Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   969 / 3610
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Való igaz, remélem mihamarabb összejön.

Kezdek mindent eldobozolni, ha esetlegesen egy hirtelen költözést kell közbeiktatni.
(#) tungsram válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Zoli! Bocsi de tegnap majdnem úgy jártam mint te. Amikor dumálni akartam veletek jön az SMS, hogy irgum-burgum túllépésem van. Na mondom a nejemnek ez .... Központ felvív bő 15perc és közli a hölgy velem miféle szerintem felesleges beállítást végezzek el és akkor még kissebb sávszélességel is menni kell.Begépeltem.... Semmi nem mozdult.Telefon 2xszer mondom a hölgynek mi a gond :ÖNNEK nincs túllépése de közben itt vesztem el a sok rohadt papír közt. Havert felhívtam és az volt amire gondoltam XP újra..Na de akkor hol van a valódi műszaki segítség?Mellesleg azokat a beállításokat sem végeztem el és alapból íme megy..A másik miért jött SMS És nem őket hibáztatotom. Harmadszorra megkérdeztem, hogyha a telefonnál bírnak gajdolni: az Ön ledumálható összege xxx forint alatt van akkor itt a limitnél miért nem egy SMS-t küldeni, hogy mi az ábra.
Most hogy felraktam mindent megnéztem a statisztikát: gyakorlatilag nulla.. Ez is miért nem lehet normálisan megoldani, hogy minden felhasználásról küld egy üzenetet.Elgondolkotattó :integet2:
(#) llaci56 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Bocsánat, én itt félreértettem a helyzetet. Nem tudtam, hogy friss munkahelyről van szó, aztán itt poénkodtam. Sok sikert az új munkahelyeken!

Van olyan, hogy az ember roszkor, rossz helyen rosszat mond. (Főleg velem esik meg, - sokszor...)
(#) Ricsi89 hozzászólása Jan 22, 2010 /

Mennyire igazuk volt 93-ban. :yes: Bővebben: Link
(#) SALáta válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nem nem, sajnos ma ilyen a helyzet. Tavaly is két hetet dolgoztam csak, de igaz akkor problémám volt az egészségemmel, lassan itthon is problémám lenne a mentális egészségemmel...
(#) llaci56 hozzászólása Jan 22, 2010 /

Ki ragasztott már plexit kloroformmal?
Valamikor gyerekkoromban egyszer csináltam, de ott színes, rücskös lámpabúrát ragasztottam meg, belemártva a kloroformba és egymáshoz nyomva az éleket.
Most sima átlátszó lemezt ragasztanék hosszabb (35 cm) felületen ill. élen. Hogy célszerűbb? Csinálni ragasztót hozzá, vagy csak mártani az élt, és nyomni a felületre?
(Nincs annyi anyagom, hogy most dolgozzam ki a technikát.)

Amúgy megjegyezném, hogy a fórumunkban cca. 20 hozzászólásban szerepel a "kloroform" szó. (10 a "Ki mit épített"-ben,) és mindenhol azzal a kiegészítéssel, hogy „nem lehet kapni”, „úgy sem tudsz venni”, mert méregengedélyes.
Ehhez képest bementem a vegyszerboltba, és kértem kloroformot. Azt mondták, hogy csak literes kiszerelésben van, és adtak. Külön rákérdeztem, de azt mondták, hogy nem kell semmilyen méregengedély. Vettem gyorsan NaHo –ot is, - ahhoz sem kellett. (A gyógyszertárban adnak kimérve is kloroformot, de relatív drágább.)
(#) szamóca válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Én idáig csak acetonnal ragasztottam plexit. Ha a felületet érdes, akkor érdemes acetonban feloldani reszeléket, és azzal ragasztani. Ha sima a felület, szerintem elég lehet a mártás is, bár ilyenkor egy keveset hagynám oldódni a ragasztandó felületeket. Nem tudom a kloroformos ragasztás mennyiben térhet el, de szerintem csak a szellőztetési hatékonyságban.
Mázlid van hogy tojnak a szabályokra idehaza.
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Ilyen módszerrel a plexiházat is lehetne ragasztani?
Egyszer jókedvemben rácsaptam egy akkorát a gép plexiházra, hogy az két helyen eltört.
Nem jelentős a kár, csak az előlapból tört le egy nagyobb darab, az is a legvékonyabb részénél.
(#) szamóca válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Vigyázni kell a gőzével, mert megmattíthatja a felületet.
(#) llaci56 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Hivatalosan a plexit (kimondottan plexi, NEM egyéb műanyag!) CSAK a kloroform oldja. Lehet, hogy az acetonod tartalmazott valamennyi kloroformot?
(Azt mondták, hogy nem engedélyköteles! Telefonban ugyan ezt mondták!)
(#) llaci56 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Igen, szilárdsága egyenértékű lesz az eredetivel.
(#) KTobi válasza highand hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Örülök, hogy egyben hazaértem, épp kocsival. Hogy a szembejövő nem pattintott meg, miközben az árokban landolt. Nekem az élvezetekből ennyi elég. Zárt pályán, ahol nem az árokban kötsz ki, lehet hogy élvezném, de közúton nyári gumival nem móka.
(#) llaci56 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Én még várok egy kicsit a nyári gumi feltételével, - bár már hamarosan itt a tavasz.
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nos nem tudom hogy ki mondta hivatalosan, de általános ökölszabály, hogy apoláris szerkezetű molekulákat csak apoláris, polárisakat csak poláris oldószer old számottevő mértékben. A kloroformnak megvan egy jellegzetes szaga, az acetonnak is külön-külön. Aki szagolt már mindkettőt, első blikkre megkülönbözteti. Emellett ha acetont veszel - én festékboltban vettem, akkor azt kapsz technikai tisztaságban: cirka 90% az acetontartalma. Az általam ismert acetonszintézisek egyikének sincs kloroform mellékterméke.

Az aceton oldja a nem térhálósodó műanyagok 90%-át (térhálósodó a bakelit például, és az összes hőre keményedő műanyag, emellett minden többkomponensű lakk és műgyanta).

Itt jobb oldalon szokott megjelenni ez a hírdetés:

Idézet:
„LEDes szerelőlámpák
ütés-, por-, olajálló, akkumlátoros...”

Hát, én nem tudom..., - vettem egyet egy hónapja, levittem a műhelybe. Ma nézem, ugyan olyan poros, mint a másik. Most akkor mitől "por álló"? (Olajosnak valóban nem olajos...)
(#) bankimajki válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Miért nem állja a port? Ha még ottvan és nem lépett le, akkor csak porálló

Por álló azt jelenti, hogy minden illesztése por ellen tömített, azaz nem jut be a belső szerkezetébe (még a kapcsolóéba sem - általában kis gumiharang van a nyomógomb fölött). Hasonló logikája van, mint a kétjegyű IP kódnak, amit rányomtatnak minden elektromos berendezésre. Az pedig, hogy olajálló, úgy érik el, hogy a háza olyan speciális (szilikon) gumival van bevonva, amivel nem reagál semmilyen ásványolaj termék. A normál gumit oldja, vagy helyesebb azt mondani, hogy roncsolja a benzin, mivel egy tőről fakadnak: mindkettő kőolajszármazék, illetve annak feldolgozott formája.
(#) zolika60 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Annak idején én is ragasztottam pelxit acetonnal a szamóca kolléga által leírt módon. Reszeléket oldottam fel benne és nagyon jól működött.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Ilyen tűzveszélyes anyagok közelében dohányozni sem piskóta.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Emellett a kloroform gyúlékony és robbanásveszélyes. Nem tanácsos dohányozni mellette. Gőze bódultságot okoz - régebben altattak vele, de volt pár mellékhatása (mint az éternek).
(#) Frankye válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nos, nem tudom, az engedélykötelesség kitől származott, én egy kedves fórumtárstól kaptam egy üveggel, "baráti áron".
Ha ragasztani akarsz, akkor célszerű egy kevés morzsalékot feloldani némi kloroformban, és ezzel mind a két ragasztandó felületet finoman megkenni, majd kevés idő után összeilleszteni. Nem lesz makulátlanul víztiszta a ragasztott felület, némi homályosodás előfordulhat, de a maradékot csak és kizárólag igen jól záró üvegben szabad tárolni. (Fénytől, sugárzó hőtől távol tartandó, ahogy simpi kolléga is mondta.) A felhordáshoz is csak tiszta üveg eszközöket használj, minden más elszínez(het)i!
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Ezt mondhattad volna előbb is!
Én azért vettem, mert a másik mindíg porosodott.
(#) llaci56 válasza Frankye hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Köszönöm a tanácsokat, mindjárt kipróbálom.
A nap nem süt, a solit kikapcsoltam, cigiről leszoktam, - mi van még? Ja...! Ha nem írok már ma, akkor elaludtam.
(#) Stadi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Fújd be egy bizonyos ... por-stop nevű bútorápoló termékkel. Így is be fog porosodni, de legalább jó drágán teszi majd. :hehe:
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Javítanám ezen hozászólásom, miszerint a Stadi által belinkelt tartalom nem tartozik a kifogásoltaim közé.
Elnézést kérek, de a benti gépen teljesen más oldal jött be erre a linkre. Volt már hasonló probléma külföldi oldalakkal. Remélem nem vírus garázdálkodik.
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Ezek szerint kifogásolod a Stadi által belikelt képet? De miért?
(#) Stadi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nem kifogásolja. Megkérdeztem PÜ-ben, mert én sem értettem, ezért írta, hogy a munkahelyén más oldal jött be, nem az, amit linkeltem.

Ez nem egy szakadt smiley, hanem három... Ez volt a hónap poénja! Rég nevettem ilyen jót!
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Idézet:
„nem tartozik a kifogásoltaim közé”
, tehát nem kifogásolom. Reggel még igen, de nemrég Stadi is megkérdezte privátban, hogy mit kifogásolok azokon. No én reggel nem azt láttam, amit Ő leírt, ezért most itthon is megnéztem, s valóban az van ott, amit írt. No az ellen nincs semmi kifogásom, sőt érdekes is. De mint írtam, valami bibi lehet a benti géppel, mert már előfordult máskor is, hogy egy egy külföldi okdal linkje automatikusan (észrevétlenül) átirányítódik egy másikra, s csak később derül ki ez a tény.
Következő: »»   969 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem