Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer

Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 47
(#) edgaar válasza zsimon hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Hali !

Igen, arra rájöttem h az nem tetszik neki, h lógnak a lábak, de én nem szimulálni akarom hanem lenyákozni..
Akkor most mi van ? Amin a zöld doboz van az lesz az egyik nyák (a doboz tartalmával azaz a meghajtóval) 4 nixie + 4 meghajtó + 74141 + a csatlakozó + tápcsati.
Ennyi menne az egyik nyákra. És amikor azt mondom neki h compile schematic errorozik és nem hajlandó..
Le lehet tiltani valahol h ne nézze ezeket és hajlandó legyen átrakni nyákra ?

Edga'r
(#) zsimon válasza edgaar hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Nos:
Én még csak könyvtár gyártásban vagyok spíler.
Tipp: mindennek van Footprint-je?
Másik. Gondolom pcb-be pakolás előtt csinál egy Design Rule Check-t. Kapcsold ki.
(#) iamrob válasza edgaar hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Hali!

Csak simán hozz létre a projekten belül egy üres PCB dokumentumot, majd a schematicon a "Design/Update PCB Document valami.pcb" menüponttal telerakja az üres nyákot alkatrésszel. És mehet a munka...
(#) edgaar hozzászólása Okt 19, 2009 /

Hali !

Egyre jobban megy ez az Altium téma, egyre jobban tetszik ahogy jövök rá a dolgokra..
Két kérdés:
1. Láttam még rég valahol egy olyan módját a pcb szerkesztőnek, hogy az a vezeték amin az egér van normál színű, a többit meg besötétíti-lehalványítja. Így jól lehet követni merre megy a madzag.. hogy lehet bekapcsolni ezt a módot ? Nem tudom mi a neve így azt sem hol keressem helpbe vagy akárhol
2. Említettétek, hogy úgy célszerű nyákot nyomtatni pdf-be, hogy megcsinálni a huzalok és a furatok gerber fileját, beolvasni, és kivonni egymásból. Így lyukas lesz az aminek kell. Nagyon jó lenne ez nekem pont így. Viszont ha megcsinálom a gerbert meg a drillt, nekem .cam kiterjesztéssel tudja csak elmeteni. Ezt meg nem tudom gerber viewerrel beolvasni, legalábbis azokkal amikkel próbáltam. Azt a GerbTool-t sehol se találom egyelőre
Amugy a többi progi mért nem akar cam-ot olvasni?

Edgár
(#) aticska válasza edgaar hozzászólására (») Okt 19, 2009 / 1

Szia!

Nyomd a Ctrl-t és úgy kattints a vezetősávra.
A file-default prints-nél be lehet állítani, hogy melyik layert
nyomtassa, legyenek e furatok, stb. Én gerbert csak
akkor csinálok ha gyártatom a nyákot.
(#) bbatka válasza edgaar hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

"Láttam még rég valahol egy olyan módját a pcb szerkesztőnek, hogy az a vezeték amin az egér van normál színű, a többit meg besötétíti-lehalványítja. Így jól lehet követni merre megy a madzag.. hogy lehet bekapcsolni ezt a módot ?"

A Ctrl gombot nyomod miközben az egér bal gombjával rá kattintasz egy lábra. Az összefüggő vezetékek világosak maradnak. Na igen. Ki is lehet kapcsolni. A Ctrl gomb lenyomása mellett a PCB egy üres részére kattintasz.

Ha a Shift-el csinálod ugyanezt, akkor egy nagyon hasznos funkciót aktiválsz, ez a csoportos tulajdonság ablak. Én arra használom hogy sok egymástól eltérő forrfelület méreteit egyszerre állítsam be.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Van még egy trükk amire magamtól jöttem rá. Az autorouter-nek van egy bosszantó tulajdonsága. Szereti a felső rétegen behuzalozni azokat a nem felület szerelt alkatrészeket, amelyeket képtelenség ezen a rétegen beforrasztani. pl.kondik
Azt találtam ki hogy először kiválasztom a felső réteget, majd kitöltést helyezek el rajta (place fill). Ezzel elérem hogy a huzalozással szépen elkerüli ezeket a részeket. Miután végzett a huzalozással szépen kitörlöm a kondik felett lévő kitöltéseket.
(#) edgaar válasza bbatka hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Oké, köszi a tippeket, a Ctrl-os megoldás valóban működik, de amennyire én emlékszem, az olyan volt hogy nem kellett klikkelni a vezetősávra, azt hilight-olta ami felett az egér lebeget.. De ez így is elég sokat segít egy bekötés végignézésében, köszönöm.

A nyomtatási paramétereket átnézem majd, abból aztán jó sok van (mint mindenből itt.. )
(#) aticska válasza edgaar hozzászólására (») Okt 19, 2009 / 1

A nyomtatáshoz egy kis segítség.

Video1.wmv

(#) edgaar válasza aticska hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Köszönöm a segítőkézségedet, mindent értek már !
Ez így valóban pofon egyszerű

Edgár
(#) edgaar válasza edgaar hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Egy észrevételem van viszont, ezzel kapcsolatban, egy kis szépséghiba, de nem életbevágó:
A viák így nem kerülnek fel, csak ha bekapcsolom a multi-layert is. Akkor felkerülnek, viszont a vezeték vége bele lóg, és elég csúnyácska, nem fedi be teljesen a lyukat, de nem is marad meg normálisan a via kerek lyuka. Persze attól még jó ez így, nem annyira lényeges.
(#) iamrob válasza edgaar hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Mindkét dolog verziófüggő. Nem tudom neked mid van, de:
Egy régebbi verzióban a Ctrl+Shift együtt csinálta a kattintás nélküli highlight-ot, az újakban meg semmit nem kell lenyomni és körbehúzza fehérrel. (A Ctrl+katt persze működik.)
A furat nyomtatáshoz pedig a multilayer legyen a legfelső (azt hiszem), az új verziókban ez sem kell és jó a furat.
(#) edgaar válasza iamrob hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Summer 2k8-at használok.
Igen, működik úgy a viás dolog, hogy a layerek sorrendjét felcseréltem, így szépen lyukas. Kössz a tippet !
(#) hátor hozzászólása Nov 8, 2009 /

Sziasztok !
Az lenne a kérdésem ,hogy a Protel dxp 2004 Pcb raszterhálót ,hogy lehet megnövelni ,mert nem férnek el a jelenlegi raszteren -/A4/ méret kellene . Előre is köszi !
(#) Norberto válasza hátor hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Redefine Board Shapes

Ezt a kifejezést keresd meg a menüsorban, talán a Design menüponton belül lesz valahol.
(#) hátor válasza Norberto hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Köszi megvan !
(#) kukac_24 hozzászólása Nov 24, 2009 /

Hali,

Megy valakinek a Protel DXP Windows 7 alatt?
Nekem sajna nem indul. "Katasztofális" hibával megáll már az elején amikor tölti be a file-jait.
Valaki tud rá megoldást?

Köszi!
(#) Suncorgo hozzászólása Dec 10, 2009 /

Velem is ugyan ez a helyzet! Valaki mondhatna valami okosat
(#) trabi12 hozzászólása Dec 30, 2009 /

Sziasztok!

Altium Designer summer 09-el (ez megy win7 alatt) kapcsolatban lenne egy olyan kerdesem hogy megvan a tervezesben minden szepen es jol, de sehogy sem tudom kinyomtatni amire szuksegem lenne. Ugye foliara szeretnem nyomtatni csak a furatok "pad"-jait es a vezetekeket, de 2 IC tokozasanak a keretet minduntalan rateszi, amivel az osszes lab ossze lesz kotve ha ki akarom nyomtatni. minden letezo opcion probaltam vegigmenni, vagy nem rakja ki a padeket sem, vagy ottlesznek a keretek. valakinek van tapasztalata a problemaval? Elore is koszi!

(#) nami válasza trabi12 hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Megoldás:

File->Print preview
jobb klikk a képen -> Page setup:
Scaling->Scale Mode = Scaled Print
Scale = 1.00
OK
jobb klikk a képen -> Configuration...
jobb klikk minden layer-en ami nem kell -> Delete
(Csak a Top Layer-t vagy Bottom Layer-t hagyd meg)
Ha tükrözni kell: Printout Options: Mirror = X
Klikk a Preferences gombra
Top Layer színét állítsd feketére
OK

Ezután már a preview ablakban jól kell, hogy megjelenjen.

(Persze az ideális megoldás az, ha adsz egy új Output Job fájlt a projektedhez és ebben létrehozod a megfelelő printeket a megfelelő beállításokkal, így nem kell állandóan szenvedni a fenti módszerrel. A beállítás ablak ott már ismerős lesz. Ott mehet egyből PDF-be is, csak akkor nem teljesen lehet a méret-helyességban megbízni.)
(#) pepe33 hozzászólása Jan 2, 2010 /

Centronics csatlakozót valaki megtalálta már ?
Valahogy nem találom egyik LIB ben sem , de nem hiszem el hogy ne lenne a programban.
(#) pepe33 hozzászólása Jan 12, 2010 /

Az a problémám hogy az elkészült paneltervet nem tudom rendesen kinyomtatni.
Pontosan az a gond hogy print preview bwn rendesen kiveszi az alaktrész furatokból a likat, de amint kinyomtatom az alaktrészlábaknál csak egy tömör pont van lik nélkül.
Így sokkal nehezebb szépen kifurni. Probáltam a sima nyomtatás menüben , fabrication outputputból , de mindig ugyanaz az eredmény.
Ha PDF be exportálom akkor jók a furatok, de PDF ből nem sikerül méretarányosan nyomtatni.

Valaki esetleg tudja mi lehet a megoldás , hogy azt kapjam kinyomtatva is mint a nyomatási nézetben ?
(#) nami válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Ha kézzel fúrod, akkor szerintem a legjobb ha valamelyik mechanikai rétegben teszel egy szálkeresztet a furatokra.
(#) aticska válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Az előző oldalon le van írva, még video is van.
(#) pepe33 válasza aticska hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Igen a nyomtatási nézet nekem is úgy néz ki mint azon a videón, csak amikor kinyomtatom akkor a padokban nincs benne a furat. Kivéve az alaktrészek 1-es lábát ami szögletes , valamiért abban megvan a furat, viszont a többiben nincs.
(#) Bago válasza kukac_24 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Sziasztok!

Én ma tettem fel a Protel DXP-t. (Design Explorer 7.2.85)
Nálam működik Windows 7 Ultimate alatt.
Fájlhozzáféréssel volt problémája a telepítés után, de a telepítési helyének fő mappájára (Altium) saját magamnak TELJES HOZZÁFÉRÉS jogot adtam, beleértve az almappákat és fájlokat is. Így most tökéletesen működik.
(#) djszabee hozzászólása Jan 17, 2010 /

Sziasztok !

Szeretnék egy kapcsolási rajzot átvinni Protel DXP 2004-be, majd ebből egy NYÁK-tervet készíteni. Viszont nem találom a programban sehol sem az NE5532-es típusú IC-t vagy az ennek megfelelő dual opamp áramkört sem. Ezt hol találom meg, esetleg alkatrész könyvtárakat honnan tudok még letölteni ? Köszi a segítséget !!
(#) lóri válasza djszabee hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Szia! A texas könyvtárban , a TI operationalAmplifier.Intlib-ben van.
(#) Little hozzászólása Jan 24, 2010 /

Udv

Esetleg nem rendelkezik valaki SP4-el a dxp 2004-hez? WIN7 op. rendszerem van, es azon csak sp4-el futna..
koszi elore is
(#) Xenen Mo hozzászólása Jan 28, 2010 /

Sziasztok!

Terveztem egy nyákot és abból több darabot szeretnék egy nyákon legyártatni. A problémám az hogy a gyártó cég vissza dobta hogy nincsen be állítva kontúrvonalak a vágáshoz. A kontúrokat a keep-out layeren rajzoltam, de azt is vissza dobták. Terészetesen kértem hogy ott vágják de az sem volt jó.
Hogyan kell Altiumba kontúr vonalat elhelyezni, ill mely Gergber layer az ami a kontúrvágásért felelős?
Válaszokat előre is köszönöm!
Következő: »»   16 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem