Fórum témák
» Több friss téma |
Nos itt vannak a képek..
A dekopír fűrész javításra jött de meg volt "nyalva" a fogaskereke ezért állt itt 2 évet míg egyszer jött a gondolat hogy kéne hasznosítani. .ragadtam a fűrészt és már vágtam is aztán apám esztergálta a tárcsát a tengelyre ami 22mm átmérőjű, elől ami van tárcsa az 70mm átmérőjű Az ékszíj varrógép ékszíj langyos szokott lenni mert nagy neki ez a sebesség de nem nagy drágaság 150HUF ha elszakad veszek másikat Az a nagy fenyőfa "hasáb" 3 darabból van összetéve a szomszéd asztalos jóvoltából (és ingyen csinálta még az anyagot is ő adta). Az állványt még apám csinálta a gyárban kb 20 éve pisztolyfúróhoz.. De ehhez át lett alakítva. A kar amivel húzom az előtolást az 10mm vastag amikor rá lett szerelve a moci kijjebb kelet hajtani mert nagyon közel lett volna de a kar olyan erős anyagból volt hogy az 50 kilós gépsatu és az 1m es csővel meg sem bírt hajolni Hiába álltam rá a satura meg hasonlók semmi meg is szenvedtünk vele. De legalább nyugodt lehetek hogy a 0.8mm es fúrónál nem fog a kezembe maradni üdv!
Dejó', Ez töck' jó.
Grati hozzá.
Köszi..
Egész története és múltja van ennek a cuccnak
Látom te sem mégy ötletért a szomszédba.
Hehe..az egész összerakásának idejére gondoltam csak unalomból raktam össze.. van már egy helyes panelfúróm.
Jaa, bocsi.
Én inkább kipróbálok egy kapcsolást próbapanelen...
üdv
hogyan oldotta meg faterod a motor tengelyére való tokmánycsatlakozást?
Hi!
Valaki vett már ilyet? Mekkora a legkisebb befogható átmérő? Vagy ha veszek patront úgy biztos működik? http://www.hestore.hu/termek_10026802.html http://www.hestore.hu/termek_10024002.html
Örülök. hogy megtaláltam ezt a topicot mert szerettem volna megosztani veletek én hogyan fúrtam-fúrom a panelokat. Szóval a topickkezdő hozzászóláshoz hasonlóan tizenéves koromban én is a kis elektromos motorral (magnó vagy azthiszem az NDK-s fémépítőhöz volt made in GDR kis motor) fúrtam.
A szenzációs megoldás abban rejlett, hogy valakitől kaptam egy 6 db-os fogfúró készletet, Ebből volt megoldva a fúró úgy, hogy egy sorkapocsból kiszedett réz akármi (az a két végén csavar) segítségével fogtam be a motor tengelyére. Mivel a fogfúró nagyon hatásos másodpercek alatt kész egy lyuk. Szerencsére megtaláltam egy szerszámosládám mélyén a fúrókat és a most készített panelemet megint ezzel fúrtam ki ,igaz most rendes fúróval. Iszonyú szint e 1 mp alatt átfúrta a panelt. Nagyon jó ötleteket láttam itt. Szerintem én is készítek egy fúró tartót amelyett hogy veszek egy "marok"gépet amiket most nézegetek . Este rakok fel képeket. Aki tud szerezzen fogfúrót nem fog csalódni, nekem kb 0,5 mm átmérőjű a "feje" a fúró-befogató méret pedig kb 2 mm!Bővebben: Link
kérdezz rá, szerintem ez tokmányos, nem patronos
A fotón jól látszik, hogy tokmányos, nem pedig patronos. A befogható legkisebb fúró kb. 0,5 mm-es, a legnagyobb úgy 4 mm körüli, de az már igencsak felső határ.
(Hasonlóm van, nem pont ilyen, arra vonatkoznak a leírtak.)
Ott a leírásban
Idézet: „Kézi szorítású tokmány (max. 3mm szárig)” Tehát maximum 3mm-es fúrót foghatsz bele. Üdv!
0,5-ös méretet simán fogja, nekem is ilyen van. Patron nem kell, ez tokmányos. A maximum 3mm, a 3,5-ös méretet már nem fogja be.
Hello!
Látom nem csak én vagyok ilyen eszement, hogy saját fúrót akar építeni Mondjuk nekem van egy kész kis nyák fúróm, amit még a hestoretól vettem, csak egy álllványt építgetek hozzá . Már pár vasat összehegesztettem, úgyhogy már be lehet fogni a fúrót, még csak a mellékmozgást végző mechanika kell... Ha kész lesz akkkor majd teszek fel képeket.
Én balga lélek ugyan ott vettem csak tokmányt, 2900.- FT volt az ára. A tokmányos gép jobb a patronosnál nem kell a patront cserélgetni. Vedd meg szerintem. Ennyi pénzért nem kapsz sehol tokmányosat
Üdv!
Én nagyítógépből csináltam. Nagyon egyszerű megcsinálni. Tettem még rá nagyítót (sajnos már az is kell -hi) és világítást is. Gondolat ébresztőnek ez is jó lesz, remélem. Feri.
Nagyon ötletes!
Helló!
Mitől mozog függőlegesen. Lehetne több képet készíteni? Én is most csinálok egy kis asztali fúrót és gyűjtöm az ötleteket. Kösz:nagy hoho
Szia!
A jobb oldalon van az a fekete forgató gomb, az hajt egy dörzskereket. Van még itt néhány kép, felteszem, hátha segít.
Az En gepem.
Latom, mindenkinek a tokmany a legnagyobb gondja. Az enyem egy oras szerszambol keszult. Ez egy tengely befogo kis szerszam, feles furotol kettesig tud szoritani. Csak egy tipp volt.
Az ígért kép a fogfúróról. Ez kb. 0,5 mm átmérőjű.
Üdv!
Énis panelfúrót szeretnék venni, de külföldi oldalakon láttam, hogy ezekkel vágnak panelt. Kérdésem lenne, hogy egy vágókoronggal(lehetőleg ami csomagban van hozzá) lehetséges elvágni egy panelt? ELég nagy a teljesítménye? Én ezt néztem ki: Bővebben: Link , de elég húzós, barkácsáruházban szintén csak hasonló áron találtam oylan készletet, amibe van vág-csiszoló korong is, illetve Konthában is lehet kapni, ott látszik a képen, hogy 16V, 1A, tehát 16W-os lehet(táp szerint legalábbis) , míg láttam olyanokat is, amihez 300mA-es táp van... Szívesen várok minden észrevételt! Köszönöm ui.:Esetleg ha láttatok valahol akciós szettet, légyszíves ossztátok meg, én végigjártam fél Pestet...
Szia!
Ne panelfúróként keresd, hanem minidrillként. Ezek általában ~230Vról működnek, és legalább pár száz wattosak. Én ilyennel fúrom a NYÁKot. NYÁK vágásra még nem használtam, de mást már próbáltam vele. Elég könnyen törik a vágókorongja. 2-3ezer forintnál nem lehet drágább. Nem rossz, ha van hozzá gégecső is, hogy ne az egészet kelljen a kezedben tartanod nyákfúráskor, mert egy kicsit nehéz ahhoz. Eléggé barkács kategória de megérik a pénzüket. Kicsit nehéz beléjük fúrószárat befogni. Vegyél hozzá patronokat, fagy próbálj fúrófejet rászerelni. A HEStores patronok nem éppen ilyenekbe valók, de egy darab zsugorcsővel már megteszik (túl vékonyak). További jó keresgélést.
Köszi a választ!
A hódos áruházban találtam 5000ft-ért 125w-osat, a fúrókon kivül van hozzá minden, táskában, gégecső nincs, ami engem aggasztott, hogy 1,8-as a legkisebb befogható fúrószár az adatlap szerint. A dilemmát az okozza, hogy 7000ft-ért már lehet kapni dedikált panelfúrót, amihez midnen jár, és garantáltan megfelel a célra, lehet h mégrné az a 2000ft hogy ne kelljen szenvedjek a fúróbefogással. Ha a 125w-os mondjuk 3000 lenne, már nem is gondolkodnék, de több barkácsáruházban is néztem, és 5000 alatt nem találtam sehol. Nagy segítség lenne ha tudnál adni ötletet hogy hol lehet ilyesmi 2-3ezerért kapni, vagy Te hol vetted? Illetve akkor ebben a felállásban, hogy 125w-os(nagytokmányos) 5000-ért, vagy 7000-ért panelfúró kompromisszumok nélkül, melyiket választanád? Köszi
Hát most rákerestem a netten Bővebben: Link Sajnos az ára nem a legszebb. Már nem emlékszem pontosan mennyiért vettem, valamikor a METRO nagykereskedésben.
Hát ha nem találsz olcsóbban, és csak nyákfúrásra akarod használni, akkor a helyedben elgondolkoznák a drágább típuson is. Ez nem tokmányos hanem patronos, ha találsz hozzá kisebb patront, akkor kisebb fúrócsigát is be bírsz fogni. NYÁKot vágni még mindig a lemezvágó olló a legmegfelelőbb. Akkor pedig jobban jársz egy egyszerű nagyfordulatú nyákfúróval. Mérlegeld, döntened neked kell, én csak véleményt tudok mondani.
Helló! Majd nem kész a panelfúróm már csak az állványra kell rögzíteni.Amin szeretnék módosítani az a fogasléc-fogaskerék kapcsolat. Mert az az érzésem , hogy a műanyag fogaskerék nem fogja bírni a strapát.
Hapronak:Most, hogy így össze állt szerintem a CD tálca mozgató fogasléc nagyon gyenge lesz.
Nos..én valami sokkal könnyebb szerkezetre gondoltam, nem ennyire iparira.
Elvben szinte pont ugyanilyen az amit kigondoltam, ha kész leszek vele, vagy valahogy már állok vele, akkor én is felteszem ide.
Egyik képen az állvánnyal együtt van de még nincs rögzitve ezért lóg a felső mechanika.Az egyik képen a fogasléc van amit a géphez használtam.
Még kettő:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |