Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg oszcilloszkóp javítása
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Lapozás: OK   25 / 248
(#) proli007 válasza cimopata hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Hello!
Azt nem írtad, hogy az a jelenség, a függőlegesen látszik-e és hogy a Sweep generátor működi-e valójában.
De gyanús, hogy ismét valami kontakt hibád van, mind ezeknek a szkópoknak a többségében. Ha indított üzemmódban van, akkor beugorhat a fényes jel, főleg ha feltekerted.
Tekintve, hogy ismerem mivel foglakozom, inkább azt ajánlom dobd ki ezt a vacakot, és vegyél egy rendes szkópot. "Ha a ceruza hegye mindig kitörik, akkor nem farigcsálni kell, hanem egy újat venni"...
üdv! poroli007
(#) cimopata válasza proli007 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Kedves vagy!

Ilyen könnyen nem akarom feladni.
Mai nap még az első bekapcsolás alött írtam ezt a hozzászólást, Utána lemegyek a szutiba, bekapcsolom és nincs kép.
"Nincs kép" problémamegoldásba már mondhatom profi vagyok de egyenlőre nem találom az 1:10-es feszültségosztómat amit direkt erre a célra eszkábáltam.

No majd ha a nagy kupiban előkerül akkor rámérek, addig meg pihenhet.

Egyébként apróhirdetésekben van egy EMG 1555 2x 100Mzh-es szkóp az a típus is ilyen bajos lehet?
(#) proli007 válasza cimopata hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Hello!
Na ez meg a "kivehető ajtós NDK turmixgép típusú". Ezt könnyű javítani, mert minden oldalba vágáskor más ábra jön ki belőle. Szóval, ha meg akarod keseríteni az életedet... (Volt belőle több is az Atom-ban, csak használni nem tudtuk. Esetleg, ha az összes tranyó fglalaltát kiveszed belőle... De ha jól emlékszem, szétkapni sem egyszerű. Nem én javítgattam, hanem a kollégám, de mondhatom jól el volt vele egy darabig. Aztán már egy hét múlva jött is vissza.. Hidd el, nem szólom le ezeket a régi cuccokat. Nekem is egy C1-70A-m van. Az alapvonal ide-oda mászkál függőlegesen a hőtől, de azért lehet vele együtt élni.. Meg hát amire kell...
De hogy valami tanácsot is mondjak, próbáld meg össze zártni a függőleges fokozatok differenciál bemeneteit, és akkor talán kiderül, melyik fokozatban bújt bele az ördög. Persze közben nézd a végfokozat kimenetének munkapontját, mert ha az elugrik, akkor látszólag megszűnt a hiba.
üdv! proli007
(#) kadarist válasza cimopata hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!

Nagyfesz áthúzás esetleg? Márcsak a rádiózavar miatt is.
(#) Tetye hozzászólása Okt 18, 2009 /

Sziasztok!
Van valakinek esetleg régi orosz N 313 as szkóphor rajza?
(#) mex válasza Tetye hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Meg nem mondom melyik évfolyamban, de találkoztam vele a rádiótechnika újságban.
(#) lapose válasza Tetye hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!

Remélem jó lesz.
(#) Tetye válasza lapose hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Igen ez az köszi szépen. Esetleg valami tippetek hogy a régi ruszki beszerezhetetlen alkatrészeket mivel lehetne helyettesíteni?
(#) kadarist válasza Tetye hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Szia!

Új, kínai tömegalkatrésszel .

Bocs, vicc volt.
(#) (Felhasználó 5823) válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Szerzel Junoszty és hasonló ruszki tv-ket és már meg is vannak. De a fórumtagok (köztük én is ) tudnak segíteni!

Szia!

Milyen alkatrészekre van szükséged?
(#) Tetye válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Van egy olyan érzésem hogy az összes félvezetöt ki kell cserélnem mert valaki belebarmolt már előttem is, aztán ki pukkant áiitolag benne valami majd azt mondta ha meg tudom csinálni nekem adja...
A csö jó benne az tuti azt kiprobálta egy ismerősöm.
De IC-k tranyók nem is mind gyáriak.... nem csodálom hogy nem ment neki . Diódák is forditva... tiszta káosz az egész... Igy az érdekelne hogy azokat a csunya orosz jelölésü IC-ket és tranyókat mire tudnám kicserélni amit lehet kapni bp-en?
Melyiknek mi lehet a megfelelöje?
Nem ismerem az orosz betüket szal ha valaki segitene kigyüjteni az alkatrészek nevét azt is megköszönném.
Az oké hogy van benne pl KT611A azt látom hogy tranyó de hogy mit tudhat azt nem tudom mert: Datasheet for KT611A NOT FOUND !
De pl van a rajzon egy FET ami ugy néz ki hogy K utánna egy fejre állított U303 és egy girbe-gurba A betű... Meg nem is nagyon látok sok tipust sajna a lapon mert el van mosodva kicsit.
Ennyire mélyen kérnék segitséget
Köszi.

A KT tranyó:

KT611AM

Si NPN Lo-Pwr BJT
V/O Electronorgtechnica
V(BR)CEO (V)=180
V(BR)CBO (V)=200
I(C) Abs.(A) Collector Current=100m
Absolute Max. Power Diss. (W)=800m
I(CBO) Max. (A)=200u
h(FE) Min. Static Current Gain=10
@I(C) (A) (Test Condition)=20m
@V(CE) (V) (Test Condition)=40
Package=TO-126var
Military=N

A FET típusa:KП303, helyette jó a BF245 vagyBF244, de a tokbekötés más-más.
(#) bbazs hozzászólása Okt 20, 2009 /

Sziasztok!

Segitségre lenne szükségem, mégpedig kaptam egy Tektronix 213as oszcilloszkópot, ami működésképtelen.
Ha Budapest vagy környékén valakinek lenne kedve belekukkantani akár házhoz is vinném.
Tektronix_213
(#) proli007 válasza bbazs hozzászólására (») Okt 20, 2009 / 1

Hello!
Az aksit nézd meg benne jó-e, (úgy emlékszem ebben is az volt) mert ha nem, nem működik. A töltőrész nem igazán tudja ellátni a szkópot. Viszont a töltés két bazi sárga kondin keresztül megy és vele sorban egy ellenállás, az le szokott égni.
Szétszedésnél - összerakásnál, meg kell nézni a panelek közti csatlakozó sávot, jól illeszkedjen. Ha rosszul van összerakva, attól sem szokott működni (sőt meg is pusztul rossz esetben).
üdv! proli007
(#) bbazs válasza proli007 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

szia!

Átnéztem mindent, bár a két sárga kondit nemlátom, akksik jok, illesztések is joknak tünnek, de meg se nyikkan, elején a piros led se világit
Nemértem milehetett vele, mert elöször még működött, probálgattam és hirtelen se kép se hang.
Vkinek lenne ötlete?
(#) kadarist válasza bbazs hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Szia!

Lehet, hogy csak kinyomta a hálózati biztit.
(#) bbazs válasza kadarist hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Szia!

A bizti jó, megnéztem, az akkukat is tölti.
(#) audioheritage válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Szia!

Átkondiztam a tápot, és változott a helyzet. Most gyorsabban játszódik le a folyamat, és picit nagyobb a "folt" is. Főként a C223,228,231,221 volt rá hatással. A táprésznél a C206-os kondinak mi a feladata? Mert a kapcsrajzon 33u, most 3,3u van benn, és az alkatrész listán is 3,3u van feltüntetve.(érdekes, hogy pl. ami a kapcsrajzon 220u, az alkatrész-listán 150u). Amúgy ha nem az előlapon kapcsolom ki, hanem "kihózom", akkor teljesen más tapasztalható, annyi a közös, hogy ugyanúgy lesz egy "paca". Lehet, hogy az inverteres táp miatt van ez?

tap.jpg

(#) kadarist válasza audioheritage hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Szia!

A C206 az R206-al frekvenciafüggő ellenállást alkot. Nagyobb frekvenciák esetén csökken az impedanciájuk. A szabályozás sebességének beállításánál lehet szerepe.
Ha a készülék saját kapcsolójával kapcsolod ki a készüléket, akkor a C203 azonnal lekapcsolódik a tápegységről, így a tápfesz rögtön megszűnik.

És szerinted van értelme kicserélni 33u-ra, vagy ennek nincs köze a kikapcsoláshoz?

Nem hinném, hogy köze van a kikapcsolási fényjátékhoz. Ha nem erős a felvillanás kikapcsoláskor, akkor nem érdemes vele foglalkozni, persze csak ha egyébként minden jól működik.

Amikor az oldalába csapódik, az erősebb, de ez nem érinti az ernyőt, a paca már halvány. Egyébként hibátlan. Amúgy más is tapasztalt hasonló jelenséget.

Az átkondizás nem volt felesleges. Remélhetően üzembiztosabb lesz így a műszer.
(#) gabi1 válasza Tetye hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Üdvözlök minden fórumozó kollégát!
Tetye kollégánk szretnék segíteni.
KT315G BC237B
KT315A BC237A
KT611AM BF258,259 (BF 459 TO126-os tok).
GT403 ASY70 (Ge U max 30V Ic 1.25A h21e20-160)
KR303D
KR140UD1B LM741
KP103 2N3332
A GT403 helyett bármilyen hasonló megfelel lehet szilícium
is. Az LM741 nem lábkompatibilis,( Én egy kis panelra építettem és rövid merev vezetékekkel kötöttembe.)
A KR303D helyett biztosan jó az amit a fórumban közöltek.
Ha találok még valamit közölni fogom.
Az alkarészek nem cirilbetűvel vannak jelölve.

(#) kadarist válasza gabi1 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Szia!

A KR303 az KP303 valójában (KП303).

Egyébként szép munka a helyettesítési lista!
(#) gabi1 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

SZIA!
Igazad van. Elnézést kérek a hibáért.
Egy orosz fórumon találtam a következőt:
кп303 аналог BF245. Megtaláltam KP303 adatlapját is. De ide nem tudom föltenni mert nagy. Megvan a кр140уд1б
adatlapja is. Ha ugygondolod elküldöm EMAL-be.
(#) kadarist válasza gabi1 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Köszönettel veszem. Várom!
(#) ernesto01 hozzászólása Okt 25, 2009 /

Sziasztok!

EMG 1556 ( TR-4658 ) típusú oszcilloszkóphoz, és betétfiókjaihoz keresnék kapcsolási rajzot, és kezelési utasítást.

Segítségeteket előre is köszsönöm!
Következő: »»   25 / 248
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem