Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   797 / 2208
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Nov 21, 2009
Én értettem amit mondtál , csak úgy láttam más nem ..
Most tekert trafóm egy csévés , DC ellenállásuk 0,4 Ohm az eltérés , de induktivitásban már jóval nagyobb különbség mérhető . Két csévén ez nem lenne .
(#) CHZ válasza mayky hozzászólására (») Nov 21, 2009
Gondolom nem a kivezetések kivitelezése miatt ?
(#) ferencferenc válasza mayky hozzászólására (») Nov 21, 2009
ECL86 pp-re készülök én is
....megmutatod a trafód?..persze érdekelne a felépítése is...ha nem titok
(#) mayky válasza CHZ hozzászólására (») Nov 21, 2009
Meg lehet ennél jobbra is csinálni egy csévén:

http://www.hobbielektronika.hu/apro/images/80e4f702f318e01b35c8ab0e...70.jpg

+ -- A1 55,9 ohm
+ -- A2 55,9 ohm

+ -- UL1 33,6 ohm
+ -- UL2 33,7 ohm

+ -- A1 55,6 ohm
+ -- A2 55,7 ohm

+ -- UL1 33,5 ohm
+ -- UL2 33,7 ohm
Ha mérnél induktivitást is már nem lenne ilyen szép a leányzó fekvése , váltóáramú ellenállása még fontosabb szempont . Nem ?
(#) mayky válasza CHZ hozzászólására (») Nov 21, 2009
Biztos más lenne a mérés ahogy mondod, de nem tudok induktivitást mérni.
Engem az érdekel, hogy hogyan szól. Tehát ez a DC ellenállás kevésbé izgat, mert ugye van TK 157 klónom aminek van 2-3 ohm eltérés is, mégis nagyon ott van.
Egyszerűen AC mérésékkel is megállapíthatod .
AC feszültséget kapcsolsz rá és megméred az áramát , ebből már megvan a váltóáramú ellenállása és tovább is számolhatsz , ami már az induktivitását is megadja .
(#) Imi65 hozzászólása Nov 21, 2009
Mit szóltok ehhez? Nem éppen barátságos árak, de kezdetnek valami......
(#) sturbi válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 21, 2009
Szerintem kifejezetten jók ezek az árak.
(#) djhans válasza sturbi hozzászólására (») Nov 21, 2009
Csak a frekimentek elég gyengék. Meg azért látni kéne élőben milyenek is ezek. Hány osztás, mekkora vaskeresztmetszet.
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Nov 21, 2009
No igen, meg látom ezek netto árak. A frekimenetek gondolom névleges teljesítményen lehetnek. A 6C33C-é elég szimpatikus, a két kimenő 20-asból kijön bruttóban.... Ezek új trafók, olcsóbban nemigen lehet kihozni nálunk szerintem amatőr viszonyok között(megvéve a különböző anyagokat, drótokat).
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 21, 2009
Szerintem nem rossz árak. Csak ezt a VA-t nem értem. Akkora a vas teljesítménye, vagy annyi fog kijönni, ha ahhoz a csőhöz használjuk, meg úgy, ahogy kell.
CHZ, látod ezt? 6N13C PP-hez 5165Ft a kimenő.
Mondjuk valami adatlapokat tehetnének fel, a méreteiről, tekercsekről osztásokról...
(#) mayky válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 21, 2009
+ tréfa
Van egy sejtésem, hogy Made in PRC.
(#) rhesus23 válasza CHZ hozzászólására (») Nov 21, 2009
Az induktivitást, hogyan lehet kiszámolni. Épp most tekertem két fojtót és jó lenne tudni mit csináltam.
(#) CHZ válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 21, 2009
Igen láttam , nem rossz ár .
(#) mayky válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 21, 2009
mérésre ITT egy módszer.
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 21, 2009
A saját szememmel láttam őket Szerintem egy 20 W-os PP kimenőért nem drága 6 ezer Ft .. Bár nem néztek ki valami jól ...
(#) rhesus23 válasza mayky hozzászólására (») Nov 21, 2009
Köszi!
(#) kocos válasza mayky hozzászólására (») Nov 21, 2009
Igen, úgy néznek ki .. kék, sárga, zöld "3M szalag" szigetelésekkel ...
(#) rhesus23 válasza kocos hozzászólására (») Nov 21, 2009
Tényleg nem drága, de akkor, hogy mondanád el, hogy én csináltam!?
(#) kocos válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 21, 2009
Én nem mondanám el, hogy nem Te csináltad
(#) rhesus23 válasza kocos hozzászólására (») Nov 21, 2009
Valahogy így.
(#) kocos hozzászólása Nov 21, 2009
ismeri ezeket valaki?
(#) Imi65 hozzászólása Nov 21, 2009
Deszkamodell formájában üzemel a legújabb EL84-6Sz3P SE (Jani "utasítására" ebben a konfigurációban). A börzén 1000HUF-ért vásárolt kimenőkkel, Jani jóvoltából monoblokk kivitelben. Végre újra van csövesem.
A kimenő kicsit valószínűleg alacsony menetszámú, és sokkal vékonyabb huzallal van az indokoltnál tekerve, miközben rengeteg hely maradt még a csévén. Elég nagy, sőt, túlontúl nagy az Rdc-je a primernek. Kicsit magas a hálózati trafó feszültsége is, a felesleget elfűtöm, 100 Ohm, 2W a váltóágban, 470 Ohm 2W a főpuffer után. És természetesen nem egyezik a két trafó elkötése, így a másodikból hanggenerátort sikerült építeni. Nem biztos, hogy állati jó vétel volt. Mindenesetre szól, és nem is rosszul.
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2009
Akkor majd jó lesz beszédet hallgatni
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 21, 2009
Örülök, hogy ismét csövezel . A kimenőt át lehet tekerni de lehetne a hipeszil SM65-ökből is csinálni hozzá. Akkor én se sok jóra számítok a nagyobb vasakkal. Ha mást nem akkor a újratekerem mert pont megvan a 16cm2 a RT 1996 évkönyvben lévő 20W-os PL500PP- ami nálam PL36 lesz. Talán kijön 20-25 watt.
(#) kocos hozzászólása Nov 21, 2009
Építsetek stereo SE-t Bővebben: Link
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Nov 21, 2009
Jól néznek ki, nekem volt olyan trafóm, de szétszedtem, mert potyogott belőle valami fekete cucc... És 80V-ot adott, némi füstölgés közepette.. Bár a kimenők egyformának látszanak, és nem is drága!
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Nov 21, 2009
Sajnos csak két fafűrészelés közben érek rá vele foglalkozni. Meg néha még dolgozni is kell. (mint holnap is.) Ma meg lomtalanítottam. Jut eszembe, a c...ny el akarta vinni a Viktória TV-t. De nem adtam neki oda.
Aztán nekiállok a PL5xx -at rendesen megcsinálni, nem vagyok vele elégedett. A 6P-t is ez alapján fogom kivitelezni.
Következő: »»   797 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem