- PICkit2.ini
- PICkit2V2.exe
- PK2DeviceFile.dat
- PK2V023200.hex
Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Jó ötlet, de sajnos nem jött be. Azért köszi!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a szilva féle programozónál az ICSP csatlakozónak mi a lábkiosztása ( pl: ICSP-1 csatlakozó a VPP és így tovább ).
A választ előre is köszönöm.
Szia! Csak most vettem észre a hozzászólást! Köszönöm az ötleteket meg fogok mindent nézni ha lesz rá időm és a végére fogok járni ennek a dolognak! Új firmwaret is megpróbálom és a laposról indítom először( eddig nem így volt) kíváncsi leszek van e változás!
Továbbra sem jutottam semmire. Az MPLAB-al működik rendesen a hardver, de a PK2 v2.61 porgram nem indul. Kis homokóra és utána néma csend.
Ha a .NET keretet leszedem, kiírja, hogy hiánya van. Visszateszem amit hozzá ajánlanak, akkor nem ír hibát, de nem is indul. Leszedtem a víruskeresőt, meg a javat, meg egy csomó mindent, de nem segített. Örülnék, ha valaki már hallott volna ilyen hibáról, mert nem sok kedvem van az XP-t újrahúzni!
Szia
Vannak ezen kívül programok, melyek szintén nem indulnak? üdv
Ez is jó kérdés. de sajnos azt kell válaszoljam, hogy minden program fut.
Az összes bejegyzést, amit PICKit2 néven találtam a regeditben letöröltem, majd újratelepítettem, de hiába. Újratelepítettem a másik winyómra az XP-t! Most tudok a két XP között váltogatni, és a régin nem megy, az újon igen! Most sorban felteszek mindent, ami kell, és figyelem, hogy hol akad le, de ez nem lesz könnyű szülés. Jó lenne mentéseket készíteni a rendszerről, amiben bíznék is, mert a gyári visszaállító egy vicc. Egy egyszerű lenne jó, amit csak elindítok és megcsinálja a visszaállítást, de sajnos nem ismerek ilyet. Ha tudtok ajánlani valami linket, amin van ilyen, az most jó lenne, mert megkönnyítené a hibakeresést! (nem akarok ezzel offolni, ezért privátban is szívesen venném!)
Nekem is volt valami hasonló hibám. Azt hiszem valami konfigurációs fájlt kellett kitörölni meg a reg adatbázisból kiszedni az egészet.
Töröld le az egész pk2 mappát miután un-installáltad ("C:\Program Files\Microchip\PICkit 2 v2" nálam). Illetve C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Microchip\pk2.ini is töröld le.
Sajnos nem megy. Ez XP belső kaland lesz...
Az ini, a dokumentekben már el sem készül, azaz el sem indul a program... Idézet: „C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Microchip\pk2.ini” Van egy olyan gyanúm, hogy ezt csak az MPLAB használja. A PICkit2 saját kezelőprogramja szabadon másolható egy tetszőleges könyvtárba, a "hozzátarozóival" együtt: Nekem így simán működik, s a PICkit2 saját kezelőprogramja ezt az INI állományt használja. Program Files-ben nem szerettem, mert ott rendszergazda jogok kellenének ahhoz, hogy kilépéskor el tudja menteni a beállításait az INI fájlban.
Szia. Bocs az off-ért! Használj ghost-ot, vagy ami még jobb Acronis true image-t, 1 cd, lementi a rendszert ha akarod fájl szinten, ha akarod szektor szinten. Én fájl szinten szoktam, kb öt perc a rendszer visszaállítás.
Igazad lett, azaz ini, nem azaz ini.
A megoldás az lett, hogy az XP-t javító módban telepítettem újra. Újra fut a PK2 és minden beállításom és programom megmaradt. Fogalmam nincs mi kutyulódott össze kedvenc oprendszeremben! Remélem másnál is működik majd, ha ilyen előfordulna! dinokal! Köszi, megnézem!
Sziasztok.
Szintén bocsánat az OFF-ért. De ez is remek program , évek óta használom. Egyszerű mint a bot, és gyors is. Különbségi mentést is tud. A témát érdeklődve figyelem, hamarosan szükségem lessz egy ilyen "klónra".
Hali. Valaki tudna nekem küldeni ehez az égetőhöz eagles (*.brd) nyáktervet?
Itt csak a kép van, nem az brd fájl. vagy az is ott van?
Szia!
Megérné a fáradságot és a kicsivel több anyagköltséget a pickit2 olyan klónjának megépítése, amiben a pic Vdd feszültségét állító rész is megtalálható. Egyre több a 3.3V-os típus... Bővebben: Link Szia
csak a kép van igen
ha annyira kell brd akk vedd fel a kapcsolatot Szilva fórumtársunkkal, mivel ővé a project de érdemes megfontolni Hp41C-nek a hozzászólását is
Én is arra szavazok, hogy olyan klónt építs, ami tudja a kisebb feszültségű chipeket is égetni.
kétoldalas nyák, smd kivitelben... Még meg is próbálnám, ha be tudnám szerezni az alkatrészeket, és ha nem lennének drágák. a PIC SMD kivitelben, sehogysem tudom beszerezni, ki tudna küldeni egyet? (online rendelés nem!)
Én tudok neked küldeni SMD kivitelben 18F2550-est, ha olyan kell. Akár fel is programozom, ha szükséges.
Szlovákiába, mint rendes levél, mennyiért megoldható?
Kéne tervezni egyet nem smd tokos alkatrészekből...
Szlovákiában nincs a microchipnek valami képviselete? Mert a Pickit2 gyárilag majdnem annyi, mint az alkatrészek hozzá. Én ezt találtam: Link, illetve talán ezekkel is érdemes lenne megpróbálni kapcsolatba lépni: Link, van irodájuk Szlovákiában is: Link
nem érdemes akkor építeni?... Bár én azért megpróbálkoznék vele talán. Nekem csak egy profi PIC égetőre lenne szükségem.
"a Pickit2 gyárilag majdnem annyi, mint az alkatrészek hozzá"
Watt által tervezett PK2 klónt 4-5ezerből meg lehet építeni amit meg linkeltél 42,8 EUR ~ 11ezer HUF akkor hol itt a "majdnem annyi" ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |