Üdvözlök mindenkit!
Gábor vagyok. Olyan problémám volna, hogy a járművömön egy jeladót szeretnék becsapni. Röviden annyi, hogy van 5V tápfesz, és egy jelfeszültség 0-2V között. Ehhez a jelfesz-hez kéne hozzáadni 0,2V-ot. Segítségetekkel azt már tudom, hogy egy nem invertáló összeadó áramkörre lenne szükségem amiről kaptam ezt a rajzot is. Az a baj, hogy az elektronikai ismereteim nagyon alapok, csak amit a suliba tanultam nagyon alap szinten (autóelektronikai műszerész a szakmám), és nem tudom milyen műveleti erősítővel tudnám megépíteni ezt a kapcsolást. Tudnátok e ebben egy picit segíteni nekem? Előre is köszönöm
Szia!
PL:
MCP601
Szimpla 5V-ról működőképes és rail to rail kimenete van.
A ChipCad-nél kapható 100Ft környékén.
Szia!
Vagy
MCP6001. De az
MCP602 ill. MCP6002 Dip8 tokban is kapható.
Szia
köszi szépen a segítséget, sokat segítettetek, megpróbálom összeszedni az alkatrészeket, és ha sikerül majd megírom milyen lett
, ha nem akkor tovább kérdezősködök. Köszi
Üdv!
Épp tegnap raktam össze egy ilyen áramkört!
Bővebben: Link
Az összeadót felejtsd el!
Ha érdekel szólj.
Sziasztok!
Én abban kérném a segítségeteket, hogy egy 0-10 V között változó (fényszenzor OPT101) feszültség ×0,7 -hez kéne hozzáadni 7 V-ot. A kapcsolás szinte megvan az ellenállás értékekkel van még némi gondom, de a fő probléma, hogy azt a műveleti erősítőt nem találom ami megoldaná ezt nekem. Tina v lt spice IV-el szimulálnám.
Előre is köszönöm.