Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lassan lassan készülget a sasszi a tetródákhoz.
A burkoló lemezzel még sehogy sem állok, lehet, hogy jó sokáig kopasz marad a végfok. A hálótrafó külön dobozban lesz. Mégsem lesz a DVR dobozában, mivel azt életre keltettük.
Megse közeliti a KD-val csinált tranyóst
A képen látható barna 617-es ellenálást ha tudod cseréld ki jobbra. A magyar kondik jók, de ez a tipusú ellenálás nem nyer audióra. Közepes torzitású
Idézet: Háát akkor vágj bele , semmi az egész pillanatok alatt megvalósítod , kapcsolási rajzot találsz itt bőven , lehet vállogatni . Anno a 80-as években voltam egy "Beton" koncerten csepelen . Akkor netán csöves erősítővel nyomtátok ? „Van vagy 10000csövem”
Akkor Te vagy a nyerő, mert a "szakik " nagyon gyengék
Gyakran még a kérdést se értik
A nagy 10W-os ellenállásokra gondolsz? Sajna csak ez van. De ez a tápkörben van benne.
[OFF]Ok, de ha ilyet hoztak......
sziasztok,
van egy 125 w, 220 voltos uv égőm! milyen trafó kell hozzá?
Fojtó.
Valami bővebb infó az izzóról nincs? Mivel lehet beépített fojtós, is, vagy külön gyújtó, és fojtótrafós verzió...
Nyilván ha az égőd 125 Wattos akkor nem 200 Wattos fojtó kell neki ! Bővebben: Link
[OFF]Ha a típusa HGV125, akkor a sima 125-ös higanyfojtó kell neki. :yes:
[OFF]A "kevert fényű az HMV160, és 160W-os. Ahhoz nem kell előtét.
Nem tudom . Gözöm nincs az évekről. Csepel nem ugrik be . Lörincen a Rózsára, és a Parkra emlékszem Bp-i variáciora, és a Metró klubra
Egy 6csatornás Laney (csövi) az oszlopaival+általam buher tranyós végfok 4 db Dynaccord -ot váltotta fel: (Ez ment a Beloanisz sétahajon is a balcsin évekig) M.O.első 3 utas (általam csinált) aktiv crosos motyója. A Generálos Várkonyi Crownja még nem volt az országba !!! Ebbe az az RCA-as végfok volt hidba 3x, amiről a Beag lopta az AET 250-es sémát. Tehát oldalanként 6végfok+ cross, Postai jackel dúghatóan2 vagy 3 útra Hangfal JBL K140 Eliminátor tipusú ládába mélyre . ha 3 út. Közép bassreflex K 130 , kis helyen 2 út mélyre is. Magas RCF TW 101. Na úgy kitaláltam empirikusan, hogy soha nem nyúvadt meg a hidas hajtástól, és még a penetráns hangja is eltünt + megszólalt a magas ami nem volt az ócska bakelit membránból , nyomókamrából. Ezt egy Altec pagingről kopálta az RCF Ezt sokáig használták atombiztos volt a KD-és tranyókkal. Én is kiakadtam mikor már Korona néven Konczal a németeknél egy fenyveserőbe a hegybe vájt arénába (valószinű Adolf csináltatta) megszólalt. A felsősorból alig lehetett látni a hangfalakat. Lengyelek is kiakadtak, hogy mi a franc, hogy ekkorát szól a méretéhez képest Amit utána csináltam tudományosan az egy üzembizonytalan, szarhangú lom lett. (minden jobb volt 2x erősebb végtranyók, sokkal jobb aktivváltó, stb Gyönyörűen megcsinált hangfalak ) A németeknek eladtam mérgemben Mikor már Korona néven fejlesztettek _nem hallgatván tanácsomra,_ miszerint meg kell duplázni_ lecserélték az akkori trendire a kéthangszorós lapos Martinládára, és egyébb divatra vége lett a hangnak, miközben 3x annyit költöttek. A mélyhangnak is Nem tudom mit halhattál 80-ba ? Ezt csak a jóval késöbbi Karlson ládáim überolták Párizsban a L Humanité fesztiválon 10000emberes ! Györi balettel de ez inkább 87- 92 ben lehettet Most, hogy a kérdésed miatt turok emlékeimben ujabb feladat: össze kelene szednem a csinált dolgaimról a felelhetöt (tácdalfesztiválok, Budapesti Kongressusi Központ, a sok györi lom, ) A TV -és közvetitésekről összejöhet A kapcsolási rajzok hidegen hagynak, mert max 30%-ban vannak az eredményben. Pl. Hifimagazin elesett valami amcsi előerősitő fonójától. Szétgörcsölte magát az Orion fejlesztés is, hogy lekoppálják. Volt benne valami hülye tranyo. Sokáig azt hitték az a probléma, és azért savanyú a szöllő. Szereztek eredetit, de a szöllő nem lett édesebb. Ha akarok valamit csinálni akkor a rendelkezésre álló anyagokat szemre vételez, és a célnak megfelelően probálok maxot kihozni belőle, némi agyalással
Higgyél nekem.
A táp sorba van kötve a hangszoróval. Igy ez az ellenálás is Jó tudom nem egyszerű kis torzitású, jó hangút szerezni, de probáld meg (Boltba nincs, ha meg audiora kintről horor ár ) Vagy ha már müködik hallgasd meg ilyen- olyannal
Semilyen
Nem trafo, hanem fojtó kell !!! Annak fügvénye a 220. Maga az "égő" 100V körül A fényforások ? topikban vannak a spilerek ezügyben i
Igaz...
De így már működött, és egész szépen. De majd, vadászok valahonnan. Nem igazán vagyok eleresztve anyagilag, így is csak a legszükségesebb dolgok lettek megvéve, amit csak lehetett, (kimenők, a táptrafó, a csövek, a kondik...) bontásból és egyéb helyekről lettek szerezve. A legutolsó beruházás 4 db GI30 cső, ehhez viszont már be lesz apránként szerezve a jobb alkatrész. Csak előbb ki kell kisérletezni, hogy milyen kapcsolás legyen, PP-ben ki lett próbálva, ott meggyőzően szólt, szebben, mint a nyugati tesója, a QQE06-40. De mielőtt a végleges formába lesz reszelve, addig egy SRPP-t megpróbálok összehozni velük. A QQE jó teszt alany lesz. Valószínűbb, hogy előbb a GU17 csövekkel fogom a kisérletezést kezdeni, mert ebből van még 20db. Még az is lehet, hogy jó alacsony impedancia fog kijönni, ugyanis kénytelen vagyok paralel kapcsolni a két csőfelet, a közös G2 miatt. De, ha beválik, akkor már van megfelelő alap egy jó holmihoz. Ha máshogy nem, akkor triódába kötve.
Egy gyors kérdés...
1N4007 diódákat használhatok-e fesz. többszörözőben, ugyanis kell kb. 800-900V feszültség, pár mA. Van egy-két szkópcsövem, és szeretném őket beüzemelni.
Nem használhatsz, mert a transzvertetres feszültségtöbbszörözőben - remélem arra gondolsz - nagyfrekvencia van, konkrétan ha az nem lenne elég, hogy n szer 10 kHz, akkor ráadásul négyszögjel. Oda a tungsram BA159-es gyorsdiódák és a BY shottky sorozat kisáramú tagjai a megfelelőek.
Nem transzverter, sima trafós, és kaszkád kapcsolás lenne. Felesleges agyonbonyolítani.
Megalománia...
Bővebben: Link Egy kegyetlen dobozolás is van, ráadásul jó nagy teljesítményBővebben: Link
Huhúú! Ezeket a gépezeteket én is elfogadnám!
Márk ! én meg nem , mi lessz akkor az alkotás örömével ? Ha csak ugy elfogadnék valamit akkor még jobban enne az unalom !
Mondjuk úgy, hogy nincs benn semmi, csak a csövek, foglalatok, meg trafók. Úgy már ellennék vele egy darabig.
Oda jó lesz, de 50 Hz-nél a kaszkád kapcsoolás nem igazán működőképes, vagy ha igen, akkor kondinként 100 µF föltti kapacitással, még pár mA-nél is. Azért, mert a transzverter 50 kHz-ce pontosan ezerszer nagyobb frekvenciájú, mint az 50 Hz, nagyságrenndileg biztos. A töltő impulzusok ezerszer gyakoribbak, és ezért oda jó töredéke kapacitású kondenzátor is (lásd brumm kiszámítására vonatkozó képlet). A transzverteres megoldásban 100 nF nagyságrendű a kapacitás. A tranzisztoros szkópokban mindig transzverterrel állították elő a nagyfeszt, nem véletlenül. Sokkal kisebb helyen elfér, mint ha hálózatiból kaszkáddal csinálnák. A csöves készülékekben adorr volt a 2 szer 250-300 volt anódfeszültségű tekercs, ebből könnyedén lehetett feszültségkétszerezni, a félvezetősökben már nem. Vigyázni kell továbbá a kaszkádolással, mert növeli a rendszer belső ellenállását.
Megint én. És megint Neked.
Ez tetszik ezt viszont már el is fogadnám ! Egye fene nem kéne építgetni . [OFF] Meg ezt is hozzá Bővebben: Link
Azért alakulgat...
Még van némi hiba, mert egy idő után kb. 5 perc elkezd torzítani, most keresem, hogy mi lehet a ludas... Táp gondra gyanakszom.
Most mértem, az anódáram 57mA (a két anód együtt)
Ez jó.
Nem jó ! csökkentsd le 30m A körül . Azért torzit neked 5 perc után
|
Bejelentkezés
Hirdetés |