Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Video Kazetta motor beüzemelése
 
Témaindító: zhos, idő: Nov 14, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) zhos hozzászólása Nov 14, 2009 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni kiszedtem egy videó kazetta lejátszóból egy motort és be szeretném rakni egy modell autóba és lehetséges e ezt megcsinálni ? ha igen hogy? Köszönöm.:Ádám

PB140001.JPG
    
(#) johnny1107 válasza zhos hozzászólására (») Nov 14, 2009 /
 
Szia!
Ez egy léptetőmotor, nem olyan egyszerű a dolog, külön vezérlőáramkör kell neki és nem is pont ilyen célokra van tudtommal. Egyébként ha jól látom a képen ez egy olvasófej.
(#) gerenk válasza zhos hozzászólására (») Nov 14, 2009 /
 
Videófej kpl motorral, amit kibontottál, nem túl jó választás modellmotor céljára, állandó fordulatú, szinkronjelet igényel kommutátor nélküli félvezetős kapcsolás.
A vezérlést és meghajtást az ic. végzi.
(#) zhos hozzászólása Nov 14, 2009 /
 
Oké köszi.
(#) janocsi válasza zhos hozzászólására (») Nov 14, 2009 / 4
 
Szia Zhos!
Ez a motor a "legértékesebb" része a videónak. Többnyire 3 fázisú fejmotor, amely modellben nem, de pl.: propeller clock építésére kiválóan alkalmas, mert tartalmaz egy nagyfrekvenciás forgótrafót is.
Szerintem "vigyázz" rá, mert ha nem most, később még jól jöhet.
A videókban több ilyen motort is találsz, (még legalább egyet, a Capstain motort), de nem ez a Neked megfelelő, hanem az igazi, a kazetta befüző motorja, az kefés kivitelben készül. Ezt meg azért nem ajánlanám, mert mindegyik legalább 7.5-13.2V tartományban működő.
Szia.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem