Fórum témák
» Több friss téma |
Mechanical 1, 3, 15 rétegen érdemes megrajzolni ezeket a vonalakat.
A keep-out arra való, hogy olyan dolgokat körberajzolj vele a NYÁK egy részén, ahonnan teljesen kitiltottak a vezetősávok.
No válaszoltak újra, és végre jelezték hogy a kontúrvonalat a lötstop rétegen kell megadni.
Most igazán nagyon megkavarodtam, melyik is a lötstop réteg.
Én is a keep out-ot használom. Úgy emlékszem gko.
A Solder Maskot fogadták csak el, pedig jeleztem nekik hogy legyen a keep out a vágás helye.
Érdekes, a protelhez adott mintafile-nak is keep out a keret.Én a bme tanszéken gyártatom, ott nem volt semmi gond vele, pedig már vagy 30 -at leadtam.
sziasztok
keresek valakit aki ért a Altium Designer programhoz és az abban lévő paneltervet át tudná nekem tenni pdf formátumba, amiböl meg tudnám majd csinálni. kelen felső oldal, alsó oldal, meg alkatrészjegyzékes.. meg ami még kell hozzá. sajnos nekem eléggé bonyolult és nem sikerült. előre is köszönöm! sniper
[/b]Helló!!
Az a kérdésem ,hogy mit akarsz csinálni belőle,nyáktervet vagy pedig csak az akatrész beültetést PDF-be csak egy képet kapsz.. Üdv
köszönöm!
UI: amúgy ez elvileg a PICKIT 3 Rajza és kapcsolása. smd-s.. meg akarom próbálni hátha összejön..
bár így most látva a panel szerintem anyira kicsi pár furat ami átmenő hogy nem igazán hiszem hogy meg lehet csinálni.. házilag...
Sziasztok.Lenne egy fájl amit csak protel-el tudok megnyitni.Abban kellene a segítség hogy hogyan tudom a réteget külön kinyomtatni hogy levilágítható legyen?Köszönöm.
Szia!
Csinálj egy új PCB projectet, add hozzá a file-t. Majd a default prints-nél be tudod állítani, hogy melyik rétegeket szeretnéd nyomtatni.
Köszi a segítséget de nem akar sikerülni.Nekem a protel 99SE van meg ha ez számít.
Csupán még annyi kérdésem lenne, hogy hol lehet azt beállítani, hogy ne tegyen a kapcsolási rajzba automatikusan összekötőpontot (auto-junction). Két vezeték kereszteződésénél, sehogyan nem tudom kikerülni azt, hogy ne kösse össze őket. Köszi !!
Letöltöttem ezt a 2004es verzió de nem látom hol van az a default print.A nyomtatási beállításoknál meg nem tudom a rétegeket változtatni.Valaki tud segíteni.
Nos default prints megvan,de azt nem látom hol kell a layereket kiválasztani.
Szia!
Olvass vissza pár oldalt. Van egy kis video.
Megtaláltam a vidit de nem akar sikerülni a 2 oldal szétválasztása.
[b]Final Artwork Prints legyen bepipálva !
Nem tudom, nekem nem csinál ilyet. A Tools/Schematic Preferences-nél találtam állítási lehetőséget. Meg még valahol kettőt, de már nem tudom hol van. Mondjuk, én protel 2.5-öt használok.
Helló!
SOS és fontos! Vagy 4 hónapja írtam hogy készül a RET alapján egy komplett alkatrész adatbázis. Nos 90% kész. Rajzjel, tokrajzok, minden. A footprintekbe "bele van integrálva" a 3D is, szóval nagyon extra. SMD-kkel nincs gond, a 3D Content Central oldalról lettek leszedve, természetesen a legjobbak. Nincs kompromisszum. Ezután majd a szimulációs rész beírása jön, csak addig is tesztelésre közreadnám. A gond: bizonyos alkatrészek pl WIMA fólia kondik és társaik (jellemzően a true-hole alkatrészek) sajnos 3D-ben elég gyengék odafent. Van egy egy méret szuper minőségben de viszonylag sok változatban kell. Keresek tehát olyan valaki akinek adok egy Solidwork's vagy bármilyen bázis modellt és egy lista alapján elkészíti a variációkat, tulajdonképpen átméretezi az eredetit. A meló annyira "fontos" hogy ha kész van akkor lenne egy 10000x jobb alkatrész adatbázisunk mint ami pl EAGLE-ben van, rendelési számokkal (RET), alkatrészre mutató online linkkel.
Hali!
Közben elugrottam a laptopért, csináltam pár képernyő mentést csak hogy lássátók miről van szó. A 003.jpg pont azt mutatja milyen az alkatrész 3D modell nélkül... Az SMD-k a RET katalógus méretrajzai alapján készültek természetesen a tesztelés és a folyamatos felhasználás során biztos módosulni fognak egy két paraméterükben. S.
Valaki elárulhatná hogy mért van az hogy a nyomtatási nézetben ha megnézem a paneltervet akkor padokban rendes benne van a közepén lyuk , de amikor kinyomtatom ezt akkor már csak egy fekete pötty van ott a lyuk hiányzik belőle !
Szerintem a nyomatatási nézet azért van hogy meg tudjam nézni mi fog kijönni a nyomtatóbol, úgyhogy igazán nem értem hogy a rajz mért különbezik egymástól? Természetesen a HOLES be van pipálva.
Sziasztok.
Nem tudja véletlenul valaki,hogy hol találok a progiba 1 7-segment led display-t? Bárhogy keresem nincs sehol.
Szia!
Egyfelől van valami azt hiszem az Altium Designer\Library\Miscelanous Devices.IntLib-ben, másrészt, kb. ma-holnap elkészül a másik Altium fórumon közreadott könyvtár rendszerben az Opto-elektronikai könyvtár. A 3 és 5 mm-es ledek mellett benne lesz pár 7 szegmenses LED-es kijelző is, a 3D modellekkel együtt. Neked milyenre van szükséged? Te akarod összerakni a szegmenseket, vagy egybe kell mondjuk 4 db?
Szia!
Köszi a segítséget, megtaláltam a Miscelanous Devices.IntLib-ben ahogy mondtad. Még csak most ismerkedem a progival de nagyon tetszik.
Szia zsimon!
Melyik az a másik Altium fórum? |
Bejelentkezés
Hirdetés |