Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Való igaz, remélem mihamarabb összejön.
Kezdek mindent eldobozolni, ha esetlegesen egy hirtelen költözést kell közbeiktatni.
Zoli! Bocsi de tegnap majdnem úgy jártam mint te. Amikor dumálni akartam veletek jön az SMS, hogy irgum-burgum túllépésem van. Na mondom a nejemnek ez .... Központ felvív bő 15perc és közli a hölgy velem miféle szerintem felesleges beállítást végezzek el és akkor még kissebb sávszélességel is menni kell.Begépeltem.... Semmi nem mozdult.Telefon 2xszer mondom a hölgynek mi a gond :ÖNNEK nincs túllépése de közben itt vesztem el a sok rohadt papír közt. Havert felhívtam és az volt amire gondoltam XP újra..Na de akkor hol van a valódi műszaki segítség?Mellesleg azokat a beállításokat sem végeztem el és alapból íme megy..A másik miért jött SMS És nem őket hibáztatotom. Harmadszorra megkérdeztem, hogyha a telefonnál bírnak gajdolni: az Ön ledumálható összege xxx forint alatt van akkor itt a limitnél miért nem egy SMS-t küldeni, hogy mi az ábra.
Most hogy felraktam mindent megnéztem a statisztikát: gyakorlatilag nulla.. Ez is miért nem lehet normálisan megoldani, hogy minden felhasználásról küld egy üzenetet.Elgondolkotattó :integet2:
Bocsánat, én itt félreértettem a helyzetet. Nem tudtam, hogy friss munkahelyről van szó, aztán itt poénkodtam. Sok sikert az új munkahelyeken!
Van olyan, hogy az ember roszkor, rossz helyen rosszat mond. (Főleg velem esik meg, - sokszor...)
Mennyire igazuk volt 93-ban. :yes: Bővebben: Link
Nem nem, sajnos ma ilyen a helyzet. Tavaly is két hetet dolgoztam csak, de igaz akkor problémám volt az egészségemmel, lassan itthon is problémám lenne a mentális egészségemmel...
Ki ragasztott már plexit kloroformmal?
Valamikor gyerekkoromban egyszer csináltam, de ott színes, rücskös lámpabúrát ragasztottam meg, belemártva a kloroformba és egymáshoz nyomva az éleket. Most sima átlátszó lemezt ragasztanék hosszabb (35 cm) felületen ill. élen. Hogy célszerűbb? Csinálni ragasztót hozzá, vagy csak mártani az élt, és nyomni a felületre? (Nincs annyi anyagom, hogy most dolgozzam ki a technikát.)
Amúgy megjegyezném, hogy a fórumunkban cca. 20 hozzászólásban szerepel a "kloroform" szó. (10 a "Ki mit épített"-ben,) és mindenhol azzal a kiegészítéssel, hogy „nem lehet kapni”, „úgy sem tudsz venni”, mert méregengedélyes.
Ehhez képest bementem a vegyszerboltba, és kértem kloroformot. Azt mondták, hogy csak literes kiszerelésben van, és adtak. Külön rákérdeztem, de azt mondták, hogy nem kell semmilyen méregengedély. Vettem gyorsan NaHo –ot is, - ahhoz sem kellett. (A gyógyszertárban adnak kimérve is kloroformot, de relatív drágább.)
Én idáig csak acetonnal ragasztottam plexit. Ha a felületet érdes, akkor érdemes acetonban feloldani reszeléket, és azzal ragasztani. Ha sima a felület, szerintem elég lehet a mártás is, bár ilyenkor egy keveset hagynám oldódni a ragasztandó felületeket. Nem tudom a kloroformos ragasztás mennyiben térhet el, de szerintem csak a szellőztetési hatékonyságban.
Mázlid van hogy tojnak a szabályokra idehaza.
Ilyen módszerrel a plexiházat is lehetne ragasztani?
Egyszer jókedvemben rácsaptam egy akkorát a gép plexiházra, hogy az két helyen eltört. Nem jelentős a kár, csak az előlapból tört le egy nagyobb darab, az is a legvékonyabb részénél.
Vigyázni kell a gőzével, mert megmattíthatja a felületet.
Hivatalosan a plexit (kimondottan plexi, NEM egyéb műanyag!) CSAK a kloroform oldja. Lehet, hogy az acetonod tartalmazott valamennyi kloroformot?
(Azt mondták, hogy nem engedélyköteles! Telefonban ugyan ezt mondták!)
Igen, szilárdsága egyenértékű lesz az eredetivel.
Örülök, hogy egyben hazaértem, épp kocsival. Hogy a szembejövő nem pattintott meg, miközben az árokban landolt. Nekem az élvezetekből ennyi elég. Zárt pályán, ahol nem az árokban kötsz ki, lehet hogy élvezném, de közúton nyári gumival nem móka.
Én még várok egy kicsit a nyári gumi feltételével, - bár már hamarosan itt a tavasz.
Nos nem tudom hogy ki mondta hivatalosan, de általános ökölszabály, hogy apoláris szerkezetű molekulákat csak apoláris, polárisakat csak poláris oldószer old számottevő mértékben. A kloroformnak megvan egy jellegzetes szaga, az acetonnak is külön-külön. Aki szagolt már mindkettőt, első blikkre megkülönbözteti. Emellett ha acetont veszel - én festékboltban vettem, akkor azt kapsz technikai tisztaságban: cirka 90% az acetontartalma. Az általam ismert acetonszintézisek egyikének sincs kloroform mellékterméke.
Az aceton oldja a nem térhálósodó műanyagok 90%-át (térhálósodó a bakelit például, és az összes hőre keményedő műanyag, emellett minden többkomponensű lakk és műgyanta).
Itt jobb oldalon szokott megjelenni ez a hírdetés:
Idézet: „LEDes szerelőlámpák ütés-, por-, olajálló, akkumlátoros...” Hát, én nem tudom..., - vettem egyet egy hónapja, levittem a műhelybe. Ma nézem, ugyan olyan poros, mint a másik. Most akkor mitől "por álló"? (Olajosnak valóban nem olajos...)
Miért nem állja a port? Ha még ottvan és nem lépett le, akkor csak porálló
Por álló azt jelenti, hogy minden illesztése por ellen tömített, azaz nem jut be a belső szerkezetébe (még a kapcsolóéba sem - általában kis gumiharang van a nyomógomb fölött). Hasonló logikája van, mint a kétjegyű IP kódnak, amit rányomtatnak minden elektromos berendezésre. Az pedig, hogy olajálló, úgy érik el, hogy a háza olyan speciális (szilikon) gumival van bevonva, amivel nem reagál semmilyen ásványolaj termék. A normál gumit oldja, vagy helyesebb azt mondani, hogy roncsolja a benzin, mivel egy tőről fakadnak: mindkettő kőolajszármazék, illetve annak feldolgozott formája.
Annak idején én is ragasztottam pelxit acetonnal a szamóca kolléga által leírt módon. Reszeléket oldottam fel benne és nagyon jól működött.
Ilyen tűzveszélyes anyagok közelében dohányozni sem piskóta.
Emellett a kloroform gyúlékony és robbanásveszélyes. Nem tanácsos dohányozni mellette. Gőze bódultságot okoz - régebben altattak vele, de volt pár mellékhatása (mint az éternek).
Nos, nem tudom, az engedélykötelesség kitől származott, én egy kedves fórumtárstól kaptam egy üveggel, "baráti áron".
Ha ragasztani akarsz, akkor célszerű egy kevés morzsalékot feloldani némi kloroformban, és ezzel mind a két ragasztandó felületet finoman megkenni, majd kevés idő után összeilleszteni. Nem lesz makulátlanul víztiszta a ragasztott felület, némi homályosodás előfordulhat, de a maradékot csak és kizárólag igen jól záró üvegben szabad tárolni. (Fénytől, sugárzó hőtől távol tartandó, ahogy simpi kolléga is mondta.) A felhordáshoz is csak tiszta üveg eszközöket használj, minden más elszínez(het)i!
Ezt mondhattad volna előbb is!
Én azért vettem, mert a másik mindíg porosodott.
Köszönöm a tanácsokat, mindjárt kipróbálom.
A nap nem süt, a solit kikapcsoltam, cigiről leszoktam, - mi van még? Ja...! Ha nem írok már ma, akkor elaludtam.
Fújd be egy bizonyos ... por-stop nevű bútorápoló termékkel. Így is be fog porosodni, de legalább jó drágán teszi majd. :hehe:
Javítanám ezen hozászólásom, miszerint a Stadi által belinkelt tartalom nem tartozik a kifogásoltaim közé.
Elnézést kérek, de a benti gépen teljesen más oldal jött be erre a linkre. Volt már hasonló probléma külföldi oldalakkal. Remélem nem vírus garázdálkodik.
Ezek szerint kifogásolod a Stadi által belikelt képet? De miért?
Nem kifogásolja. Megkérdeztem PÜ-ben, mert én sem értettem, ezért írta, hogy a munkahelyén más oldal jött be, nem az, amit linkeltem.
Ez nem egy szakadt smiley, hanem három... Ez volt a hónap poénja! Rég nevettem ilyen jót!
Idézet: , tehát nem kifogásolom. Reggel még igen, de nemrég Stadi is megkérdezte privátban, hogy mit kifogásolok azokon. No én reggel nem azt láttam, amit Ő leírt, ezért most itthon is megnéztem, s valóban az van ott, amit írt. No az ellen nincs semmi kifogásom, sőt érdekes is. De mint írtam, valami bibi lehet a benti géppel, mert már előfordult máskor is, hogy egy egy külföldi okdal linkje automatikusan (észrevétlenül) átirányítódik egy másikra, s csak később derül ki ez a tény. „nem tartozik a kifogásoltaim közé” |
Bejelentkezés
Hirdetés |