Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem panaszkodásképpen (dehogynem), de én idén vagyok végzős. Az a gond, közalkalmazotti létszámstop van. NEm tudok elhelyezkedni a szakmámban. Tanul az ember minimum 3 évet a felsőoktatásban,kifizet minimum 630 ezer forintot, plusz kolesz plusz nyelvizsga a tanfolyammal együtt kb. 150 ezer forint, máris egymillió forint fölött vagyunk (nekem szerencsére nincs tandíj, mert világéletemben hajtottam, mint a güzü, és államilag finanszírozott vagyok). Tehát súlyos százezrek, majd az ember végez, és NEM KELLESZ... Ezzel találkozom én. Emellett olyan helyekre várnak el diplomát (ugye a diploma letételének vannak a fent említett költség vonzatai),ahol egy jó eszű technikus is boldogulna. Negyven évvel ezelőtt úgy is volt. MA egy Barchelor diplomás azt a munkát végzi, mint 40 éve egy technikus. Hogy is van ez?! Én egy "érettségit" kapok újból kézhez. 1 millióért. Sarkítva, de a lényeget kiemelve. Társadalmi státuszában. Tehát: az sem kit, ha tanulsz.
Természetesen igaz ezmég a magyar nőkre.Gyönyörűek.
Csak nekem ugráltak vissza az oldalon az ablakok "alaphelyzetbe"? Vagy másnál is?
Hát, öhöm, km. Sajnos már ez is eléggé megváltozott. Nem annyira természetes dolog már.
Erre felénk biztosan. A nők/lányok elvárásai lettek túl magasak, vagy a férfiak akarnak mást, vagy mindkettő. De egyre több a vegyes házasság. Bár, nem egy esetről tudok, anyám korában, mikor Romániából hoztak magyar nőket feleségnek. Azóta sem vált el egyik, sem.
Következő félévben végez a "nevelt"nagylányom a BME-n ,vegyészmérnöki kar,biomérnökként.tavalyóta nem kap diák"hitelt"mert túl lépett a10 fél éven.+ albérlet+költő pénz.És minden elismerésem az övé.Mert jók az ered ményei,és van célja.
Én a Gedeon Bácsi című örökbecsű szövegére utaltam : Házi bort visz néki minden héten Gizike, Micike...
Úgy oldottam meg, hogy átraktam AVI-ból dvd-be közben ráment a felirat, majd dvd-ből visszaraktam AVI-ba, de ez így eltart 2 órát, nincs erre valami rendesen működő progi? (virtualdub kivéve)
sütik töröltem, majd újra bejelentkeztem, visszaraktam ahogy szoktam használni a dolgokat (Fórum témák;Saját menü; Figyelő; stb ) Egyelőre úgy maradt, de ettől még nem értem a hiba okát. Az eddigi évek alatt ilyesmi nem fordult elő.
Jó ,hogy valaki tud aszociálni SzÉCSI pÁLRA
Most szólnak a számai. Ott tart a zenelejátszó.
Holnap leszek ezer napja regisztrált tag
Konkrétan ezért hagytam ott a vegyészi pályát. Volt célom, ambícióm. Az intézmény abban volt érdekelt, hogy minél tovább ott tartson, kapja meg a fejkvótát. Nem tartom magam gügyének, de ott azt akarták rólam bebizonyítani, hogy semmire sem vagyok alkalmas. Idejében váltottam. Váltottam egy olyan szakmára,amit HA van állásod DIPLOMÁVAL 75 a nettód. Azaz csak szerelemből lehet csinálni, de hát az én választásom. Az már egy kicsit túlzás, hoyg ennyiért elvárják a 2 nyelvtudást... MAJD HA MEGFIZETIK!
Apropó: elindult egy kezdeményezés a nyelvvizsga a diplomához dolog reformálására. Többet babonából nem árulok el, de reméljük eltörlik a kötelezettséget. Ne az állam várja el hanem a piac. Nagy társadalmi nyomás van mögötte! Én is felvettem a kapcsolatot az illetővel, szeretnék aktív szervező lenni, mivel érinti a dolog a pénztárcámat!
Laci koma is, csak ma valószínűleg nem ugrott be neki. Ő (is) fél szavakból érteni szokott, de biztonság kedvéért elmondom a teljes mondatot. Többször is! Aki ismer, tudja mire vonatkozott eme önirónia :hide:
Barátom,te is "kovács"vagy valahol.gratuit az 1000 day-hez
én még az 500-at sem értem el, de, hogy mennyit dumáltam ezalatt, 3620 hozzászólás.
Holnap lesz a harmadik HE-s születésnapom, ezért a modiktól szeretnék kérni egy elakadásjelző háromszöget, nem a hópihés fajtából.
421 nap alatt 1386 hozzászólás (+1:ez). Nyomodba se érek (ilyen téren sem)
A nóta ismerős, csak nem fújom betéve.
Illetve adjanak hópihéset, de mellékeljenek hóláncot is hozzá. A KRESZ bizonyos országokban előírja! :hehe:
Idézet: Pedig itt az ősz, jönnek a deres hajnalok, tiszta aktuális lenne, nem? :hide: Amúgy: Happy 3th HE birthdays! „nem a hópihés fajtából” Idézet: Mármint a nevemre gondolsz? Mert nem. 4-5 generációra visszamenőleg, egy magyar ősöm sincs (lengyel, horvát, stb annál több). Kis szórendcsere így érthetőbb. „Barátom,te is "kovács"vagy valahol.”
A készülő csöves majd átmelegítt a hideg téli napokon
Te csak úgy öntöd a szavakat MZ/X
Jaj azt tudjuk, hogy Te egy pletykafészek vagy! Isten tartsa meg jó szokásodat!
Na most a számokat olvasva elsunnyogok aludni,hogy holna ismét erősiteni tudjam a nép gazdaságot.Örültem mindenkinek.A kettős szigetelés vigyázzon reátok,elektron függők társasága . :vigyor2:
Idézet: „A kettős szigetelés vigyázzon reátok” Mindörökkön örökké, Enter! |
Bejelentkezés
Hirdetés |