Fórum témák
» Több friss téma |
hello mindenkinek !!!!! van egy kerdesem akarnak akkus neon csot csinallni de olyat aram kimaradas van akkor az automatikusan kigyuladjon a neon cso ha van aram akkor elotogyon . Ha tudtok eben segiteni akkor kerlek segitsetek egy ilyen kapcsolasi rajzot keresek !!!! elore is koszonom !!!!!
a neon cso 60 cm es 30 watoshoz kene a rajz .
A kapcsolások közt van egy neon cső 6-12V -ról... Ez itt az.... Az, hogy áramkimaradáskor kapcsoljon fel, hm... én személy szerint úgy csinálnám, hogy a hálózati feszültséget letranszformálod 12V-ra, azt egyenirányítod, esetleg stabilizálod is, és ez meghúzva tart egy relét... ami mikor elenged akkor bekapcsolja a fénycsővet. (megszakítod az aku + kivezetés és az áramkör közti részt) Ezzel a megoldással csak az a baj, hogy fogyaszt. Persze keveset de fogyaszt... igaz egy kicsi trafó is elég, hiszen csak egyszer +12V kell neki... és max 30-50mA... de akkor is. Ha tudsz szerezni olyan relét ami 220~ ról húz be akkor még egyszerűbb a dolgod... Persze biztos meglehet oldani valami triac-os trükkel is, de azokhoz sajna nem értek. Szerintem ez így korrektűl menne. De nem akarlak elkeseríteni, de lehet kapni ilyet készen és viszonylag olcsón... (aszem 3000-4000HUF) Ami tölti a neon/zseblámpa variációt és ha épp nem jön töltő fesz akkor a neont felkapcsolja. Egy munkahelyen láttam ilyet (előírás), ha kimegy a bizti egyből mindenki látja hol a lámpa... Jópofa megoldás. Remélem azért nem vettem el a kedved a barkácsolástól, de olyan kicsire és relatíve könnyűre nagyon nehéz lesz legyártanod... Jó barkácsolást !
Lehetne egy soros 47nF (X2 270V50Hz) kondival, kis graetz-el optóval tiltani az 555-öst, vagy FET-tel kapcsolni.
Helló mindenkinek!
A segitségeteket szeretném kérni. Nem akartam új topicot nyitni amugy is idevágó kérdésemnek... Kaptam egy 24 V egyenáramról működő neont csak az a bibi hogy 12V-ról szeretném ha működne.Átnéztem az itt fellelhető rajzokat,de nem barkácsolnék ha csak valami kis módosítás kellene alkalmazni a 24-es neonomon.Amúgy táppal kipróbáltam,már 15V-nál beindul,csak 12-nél nem akar. Csatolok képeket hátha van ötlete valakinek.A segítséget előre is köszönöm.
Sajnos így nem is fog menni, mert az alkalmazott IC alapvetően nagyobb feszültségű (500V) félhídmeghajtásra lett tervezve, így a belső alacsonytápfesz elleni védelme 15V alatt letiltja a működését.
Azt lehetne csinálni, hogy egy kis ferritgyűrűre tekerni egy trafót - önrezgő oszcillátort építeni vele - és ezzel előállítani 5-6V-ot amit sorbakötsz csak az IC-nek szolgáló tápfeszággal. Így - bár csökkent fényerővel - talpraállítható a szerkezet.
Köszi Sebi az infót! Esetleg kicserélni az IC-t nem lehetséges valami másra? Ha nem akkor kénytelen leszek barkácsolni egy panelt a neonomnak ami megy 12V-ról.
Az újabb IC-k is 15V körül állnak le sajna.
De itt egy rajz, ami nekem a kisbuszban 15éve megy, még egy kicsit a fényerő is szabályozható. A zárójeles drótátmérők max 15W-os csőig jók.
nekem van 1 exit lámpám nem tom de abban 6 voltos aksi van bár az ilyen 10w-os vagy mekkora fénycsövet üzemeltet de ha átalakítható a ti elképzeléseitekre én lefotózhatom a nyákot meg az alkatrészeket
én csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy ha adod rá a 12V-ot akkor egyazon pillanatban felkapcsol, és ha leveszed róla egyazon pillanatban le is kapcsol???
(12-nagyfrek+ feltranszformálásosra gondoltam)
Sztem csinálj egy tesla tekercset csak annak meg nem lesz valami jó a hatásfoka
De itt van egy rajz.
6V-os az exitlámpám 12V-ot nem kapcsoltam még rá de nem is akarok na jó félretéve a viccet nemtudom hogy mire gondolsz. Hogy amint bekapcsolom egyből világít-e és nem pislákol fél percig a fénycső? mert ha azt kérdezed akkor igen, amint kap feszkót egyből világít és egyből elalszik. vagy mire gondoltál? 2 fénycsöves, az 1ik 230-ról megy folyamatosan, amíg kapja a szuflát és ha nem kap átvált a másik fénycsőre az aksisra. ill kapcsolóval lehet ki-be kapcsolni az aksist ha nincs 230V.
arra,
hogy rögtön ég-e. akkor igen
hali
tudna nekem valaki elektronikát csinálni? 12v ról kellene meghajtani egy 20w-os rövid neon csövet
Az igaz, de a trafótekerést nem lehet megúszni.
És a dobozolás?
olyan kész dolog kell amin van 2 kábel amit az akkura kötök másik 4 szálat a neonra
dobozt tudok csinálni
ennyire elfoglalt lenne mindenki???
aki ért hozzá szerintem pár óra meló lenne... valaki hozza már össze az elektronika részét.. köszi!!!
mi a gond???
kell kb 15 alkatrész meg egy trafó meg egy nyák maratás, forrasztás nem az erősségem ezért kérek segítséget
császtok keres géltem aneten és voltak olyan 220voltos neonlámpak ami rá voltak kötve 12voltos akksira csak kapcsolási rajzot nem talátam akki tud valamit az segitsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát itt a kapcsolások között épp van egy ilyen cikk... Fénycső
Hello, egy inverterre van szükséged, vagy egy 12V-ról működő fénycsőre?
Én inkább vennék, kb 1000Ft-ért lehet kapni (TESCO,OBI, autósbolt stb.)
éhezz a rajzhoz nyugotan használhatok220voltos neon csövet
Nemcsodálkozom h nem ismered még a keresőt, mivel 10 alatti hozzászólásod van.
Ajánlom figyelmedbe EZT A TÉMÁT!!
miközöd van hozzá hogy nekem menyi hozzá szolásom van én inkább jobban szeretem kapcsolási rajzott nézni mit hozzá szolni néha a kereső nem ér semmit
|
Bejelentkezés
Hirdetés |