Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Hali!
Ha jól tudom akkor az Eagle nem tud ilyet. De viszont a Sprint-Layout tervező tud!
Az oldal, amit belinkeltél, közepén található a DesignLink. Érdemes oda is ellátogatni.
Én ebből a globalizáció egy további lépését látom. A Farnellnek lesz majd az Eagle-hez is egy eszköze, amely segítségével ösztönözni fogja az Eagle felhasználókat, hogy majd alkatrészeket tőlük vásárolják. Egyelőre a Farnell angliai székhelyétől közelebbi képviseletet nem találtam, szerintem egyhamar nem is lesz. Egyelőre nem tudok arról, hogy a Cadsoft a meglévő regionális képviseleteit megszüntetné.
Az Eagle-be is lehet képeket beilleszteni, de abból nem lesz NYÁK terv. Például logók, stb. beillesztésére használható. Szerintem egy jpg-t egyik tervezőprogram sem tudja CAD alapúvá konvertálni a szükséges információk hiányában.
Teljes mértékben igazad van.
Én fogalmaztam félreérthetően. Arra gondoltam hogy a Sprint-Layout-ban van egy olyan funkció hogy berakod a NYÁK terveződ hátterébe a jpg kiterjesztésű képet, be lehet állítani a méretarányt is. Majd ha pontos a méretarány egyszerűen áthúzod a vezetősávokat, és lerakod a forrpontokat. Hasznos technika régi újságokból szerzett rossz minőségű, és nem pontos méretarányú NYÁK terveknél.
Mindenesetre jó lesz figyelni a Farnell-re, Tőled, mint legilletékesebbtől a fórumtársak között, pedig kérném/kérnénk, hogy jelezd, ha megtudsz valami fontos, - és persze publikus - információt, ezzel kapcsolatban!
Előre is köszönjük!
Írtam a Cadsoft suggestion listára, mert már egy ideje nekem is a eszemben van a dolog. Meglátjuk mit reagálnak.
Természetesen az újabb fejleményeket közlöm. Egyelőre csak annyit tudok, ami a Cadsoft honlapján is ott van, a fejlesztés tovább folytatódik az eredeti fejlesztőkkel. A kereskedelmi részéről egyelőre pontosabbat nem tudok. Ezidáig a régiek szerint működik.
Előre is köszönjük.
Idézet: „Ezidáig a régiek szerint működik.” Ha jól értettem, egyelőre marad is így.
Remélem.
Kis segítség kellene! Az eagle-ben hol találok PC táp csatlakozót? A nagyobbik kellene a "12V-GND-GND-5V". Köszönöm
Elvileg Con_molex.lbr, viszont én nem igazán találtam benne a szokványos 90°-os táp csatlakozót...
Nos a levlistán a következő workaroundot javasolták:
http://www.abstractpath.com/powermenu/ Ezzel átlátszóvá tudod tenni a szerkesztőt, és mögé egy másik programba betöltve a képet tudod szerkeszteni.
Üdv!
Lenne egy gyors kérdésem! Megszerkesztettem egy nyáktervet, és ezt pdf formátumban szeretném menteni/nyomtatni, ezt hogy tudom megcsinálni? (Eagle 5.3.0.)
Izé..
Miért pdf? JPG nem jó?
Végül is jó az is. Csak akkor méretarányos legyen.
a nyomtató ikonra klikkelsz és az ablakban kiválasztod a pdf-et majd mentés asztalra
Kép:
File>>Export>>Image .jpg nincs, de nem is baj, van .png!! Pdf: File>>Print 5.6-ba van egy "pdf..." gomb, innen egyértelmű. 5.3-ba nem tudom, hogy van.
Köszönöm mind kettőtöknek!
(Sikerült!)
Ez smd nyák ? A programban a kék szín a forrasztási oldal !
Nem szeretem a többszörös konverziót, .jpg-t is igyekszem egyre kevesebbet használni inkább a .png .
Bocs,de ezt nem értettem.Nem smd. Egyoldalas panelnél csak TOP van,kétoldalasnál van BOTTOM is,az a kék.
Bocs de egyoldalas panelnél csak bottom van, topon a normál alkatrészeket helyezed el, az smd-k a bottom-ra kerülnek.
Már bocs mindenkitől, de ha egyoldalas az lehet csak bottom is meg csak top is... alkatrész és tervezőfüggő.
Ha te fotózod,akkor tudsz kinyomtatni olyan klisé rajzot,ami lehet mirror is és fordítasz egyet a klisén.Ha le akarod adni gyártásra,akkor 1 oldalas top, 2 oldalas top+bottom.
(nekem legalábbis így gyártották eddig)
Ez így igaz. A furatszerelt alkatrészek esetében a PAD-ek mindkét oldalon ott vannak. Mivel a program a panel alkatrész felüli oldalát mutatja, a felső, tehát alkatrész felöli oldala a TOP. Alapbeállítás szerint az a piros, a túloldali, BOTTOM (alsó) pedig a kék.
Alapbeállítás szerint az összes alkatrészt a felső oldalra helyezi. Az SMD alkatrészeket az alkatrész felőli, tehát TOP oldalon pirossal, a furatszerelteket pedig a BOTTOM oldalon kékkel huzalozza. Lehetőség van egy rétegű tervezésre is úgy, hogy vegyesen furatszerelt, ill. SMD alkatrészeket használunk, ekkor a TOP rétegen kell huzalozni. Ezért vannak a furatszerelt PAD-ek mindkét oldalon. Az SMD-k az asó oldalra tükrözéssel helyezhetők át.
Teljesen mindegy melyik oldalon huzalozol mert vegyesnél egyik fajtát mindenképpen tükrözni kell.
Üdvözlet!
Próbálgatok nyákot tervezgetni több kevesebb sikerrel. Mostanra elég jól össze jött viszont láttam olyat amit a mellékletben megtaláltok ilyet lehet csinálni eagle-be. Tehát nem az egészet kell kimaratni hanem csak a vezetősávok közötti részt. (nem tudom hogy hívják) |
Bejelentkezés
Hirdetés |