Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
ETI-466 High Power Amplifier ezt megépíttette e már valaki ??
Hát igen...........meg a súja........elég anorexiás........de manapság elég jól fejlődik az elektronika + versenyeznek a gyártó........lehet ez a válasz a gyanunkra
Én meg építeném..........csak még gyenge vagyok az ilyesmihez .............mit tud???
Látom szereti az áramot!!! Az jó!!!
Ha annyit tudna valóban, de nézd meg jobban:
• Max kimenő teljesítmény (1 kHz; THD < 1%): - 2x 500 W @ 4 ohm - 2x 250 W @ 8 ohm • Névleges kimenő teljesítmény (20 Hz-20 kHz; THD < 0.5%): - 2x 225 W @ 4 ohm - 2x 125 W @ 8 ohm Tehát eléggé gyengus, ha neked valóban 0,5kW -ra lenne szükséged, viszont így az árát is megérheti.
FONTOS!!!
Valaki nem tudja honnan lehet ilyen "egységcsomagokat "szerezni amiben szinte minden benne van csak be kell ültetni a nyák-ra.................régen egy 405-öst így rakott össze a haver!!! NEKEM!!! KÖSSZ ELŐRE IS!! DE a kave cucca is jól néz ki.........errről VALAMIT!!! KÖSSZ!! Tranyóka aktív! szamóca
...lemaradt:
Szóval, a Maxium teljesítményt meg úgy adják meg, ha egy tüskében is eléri azt a teljesítményt, akár 10ns idig, akkor ráfirkantják hogy 2x 0,5kW
Skacok!
Van itthon egy kondim nichicon CE 85°C M jelöléssel , 12 000ľF-os csak 4lábú. A B C - jelölésekkel. AC BLANK B 12 000uF - Neg Black Jól sejtem, hogy A vagy C bejövő áram + B az egyértelmű - a közös test Egy autós erősítőt szeretnék pufferolni.
Igen a marketing. Ezt ők PMPO-nak hívják
Pl.:>>>>ITT<<<<
Nem annak hívják, ez téves! PÁ -nak hívják! Pofátlansági Álandó
Amúgy óvatos volt az aki, felrakta a weblapra. A tápegység teljes teljesítményét már nem írja. Abból ugyan is elsőre megtudod állapítani hogy mekkora a teljesítménye.
PÁ= Publikus Átverés
Helló! Szerintetek ez tényleg lead 2*300W-ot 8 Ohm-on?Bővebben: Link
Hello!
Ma összehallgattam 3 féle OPA-t. 5532, 4562, 2134. Egy Sennheiser 430-al hallgattam 600-ohm-os, többféle tesztanyaggal. A kapcsolás sima, nem invertáló kapcsolás 15x erősítéssel, csillagpontos földdel, 2x15V, 2x4700u ESR ROE, 10A-s graetz. Az első és legfontosabb az, hogy bár vannak különbségek természetesen, de teljesen más az eltérés a hangok között, mint amilyet pl a tápegység cseréje, vagy az átföldelés csinál. Nekem a legjobban a 4562 tetszett, ennek a hangja emlékeztet a leginkább a drága és elismert cuccokéra. A basszus hangos, de nem karcos, mint 2134-nél, és nem felsőtónusos, mint az 5532-nél. A magasak a legdefiniáltabbak a 2134-nél, de nekem kellemesebb hallgatni a 4562 lágyabb magasait. Hozzájuk képest a 5532 torznak tűnik magasban. A legnagyobb csend ( a fényképészetből elcsent kifejezéssel, brillancia) és ez nem a zajra vonatkozik, szintén a 4562-é volt. Holnap újra meghallgatom mindet, de a 072-hez képest, mert azt mindenki ismeri.
üdv. egy olyan problémám van h van egy tda7294 bridge amp ami tökéletesen megy , és van egy bass gitár előfok ami szintúgy, de együtt torzít.
le lett cserélve az előfok egy KREUZER PREAMP-ra ami elég korrekt, de valamiér ezzel 5 percig jól szól, majd elkezd egyre jobban búgni és elmegy a teljesítmény egy része és kivehetetlen az egész játék a torzítás miatt... ezt mi okozhatja... az előző preamp-nál próbáltunk árnyékolni is. úgy sem lett jobb... 8ohmos 50cm SAL papírmembrános cuccot hajt ami egy reflexládában van. a végfok torroidja 300w 2x 30v. monoban használjuk a végfokot. az előfoknak eredeti a tápja. Kreuzer: http://www.albertkreuzer.com/preamp.htm
belsejét kéne látni
LM 833-sod nincs a pakliba véletlenül?
Igen direkt audió célzattal, standard lábkiosztású. Én ezt használom.
Szerintem már igen. Onnan is a kép. Nekem például a hűtőbordája tetszik.
Ok. Holnap veszek és akkor javasoljatok még néhányfélét.
Köszöntöm a kezdő fórumozó pákaforgató társaimat!
Szeretném megkérdezni tőletek helyes –e ha úgy kezdünk az első munkákhoz, ki tud nagyobb teljesítményű erősítőt készíteni? 100W-s, 300W-s, 1500W-s legyen? (Saját turnézó zenekar esetén megértem a nagyobb teljesítményt) Az egérrel könnyű ráklikkelni a legnagyobb teljesítményű leírásokra. A nyomtatott áramkört is rajz alapján meg lehet csinálni, másokkal elkészítetni. Az alkatrészeket is bele lehet forrasztani elkötések nélkül. A vezetékezés után az élesztésnél kezdődnek a gondok. Pl. az alkatrészek szórása vagy nem megfelelő helyettesítés következtében a munkapontok nem az előírás szerintiek, a 0V DC kimeneti szint nem nulla, ugrál a nyugalmi áram, zúgás, gerjedés, zaj, torzítások hallatszanak, elégtek az új 100000Ft-s hangfalak a hibás erősítőtöl. Nem árt azért az elektronikai alapokkal is tisztában lenni. Többé kevésbé érteni a kapcsolási rajzot. 80W feletti teljesítménynél az érintésvédelemre is jobban oda kell figyelni Modellező példa jut az eszembe, amikor 3 kezdő csinál repülőt: papír repcsit, 60cm-s balsa modellt és 180cm-s fesztávút. Próbánál a legnagyobb szerepel a legrosszabbul(elcsavarodott szárny, rossz súlypont, stb). Kezdetként IC-s kapcsolásokat ajánlok: LM386, TBA820 (6 – 12V-ig telepről, adapterről működtethetőek – Pl MP3-t hallgathasz velük hangszórón) TDA2003, TDA2030, TDA1554Q(Ezeket gk. akkuról is ki lehet próbálni – biztosíték vagy ideiglenesen lámpa bekötése kötelező az áramkör elé: tűz és robbanásveszély, külön topikjuk is van a HE-án), TDA7294(Amennyiben sok pénzed van drága trafóra – bár ezt később is használhatod) Ezek után jöhet egy IC – tranzisztor kombináció: a TEXAS 25W (Olvasd át a topikját teljesen és cselekedj. Szépen szól! Kibelezett készülékből kiszedett trafóról vagy trafókról is működtetheted) Ezek után jöhet a Vf2, Vf3, Tranzisztoros és FET-s végfokok, olyan ahol a működési leírás is megvan. Fontos a kapcsolási rajz jól áttekinthető legyen számodra! Saját, papíron tervezett nyomtatott áramkörrel is megpróbálkozhatsz. Más az áramkör szimulátor és a tényleges meghallgatás. Első kacérkodást az „A” osztályú végfokkal fejhallgató erősítőként érdemes elkezdeni. (Ekkor még nem fűt mint a kályha.) Sok év után jobban örülök egy 30VA-s(W-s) audiophile-nek, mint egy 100W fölötti nagyobb torzításúnak. Ne foglalkozz az álzsenikkel amikor becsmérlik ami neked tetszik! Nem az ő pénzüket költöd, nem a főnökeid. Az intelligens tanácsokra érdemes odafigyelni. A kapott segítséget próbáld viszonozni! Jó linkek találhatók: http://www.electronics-lab.com/index.html http://www.electronics-lab.com/projects/audio/index.htmlhttp://www....x.html Alkatrész letöltések:http://www.electronics-lab.com/downloads/index.html Üdvözlettel János
Szia.
Mi van ha párhuzamosan kötök annyi opamp-ot,hogy meglegyen egy szimpatikus kimeneti imp. mondjuk 64db-ot,akármilyet. Mert így gondolom nagyobb a kim. teljesítmény és a jellemzői maradnának nem? Lehetséges valahogy vagy ez nagy ostobaság?
Ha érdekel nekem vannak ilyenek, bár inkább (single) monok, és nem dual IC-k: OPA2137, OPA2132, INA101, INA217, OPA552, OPA2735
Kölcsönadhatok belőlük. Én is teszt céljából szereztem be őket, de a tesztre még nem került sor.
Van egy trafom ami 2x23V / 2A , egy hazimozibol kivet trafo
Ezzel szeretnek egy erositot mukodtetni nem tudtok olyan kapcsolast,nyakrajzot , ami minimum 100 W legyen koszonom szepen !! Es meg valami kene valami tapegyseg az erositohoz ? buffer valami ilyensmi , mire jo az ? Koszonom !!
Ilyet láttam már, NE5534-ből 100db-ot forrasztottak párhuzamosan egymás tetejére. A pécsi Resonator Electronic követte ezt el, és jókat írt róla.
A "kezdő kérdések" topicban is mondtam, hogy nem lehet ekkora trafóval ekkora erősítőt, és mondtam, hogy keress rá itt, és nem buffer hanem puffer. Nem kimásolni kellett volna előző helyről a kérdésed, hanem rákeresni itt. Itt le van írva a táp, mekkora erősítőhöz mekkora trafó ajánlott, egyszóval minden.
Az jó.
Akkor nem csak elméletileg lehetséges |
Bejelentkezés
Hirdetés |