Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Küldj egy képet, és írd le mikor írja ezt ki!
(Kérlek a mondatot próbáld meg nagybetűvel kezdeni, és használj írásjeleket! Köszi!)
Ez az üzenet a PIC belső oszcillátorának a kalibrációs értékére vonatkozik, ami az ellenőrzés szerint nem megfelelő. Ha jól emlékszem ezt az értéket a PIC az utolsó címen tárolja, lehet, hogy a hex ezt felülírta. Ha nem használsz belső oszcit, illetve nem érdekes a pontossága, akkor hagyd figyelmen kívül. Úgy látom egyébként, hogy működik a PK2 és minden rendben lesz.
Szóval.
Rágugom a PIC-et az égetőre. Elindítom a PICkit 2 v2.61-et. ekkor az "1" -es kép jelenik meg. Kiválasztom a PIC12F629-et. "2"-es kép. Utána kiválasztom a .hex fájlt "3"-as kép. Ez után rákattintok a Write gombra "4"-es kép.
Soha nem dugjuk rá a PIC-et az égetőre addig, amíg a program nem kapcsolódott hozzá(Sőt, amíg nem választottad ki a PIC családot!!!)! Ettől van olyan PIC, ami azonnal tönkremegy(A te PIC-ed csak azért nem, mert 5V-os)! Ez a sorrend minden égetőáramkörre igaz, nem csak a PK2-re. Aki egy kicsit is ért az elektronikához, az nem tesz ilyet(Aki meg nem ért, az ne foglalkozzon PIC-el! Ezt csak halkan magamban! ).
A folyamat egyébként a továbbiakban normális. Ha a 4. képnél az OK-ra kattintasz akkor mi történik?
Ezek szerint a hex állományban vagy nincs érték beállítva az OSCCAL hoz és a PK2 ezt adja fel automatikusan, amit nem fogad el, vagy hibás érték van a hex-ben.
Csatoltam az adatlap erre vonatkozó részét. Látszik milyen érték lenne oda jó. Most nem tudom, mert nincs itt előttem a PK2, hogy lehet-e ezt az értéket égetés előtt módosítani. Ezt nézd meg és ha igen, akkor módosítsd az alap értékre az adatlap mellékelt része szerint.
Sziasztok
Nem értem ezt a pickit2-t Ppróbáltunk vele 12F629-et égetni és nem vitte sehogy sem! Viszont példáúl ha jól emlékszem a 16F628-at viszi simán. Szerintetek mi lehet a gond?
Ha a fenti OSCCAL a probléma továbbra is, akkor nem jó a hex álomány, vagy valami rosszul van beállítva.
Az a baj,hogy akármit szeretnénk csinálni a 12F629-es kontrollerrel,mindíg hibát ad.Még törölni sem lehet.
Van egy olyan opció az OSCCAL -ban, ami megpróbálja helyreállítani a konfigurációt,de az is hibába fut. Ellenben az IC-Prog-al hibátlanul be lehet programozni. Ebből kiindúlva, biztos valami beállítási probléma lehet a PicKit2-ben.De sajnos lövésünk sincs,merre keressük a hibát.
Szia! A Device Family/Midrange/Standard opciót kiválasztva a "Read" gombot lenyomva felismeri a pic-et?
Szia!
Igen úgy felismeri a 12F629-et, ki is írja Device mellé a számát. Mellékelek egy képet is, hogy pontosan mit ír ki.
A képből az derül ki, hogy a kód védett. Lehet, hogy ezért írt ki a PK2 ellenőrzési hibát, mivel ilyenkor a kiolvasott tartalmak 00-ák.
Szia!
Intel hex állomány formátuma: :nnAAAATTDDddDDdd...CC : - rekordkezdet, nn a rekordban levő adatbájtok száma, AAAA a rekord kezdőcíme, TT a rekord típusa, DD és dd az adatbájtok (a kezdőcímtől növekvő cimek felé haladva kell tárolni), CC az ellenőrző összeg (256 - (a nn- től az utolsó adatdájtig a bájtok összege moduló 256)). Az adatok hexadecimális formában értendők, a címek a szavas szervezés miatt duplázottak. Másold le a hex állományt egy másik névre. Nyisd meg az újat egy szöveges editorral. Keresd meg mi töltődik a 0x03FF címre (most egy "addlw 0xFF"). Ide egy "retlw osccal" utasítást vár a programozó ld alaplap 54. oldala. Több lehetőség is lehet: - Külön rekordban van, akkor keresd meg a :0207FE00FF3FBB részt és javítsd ki. Az új rekordot legkönnyebben az MpLabbal állíthatod elő. Fordíts egyetlen retlw utasítást egy projectben a 0x3ff címre. Annak a rekordját másol be ide a megtalált helyére. :0207FE000034C5 - pl. retlw 0 - Ha más utasítással egy rekordban van, akkor a helyzet bonyolultabb: A rekordban meg kell keresni, hogy melyik két adatbájt kerül a 0x3ff címre. Azokat kell átjavítani, az újra. De az ellenőrző összeget is javítani kell. Kalkulátorba hex módban be kell írni a régit, kivonni belőle a két régi adatbájtot és hozzáadni az újakat. A kapott értékre kell cserélni a régi ellenőrző összeget. Itt is alkalmazhatod az MpLab-ot. A rekord adatait adatként 'dw adatszó' formában lehet fordítani, persze az osccalt részt retlw -vel. A kódvédelem a fenti módszerrel levehető. Keresd meg benne a :02400E0014019B részt. Itt az 1401 rész a pic12F629 konfigurációs szava 0114, melyben a 7. bit 0 értéke a kód védelmet be, a 8. bit 1 értéke az adatvédelmet kapcsolja ki. Javítsd ki erre: :02400E0094011B Töltsd be az új hex -et a PicKit2 programozóba.... Láss csodát az oscal hiba eltűnik (((a code protect - tel eggyütt))) Szia
sziasztok
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és tanácsokat. Vélgül is sikerült mondjuk a 12F629 helyett végül 12F683-ba égettem bele a hex-et azt simán, elsőre beégette. Így végül is sikerült megépíteni a PIC KIT 2-es égetőmet, ami immáron biztosan működik is Még egyszer köszi mindenkinek. Külön köszönöm Travoltának is aki nagyon sokat segített!
Skacok.Mibe kerül egy pickit2,hogy érdemes vele ennyit kinlódni. Én kaptam 1-et,de nem tudom,mi az ára?
Kicsit visszaolvasgatsz, keresgélsz, meglesed, hol kapható egyáltalán ez, felmész a honlapjukra és jól megnézed. Kb. ennyi a folyamat.
Nem kínlódik senki, csak akinek nincs szerencséje...
...vagy nem tudja, mi hogyan működik rajta....
Maga a PK2 8000 Ft körül van, megépíteni pedig 4000 Ft körül meglehet
szia
nem kötekedésképpen de 3000-ből bőven kijön a pickit2
Nekem is van egy GYÁRI PK2-őm. De már tervbe van véve a klón megépítése is. Ha megépítem az égetőt lehet közelebb kerülök a "vas" működésének megértéséhez is. S talán a programozás is könnyebben fog menni a saját kezűleg összerakott hardverrel...
watt: Az EEPROM-os kiegészítés még nincs tervbe véve? ( Tudom ritkán kell! De! "Ha már lúd, legyen kövér." )
Elnézést érte, de nincs. Egyébként kell készíteni egy kis panelt a két eepromnak, ráragasztani a 18F tetejére és bekötni azt a néhány vezetéket. Csak haladóknak természetesen!
Nincs mit. Egyébként a művelet után esetleg be lehet vonni meleg ragasztóval. Ha ügyes az ember, még jól is néz ki, és nem törik le semmi. Aztán rajtam kívül úgy is mindenki bedobozolja!
szia!
Már én is jártam így, épp a 16F628-al. Igen, ha kódvédett akkor nem biztos, hogy elég neki az a fesz amit a PK2 előállít, és külső segítség kell neki. Ha megnézed a PIC adatlapját, a bulk erase (teljes törlés)csak 4,9 V-nál fut le, márpedig a PK2 sajna nem ad ki ennyit. Én a Sz.gépem 5 volt-járól adtam tápot a PIC-nek. Először 5 Voltot a PIC-nek és utána kezd programozni, mivel a PK2 felismeri, hogy külső táp van (amit ki is jelez), de elrontani nem lehet az tuti. Üdv
Most látom, hogy a 12V helyett 9,6 van csak.
Az viszont gáz! Kevés, 11,9 körül kellene lennie, esetleg lehet hiba a PK2-be, milyen induktivitást használtál? üdv
Szia!
Induktivitás színkód Így képről én se nagyon bírom kinézni, de ha jól írtad akkor ez 81 uH. Bár, bizonytalan vagyok, de ha a 3. szín fekete akkor biztos, hogy nem jó, mert az 1X-es szorzót jelent, és esetünkbe 10 X szorzó kellene, tehát a 3. csíknak barnának kellene lennie! Szóval, ha ez a Q1 Bss170 mosfet (?) ennek az áramkörébe van, akkor lehet, joggal melegszik. Bár én a Watt félét csináltam, így gőzöm sincs mi az a Q1 üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |