Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   78 / 143
(#) wir12 válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Igen azt gondoltam az ív mérésbe az nem került be
(#) DigitalSilence válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Meg kéne változtatni a topik címét, hiszen inkább dvd-író lézeréről van szó, mint az olvasóéról.
(#) alapp válasza zz0323 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

A stepperekhez nem értek, de szerintem valami vezérlő áramkör kell.
Azért kötöm össze az X/Y scanner topikkal ezt, mert az effektem alapja a DVD íróból származó lézer ami már kész van, és tovább fejlesztgetem!
Az effektem el is készült:
Bővebben: Link
Este a ködben nagyon állat volt, csak a gépem maradt otthon és nem tudtam videózni.
(#) alapp válasza zz0323 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Igen, végfokkal kell meghajtani a vinyókat!
Nézd meg a linket:
Bővebben: Link
Amit hallasz zenét, azt a vinyó szolgáltatja!!! :yes:
Király!
(#) zz0323 válasza alapp hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Jól néz ki, meg a fej mozgása is elég dinamikus, csak nekem az a gondom vele, hogy kicsi az eltérítés szöge :no:
Szóval inkább a hagyományos galvónál maradok szerintem :yes:

A vinyó max kitérési szöge az csak 35°, természetesen csak az egyik irányba :yes:, a galvóimé pedig 2*60° , szal összesen 120 , de lehet, h ez kicsit sok
Na meg ki építene bele egy scannerbe 2 olyan nagy vinyót?
(#) WaRL0 hozzászólása Nov 23, 2009 /

Sziasztok.
Azt szeretnem kerdezni hogy egy 52x-es CD egeto diodanak mekkora feszultseg es mekkora aram kell?Tudom hogy ez infra dioda es azt is hogy nagyon veszelyes!

Koszi
(#) alapp válasza zz0323 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Szerintem nem kicsi a szöge, mert így is vissza kellett vennem az elfordulás mértékéből!
Amikor videóztam k.b. 2,5méterre volt a faltól, és már itt is 2-2.5méter volt a szórása ha eléggé kivezéreltem!
Az az érdekes hogy két különböző vinyóból van építve, az X-tengely a magas és közép hangokra, az Y-tengely pedig a mély hangokra reagál.
Szerinted ezzel lehetne valami ábrát rajzolni?
Holnap akarom kipróbálni egy hanggenerátor progival hogy mit művel.
Kíváncsi vagyok az eredményre, és ha mutat v.mi érdekeset, levideózom és felrakom!
Köszönöm a dicséretet!
(#) Collector válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Idézet:
„Tudom hogy ez infra dioda es azt is hogy nagyon veszelyes! Koszi”

Ha tudod, akkor minek játszol vele? Azon kívül, hogy egy halvány folt látszik belőle, és éget valamennyire, semmit nem lehet kezdeni vele.
(#) alapp válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Legfeljebb ha beszerzel (YVO4-KTP Hibrid kristályt, 1 db infra fókuszáló lencsét, 1 db kollimáló 1 lencse GLC1035, 1 db kollimáló 2 lencse GLA1700), akkor láthatod!
(#) WaRL0 válasza alapp hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Nem akarom latni! Egetni szeretnek vele.
(#) WaRL0 válasza Collector hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Az hogy minek jatszok vele az mar az en dolgom! Tudom hogy mi latszik belolle es nem is akarok tolle tobbet mind amit tud.Csak feltettem egy kerdesd amire nem kaptam eddig valasz.
(#) Collector válasza alapp hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Nem egészen, mert a CD íróban nem 808nm-es dióda van.
(#) Collector válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Általában, aki saját magát próbálja veszélyeztetni (akármivel) nem kér a többiektől hozzá tanácsot. Igaz, ez minden lézerre vonatkozik, nemcsak az infrára, de az én meglátásom szerint nincs értelme annak, hogy egy kb 40mW-os infrát fókuszálgasson az ember. Precíz lencsével talán gravírozni is lehetne vele, de azért erre van jobb megoldás is.
(#) marha válasza Collector hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

de égetni lehet vele
(#) Collector válasza marha hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Lehet a 650nm-essel is, meg öngyújtóval is.
(#) marha válasza Collector hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

:circling: igazad van az meg már nem számít hogy milyen veszélyes mert már nemsokára a levegővétel is az lesz
(#) DigitalSilence válasza Collector hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

40mW/780nm
(#) Panhard hozzászólása Nov 24, 2009 /

Tegnap kiszedtem egy dvd íróból a lézert. Ez olyan ahol a két dióda egy tokban van. Brutális fénye van. 250mA-nél többel nem mertem járatni, viszont alig melegszik. Meddig lehet növelni az áramot? Ha a falról visszaverődött lézerfénybe nézek, az mennyire ártalmas?
(#) alapp válasza Panhard hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

"viszont alig melegszik"

Mihez képest?
Hányszoros DVD író volt?
Mert ha 16X, akkor nem sokáig élvezheted a látványt, 250ma-en, hacsak nem hűtöd mint az állat!
Hűtöd egyáltalán valahogy?
A modulod nem melegszik?
Milyen modulod van?
Tudod ezek sokat számítanak!
A falról visszaverődő fény, szerintem attól is függ hogy milyen színű a falad, vagy milyen távolságból sasolod!?
És csak a pontot nézed, vagy valami effektet?
Szerintem ne nagyon erőltesd a falról sem a közelről belenézést!!! Mert ennek ha nem is most, de később megihatod az árát! :eek2:
(#) zenetom válasza alapp hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

És akkor itt jön be a titok, hogy ha nagy sikert akarsz vele elérni akkor világos falra vetítsd (mármint ha lézersót akarsz csinálni...).
A szemkárosító részhez annyit hogy én a végén már csak napszemüveggel szereltem lézert (bár nem sokat véd)
(#) Panhard válasza alapp hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

A dvd író 22x-es, ezaz: Bővebben: Link
Amikor még nem volt hűtőre szerelve, akkor is csak langyos volt 250mA-en. Mellékletben pár kép, az összetákolásról
(#) zenetom válasza Panhard hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Ugye nem abban a 'tokban' hagytad ami az olvasó fejben volt?
(#) Panhard válasza zenetom hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

De abban hagytam, miért?
(#) zenetom válasza Panhard hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Szerintem az nincs teljesen termikus kapcsolatban, ergo nem bírja normálisan leadni a hőt, szóval ezért nem melegszik neked...
Ha nem tévedek akkor így nagyon rövid lesz az élettartama a diófának
(#) WaRL0 hozzászólása Nov 24, 2009 /

Sziasztok.Nem tudtok nekem adni a szupepes aramgenyahoz egy nyakrajzot?

Koszi
(#) alapp válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Lapozz vissza és láss csodát...
(#) kasas válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Áruljátok már el hogy mi a tököt lehet annyit égetni ezekkel a kis vackokkal ? cd írásra lett kitalálva nem gravírozásra , szerintem a lézeres grav vágó gépek 1000W nál kezdődnek. Egy papír lapot nem tudsz kettészelni vele.
(#) zz0323 válasza zenetom hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Hehe Nekemis pont ilyenem van, hasonló megoldással
Csak nálam 290mA-rel megy , nem a gyári tokban talán kibírja a 400mA-t is
(Én 3mat pukkantottam el már ilyet , de mindig kaptam helyette újat a boltban )
(#) wir12 válasza kasas hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Hát CD íróval nem nagyon de egy 16x DVD író vöröskéjével igen csak lehet égetni haveromnak csináltam egy gyujtót a Pioneer DVD írójából...
(#) Panhard válasza kasas hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Igazad van, gravírozásra tényleg kevés, nálunk a cégnél 50W-os diódalézerrel gravíroznak műanyag fóliára.
Nekem lézershow-hoz kell, most kezdem építeni hozzá a galvókat.
Következő: »»   78 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem