Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   900 / 2208
(#) kocos válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 7, 2010
nekem meg nincs is szakmám
(#) Syn7h37ic hozzászólása Feb 7, 2010
Lassan lassan készülget a sasszi a tetródákhoz.
A burkoló lemezzel még sehogy sem állok, lehet, hogy jó sokáig kopasz marad a végfok. A hálótrafó külön dobozban lesz. Mégsem lesz a DVR dobozában, mivel azt életre keltettük.
(#) hangszoros válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 7, 2010
Megse közeliti a KD-val csinált tranyóst
(#) hangszoros válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2010
A képen látható barna 617-es ellenálást ha tudod cseréld ki jobbra. A magyar kondik jók, de ez a tipusú ellenálás nem nyer audióra. Közepes torzitású
(#) CIROKL válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 7, 2010
Idézet:
„Van vagy 10000csövem”
Háát akkor vágj bele , semmi az egész pillanatok alatt megvalósítod , kapcsolási rajzot találsz itt bőven , lehet vállogatni . Anno a 80-as években voltam egy "Beton" koncerten csepelen . Akkor netán csöves erősítővel nyomtátok ?
(#) hangszoros válasza kocos hozzászólására (») Feb 7, 2010
Akkor Te vagy a nyerő, mert a "szakik " nagyon gyengék
Gyakran még a kérdést se értik
(#) Syn7h37ic válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 7, 2010
A nagy 10W-os ellenállásokra gondolsz? Sajna csak ez van. De ez a tápkörben van benne.
(#) Imi65 válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 7, 2010
[OFF]Ok, de ha ilyet hoztak......
(#) Lacek0327 hozzászólása Feb 7, 2010
sziasztok,
van egy 125 w, 220 voltos uv égőm!
milyen trafó kell hozzá?
(#) Syn7h37ic válasza Lacek0327 hozzászólására (») Feb 7, 2010
Fojtó.
Valami bővebb infó az izzóról nincs? Mivel lehet beépített fojtós, is, vagy külön gyújtó, és fojtótrafós verzió...
(#) CIROKL válasza Lacek0327 hozzászólására (») Feb 7, 2010
Nyilván ha az égőd 125 Wattos akkor nem 200 Wattos fojtó kell neki ! Bővebben: Link
(#) Imi65 válasza Lacek0327 hozzászólására (») Feb 7, 2010
[OFF]Ha a típusa HGV125, akkor a sima 125-ös higanyfojtó kell neki. :yes:
(#) Imi65 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2010
[OFF]A "kevert fényű az HMV160, és 160W-os. Ahhoz nem kell előtét.
(#) hangszoros válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 7, 2010
Nem tudom . Gözöm nincs az évekről. Csepel nem ugrik be . Lörincen a Rózsára, és a Parkra emlékszem Bp-i variáciora, és a Metró klubra
Egy 6csatornás Laney (csövi) az oszlopaival+általam buher tranyós végfok 4 db Dynaccord -ot váltotta fel:
(Ez ment a Beloanisz sétahajon is a balcsin évekig)
M.O.első 3 utas (általam csinált) aktiv crosos motyója.
A Generálos Várkonyi Crownja még nem volt az országba !!!
Ebbe az az RCA-as végfok volt hidba 3x, amiről a Beag lopta az AET 250-es sémát. Tehát oldalanként 6végfok+ cross, Postai jackel dúghatóan2 vagy 3 útra
Hangfal JBL K140 Eliminátor tipusú ládába mélyre . ha 3 út. Közép bassreflex K 130 , kis helyen 2 út mélyre is. Magas RCF TW 101. Na úgy kitaláltam empirikusan, hogy soha nem nyúvadt meg a hidas hajtástól, és még a penetráns hangja is eltünt + megszólalt a magas ami nem volt az ócska bakelit membránból , nyomókamrából. Ezt egy Altec pagingről kopálta az RCF
Ezt sokáig használták atombiztos volt a KD-és tranyókkal.
Én is kiakadtam mikor már Korona néven Konczal a németeknél egy fenyveserőbe a hegybe vájt arénába (valószinű Adolf csináltatta) megszólalt. A felsősorból alig lehetett látni a hangfalakat. Lengyelek is kiakadtak, hogy mi a franc, hogy ekkorát szól a méretéhez képest
Amit utána csináltam tudományosan az egy üzembizonytalan, szarhangú lom lett. (minden jobb volt 2x erősebb végtranyók, sokkal jobb aktivváltó, stb Gyönyörűen megcsinált hangfalak ) A németeknek eladtam mérgemben
Mikor már Korona néven fejlesztettek _nem hallgatván tanácsomra,_ miszerint meg kell duplázni_ lecserélték az akkori trendire a kéthangszorós lapos Martinládára, és egyébb divatra vége lett a hangnak, miközben 3x annyit költöttek. A mélyhangnak is
Nem tudom mit halhattál 80-ba ?
Ezt csak a jóval késöbbi Karlson ládáim überolták Párizsban a L Humanité fesztiválon 10000emberes ! Györi balettel de ez inkább 87- 92 ben lehettet
Most, hogy a kérdésed miatt turok emlékeimben ujabb feladat: össze kelene szednem a csinált dolgaimról a felelhetöt (tácdalfesztiválok, Budapesti Kongressusi Központ, a sok györi lom, ) A TV -és közvetitésekről összejöhet
A kapcsolási rajzok hidegen hagynak, mert max 30%-ban vannak az eredményben. Pl. Hifimagazin elesett valami amcsi előerősitő fonójától. Szétgörcsölte magát az Orion fejlesztés is, hogy lekoppálják. Volt benne valami hülye tranyo. Sokáig azt hitték az a probléma, és azért savanyú a szöllő. Szereztek eredetit, de a szöllő nem lett édesebb.
Ha akarok valamit csinálni akkor a rendelkezésre álló anyagokat szemre vételez, és a célnak megfelelően probálok maxot kihozni belőle, némi agyalással
(#) hangszoros válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2010
Higgyél nekem.
A táp sorba van kötve a hangszoróval. Igy ez az ellenálás is
Jó tudom nem egyszerű kis torzitású, jó hangút szerezni, de probáld meg (Boltba nincs, ha meg audiora kintről horor ár )
Vagy ha már müködik hallgasd meg ilyen- olyannal
(#) hangszoros válasza Lacek0327 hozzászólására (») Feb 7, 2010
Semilyen
Nem trafo, hanem fojtó kell !!!
Annak fügvénye a 220. Maga az "égő" 100V körül
A fényforások ? topikban vannak a spilerek ezügyben
i
(#) Syn7h37ic válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 7, 2010
Igaz...
De így már működött, és egész szépen.
De majd, vadászok valahonnan. Nem igazán vagyok eleresztve anyagilag, így is csak a legszükségesebb dolgok lettek megvéve, amit csak lehetett, (kimenők, a táptrafó, a csövek, a kondik...) bontásból és egyéb helyekről lettek szerezve.
A legutolsó beruházás 4 db GI30 cső, ehhez viszont már be lesz apránként szerezve a jobb alkatrész. Csak előbb ki kell kisérletezni, hogy milyen kapcsolás legyen, PP-ben ki lett próbálva, ott meggyőzően szólt, szebben, mint a nyugati tesója, a QQE06-40. De mielőtt a végleges formába lesz reszelve, addig egy SRPP-t megpróbálok összehozni velük. A QQE jó teszt alany lesz. Valószínűbb, hogy előbb a GU17 csövekkel fogom a kisérletezést kezdeni, mert ebből van még 20db. Még az is lehet, hogy jó alacsony impedancia fog kijönni, ugyanis kénytelen vagyok paralel kapcsolni a két csőfelet, a közös G2 miatt. De, ha beválik, akkor már van megfelelő alap egy jó holmihoz. Ha máshogy nem, akkor triódába kötve.
Egy gyors kérdés...
1N4007 diódákat használhatok-e fesz. többszörözőben, ugyanis kell kb. 800-900V feszültség, pár mA.
Van egy-két szkópcsövem, és szeretném őket beüzemelni.
(#) DuMatyi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2010
Nem használhatsz, mert a transzvertetres feszültségtöbbszörözőben - remélem arra gondolsz - nagyfrekvencia van, konkrétan ha az nem lenne elég, hogy n szer 10 kHz, akkor ráadásul négyszögjel. Oda a tungsram BA159-es gyorsdiódák és a BY shottky sorozat kisáramú tagjai a megfelelőek.
(#) Syn7h37ic válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 7, 2010
Nem transzverter, sima trafós, és kaszkád kapcsolás lenne. Felesleges agyonbonyolítani.
Megalománia...
Bővebben: Link

Egy kegyetlen dobozolás is van, ráadásul jó nagy teljesítményBővebben: Link

farmer.jpg

(#) mark.budai válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2010
Huhúú! Ezeket a gépezeteket én is elfogadnám!
(#) CIROKL válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 7, 2010
Márk ! én meg nem , mi lessz akkor az alkotás örömével ? Ha csak ugy elfogadnék valamit akkor még jobban enne az unalom !
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 7, 2010
Mondjuk úgy, hogy nincs benn semmi, csak a csövek, foglalatok, meg trafók. Úgy már ellennék vele egy darabig.
(#) DuMatyi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2010
Oda jó lesz, de 50 Hz-nél a kaszkád kapcsoolás nem igazán működőképes, vagy ha igen, akkor kondinként 100 µF föltti kapacitással, még pár mA-nél is. Azért, mert a transzverter 50 kHz-ce pontosan ezerszer nagyobb frekvenciájú, mint az 50 Hz, nagyságrenndileg biztos. A töltő impulzusok ezerszer gyakoribbak, és ezért oda jó töredéke kapacitású kondenzátor is (lásd brumm kiszámítására vonatkozó képlet). A transzverteres megoldásban 100 nF nagyságrendű a kapacitás. A tranzisztoros szkópokban mindig transzverterrel állították elő a nagyfeszt, nem véletlenül. Sokkal kisebb helyen elfér, mint ha hálózatiból kaszkáddal csinálnák. A csöves készülékekben adorr volt a 2 szer 250-300 volt anódfeszültségű tekercs, ebből könnyedén lehetett feszültségkétszerezni, a félvezetősökben már nem. Vigyázni kell továbbá a kaszkádolással, mert növeli a rendszer belső ellenállását.
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 7, 2010
Megint én. És megint Neked.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Feb 7, 2010
Ez tetszik ezt viszont már el is fogadnám ! Egye fene nem kéne építgetni . [OFF] Meg ezt is hozzá Bővebben: Link
Azért alakulgat...
Még van némi hiba, mert egy idő után kb. 5 perc elkezd torzítani, most keresem, hogy mi lehet a ludas...
Táp gondra gyanakszom.
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2010
Most mértem, az anódáram 57mA (a két anód együtt)
Ez jó.
(#) CIROKL válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2010
Nem jó ! csökkentsd le 30m A körül . Azért torzit neked 5 perc után
Következő: »»   900 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem