Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   897 / 2208
(#) rhesus23 hozzászólása Feb 5, 2010
Most tudok szerezni zománchuzalt. 6C4C kimenőjéhez milyen vastag huzalt használjak? addig eljutottam, hogy primernek 0,25-0,30 között a szekunder meg olyan 0,60-as körül. Azt hiszem 0,28-as van szerintem az jó lesz, de mi a helyzet a másikkal? Hogy számoljam ki?
(#) Syn7h37ic válasza fleta hozzászólására (») Feb 5, 2010
Akkor elvileg a vékony lemezvágó korong a sarokcsiszolóban pont megfelelő lenne. A légrés csökkentésél mit csináltál? összehúztad a gyűrűt, vagy egy trafólemezt tettél a résbe?
(#) CIROKL válasza fleta hozzászólására (») Feb 5, 2010
0,4-0,5-ös fűrészlapot tudok adni ha kell ?
(#) Syn7h37ic válasza rhesus23 hozzászólására (») Feb 5, 2010
Ezzel a táblázattal elég jól kiszámolható a huzal vastagság is. Innen van:Bővebben: Link
Igaz, ez elsősorban hálózati trafókhoz, és kapcs. üzemű tápok trafóihoz jó.
(#) fleta válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 5, 2010
Jó minőségű trafólemezzel hézagoltam!
(#) rhesus23 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 5, 2010
Köszi! Ezzel sajnos nem tudom kiszámolni. Hálózatihoz tényleg nagyon jó lehet!
(#) nikolatesla hozzászólása Feb 5, 2010
Helló! mindenkinek.
Azt szeretném meg kérdezni tőletek,hogy kinek van PL504/PL509 csőhöz erősítő kapcsolás?Max még egy két ECC85/ECC88/ECC83 lehet benne.
A válaszokért előre is

üdv.
(#) Imi65 válasza nikolatesla hozzászólására (») Feb 5, 2010
Tessék:PL500 PP
Meg itt
(#) 6C4C válasza nikolatesla hozzászólására (») Feb 5, 2010
A Rádiótechnika 1979 Évkönyvének a 136 oldalán nagyon kellemes PPP végfokot közöl, de vigyázni kell, mert a rajzon van egy könnyen észrevehető hiba
(#) klemo86 válasza nikolatesla hozzászólására (») Feb 5, 2010
Van 2 is raktáron.
(#) Imi65 válasza nikolatesla hozzászólására (») Feb 5, 2010
Egyébként Djhans tervez egy PL504 PP-t a közeljövőben. Bár bokros elfoglaltságai között kevés ideje van erre, de garantáltan előbb kész lesz vele, mint én a PL509 PP-mel (már szól az EL84-6Sz3P SE, semmi nem sürgős ).
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 5, 2010
Na azért lehet, hogy előbb halljuk meg a PL509-ek hangját. Én most nem tervezem deszkán összerakni a kapcsolást. Megcsinálom egyből a dobozba a véget, és a meghajtó fokozattal fogok majd kísérletezni. Az úgyis külön panelen lesz. A másikon meg a 4 végcső lesz. Mósosított AV760/C doboza lesz a sztereo erősítőnek.
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Feb 5, 2010
Szerénykedik a fiú, ne hallgassatok rá ilyenkor.
A PL509-eket gyakorlatilag 1 nap alatt hallgathatóvá lehetne hozni, az E88CC-s meghajtással + 6Sz3P-EV előfokkal megoldva. [OFF]De holnap nem nagyon fogok ráérni, a kisebbik lányom süt.
Ilyen "megátalkodott" lesz az ember, ha már van némi "rálátása" a dolgokra. A mostani SE-met "kapásból" csináltam, azaz nem volt még kapcsolási rajz sem hozzá, "csak fejből" egyből elkezdtem tervezni a panelt (milliméter papírra), és két példányt legyártottam (mono blokkok, tehát mindegyikben ott a tápegység kondenzátorai is). Egészen véletlenül "beindult", már hetek óta hallgatom.
(#) ticseboy hozzászólása Feb 5, 2010
Sziasztok. Elkészült teljesen a végfokom. Bekerült a varázsszem a lábak a hangeröpoti. Sajna megfelelő fényviszonyok hiányába csak ilyen képek lettek, de ha egyszer kisüt a nap, biztos lesz jobb fotó. Tudom hogy már láttátok de ez a végkifelylet.
(#) CHZ válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 5, 2010
Szép lett , gratulálok !
Már a doboza is sugallja a torzítatlan , szép szinusz átvitelt .
(#) Syn7h37ic válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 5, 2010
:worship: Nagyon szép lett.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Feb 5, 2010
Nem egészen ide tartozik, de tud valaki megoldást arra, hogy a Miniszkóp-3 érzékenységét lehet-e növelni valamivel?

(#) Imi65 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 5, 2010
Elé kapcsolsz egy nagyobb érzékenységű szélessávú mV mérőt.
(#) ticseboy válasza CHZ hozzászólására (») Feb 5, 2010
Köszi. A te kapcsolásod.
Kivitelezését Laci kicsit módosította , én egy nyákra terveztem a két oldalt , de ez nem változtat a lényegén semmit .
EL84PP
EL84PP
(#) ticseboy válasza CHZ hozzászólására (») Feb 5, 2010
Húúúú, ezt az erösitőt még nem láttam. Ez gyönyörű! Amugy kényszerböl szedtem ketté, mert ott a két EZ81.
Érthető , csöves egyeniránítás sem hátrány .
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 5, 2010
Ez a verzió volt amit legutóbb láttam nálad?
Ez az, Janikám.
(#) ticseboy hozzászólása Feb 5, 2010
Csinált már valaki 6P6S-ből PP-t? Valami vélemény? Csak mert van itthon néhány db, gondoltam "összedobnék" belölük valamit.
(#) Syn7h37ic válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 5, 2010
Ha lenne...
De ötletnek jó. Lehet, építek egy csöves előtétet, annak legalább jó nagy a bemeneti impedanciája.
ECC85 megfelelő lenne hozzá szerintem.
Vagy inkább ezen rajz szerinti legyen?

278_0001.djvu

(#) Syn7h37ic válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 5, 2010
Dupla tetródából csináltam. Ez szerintem ugyanolyan jó.
(#) Imi65 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 5, 2010
Ez nem sokat javítana, ilyen egyszerű kapcsolás (2 fokozat) nem ad akkora erősítést, ráadásul nincs is kimenete. Ezt így nem tudod használni. Jobb szkópok általában 1mV/osztás érzékenységűek, a mV-mérők is hasonló (vagy jobb) értékekkel bírnak.
(#) ticseboy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 5, 2010
Köszi. Lementettem.
Következő: »»   897 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem