Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   821 / 3607
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Nos, meg fogsz kövezni. Mindenki bizonyos életkor fölött a cselekedetei felett irányítással rendelkezik, és önmaga választja a szabadidős elfoglaltságait, azaz a saját döntéséért felelős ember, minen értelemben. Az ő választása, mit néz, néz-e egyáltalán TV-t, vagy inkább kocog, biciklizik, fát farag. Rajta áll, helyette nem tudsz és nem is feladatod dönteni. Amennyiben nevelhető korban van még, meg lehet próbálni, de egyébként veszett fejsze, ha ő nem akarja.
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Csak nem engem? :hide:
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Szerintem az említett "természetközeli" csatornák műsorát már kívülről fújja, és most másra vágyik.

Különben meg az a kérdés, mit szeretne a TV előtt: megnyugodni, vagy röhögni/idegeskedni mások hülyeségén. Mert én a röhögés miatt néztem meg. Múlt héten "nyitva maradt" a TV, tegnap meg "egy dózis már megvolt, abba se haltam bele" alapon hagytam bekapcsolva. De így is csak a háttérben ment a műsor, nem szenteltem neki 100%-os figyelmet. Mondjuk újat nem mutatnak ezekben, mert ha valaki nyitott szemmel jár a világban, 25 éves korára már biztos találkozott ilyen magatartásformákkal.

Amúgy a megoldás szerintem: foglalja el magát pasival/csajjal, amelyiket szereti.
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Erre van egy ötletem!

Derítsd ki, hogy milyen ferkvenciákon sugároznak az említett adók.
Építs egy szűrőt, ami kiszűri az említett adásokat, és egy időzítőt építs mellé. Az időzítővel beállítod, hogy mettől meddig szüneteltesse az adásokat. Ehhez már PIC vagy AVR alkalmazását is alkalmazásba kell venni, és egy hétre előre akár belehetne mindig progizni, hogy mit, mikor, meddig, tiltson.

Úgy is írtad, hogy sok SMD alkatrészed van, így az nem is dog sok helyet elfoglalni, esetleg a relék, vagy ami jobb lenne a reed patron.
(#) szamóca hozzászólása Nov 24, 2009 /

(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Nem lenne egyszerűen csak egy PIN kódot beállítani. Csatornazár a neve.

Amúgy ha X időben elmegy az adás, még a végén hívja a szolgáltatót, vagy a TV szerelőt, vagy netán Norbertónak szól, hogy nézze már meg, mi van vele.
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Én meg ezt, vagy ezt.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Lacikám, mit ettél ma? Én töltött káposztát!
(#) Szárnyas válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Ez se rossz!

Szerintem ez a szám is az ízlésedhez közel állhat.
(#) Doncso válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Matyi aranyköpése : DE NE A KEZEDDEL !
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Ó, csak egyszerű töltött paprika volt, töltetlenül. Mondjuk ilyen.
A vacsi még csak most jön.
(#) DuMatyi válasza Szárnyas hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Inkább ez. Yardbirds is szerepelt a blow-up (nagyítás) című filmben. Egy nagy klasszikus. Yardbirdsnek egyébként blues számait szeretem, mint például ez. Mostanság elkezdett tetszeni a késői "drogos" beatles. Kicsit más műfaj, de fülbemászó. Másik rakenroll.
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Norberto nem írta, hogy ilyen funkció is lenne a készülékében.

Az előbbit meg csak poénból írtam. Korábban egy PWM táppal zavartam a Budapest TV -t, mert muterom egyfolytában azt hallgatta. Már nagyon az agyamra mnet a hamis torz énekek.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Csak azért kérdem, mert ahányszor megjelensz, biztos a kajáról fog szó esni. Úgy gondoltam, elébe megyek a témának.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Jóéjt mindenkinek. Mára lemerültek a telepek. :integet2:
(#) Szárnyas válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Ezeket amiket felsoroltál nem igazán ismerem, a Yardbirds-től is csak néhány számot, mint például amit az előbb linkeltem.
Az én jelenlegi kedvenc együttesem egy kicsit más műfajban zenél, mint amit te szeretsz. Egy-két dal tőlük: Link1, Link2
(#) Stadi hozzászólása Nov 25, 2009 /

Ilyet sem pipáltam még:

"Az Acer egy potenciális problémát állapított meg a következő típusú készülékeknél.

(típuslista)

Bizonyos körülmények között ezen típusok hálózati töltője túlmelegedhet és esetlegesen tűzveszélyt okozhat a vásárlónak. A problémát a helytelen BIOS telepítése okozza. Szerencsére, ezen készülékek tulajdonosai egyszerűen, egy friss BIOS letöltésével és telepítésével, megoldhatják a problémát."

Azaz, hogy BIOS frissítéssel lehet javítani a töltőt.
(#) bankimajki válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Szerintem ez a cikk arra utal, hogy a gépen belül egyszerre túl sok fogyasztót hajt max.-on a BIOS és ez túlterheli a töltőt. (Vagy az túl van méretezve?)
(#) Stadi válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Fogd meg egy mai noti töltőjét. Lassan komplett atomerőmű kell a táplálásukhoz. 120W-os töltő? Noooormááális? (Nem is tudom, az akksik hogy bírják leadni ennek a teljesítménynek akár a felét is.) Emellett úgy fűtenek, hogy lassan tojást lehet főzni velük. Szóval csak azt akarom mondani, nem hiszem, hogy túl lennének méretezve.

Egyébként én is a fogyasztás visszafogására tippelek "javítás" gyanánt, de azért van bőr az arcukon. Eladtak egy garnitúra hibás töltőt, aztán lecsökkentik a teljesítményt, hogy ne kelljen őket kicserélni. (Azt a részt nem másoltam be, hogy csak egy bizonyos időszakban gyártott töltővel van gond, azaz a többi meglepő módon jól működik a "helytelen" BIOS-szal.)
(#) SALáta válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Megnéztem én is a gépem töltőjét 120W os. Miért kell 120 w egy notebookhoz? És tényleg úgy fűt mint a kazán, ha nem elektronika lenne vízbe dobnám hagy hűljön... A gép meg néha visszaveszi annyira magát hogy még írni sem lehet rajta... Ez a dos után úgy érzem visszafejlődés. Akkuk meg bírnak 3 órát, (bár ebbe az sincs) és 4500mA órás pakk lenne benne elvileg. Kellene egy Intel Atom procis notebook, állítólag allig fogyaszt.
(#) bankimajki hozzászólása Nov 25, 2009 /

Amúgy nekem is Acer van 17-es kijelzővel, de ha nem tölti az akkut, akkor csak langyos a töltőm felvett telj <150W (ezt a 100-240V, 1,5A-ből következtetem), a leadott pedig 90W (Tényleg nem túl jó hatásfok, de majd ha lesz kedvem, akkor megmérem az adatokat.)>
(#) Georgee hozzászólása Nov 25, 2009 /

Mennyi az esélye annak, hogy a tőlünk 50 méterre álló postás kocsi még 12 előtt ideér? Várok egy csomagot, de mindjárt ebédszünet lessz nálluk.
(#) Stadi válasza Georgee hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Most már ne csigázz bennünket. Odaért?
(#) Georgee válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Elment kajálni Amúgy hétfő óta várom a csomagot.
(#) Action2K válasza Georgee hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Még mindig ebédel?
(#) Georgee válasza Action2K hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Ebből meginnt csak holnap lessz! Még jó hogy hétfőn kellett volna itt lennie.
(#) zolika60 válasza Georgee hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Hol van még a hétfő.....
(#) hapro hozzászólása Nov 25, 2009 /

Nagyon szép és érdekes képek. Bővebben: Link
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Az a probléma, hogy aki egy kicsit - akár középiskolás fokon - ért a fizikához, rögtön átlátja. No már most itt a gond. A ma akár gimnáziumból kikerülők természettudományos gondolkodás a béka se...e alatt van, 3 szinttel. Ha nem tudsz kicsit "fizikus fejjel" gondolkodni, nem is tudod kétségbe vonni azon cinikus állítást, hogy a BIOS frissítés okozza a töltő túlmelegedést, azaz simán visszafogod a gépedet, és utána szentségelsz, hogy miért nem működik. Tudod mit? nem is kell gondolkodnod, mert a fogyasztói társadalom nem várja el tőled, sőt ne is tedd, mert ártasz (a fogyasztói szemléletnek mindenképpen).
Elküldenéd a cikket privátban? Egyébként amíg egy 286-ost elvitt egy 150 wattos kockatáp, addig ma már minimum 350, de inkább 400 wattos kell. Ugyanaz a teljesítmény növekedés figyelhető meg a laptopoknál, hisz ugye azoknak az órajele is nő, tehát többet kérnek enni. Nekem például nagyon tetszenek ezek a kicsi netbook-ok, és nem zárom ki, hogy egy olyan kis mini gép voltaképp kielégítené minden igényemet, külső billentyűzettel és monitorral és adatmentésnek USB HDD-vel.
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Acer BIOS figyelmeztetés

Idézet:
„Ugyanaz a teljesítmény növekedés figyelhető meg a laptopoknál, hisz ugye azoknak az órajele is nő, tehát többet kérnek enni.”

A teljesítmény nő, oké, de évek óta azt verik a fejünkbe, hogy emellett csökken a fogyasztás. (Keskenyebb csíkszélességű gyártás, alacsonyabb feszültség stb.) Akkor most hogy is van ez? Különben lehet, hogy adapterről táplálva a maximális teljesítményt nyújtja a gép, anélkül pedig mindent levesz a minimumra és így azt az illúziót kelti, mintha kevesebbet fogyasztana (mint elődei). Sajnos a mai olcsóbb gépeknél nem is nagyon lehet piszkálni, hogy milyen részegységet mekkora teljesítménnyel hajtson; gyakorlatilag két lehetőség van van: akkumulátoros vagy hálózati üzem.

Idézet:
„nem zárom ki, hogy egy olyan kis mini gép voltaképp kielégítené minden igényemet, külső billentyűzettel és monitorral”

Ez szép és jó, csak ezzel pont azt a mobilitást ölöd meg, ami miatt ezek a kis ketyerék megszülettek. A vicc az, hogy netbook belsővel léteznek nettopnak nevezett asztali PC-k, amelyek furcsa mód ugyanannyiba kerülnek, mint mobil társaik, habár nincs is bennük TFT kijelző. Pedig én úgy tudtam, azokat drága előállítani. Szóval itt is valami csapdát sejtek.
Következő: »»   821 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem