Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   41 / 211
(#) bbatka válasza watt hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Esetleg a vírusirtó letiltotta?
(#) watt válasza bbatka hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Jó ötlet, de sajnos nem jött be. Azért köszi!
(#) edison14 hozzászólása Nov 7, 2009 /

Azt szeretném megkérdezni, hogy a szilva féle programozónál az ICSP csatlakozónak mi a lábkiosztása ( pl: ICSP-1 csatlakozó a VPP és így tovább ).

A választ előre is köszönöm.
(#) MolnarG válasza edison14 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Ugyanaz, mint az eredeti PK2-nek.
(#) patexati válasza szilva hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia! Csak most vettem észre a hozzászólást! Köszönöm az ötleteket meg fogok mindent nézni ha lesz rá időm és a végére fogok járni ennek a dolognak! Új firmwaret is megpróbálom és a laposról indítom először( eddig nem így volt) kíváncsi leszek van e változás!
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Továbbra sem jutottam semmire. Az MPLAB-al működik rendesen a hardver, de a PK2 v2.61 porgram nem indul. Kis homokóra és utána néma csend.
Ha a .NET keretet leszedem, kiírja, hogy hiánya van. Visszateszem amit hozzá ajánlanak, akkor nem ír hibát, de nem is indul.
Leszedtem a víruskeresőt, meg a javat, meg egy csomó mindent, de nem segített. Örülnék, ha valaki már hallott volna ilyen hibáról, mert nem sok kedvem van az XP-t újrahúzni!
(#) zsoltee0001 válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia
Vannak ezen kívül programok, melyek szintén nem indulnak?
üdv
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Ez is jó kérdés. de sajnos azt kell válaszoljam, hogy minden program fut.
Az összes bejegyzést, amit PICKit2 néven találtam a regeditben letöröltem, majd újratelepítettem, de hiába.

Újratelepítettem a másik winyómra az XP-t!
Most tudok a két XP között váltogatni, és a régin nem megy, az újon igen! Most sorban felteszek mindent, ami kell, és figyelem, hogy hol akad le, de ez nem lesz könnyű szülés. Jó lenne mentéseket készíteni a rendszerről, amiben bíznék is, mert a gyári visszaállító egy vicc. Egy egyszerű lenne jó, amit csak elindítok és megcsinálja a visszaállítást, de sajnos nem ismerek ilyet. Ha tudtok ajánlani valami linket, amin van ilyen, az most jó lenne, mert megkönnyítené a hibakeresést! (nem akarok ezzel offolni, ezért privátban is szívesen venném!)
(#) Braf válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Nekem is volt valami hasonló hibám. Azt hiszem valami konfigurációs fájlt kellett kitörölni meg a reg adatbázisból kiszedni az egészet.
(#) watt válasza Braf hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Ez jól hangzik, de melyik fájl volt az?
(#) Braf válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Töröld le az egész pk2 mappát miután un-installáltad ("C:\Program Files\Microchip\PICkit 2 v2" nálam). Illetve C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Microchip\pk2.ini is töröld le.

Ok, próbálom...

Sajnos nem megy. Ez XP belső kaland lesz...
Az ini, a dokumentekben már el sem készül, azaz el sem indul a program...
(#) icserny válasza Braf hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Idézet:
„C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Microchip\pk2.ini”

Van egy olyan gyanúm, hogy ezt csak az MPLAB használja.

A PICkit2 saját kezelőprogramja szabadon másolható egy tetszőleges könyvtárba, a "hozzátarozóival" együtt:
  1. PICkit2.ini
  2. PICkit2V2.exe
  3. PK2DeviceFile.dat
  4. PK2V023200.hex

Nekem így simán működik, s a PICkit2 saját kezelőprogramja ezt az INI állományt használja. Program Files-ben nem szerettem, mert ott rendszergazda jogok kellenének ahhoz, hogy kilépéskor el tudja menteni a beállításait az INI fájlban.
(#) dinokal válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia. Bocs az off-ért! Használj ghost-ot, vagy ami még jobb Acronis true image-t, 1 cd, lementi a rendszert ha akarod fájl szinten, ha akarod szektor szinten. Én fájl szinten szoktam, kb öt perc a rendszer visszaállítás.
(#) watt válasza icserny hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Igazad lett, azaz ini, nem azaz ini.

A megoldás az lett, hogy az XP-t javító módban telepítettem újra. Újra fut a PK2 és minden beállításom és programom megmaradt. Fogalmam nincs mi kutyulódott össze kedvenc oprendszeremben!

Remélem másnál is működik majd, ha ilyen előfordulna!

dinokal!
Köszi, megnézem!
(#) dokidoki válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Sziasztok.
Szintén bocsánat az OFF-ért. De ez is remek program , évek óta használom. Egyszerű mint a bot, és gyors is. Különbségi mentést is tud.
A témát érdeklődve figyelem, hamarosan szükségem lessz egy ilyen "klónra".
(#) jdani hozzászólása Nov 10, 2009 /

Hali. Valaki tudna nekem küldeni ehez az égetőhöz eagles (*.brd) nyáktervet?
(#) cNobody válasza jdani hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

(#) jdani válasza cNobody hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Itt csak a kép van, nem az brd fájl. vagy az is ott van?
(#) Hp41C válasza jdani hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szia!

Megérné a fáradságot és a kicsivel több anyagköltséget a pickit2 olyan klónjának megépítése, amiben a pic Vdd feszültségét állító rész is megtalálható. Egyre több a 3.3V-os típus... Bővebben: Link

Szia
(#) cNobody válasza jdani hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

csak a kép van igen
ha annyira kell brd akk vedd fel a kapcsolatot Szilva fórumtársunkkal, mivel ővé a project

de érdemes megfontolni Hp41C-nek a hozzászólását is
(#) potyo válasza jdani hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Én is arra szavazok, hogy olyan klónt építs, ami tudja a kisebb feszültségű chipeket is égetni.
(#) jdani hozzászólása Nov 10, 2009 /

kétoldalas nyák, smd kivitelben... Még meg is próbálnám, ha be tudnám szerezni az alkatrészeket, és ha nem lennének drágák. a PIC SMD kivitelben, sehogysem tudom beszerezni, ki tudna küldeni egyet? (online rendelés nem!)
(#) Norberto válasza jdani hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Én tudok neked küldeni SMD kivitelben 18F2550-est, ha olyan kell. Akár fel is programozom, ha szükséges.
(#) jdani válasza Norberto hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szlovákiába, mint rendes levél, mennyiért megoldható?
(#) potyo válasza jdani hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Kéne tervezni egyet nem smd tokos alkatrészekből...

Szlovákiában nincs a microchipnek valami képviselete? Mert a Pickit2 gyárilag majdnem annyi, mint az alkatrészek hozzá. Én ezt találtam: Link, illetve talán ezekkel is érdemes lenne megpróbálni kapcsolatba lépni: Link, van irodájuk Szlovákiában is: Link
(#) jdani válasza potyo hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

nem érdemes akkor építeni?... Bár én azért megpróbálkoznék vele talán. Nekem csak egy profi PIC égetőre lenne szükségem.
(#) cNobody válasza potyo hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

"a Pickit2 gyárilag majdnem annyi, mint az alkatrészek hozzá"

Watt által tervezett PK2 klónt 4-5ezerből meg lehet építeni

amit meg linkeltél 42,8 EUR ~ 11ezer HUF

akkor hol itt a "majdnem annyi" ?
(#) potyo válasza cNobody hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

A másik linken 26€, most azt nem tudom, hogy nettó vagy bruttó-e. De amúgy 4-5 ezer plusz nyák+nyákkészítés+doboz, szóval nembiztos, hogy olyan drága az eredeti...
Következő: »»   41 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem