Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Orulok, hogy sikerult megoldani! De azert az indentalassal kapcsolatos tanacsokat is vedd figyelembe! Az nem fogja a programodat szintaktikailag vagy szemantikailag befolyasolni, azonban Neked sokkal konyebb dolgod lesz atlatni, hogy mit is csinal vagy mit is kellene csinalnia.
Az okolszabaly, hogy minden kezdo kapcsos zarojel utan a program sorokat beljebb kezded (indentalod), majd minden bezaro kapcsos legyen vissza teve az eredeti poziciora, es akkor igy a jovoben latni fogod, hogy mi van a cikluson vagy felteteleken belul es, hogy miert nem kerul ra arra a szerencsetlen kodreszletre a vezerles. Tehat mindig valahogy igy nezzen ki a forras:
Köszönöm az építő jellegű tanácsodat.
Sziasztok!
AVR studio-ban beállítom a text color és egyéb színeket. Igen ám! De ha kilépek és újra indítom, akkor ezek a beállítások elvesznek. És minden alapszínben pompázik. Mit rontok el? Vagy el kell menteni külön? AVR 4.18 WIN7 Köszi a válaszokat.
Szia! A Win7 előszeretettel védi a fájlokat a "Program Files" mappában, próbálj meg rendszergazda jogosultságot állítani a parancsikonon, vagy telepítsd a mappán kívülre, lehet ez lesz a probléma, mivel én jártam már úgy, hogy emiatt nem tudtam beállításokat menteni.
Sziasztok!
Nemigazán értem a PWM használatát már szét turtam a Bascom sugóját és nemértem mit hogyan kell, valaki tudna egy oldlt ahol le irják érthetöen vagy esetleg egy minta programot? A cél az az lene hogy inteligen házak mostanában nagyon elkeztek érdekelni és elkeztem irogatni programokat avr re. lényeg az lene hogy ha UART-rol jön valami adat azt egy megszakitás rutinban le elenörzöm hogy meg eggyezik e az elöre beprogramozot azonositoval ha igen akkor figyel hogy mijen adatok szolnak neki és itt jön a PWM rész hgy ha elküldöm neki hogy 50% akkor PWM-el beálitja a fényeröt a megadot értékre illetve beálitaná haérteném hogy programozamle elöre is köszönöm a segitséget
Nem tudja valaki véletlenül milyen argumentummal lehet rávenni az avr-gcc-t arra, hogy létrehozzon asm fájlokat is a fordítás során?
Nem lehet rávenni.
Futtasd debug módban és a view menüben disassembler.
Az AVR nem menti a beállításokat Win7 alatt-ra a megoldás: Rendszergazdaként kell futtatni.
Köszi zsuscsinyo!
De lehet, igaz arra még nem jöttem rá, hogy egyszerre tudjon asm-et és binárist is prezentálni, felteszem nem is lehet.
A buildtől eltekintve így lehet a projektedet asm-ben megtekinteni:
De ha ilyan jol megtalalod magadtol is akkor miert kerdezed? Sokkal profibbnak tunsz, ha elobb megprobalod magad megoldani a kerdest, es ha nagyon nem megy akkor kerdezel
Sziasztok megépítettem a a Topi féle AVR-Doper, USB-s ISP programozó-t kérdésem az volna hogy milyen programot ajánlatok hozzá ami egyszerű és csak felprogramozni szeretnék vele ,és mást nem.
Köszönöm.
Sziasztok!
Az normális ha az avr megfagy ha adc-t 0V-ra kötöm és fut tovább a program ha megszakítom a kapcsolatot(adc és föld között)?
Szia!
Topi és Zsirosdani cikkeiben találhatsz pár programot: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/nyolc_labbal_i_resz.html Érdemes a többi részt is elolvasni.
Ez nem normális...
De nem ártana ha feltennéd a teljes szoftvert és a kapcsolási rajzot is.
A kapcsolási rajz a PB2 kivételével megegyezik.
A PB2-ön van egy ilyen poti fszültségosztónak. A lényeg, hogy folyamatosan nő a led oszlop magassága, még el nem éri a max értéket(ezt lehet potival állítani), ezután el kezd csökkenni és így tovább. Ez megy is, de az a gond, hogy ha a potit minimumra állítom, akkor megfagy, de ha ismét feljebb tekerem folytatódik a program. Igazából mindig megfagy, ha 0V-ra kötöm az adc-t.
Ha jól értem akkor ez a program azt hívatott csinálni hogy van egy led oszlop aminek a magassága folyamatosan változik, és a potival azt állítod be, hogy melyik led legyen a maximum?
Mert ha így van akkor tulajdonképp nem fagy meg hanem az oszlop magasságát 0-ra állítottad, és így nem jelez ki semmit. Vagy pedig amikor méred az ADC-n a feszt a while ciklusban akkor osztod 64-el, de ha földre kötöd az adc-t akkor a mérés eredménye 0 és nincs értelme.
Így próbáld meg:
A 0/64-nek van értelme 0/64=0. A nullával való osztás nincs értelmezve (64/0)
Kis módosítással már jó is: a program nem írt a ledsorra, ha i=adc=0, ezért a kijelzőn az előző érték maradt.
Módosítva:
Jajj. Most jó hülyét csináltam magamból Igazad van!
Legyünk pozitívak, legalább kipróbáltam a képlet szerkesztőt
Helo valaki meg tudná mondani hogy avr programozohoz elkeztem feltölteni a atmega8 ba a hexeket szépen ment is utánna beálítottam a fuse biteket (ponyprogban) ajánlásra csak a sut0-át pipáltam ki felakartam égetni és egyböl hibát dobott ki , mosmár nem ismeri fel egyáltalán ez miért lehet?
Kizártad magadat a chip-ből. Szerintem mást is beállíthattál.
Ha ennyire nem sikerül, akkor szerintem inkább kérj meg valakit, hogy programozza fel neked.
Akkor kuka ? akkor nem tudom miért mondták hogy csak a sut 0 legyen kipipálva
Szerintem mást is elállíthattál.
Talán még fel lehet éleszteni külső kvarccal.
Nem nem volt ,nekem alap hejzetben semmi nincs kipipálva ezt montam is az illetőnek ő azt mondta h a sut0 legyen csak kipipálva ezt is tettem, az a helyzet hogy attinyi26-ot nagyon sokszor programoztam ,de ott konkrétan mutatták hogy melyiket kell kipipálni de az avr programozo vezérlőjénél senki nem tudott konkrétumot mondani pedig nagyon sokat érdeklődtem.
Így nézett ki amit beálítottam.
Ha átálítottad külső kvarcra, de nincs rajta kristály akkor nem tudsz kommunikálni az AVR-el.
Akassz rá egyet és úgy próbáld meg.
És a kettő 22pF-os kondenzátort se felejtsd el!
Ha nem megy 16MHz-essel, akkor próbáld meg 1MHz-essel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |