Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Há én csak kötögettem a tranzisztorokat és ez jött ki.
Én még azon is gondolkoztam hogy még egy potmétert is rászerelek hogy lehessen állítani az érzékenységet
Egy kis változtatást csináltam a kapcsolási rajzon.
A doboz egy egyszerű műanyag műszerdoboz.
A feliratozás én csináltam. Vettem öntapadós A/4-est, és arra nyomtattam. A képet rajzprogramban megszerkesztettem, 100 pixelt vettem centinként, a DPI-t átállítottam 254-re, kinyomtattam az öntapadósra, és felragasztottam. Így a méretek nagyon pontosak lettek, és elég jó a képminőség. Karos icfoglalatot hol lehet kapni? Mondjuk én úgy akartam, hogy veszek többféle foglalatot, és azokat rakom fel, de amit mondasz, az praktikusabb. Ja, és a picnek nem kavar be, ha több lábán kapja az adatot? Mert így gondolom több helyre be kell kötni azt az öt drótot, ami a programozáshoz kell.
A rajzodon az az A jelű "műszer" mit mér? Ha áramot, akkor miért úgy van bekötve, ahogy az a rajzon látszik?
Nem valami jó dolog a laposelemen áramot mérni. Akkor már inkább fesz-t kellene...
Árammérőt a fogyasztóval sorosan szokás (célszerű) bekötni.
Úgy a feszültségmérőt szokták bekötni, ahogy a rajzodon az árammérő van most.
csak most látom hogy az ellenállást rossz helyre kötöttem.
ha az ellenállást az ampermérő elé rakom az már jó, vagy rakjak elé egy ledet???
Napokban végre rávettem magam, hogy megcsináljam tisztességesen a nyák levilágító dobozkámat.
Két fő rész van. Az egyik a grillsütő (vizet ugye törölni nem szabad - szöszös lesz a nyák - és ráadásul a lakkokat is meg kell szárítani) Aztán a két HGLI lámocska... Két 125W-os HGLI-t szereltem bele. Egész doboz zárható ugye a káros ívfény miatt (UV) Egyből kipróbáltam, hogy az új dobozkában hogy változtak az idők... Beteszem a nyákot, bedugom a lámpát és 4 perc múlva kiveszem... Ennyi idő alatt bőven reagál a P20 az UV fénnyel. Majd még szüttyögök az idővel, de eddig nem vettem észre hogy a hőálló fóliára lézernyomtatott rajzon nagyon átütne. Képeket csatoltam! (Lennt a műhelyben PDA-m volt nálam és azzal készítettem... Kicsit köhh... nem sokra jó egy 2MPixeles beépített cucu)
És még pár kép...
Komplex lett, az biztos
Egy eszköz, ami mindent tud! Csoda, hogy nyomtatót nem építettél bele, ami egyből rányomtatja a panelon lévő fóliára a rajzolatot
ott figyelne benne a kiskínai és még ráis varázsolná a lapra a nyákrjzot..
Persze... Gyógyszeres ampulla üvegreszelőjével eltávolított búrás HGLI...
Azzal kétszer körbe reszel, mozgat, pukkan, egyben törés nélkül leemel, örül, foglalatba becsavaroz...
Igen, lehet! De annak NEM SZABAD :no: levágni a búráját!!!!
Szép dolog lenne levágni a búrályát akkor el is halálozna...
abba a folytó alapból benne van... annyi külömbséggel h ez kevert fényű aza több idő a levilágítás bár az eredmény ugyanaz... én ezt használom...
A HMLI lámpának is le lehet vágni a búráját, csak akkor az izzószálát le kell vágni, és megfelelő teljesítményű ellenállásokkal kell helyettesíteni, így nem fog elhalálozni!
Most készült el az Audio Spektrum Analizátor-om
Egy képet is kérhetnénk??
[off]most három helyre miért kellett beteni?
kép itt van róla: www.stefupeti.atw.hu
Sziasztok üdvözlök minden Elektronika"ŐRŰLTET"!
Magam is imádok elektroniai kütyüket építeni,képesvagyok órákat a nap bármelyik szakaszában a kis kitalálmányaimon agyalni. Most kezdek elmélyűlni a PIC-ek világában. Az autóm is kezd űrhajóhoz hasonlítani. A legfrissebb őrültségem egy elszált 24voltos OMRON hőfokszabi 12voltossá alakítása. Ez beépítve a PC-mbe,4 db ventit kapcsol 2fokozatban. képet javítottam---vicsys
Üdv a csapatban!
Azért legközelebb tömörített képet tegyél fel, mert pl. ez a kép 100k alatt is bőven elfér (így nem csak nézegetni jobb lassú netelérés esetén, hanem elég sok helyet megspórolunk mások képeinek is)
Sikerült megépíteni a tv adót.
http://www.elektronika.iweb.hu/vhftvtx.html Kis szórakozás utánn sikerült összehangolni egy tv-vel. Bár, most még csak egy rövid vezetékdarab látja el az antenna szerepét, így is jó hatótávolsága van. Még a földszintről is (adó az emeleti szobában volt) lehetett fogni a jelet. (itt azért már elég gyenge volt) A videójelet dvd lejátszóról kapta. (Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem szabad használni, nem is fogom! Csak kipróbáltam, hogy működik e...):yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |