Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   720 / 3602
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Straight cable kell...Megtaláltam egy másik PDF ben.
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 3, 2009 /

Sziasztok!
Csináltam egy kis videót a gázolajkályhám indításáról. Picit nehezen indult, de betudható annak is, hogy több óra állás után próbáltam indítani. A ventilátornak kicsit nagy hangja van, ez ma jött elő, holnap még orvosolni fogom. Második nekifutásra be is indult. Fáradtolajjal tökéletesen működik, de majd kipróbálom használt étolajjal is. Legalább majd jó szaga lesz. Elég sokat szívtam vele, mire ilyen állapotba hoztam, mert az elején azt se tudtam hogy kezdjek neki az indításnak. Két nap kellett mire rájöttem a turpisságra. Az elején füstöl egy kicsit, de amint bemelegszik el is múlik és semmi füstre utaló jel nincs. A teljesítményéről annyit, hogy 7kW-os és a levegő kifújó nyílása elé tett PET palack megolvad. A videó nem sikerült a legjobban, mert a teló csak ennyit tud, a drága telefont meg nem akartam kitenni egy fára. Bővebben: Videó
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Jó kis pötyögőt hordtál itt őssze.
Kis leleményességel, hátra szerelve még repülni is lehetne vele. A dzsetszon család irigyelne.

Na jó nem gonoszkodom tóvább, eltudom képzelni mit kinlódhattál a vassal. Grat!

Most már tényleg megyek. Jóéjt mindenkinek, a telepek lemerültek.

[ll--------------------] Battery low! Shutdown system...
(#) KTobi hozzászólása Okt 3, 2009 /

Lehet-e két gépet rá, vagy sem. Elég bonyolult kérdés. Azt tudom mondani, hogy elméletileg lehet. Osztálytársamnak működik. De a két gép nem látja egymást.
A másik a gigabites hálózat. Ez egy szép és jó álom. Manapság nem kiépíthető, otthoni célra. Egyedül az újabb alaplapok tudják ezt a sebességét. Routerek, switchek még nem. Én még nem láttam olyat, ami tudta volna. A gigabites hálózatnak más kábel kell. Nem a szokványos. Mert a szokványosban az érpárok egymással is csavarva vannak. A CAT 6 ban pedig nem, tehát a kábel közepén végigfut egy műanyag kereszt, hogy elválasztja a sodort érpárokat egymástól.

És még egy észrevétel. Rengeteg sok szöveget írtatok a mai nap folyamán nem győzöm olvasni.
(#) bankimajki hozzászólása Okt 3, 2009 /

Csatoltam egy hálózati kábelek bekötése doksit, hátha jól jön most valakinek :yes:
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Igazából jól összefoglaltad.

Idézet:
„TV: én egy héten összesen maximum 2-3 órát nézek, nem többet. Méla undor fog el a csatornák és műsorok legtöbbjétől. Kivéve: Spektrum, NatGeo....”

Ezzel én is hasonlóan vagyok.

Sőt. Képzeljétek el, egy hete ki lett cserélve az ablak a szobámban, és emiatt az egész hóbelevancot ki kellett vinni a szobából. A TV-t is. Igazából egyáltalán nem hiányzik, kivéve pontosan azokat a csatornákat, amiket te is említettél, plusz még 1-2 hasonló jellegűt, ami mifelénk fogható: Animal Planet, NatGeo Wild, Discovery.

Szóval tök őszintén írom, kizárólag ezek a csatornák hiányoznak, semmi más nem.
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Idézet:
„Amikor meg fiatalabb voltam”

Írta a vénséges ampervadász.
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Idézet:
„CAT 6 ban pedig nem, tehát a kábel közepén végigfut egy műanyag kereszt, hogy elválasztja a sodort érpárokat egymástól.”

Ezt nem is tudtam. Amúgy az említett műanyag kereszt, nállam benne is van a kábelben, előszőr azt hittem eltudom szakítani annyira nyulékony volt, de aztán rájöttem, horánt sem olyan gyenge, és végül elávgtam.

nemtudom miért, de FTP -n fel/le irányú forgalom működik, de ha pl ide akarok feltölteni egy képet, akkor nemtudok, sem a blogmra, sem máshova. Lehet valamit túl jól beálítottam a routeremben. Erre ráadodik az hogy olyan szerverekkel tartom a kapcsolatot, amik nemtámogatják a "le/fel töltés folytása" funkciót. Ha a routert beálítom, akkor nemminden esetben, de rebootol, ami így nem lenne szerencsés.
(#) highand válasza zenetom hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Foghagymát neki nyersen, okat. Csíp, de működik.
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Ja hát igen öregszem, és a bölcsesség fogamat nemtudom már elrejteni. Lassan úgy nézek ki mint egy mamut, ha még nem is brotoválkoznék mellé.

[----------------------] Warning Low voltage capacity Disaster halt...
(#) Stadi válasza KTobi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Nem vagy jól informálva. Nálam már több, mint 2 éve van gigabites switch, szóval régóta létezik. A routereknél tényleg nem terjed gyorsan a technológia, de ennek is megvan az oka: szinte mindenki az árcédulát nézi.
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Jók ezek a gázolajkályhák. (Nekem vizes van a kocsiban, tavaly kókányoltattam bele.) Kedvencem az a hang, mikor a lángot fújja a ventillátor. :yes:
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Tényleg jó hangja van, nekem is tetszik. Amikor beindul, akkor olyan a hangja, mint egy disznóperzselőnek. Ezt lehet is hallani a videón is, csak fülhallgatóval kell hallgatni, mert én sem hallottam a gép hangszóróján. Ezt is simán át lehetne alakítani vizessé, mert az égéstér két részre van osztva, egy külső és egy belsőre. A levegőt a kettő között fújja át, ahová csak két fém lapot kellene hegeszteni és két csonkot. Utána már mehetne is vízzel. :yes: Az előző tulaj elég kókány munkát csinált. Rosszul volt összerakva a tápszivattyú, az izzítógyertya előtét ellenállása nagy volt és nem gyulladt meg az olaj ha rácsöppentettem. A ventilátort még mindig nem sikerült megfelelően beállítanom, mert indításkor nagy huzatot csinál és elfújja a keletkező lángot, így be se nagyon gyullad, csak a motor ki-be kapcsolgatásával próbáltam kisebb huzatot csinálni, amíg rendesen be nem lobban. Utána már mehet teljes fordulattal. Még egy automata vezérlést kell csinálni neki, hogy ne kelljen 4 kapcsoló az indításhoz. Már kezd kirajzolódni a fejemben annak a terve is.
(#) SALáta hozzászólása Okt 3, 2009 /

Hideg van itt a hegyek között a bükkben. Az asszony előbb men el zuhanyozni és mindig oda van, forró vízzel csapatja magát. Én meg annyira megszoktam a hideget hogy még tegnapelőtt nyitott ablaknál aludtam.
Csoda egy barátnőm van: tud forrasztani(sőt ólommentessel forrasztani), tudja mi a kristály (felismerte), ellenállás, kondenzátor, igaz a kermia kondenzátort lencsének hívja.
Örülök hogy ilyen ügyes.
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Sajnos a gyáriakat elég komoly elektronika vezérli, ami ráadásul be is van öntve, hogy javítani véletlenül se lehessen. Előre félek, mikor mondja be az unalmast az enyémben levő, mert egy szaki, aki ilyenekkel foglalkozik, nagyon beparáztatott, amikor kérdeztem. Mondjuk ő konkurens márkát forgalmaz javarészt, szóval lehet, innen fújt a szél.

Gyárilag egyébként az égéstér körül henger alakban helyezkedik el a víztér és abban is csigavonalban vezetik a vizet. Hasonlóan, mint egy gázüzemű, átfolyós rendszerű háztartási vízmelegítőnél.
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Ha ilyen ügyes, vehetsz neki egy gyűrű alakú foglalatban levő kristályt ajándékba.

Eh, jobb ha ezt a bejegyzést nem mutatod meg neki...
(#) Tomi20 hozzászólása Okt 3, 2009 /

Sziasztok

Egy kis informatikai segítségre lenne szükségem.

XP SP3 van két gépen, és a hálózatot nem lehet elérni, saját magunkat sem látjuk. Ez mondjuk nem is lenne nagy probléma, de játszani sem tudunk hálózatban. A két gép egy WLan routerrel van összekötve, de próbáltuk már direktben is, úgy sem jó. Míg SP2 volt a gépeken tökéletesen ment minden... Természetesen gugliztam is egy csomót, de mindenki csak kérdez (ugyan ez a problémájuk) de senki sem tudja a választ. Próbáltuk már a Hamachit is, az meg nem tud csatlakozni a szerverhez (ez is működött SP2-vel). Tűzfalak is ki vannak kapcsolva a gépeken.
Remélem valaki tud segíteni, nem szeretnénk gépet telepíteni emiatt.
Köszönöm.
(#) SALáta válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Már megmutattam... Hát gyűrű van csak nem kristályos, csak sima arany. Ha megnyertük volna a lottót vettünk volna. Inkább vettünk volna 3 magyar Tungsram 2n3055 öt azért a 600 forintért, az biztos tartós lett volna.
(#) Stadi válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Netezni tudsz a géppel? A másik géppel is?
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Igen, csak a TO-3 tokot kényelmetlen viselni...
(#) SALáta válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Nekem Sp 3 van a nagy gépen, a laptopon sp2, vezeték nélküli otthoni vagy kisebb irodai hálózat beállítása a vezeték nélküli hálózati kapcsolat ablaknál, én így másolok a két gép között, közbe van a ruter. Mennie kell. Az IP címet meg a ruterről le tudod nézni (legalábbis nálam megy ez is).
(#) Tomi20 válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Igen, net az van mindkettőn, de pingelni sem lehet egyik gépet sem.
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Hát ennek elég egyszerű vezérlése van. Trafó bedug, tápszivattyú elindul, majd kapcsolóval izzítást ráad, kb 4 perc múlva üzemanyag mágnesszelep bekapcsol, ventilátor bekapcsol, ha begyulladt, akkor izzítás ki és venti max fordulatra. na ezt kellene automatizálnom és sikertelen indítás után ismételni, de max 3-4szer.
Viszont most eszembe jutott, hogy ha már van ez, akkor vissza kellene költöztetnem a műhelyem a régi helyiségbe és már lenne fűtés is. Viszont előbb még a mennyezetet teljesen be kellene gipszkartonozni, rendes világítást csinálni, egy ablakot berakni, hogy nappal fény is legyen, mert most egy picurka van, amin alig jön fény, plusz egy jó ajtó sem ártana. Ami a költözés mellett szólna az a nagyobb hely, egyedi fűtés. de mást pozitívum most nincs. A többi ,amit felsoroltam azt mindet meg kellene még csinálni hozzá, plusz még kipakolni onnan. Ismét egy elgondolkodtató feladat. majd nyáron esetleg. Hamarabb nem a suli miatt. Meg amúgy is jön a hideg, ilyenkor már nem lehet kint rendesen dolgozni.
(#) SALáta válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Hát igen kényelmetlen, szerelni is az de a lottó helyett jó lett volna a tranzisztor, most van 1 gramm papírunk amire nyomtatva is van.
(#) Tomi20 válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Még egy érdekesség:

Ha rámegyek az "Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítására" ott mindig az van kiválasztva hogy fájl és nyomtatómegosztás kikapcsolása akárhányszor engedélyezem, mindig visszaáll.
(#) SALáta válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Nálam az sp2 gépről nem érem el a megosztott sp3 gépen lévő mappákat, tehát az sp3 rossz, ha az egyik gép sp 2 akkor egyoldalóa megy a dolog, igen nekem is mindig visszaáll, sőt hibaüzenetet dob ki az sp 3 as gép hogy a megosztás nem sikerült. Egyoldalúan megy a dolog. a ReBurnt használom nagygépen...
(#) Stadi válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Ez érdekes. Parancssorból ki kéne adni egy "ipconfig /all" -t mindkét gépen, és összehasonlítani őket, a használt (ezek szerint WiFi) hálózati kártya tekintetében. Alhálózati maszk, alapértelmezett átjáró és DNS szerver legyen egyforma.

IP cím alapján se megy a ping? A hibaüzenet az, hogy nem érkezett válasz a kérésre?

Esetleg még a víruskeresőt meg lehetne próbálni kikapcsolni.

Szerk.: A Windows tűzfal beállításainál a kivételeknél engedélyezd a Fálj- és nyomtatómegosztást, illetve az utolsó fül ICMP részében be kell állítani, hogy engedélyezze a bejövő echo (visszhang?) kéréseket.
(#) Tomi20 válasza SALáta hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Értem, akkor visszarakom az SP2-t. Ennél újabb windows-t sem fogok felrakni, Vistával, és Win7-tel is ugyanez volt a problémám... Még jó hogy elvileg fejlesztik, és mégis visszafelé halad.
(#) DuMatyi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Akkor egyik nap kondenzátorfőzeléket fogsz vacsorázni, és majd a száraz lencsét SMD formában beültetheted a panelba.
(#) bankimajki hozzászólása Okt 4, 2009 /

Egyszer olvastam itt HE-n, hogy van valami előlap készítő progi Jelgenenerátor előlapot szeretnék készíteni. Ehhez ajánljatok már valami programot.
Következő: »»   720 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem