Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró készítése
én kifejtettem már, hogy ez elsősorban nem ( csak ) az érzékenységről szól
Ugy nez ki, sikerul beszerezni:
zomancozott aluminium fazonhuzal, 0,5*1,7 es 0,5*2 (mm). Ha valakinek szuksege van x egysegnyire, jelezze !
Nem adom fel, es idezek magamtol. )
"A multkor en fejtegettem, hogy mi kell az erzekeny hangszorhoz. - de nem kaptam javitast sem helyeslest, hogy jo az elgondolasom. Szeretnem ha irnatok ezzel kapcsolatban ! Kompromisszum mentesen, hogy lesz a legerzekenyebb. - tehat a legfontosabb szempont a nagyon jo erzekenyseg. ... es akkor johetnek hozza a negativumok is, hogy ez milyen problemakat vet fel, vagy eppen okoz. Koszonom !"
Az a baj, hogy induktivitásnak nem jó. fűnyírót meg nem tekercselek.
Ez tetszik
Ma "bohoc-kodtam" egy kicsit.
Ezt mertem. Persze a feszultsegmeresnel nem voltak tizedek. ( Az Re erteke: 2,7Ohm
Hány kiló ez a szörnyeteg? Egyszer szívesen meghallgatnék egy ilyet.
Megmérném kiváncsiságból, mennyi a légrés fluxusa, mert az energitartalmára nagyon kiváncsi vagyok
Kár hogy szólni fog. Szükségtelen. De azért őszintén remélem megfelel majd arra a célra, amire szánod.
A sulya :
itt lathato. hangszoros ! Elobb meg kadmiumozni vagy kromozni kell. Aztan lehet ragasztani, magnesezni. ... es ha nem feledem jelzem, hogy johetsz merni. shalafi.66 ! En is nagyon remelem. )
Tanács: ne kromoztasd, mert gyengébb lessz a ragasztás, ha csak nem erösited meg csavarral. Gondjaid lehetnek.
A Porkoláb is beszivta anno a krómozást A jöhetsz mérni, nem hisszem hogy tud müködni, mert ősejttel tákolt félszivemmel nem nagyon mászkálok Visszont a mágnesezésed ha gond megoldom Az energiatartalom kiszámolásához kell a légrés köbtartalma, és a fluxus (tudom mérni) Egyébbként gratula
nem kötözködés, de a tömegét látjuk.
A vas részeket simán lehet horgannyal bevonni, cink-kromát a kulcsszó, és ugyanúgy ragasztható marad. Esetleg az olcsóbb hidegen fujkálható alu+cink. A csavarozás elég körülményes lenne.
Eloszor a horganyzas volt tervben.
Majd kesobb lett a kadmiumozas. A nikkelezes es kromozas csak ucso esetben marad. ( A kronozast csak egyszer ragasztottam, megkaristolva a feluletett [Focal]. Meg nem jot szet.) Irtam 6 cegnek is, hogy adjanak arajanlatott a nikkelezes, horganyzas, kadmiumozasra. Egy sem valaszolt. ( Ha valaki tud valamit az ugyben -> Koszonom ! Akar mailban is. Voltam oly balga, es vettem Spray formaban horganyt. - de probafujasok utan inkabb nem hasznalom. "Az energiatartalom kiszámolásához kell a légrés köbtartalma, és a fluxus (tudom mérni)" Belso atmero 99,3mm (r1) Kulso atero 107mm (r2) Polusgyuru vastagsaga 35mm (h) terfogata: Pi*(r2*r2)*h-Pi*(r1*r1)*h=314,56-270,91= 43,65 cm2 (remelem jol szamoltam) ) Mas: 4db 1544-450 (HA 25-1034) a szivacsperem elporladt. Ha igenyt tart ra valaki, viheti.
Idézet: „Voltam oly balga, es vettem Spray formaban horganyt. - de probafujasok utan inkabb nem hasznalom.” Pedig a kis darabszámoknál fehérváron is azt használják.
"Pedig a kis darabszámoknál fehérváron is azt sználják."
Ennel kisebb "egesz" darabszam nem letezik. Godolom, hogy megfujom ket retegben. - ha a femfeluletett takaritom, .... mivel ? (Adok meg egy napot a cegeknek, aztan fujok "rajuk".) ) Nitrohigito, denszesz, palma lemoso es higito, Armaflex special cleaner, K-Flex Diluente Speciale ? Na most melyiket hasznaljam ? ) - fevervarott mit hasznalnak ?
Porkoláb urral jo a viszonyod ?
En probaltam (igaz csak telefonon) segitseget kerni, Carbon-Hybrid membran miatt. De ugy kezelte a dolgot mintha hadititok lenne. - meg eladni sem akart. ;(( Azota mar sok "fejlodetem" ezen a teren is. Sot a legutobbi csevelesem epoxygyantaval rogzitettem (kicsit maceras a hosszab kotesi ido). Egyenlore birta is a kikepzest. Erdekes .... most hogy visszaemlekszem 68,3V - 10,3A - 50Hz -> R erteke 6,6Ohm ra jon ki De amikor kisebb teljesitmenyen mertem mas erteket kaptam -> itt lathato. feszultseg - arameroseg - ellenalas - teljesitmeny A muszerek gondolom nem biztos, hogy jol mertek az 50Hz-tol eltero frekvencian. Es hat annak sem orultem, hogy a feszultsegmeresnel nem voltak tizedek. Hol hibaztam ? - talan a nagy teljesitmenyel, mar nem eppen szinusz volt ?
Ebben a hazai hszgyártó környezetben, kb. mindenki tud mindent a másikról.
Idézet: „- fevervarott mit hasznalnak ?” Tiszta felületet.
Porkolábbal jóba vagyok , bár vagy 10- 15éve nem beszéltünk. Azon kevesek közé tartozik aki akar jót csinálni. Ezért tisztelem, na meg a világnézetéért.
Hát a csoda hangszoród jó brutál lessz Itt ahol lakom Szigetszentmiklosón van egy Kft. Minden marhaságomat galvanizálták. Villáskulcs, egyébb használati tárgyaimat is. Láttam náluk nagy keritéselemeket is. Az ami hangszoróknál nagy divat a porszorásos festés. Lehet hogy a környezett védelem, meg az ár miatt ? A fujkálásról lebeszélek, mert jó ha higitóálló ( és hőálló ) a bevonat. A mágnesek, meg a passiv alkatrészek torzitásmérésén kivül legyógyultam az ilyen olyan mérésekről, mert ritkán kolerál a hangminőséggel
"Tiszta felületet."
Buj, Buj zöld ág ....
En meg mericskelek vadul, nem árt ha tapasztalok. )
Mailom: hugi00@gmail.com. Ird meg legyszives a telefonszamat annak, akivel a dologrol erdemben targyalhatok. Koszonom ! Ti hasznaltok barmilyen nemu, carbon vagy carbon-hybrid membrant ? Melyik tartjatok a legszivosabnak (azok kozul amit alkalmaztok) ? Kaptam egy tuti tippet is: "mindenképp a tölcsér forma az ideális, persze nem túl nyitott szögben" (tehat minnel kuposab legyen). - gondolom tobb porvedo (jelenesetben merevites is kerulhet majd bele).
Valamiért nem tudtam az emailt elküldeni ment priviben
Idézet: Az lesz. De Csak 500°C-ig. ott már a „A fujkálásról lebeszélek, mert jó ha higitóálló ( és hőálló ) a bevonat.” Idézet: elszárad. „Buj, Buj zöld ág ....” Idézet: Biztosan. Mindössze a zenehallgatás minden percében visszahallod azt, amit a korrekt méréseken látsz, és amit ezek helyes értelmezéséből levonhatsz.„A mágnesek, meg a passiv alkatrészek torzitásmérésén kivül legyógyultam az ilyen olyan mérésekről, mert ritkán kolerál a hangminőséggel” Egy igazán apróság. Kolera a nagy szenvedéssel járó fertőző betegség, korreláció pedig kölcsönös viszonyt jelent. Ui. ha már így leszoktál a mérésekől, megmutatnád egy korábbi mérési munkádat, ami megfelel a követelményeknek, és leírnád a hozzá tartozó mérési-elemzési módszereket?
Idézet: Keresgettem, de nem találom mire gondolhattál. „Valamire azt irtad, hogy nem probléma. Erre kérdeztem rá.”
Hasznal Valaki ARTA-t ?
Elakadtam, osszeraktam a dobozt ptesza leirasa-rajza alapjan. De hogy mit hova dugjak (nem nokrol van szo), nem tudom. ;(( Termeszetesen a kezzel rajzolt abrat kovettem. Van 3 RCA: bal also, jobb also es jobb felso. Ahh .... ... inkabb kernek telefonos segitseget !!! Mailban johet a szegito szamsorozat. ))
Az ide nem illő adok-kapok hozzászólásokat eltávolítottam.
Kérném a feleket csak a témával kapcsolatos megnyilvánulásokra. Köszönöm.
Mivel a nikkelezes tartosabb es dragabb is, de csak 1600Ft.
Erdemesebb ezt valasztani horganyzas helyett ? - technikai hatranya van a horgannyal szemben ? "Tisztelt Hetzmann Miklós ! A munkadarab 10 mikrométer vastagon történő nikkelezése 1600 Ft lenne. Üdvözlettel **** István **** Kft."
Hát a tartóságával vitatkoznék. Ez az alá dolgozás függvénye.
A modern cián nélküli teknologiáknál problémás a tartóság Valószinü porozus a réteg, vagy trehány a szaki, mert túl nagy árammal nyomul
Beszeltem veluk telefonon is, azt mondta magneses ter szempontjabol a nikkel rosszab valasztas.
Tehat a tervezett horganyzasbol, horganyzas lesz. ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |