Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag panelfúrót
 
Témaindító: punkkazy, idő: Ápr 2, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 10
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Nos itt vannak a képek..
A dekopír fűrész javításra jött de meg volt "nyalva" a fogaskereke ezért állt itt 2 évet míg egyszer jött a gondolat hogy kéne hasznosítani. .ragadtam a fűrészt és már vágtam is aztán apám esztergálta a tárcsát a tengelyre ami 22mm átmérőjű, elől ami van tárcsa az 70mm átmérőjű
Az ékszíj varrógép ékszíj langyos szokott lenni mert nagy neki ez a sebesség de nem nagy drágaság 150HUF ha elszakad veszek másikat
Az a nagy fenyőfa "hasáb" 3 darabból van összetéve a szomszéd asztalos jóvoltából (és ingyen csinálta még az anyagot is ő adta).
Az állványt még apám csinálta a gyárban kb 20 éve pisztolyfúróhoz.. De ehhez át lett alakítva. A kar amivel húzom az előtolást az 10mm vastag amikor rá lett szerelve a moci kijjebb kelet hajtani mert nagyon közel lett volna de a kar olyan erős anyagból volt hogy az 50 kilós gépsatu és az 1m es csővel meg sem bírt hajolni Hiába álltam rá a satura meg hasonlók semmi meg is szenvedtünk vele. De legalább nyugodt lehetek hogy a 0.8mm es fúrónál nem fog a kezembe maradni

üdv!

oldalrol2.jpg
    
(#) vtsoftware válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Dejó', Ez töck' jó.
Grati hozzá.
(#) zoly15 válasza vtsoftware hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Köszi..
Egész története és múltja van ennek a cuccnak
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Látom te sem mégy ötletért a szomszédba.
(#) Kacsavadasz hozzászólása Nov 20, 2008 /
 
Ezt szeretném megépíteni:

furo.jpg
    
(#) revert145 válasza vtsoftware hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Hehe..az egész összerakásának idejére gondoltam csak unalomból raktam össze.. van már egy helyes panelfúróm.
(#) vtsoftware válasza revert145 hozzászólására (») Nov 21, 2008 /
 
Jaa, bocsi.
Én inkább kipróbálok egy kapcsolást próbapanelen...
(#) Atus válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Nov 22, 2008 /
 
üdv
hogyan oldotta meg faterod a motor tengelyére való tokmánycsatlakozást?
(#) frissadam hozzászólása Nov 11, 2009 /
 
Hi!
Valaki vett már ilyet? Mekkora a legkisebb befogható átmérő? Vagy ha veszek patront úgy biztos működik?

http://www.hestore.hu/termek_10026802.html
http://www.hestore.hu/termek_10024002.html
(#) solymosi hozzászólása Nov 11, 2009 /
 
Örülök. hogy megtaláltam ezt a topicot mert szerettem volna megosztani veletek én hogyan fúrtam-fúrom a panelokat. Szóval a topickkezdő hozzászóláshoz hasonlóan tizenéves koromban én is a kis elektromos motorral (magnó vagy azthiszem az NDK-s fémépítőhöz volt made in GDR kis motor) fúrtam.

A szenzációs megoldás abban rejlett, hogy valakitől kaptam egy 6 db-os fogfúró készletet, Ebből volt megoldva a fúró úgy, hogy egy sorkapocsból kiszedett réz akármi (az a két végén csavar) segítségével fogtam be a motor tengelyére. Mivel a fogfúró nagyon hatásos másodpercek alatt kész egy lyuk.

Szerencsére megtaláltam egy szerszámosládám mélyén a fúrókat és a most készített panelemet megint ezzel fúrtam ki ,igaz most rendes fúróval. Iszonyú szint e 1 mp alatt átfúrta a panelt.

Nagyon jó ötleteket láttam itt. Szerintem én is készítek egy fúró tartót amelyett hogy veszek egy "marok"gépet amiket most nézegetek .

Este rakok fel képeket. Aki tud szerezzen fogfúrót nem fog csalódni, nekem kb 0,5 mm átmérőjű a "feje" a fúró-befogató méret pedig kb 2 mm!Bővebben: Link
(#) pipi válasza frissadam hozzászólására (») Nov 11, 2009 /
 
kérdezz rá, szerintem ez tokmányos, nem patronos
(#) Frankye válasza pipi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /
 
A fotón jól látszik, hogy tokmányos, nem pedig patronos. A befogható legkisebb fúró kb. 0,5 mm-es, a legnagyobb úgy 4 mm körüli, de az már igencsak felső határ.
(Hasonlóm van, nem pont ilyen, arra vonatkoznak a leírtak.)
(#) zoly15 válasza frissadam hozzászólására (») Nov 11, 2009 /
 
Ott a leírásban
Idézet:
„Kézi szorítású tokmány (max. 3mm szárig)”

Tehát maximum 3mm-es fúrót foghatsz bele.

Üdv!
(#) potyo válasza frissadam hozzászólására (») Nov 11, 2009 /
 
0,5-ös méretet simán fogja, nekem is ilyen van. Patron nem kell, ez tokmányos. A maximum 3mm, a 3,5-ös méretet már nem fogja be.
(#) mate_x hozzászólása Nov 11, 2009 /
 
Hello!
Látom nem csak én vagyok ilyen eszement, hogy saját fúrót akar építeni
Mondjuk nekem van egy kész kis nyák fúróm, amit még a hestoretól vettem, csak egy álllványt építgetek hozzá . Már pár vasat összehegesztettem, úgyhogy már be lehet fogni a fúrót, még csak a mellékmozgást végző mechanika kell...
Ha kész lesz akkkor majd teszek fel képeket.
(#) nagy hoho válasza frissadam hozzászólására (») Nov 11, 2009 /
 
Én balga lélek ugyan ott vettem csak tokmányt, 2900.- FT volt az ára. A tokmányos gép jobb a patronosnál nem kell a patront cserélgetni. Vedd meg szerintem. Ennyi pénzért nem kapsz sehol tokmányosat
(#) ha9pi.feri hozzászólása Nov 12, 2009 /
 
Üdv!
Én nagyítógépből csináltam. Nagyon egyszerű megcsinálni. Tettem még rá nagyítót (sajnos már az is kell -hi) és világítást is. Gondolat ébresztőnek ez is jó lesz, remélem.
Feri.

kép 002.jpg
    
(#) Frankye válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Nov 12, 2009 /
 
Nagyon ötletes!
(#) nagy hoho válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Nov 12, 2009 /
 
Helló!
Mitől mozog függőlegesen. Lehetne több képet készíteni?
Én is most csinálok egy kis asztali fúrót és gyűjtöm az ötleteket.
Kösz:nagy hoho
(#) ha9pi.feri válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 13, 2009 /
 
Szia!
A jobb oldalon van az a fekete forgató gomb, az hajt egy dörzskereket. Van még itt néhány kép, felteszem, hátha segít.
(#) Alkatel hozzászólása Nov 13, 2009 /
 
Az En gepem.
Latom, mindenkinek a tokmany a legnagyobb gondja. Az enyem egy oras szerszambol keszult. Ez egy tengely befogo kis szerszam, feles furotol kettesig tud szoritani. Csak egy tipp volt.
(#) solymosi hozzászólása Nov 16, 2009 /
 
Az ígért kép a fogfúróról. Ez kb. 0,5 mm átmérőjű.

ffuro.JPG
    
(#) DJ Tacki hozzászólása Nov 16, 2009 /
 
Üdv!
Énis panelfúrót szeretnék venni, de külföldi oldalakon láttam, hogy ezekkel vágnak panelt. Kérdésem lenne, hogy egy vágókoronggal(lehetőleg ami csomagban van hozzá) lehetséges elvágni egy panelt? ELég nagy a teljesítménye? Én ezt néztem ki: Bővebben: Link , de elég húzós, barkácsáruházban szintén csak hasonló áron találtam oylan készletet, amibe van vág-csiszoló korong is, illetve Konthában is lehet kapni, ott látszik a képen, hogy 16V, 1A, tehát 16W-os lehet(táp szerint legalábbis) , míg láttam olyanokat is, amihez 300mA-es táp van... Szívesen várok minden észrevételt! Köszönöm

ui.:Esetleg ha láttatok valahol akciós szettet, légyszíves ossztátok meg, én végigjártam fél Pestet...
(#) KTobi válasza DJ Tacki hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Szia!
Ne panelfúróként keresd, hanem minidrillként. Ezek általában ~230Vról működnek, és legalább pár száz wattosak. Én ilyennel fúrom a NYÁKot. NYÁK vágásra még nem használtam, de mást már próbáltam vele. Elég könnyen törik a vágókorongja. 2-3ezer forintnál nem lehet drágább. Nem rossz, ha van hozzá gégecső is, hogy ne az egészet kelljen a kezedben tartanod nyákfúráskor, mert egy kicsit nehéz ahhoz.
Eléggé barkács kategória de megérik a pénzüket. Kicsit nehéz beléjük fúrószárat befogni. Vegyél hozzá patronokat, fagy próbálj fúrófejet rászerelni. A HEStores patronok nem éppen ilyenekbe valók, de egy darab zsugorcsővel már megteszik (túl vékonyak).
További jó keresgélést.
(#) DJ Tacki válasza KTobi hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Köszi a választ!
A hódos áruházban találtam 5000ft-ért 125w-osat, a fúrókon kivül van hozzá minden, táskában, gégecső nincs, ami engem aggasztott, hogy 1,8-as a legkisebb befogható fúrószár az adatlap szerint. A dilemmát az okozza, hogy 7000ft-ért már lehet kapni dedikált panelfúrót, amihez midnen jár, és garantáltan megfelel a célra, lehet h mégrné az a 2000ft hogy ne kelljen szenvedjek a fúróbefogással. Ha a 125w-os mondjuk 3000 lenne, már nem is gondolkodnék, de több barkácsáruházban is néztem, és 5000 alatt nem találtam sehol. Nagy segítség lenne ha tudnál adni ötletet hogy hol lehet ilyesmi 2-3ezerért kapni, vagy Te hol vetted? Illetve akkor ebben a felállásban, hogy 125w-os(nagytokmányos) 5000-ért, vagy 7000-ért panelfúró kompromisszumok nélkül, melyiket választanád? Köszi
(#) KTobi válasza DJ Tacki hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Hát most rákerestem a netten Bővebben: Link Sajnos az ára nem a legszebb. Már nem emlékszem pontosan mennyiért vettem, valamikor a METRO nagykereskedésben.
Hát ha nem találsz olcsóbban, és csak nyákfúrásra akarod használni, akkor a helyedben elgondolkoznák a drágább típuson is. Ez nem tokmányos hanem patronos, ha találsz hozzá kisebb patront, akkor kisebb fúrócsigát is be bírsz fogni.
NYÁKot vágni még mindig a lemezvágó olló a legmegfelelőbb. Akkor pedig jobban jársz egy egyszerű nagyfordulatú nyákfúróval. Mérlegeld, döntened neked kell, én csak véleményt tudok mondani.
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 19, 2009 /
 
Helló! Majd nem kész a panelfúróm már csak az állványra kell rögzíteni.Amin szeretnék módosítani az a fogasléc-fogaskerék kapcsolat. Mert az az érzésem , hogy a műanyag fogaskerék nem fogja bírni a strapát.
Hapronak:Most, hogy így össze állt szerintem a CD tálca mozgató fogasléc nagyon gyenge lesz.
(#) hapro válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Nos..én valami sokkal könnyebb szerkezetre gondoltam, nem ennyire iparira.
Elvben szinte pont ugyanilyen az amit kigondoltam, ha kész leszek vele, vagy valahogy már állok vele, akkor én is felteszem ide.
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Egyik képen az állvánnyal együtt van de még nincs rögzitve ezért lóg a felső mechanika.Az egyik képen a fogasléc van amit a géphez használtam.
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Még kettő:
Következő: »»   6 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem