Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én értettem amit mondtál , csak úgy láttam más nem ..
Most tekert trafóm egy csévés , DC ellenállásuk 0,4 Ohm az eltérés , de induktivitásban már jóval nagyobb különbség mérhető . Két csévén ez nem lenne .
Gondolom nem a kivezetések kivitelezése miatt ?
ECL86 pp-re készülök én is
....megmutatod a trafód?..persze érdekelne a felépítése is...ha nem titok
Meg lehet ennél jobbra is csinálni egy csévén:
http://www.hobbielektronika.hu/apro/images/80e4f702f318e01b35c8ab0e...70.jpg + -- A1 55,9 ohm + -- A2 55,9 ohm + -- UL1 33,6 ohm + -- UL2 33,7 ohm + -- A1 55,6 ohm + -- A2 55,7 ohm + -- UL1 33,5 ohm + -- UL2 33,7 ohm
Ha mérnél induktivitást is már nem lenne ilyen szép a leányzó fekvése , váltóáramú ellenállása még fontosabb szempont . Nem ?
Biztos más lenne a mérés ahogy mondod, de nem tudok induktivitást mérni.
Engem az érdekel, hogy hogyan szól. Tehát ez a DC ellenállás kevésbé izgat, mert ugye van TK 157 klónom aminek van 2-3 ohm eltérés is, mégis nagyon ott van.
Egyszerűen AC mérésékkel is megállapíthatod .
AC feszültséget kapcsolsz rá és megméred az áramát , ebből már megvan a váltóáramú ellenállása és tovább is számolhatsz , ami már az induktivitását is megadja .
Mit szóltok ehhez? Nem éppen barátságos árak, de kezdetnek valami......
Csak a frekimentek elég gyengék. Meg azért látni kéne élőben milyenek is ezek. Hány osztás, mekkora vaskeresztmetszet.
No igen, meg látom ezek netto árak. A frekimenetek gondolom névleges teljesítményen lehetnek. A 6C33C-é elég szimpatikus, a két kimenő 20-asból kijön bruttóban.... Ezek új trafók, olcsóbban nemigen lehet kihozni nálunk szerintem amatőr viszonyok között(megvéve a különböző anyagokat, drótokat).
Szerintem nem rossz árak. Csak ezt a VA-t nem értem. Akkora a vas teljesítménye, vagy annyi fog kijönni, ha ahhoz a csőhöz használjuk, meg úgy, ahogy kell.
CHZ, látod ezt? 6N13C PP-hez 5165Ft a kimenő. Mondjuk valami adatlapokat tehetnének fel, a méreteiről, tekercsekről osztásokról...
+ tréfa
Van egy sejtésem, hogy Made in PRC.
Az induktivitást, hogyan lehet kiszámolni. Épp most tekertem két fojtót és jó lenne tudni mit csináltam.
Igen láttam , nem rossz ár .
A saját szememmel láttam őket Szerintem egy 20 W-os PP kimenőért nem drága 6 ezer Ft .. Bár nem néztek ki valami jól ...
Igen, úgy néznek ki .. kék, sárga, zöld "3M szalag" szigetelésekkel ...
Tényleg nem drága, de akkor, hogy mondanád el, hogy én csináltam!?
Én nem mondanám el, hogy nem Te csináltad
Deszkamodell formájában üzemel a legújabb EL84-6Sz3P SE (Jani "utasítására" ebben a konfigurációban). A börzén 1000HUF-ért vásárolt kimenőkkel, Jani jóvoltából monoblokk kivitelben. Végre újra van csövesem.
A kimenő kicsit valószínűleg alacsony menetszámú, és sokkal vékonyabb huzallal van az indokoltnál tekerve, miközben rengeteg hely maradt még a csévén. Elég nagy, sőt, túlontúl nagy az Rdc-je a primernek. Kicsit magas a hálózati trafó feszültsége is, a felesleget elfűtöm, 100 Ohm, 2W a váltóágban, 470 Ohm 2W a főpuffer után. És természetesen nem egyezik a két trafó elkötése, így a másodikból hanggenerátort sikerült építeni. Nem biztos, hogy állati jó vétel volt. Mindenesetre szól, és nem is rosszul.
Akkor majd jó lesz beszédet hallgatni
Örülök, hogy ismét csövezel . A kimenőt át lehet tekerni de lehetne a hipeszil SM65-ökből is csinálni hozzá. Akkor én se sok jóra számítok a nagyobb vasakkal. Ha mást nem akkor a újratekerem mert pont megvan a 16cm2 a RT 1996 évkönyvben lévő 20W-os PL500PP- ami nálam PL36 lesz. Talán kijön 20-25 watt.
Építsetek stereo SE-t Bővebben: Link
Jól néznek ki, nekem volt olyan trafóm, de szétszedtem, mert potyogott belőle valami fekete cucc... És 80V-ot adott, némi füstölgés közepette.. Bár a kimenők egyformának látszanak, és nem is drága!
Sajnos csak két fafűrészelés közben érek rá vele foglalkozni. Meg néha még dolgozni is kell. (mint holnap is.) Ma meg lomtalanítottam. Jut eszembe, a c...ny el akarta vinni a Viktória TV-t. De nem adtam neki oda.
Aztán nekiállok a PL5xx -at rendesen megcsinálni, nem vagyok vele elégedett. A 6P-t is ez alapján fogom kivitelezni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |