Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   420 / 2500
(#) saraha válasza casnicasrl hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
Jesszusom!
Szerintem már rájöttél, de ha nem akkor.

ERRE KATTINT RÁ!
(#) casnicasrl hozzászólása Dec 17, 2009 /
 
nem lessz gyenge?
(#) alvomalac válasza djloui hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
Szervusztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a nagy hifistáktól,erősítős guruktól
Van egy autóban használatos "SAL Boxxer XB-10/A Aktív szubcső 250W" és ennek behalt a beépített erősítője.Elvben ha a biztosítékból indulok ki (5A) akkor kb 60Wattos lehet.Ezt az erősítőt szeretném átépíteni kicsit erősebbre...szeretném ha olyan 80 wattot tudna!
Ha esetleg valaki ismeri ezt az erősítő típust valamint lenne ötlete hogyan lehetne átalakítani,hogy nagyobb teljesítményű legyen kérem írjon! Amennyiben budapesti a segítőkész illető és kivitelezni tudná nekem az átalakítást (nem ingyen) azt megköszönném! Minden tanács érdekel!
Köszönettel:

Egy lelkes amatőr
(#) ImiDj válasza casnicasrl hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
En is Romaniaban elek ha tudok segitek
(#) ImiDj válasza casnicasrl hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
Ehez az erositohoz ez a trafo jo Bővebben: Link
(#) ImiDj válasza alvomalac hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
En is amator vagyok.5A-es a biszti akkor 60W a maxim aram felvetele szoval kb olyan 25-40W kozt van a telyesitmenye.A tda 1562 elvileg tud 70W-ot.Remelem segitettem.Ha kerdesed van nyugottan irj
(#) alvomalac válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
Köszönöm a segítséget ...ha életre keltem az erősítőt (mert jelenleg nem tudom mi a baja) akkor elég csak kicserélnem a végfok IC-t az általad jelöltre?Vagy kell hozzá más átalakítás is? Ezt az erősítőt továbbra is autóban szeretném használni így a 12V névleges feszre kellene tervezni!
(#) ImiDj válasza alvomalac hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
Nem csak a vegfok ic-t kell cserelned hanem az egesz vegfok reszt.Ez az Ic 12V-rol megy Nezd meg hogy milyen Ic van a tiedbe abbol megtudjuk hany W-os pontosan
(#) alvomalac válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
okés...igyekszem megnézni és infózom
Alapjáraton nagyon jó hangja volt a rendszernek!...jelenleg ezt a subcsövet a rossz erősítőjével egy internetes árverésen vettem meg olcsón és ha már úgy is rossz gondoltam megspékelem ...egy szó mint 100 amint nálam lesz írok
(#) ImiDj válasza alvomalac hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
Ok.Ha van valami irj
(#) macera2 válasza saraha hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
Hi saraha!
A táp lágyindító áramköröddel kapcsolatosan bizonytalanodtam el. Szimpatikus áramkör, kár lenne kihagyni bármelyik nagyobb teljesítmény erősítőből.
De amikor azt mondod, hogy a toroidot rákapcsolod a hálózatra akkor ugye a teljes tápegységre gondolsz? Az esetleges 20- 40 000 mikrofarados puffer kondikkal együtt!
Hogy ilyenkor a hálózatot akár 10 A-es lökés is érheti, ez belefér a világképembe. Mivel a szekunderen keresztül, a puffer elkókat -legjobb esetben is- 5 ms (negyed periódus idő) alatt kellene feltölteni 0 V-ról az erősítő tápfeszültségére (akár +- 30/50/75 V-ra). Elég brutális áram értékek jönnek ki.
Ha viszont csak a szimpla toroidot kapcsolod a hálózatra, a táp többi része nélkül, akkor szerintem itt csak egy soros R/L tagról van szó. Eddigi ismereteim szerint az induktivitás első pillanatban, szakadás, átfolyó áram zéró. Aztán kialakul az irások szerinti impedancián, (soros R/L tagon) átfolyó áram. Ez esetben szerintem nincs áramlökés. Jól látom a szituációt?
(#) ladislave válasza bereczk.jans hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Üdv!
Felcsigáztad a fantáziámat.Az előző munkámat már nem lehet megmenteni.A kukából átkerült a cserépkályhába,de szerencsére a hatalmas szemétdomban mindig akadnak pótalaktrészek.Még ma újból próbálkozom.
Köszönöm a segítséget!
(#) mrex hozzászólása Dec 18, 2009 /
 
lehet hogy nem ide tartozik de elkészült a keverőm előlapja nekem tetszik
(#) Dj TSM válasza mrex hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
üdv
Nekem tetszik úgyszint,érdekelne a gyártási menet,hogy csináltad a feliratokat.Elöre is kösz a válaszokat.
(#) mrex válasza Dj TSM hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Látom szlovákiából vagy nekem egy gravírozós ismerősöm csinálta azt nem tudom hogy nálatok ki foglalkozik ilyesmivel egyébként www.takacs-attila.hu
(#) ImiDj válasza mrex hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Nekem is tetcik.Lesz bele epitve netalan erosito?En is valami ilyesmit fogok csinalni de csak 3 csatornanak.Tenyleg szep
(#) mrex válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
ebbe nem csak amihez csatlakozik abban van már 8db quad 405 +aktiv hangváltó + a mikrofoncsatornák+visszhang a keverő elit féle Eliot keverője ebből van kialakítva a saját igényeim szerint
(#) mrex válasza mrex hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
ehhez csatlakozik
(#) Dj TSM válasza mrex hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Hát igen szlovákiábol vagyok,majd utána nézek a dolgoknak itt is csinálnak ijesmiket.Azt hittem,hogy te magad készitetted valami jó kis házi trükkel,ezért lettem oj kiváncsi.De mindenképpen jól mutat,nekem az erösitöim elölapjai jutottak egyböl az eszembe,mijen tuti lenne.
(#) mrex válasza Dj TSM hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
A srác csinál öntapadós matrica kivitelben is nem bíztos.hogy a posta nem éri meg. Én a tervét csináltam de marni itthon nem tudok de még csinálhatok hobbi cnc-t Ki tudja egyébként eaz a gép is hobbi cnc amin ez készült és minden ami a linkelt honlapon van
(#) zoka válasza zoka hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Látom más se igazán van tisztában ezzel a kérdéssel, vagy csak elkerülte a figyelmet, de közben utána jártam, hátha valakit érdekel:
+3dB = 2*P, illetve gyök2*U esetén
+6dB = 4*P és 2*U
Tehát jól emlékeztem, viszont az érzékelhető hangerő +10dB esetén lesz dupla akkora.
Ez érdekes lehet
(#) gleccser16 hozzászólása Dec 18, 2009 /
 
Üdv, mindenkinek!

Haveromnak csinálok egy 2x20w-os autós erősítőt egy kissebb mély ládához. Ma raktuk össze a dobozát és a végfokozat is elkészült.
Csak ott a bökkenő, hogy a fejegységén nincs kis jelszintű kimenet, vagyis a hangszórókról lesz a jel adva az erősítőnek.
A végfokozat egy Tda 1556-os ic-s megoldás lett.

Hogyha a hangszórókról lesz hozva a jel akkor egy nagy ellenállású ellenállással megoldható lenne a bemenet.
Persze lenne az erősítőbe is egy kb 100kohm-os ellenállás is belőni a hangerőt.
Mekkora ellenállás kellene oda, azt hiszem a kimenet 2X 25w.

Picit gagyi a kép, de igy valahogy lenne:
(#) Dj TSM válasza gleccser16 hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
üdv
En igy csinálnám,a trimerrel pedig belehet álitani a kivánt jel nagyságát.
(#) Lacika válasza gleccser16 hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
:felkialtas: Vigyázz! Ha az autórádió kimenő végerősítője szimetrikus kimenetű, nem kötheted össze a negatívval jelzett kimenetet sem egymással, sem a földponttal. Garantáltan elszáll a végfok.
(#) Moderátor hozzászólása Dec 18, 2009
 
A fordítgatós témakör áthelyezve az OFF-topikba!
(#) wtc hozzászólása Dec 19, 2009 /
 
Sziasztok!
A Végfokomhoz szeretnék építeni, egy előerősítőt+hangszínszabályzót, és találtam is rajzokat hozzá, szerintetek ez a jobb hagszínszabályzó, vagy eza Hobbielektornikán található kapcsolás?
(a Végfok 2x130W ha ez számít valamit.)
Köszi!
(#) wtc válasza wtc hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Ja akkor ez a hangszínszbályzó már alapból előerősítő is?
És teláltam egy KIT-et ami majdnem ugyanaz mint a HE-n található, csak észrevettem pl hogy van még egy IC ezen, meg több elkó van, mi lehet a kettő között a különbség? Szerintetek, melyik a jobb, ha megveszem ezt a KIT-et, vagy a HE-s kapcsolás megépítem?
(tulajdonképpen szabályzásban a célom az alap: bass, treble, volume, lenne)
Köszi!
(#) mangusta hozzászólása Dec 19, 2009 /
 
Helló.Megszeretném kérdezni hogy 100W erősítőhöz szeretnék hangerőszabályzót és ehez mit ajánlotok?Ha tudtok valami jó kapcsolási rajzot akkor azt elfogadom.
üdv mangusta
(#) Dj TSM válasza Lacika hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
üdv
Gleccser16 leirása szerint,csak sztereó kimenete van 2 csatornával.Igy csak egy ic van benne,ebben az esetben a hangszórók minuszai a gnd be nannak kötve,de ha esetleg mégis hidalt bekötése van akkor is lehet alkalmazni a kimeneti jelet,a plusszról úgyis lelehet venni a jelet hogy a potenciálja a gnd lessz,mert itt csak ellenállás osztó van nagy impedanciával.
(#) ImiDj válasza mangusta hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Mar itt is vanBővebben: Link.Es ezt te nyitotad
Következő: »»   420 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem