el fog-e férni a magon... (n*ezer menetes nagyságrend!) szerintem semmi értelme nincs az átalakításank. csá
Srácok !
Lenne egy elméleti kérdésem. Hogyan változna meg egy pici állandómágneses villanymotor (ami H0 vasútmodellben van, 5 pólusú, és a forgórész el van csavarva picit hoy kevésbé rángasson) ha a jelenlegi huzalnál vékonyabbal lenne megtekercselve. És a vékonyabb vezeték miatt nagyobb lenne a menetszám a tekercseken ?
És a feszültség tűrése is nőne ? Azért kérdezem mert van most egy modell motorom ami 6V -ról 1A-t vesz fel, ami nem normális, mert egy ilyen motor üresben 12V -ról max 200mA -t szokott ha jól emlékszem. Huzalt pl egy relé tekercsének feláldozásával tudnék kinyerni hozzá. Nem tekercseltem még sohasem, de ha nem tudom visszacserélni ezt a motort, akkor ennek mindegy lenne. Jah, még1 kérdés: Ahhoz hogy elinduljon, így magasabb feszültség kéne ?
Remélem működni fog...
Igazából azért lesz ilyen a tekercs mert amit lehet kapni utángyártottat azokat nem lakkozzák és gyorsan tönkremennek.Ezt meg legalább tudom lakkozni soronként. Kösz a segítséget! csá
Sziasztok!
Egy egyfázisú 2 tekercses motort szeretnék áttekerni úgy, hogy kisebb fogyasztású legyen. Valahol olvastam, hogy ha egy számmal vastagabb huzalt használok akkor jelentősen nő a motor hatékonysága. Igaz ez? Akkor tekerjek több menetet, de vastagabb huzallal? ![]() Nem tudok menetszámot és huzal vastagságot mondani, de a motor 70W üresjáratban és 170W kicsit terhelve? Létezik ez? Vagy valamit rosszul mértem?
Sziasztok! Elküldené valaki nekem a tekercseléssel kapcsolatos könyveket elektronikus formában? Esetleg meg tudná mondani valaki, hogy milyen lakkal vagy műgyantával lehet a feltekert meneteket rögzíteni? egy kawasaki 3 fázisu generátor állórészét szeretném újratekercselni, mert az egyik résztekercs leégett és letestelt. polervin kukac citromail.hu
Hello!
Nekem kéne! Tudom, hogy régi a téma, de hátha. e-mail: daniel@kasza.hu
Köszönöm a könyveket!
Szép napot mindenkinek! Az esetleges metró barátoknak pedig: http://www.youtube.com/view_play_list?p=2D3896C5B54A48E9
Sziasztok!
Szeretném én is elkérni a motor tekercselésről szóló könyvet. Köszönettel!
Sziasztok!
Én is megkaphatnám a két könyvet? Elöre is köszönöm.Üdv!
Szia Yloz, elküldtem a könyveket a címedre. üdv
Szia!
Ha nem pofátlanság, nekem is el tudnád küldeni a könyveket? A a freemail-re nem megy, tudok adni gmail-es címet. Előre is köszi! Szia! Tomi
Szia!
Nagyon szépen köszönöm. Megkaptam! Szia Tomi
Sziasztok
![]() Én is beállanék a sorba kéregetni ![]() Előre is köszi Üdv ![]() ![]()
Szia !
El tudnád nekem is küldeni? Előre is köszönöm. Üdv Hangya ![]() ![]() ![]() ![]() Ezer hála és köszönet ![]() ![]() Nagy segítség ez a két könyv Köszi nagyon nagyon szépen ![]() ![]()
Szia!
Nagyon köszönöm az elküldött anyagot. Üdv: yloz ![]()
Sziasztok!
Újabb kéregetőként jelentkezem, ha valaki nekem is elküldené a szakirodalmat, nagyon örülnék neki. Előre is köszi! Szép napot mindenkinek! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |