Fórum témák
» Több friss téma |
Szervusztok!
Érkezett hozzám egy kérés, autóba hangosbemondó létesítésére. A saját elképzelésem szerint, tennék fel a tetőcsomagtartóra két 30W (sc30) tölcséres hangsugárzót,amit párhuzamosan kötve egy hidalt autós végfokról hajtanék meg. A CD-re előre rögzített hanganyagot pedig egy CD-s autórádió szolgáltatná. Azonban felvetődött a mikrofonos közvetlen bemondás eshetősége is. Itt már macerásabb a dolog, mivel mikielőerölködő is kellene, és valami keverő, vagy átkapcsoló elektronika, ami vált a két forrás között. Nem tudom hogy milyen megoldást használnak erre ami egyszerű, esetleg van-e ilyen készen kapható készlet. (Nekem a google nem dobott rá semmit.) Tehát aki már esetleg készített ilyet, vagy hasonlót, vagy van valami jó ötlete a megvalósításra kérem írja meg. Köszi.
Átkapcsoló elektronika??? Egy sima kétállású kétáramkörös, esetleg 3 áramkörös kapcsoló megoldja még a tápfesz bekapcsolását is a miki előerősítőnek. Előerősítő rajzot meg találni a neten millió szám.
Sok kis keverőbe külön megy az adapter, tehát lehet, hogy van olyan, aminek 12v-os táp kell. Ezzel már kevergetheted, illetve kapcsolgathatod amit éppen kell.
A zene mehet az autórádióról a keverőbe, a keverőről meg meghajtod a végfokot, illetve a tölcsért, gondolom annak is van valamilyen bemeneti csatlakozója, vagy esetleg megbontod. Az elhelyezés már nehezebb, ügy.
És kapcsoláskor "csattanik" is akkorát hogy csak na.
Most jutott eszembe, hogy lehet használni még a "csattanás" elkerülésére 4066-os IC-t is. Ezzel két sztereó jelet tudsz kapcsolni. Vagy esetleg két egyszerű potméter keverő gyanánt? Vagy mint a Vidi erősítőknél, amikor megfogod a kapcsolót, akkor némítja a végfokot az átkapcsolás idejére.
Ok. Talán megoldásként az is felvetődhet hogy egy passzív potis keverést lehetne alkalmazni. De az egyszerűség (és anyagi megfontolás) lenne a lényeg.
És ahogy írod az elhelyezés is elég macerás.
A legjobb talán egy Faderes átúsztató lenne.
Csatolok egy bemenetválasztó kapcsolást. Logikai IC-kel van megvalósítva, tehát átkapcsolásnál nincs semmilyen zaj és a hangminőség is elég jó. Én ezt használom itthon.
Egy kicsit több bemenet van rajta, mint ami neked kell, de azt csak egy lépés átalakítani.
Sziasztok!
Tudom sok hasonló téma van, de nem találtam megfelelőt. Szeretnék építeni egy hordozható hangszórót. Valami ilyesmit ( http://hangshop.hu/spd/mo-ma101c/Mipro_MA_101C_hordozhato_akkus_han...ekes_m vagy http://www.zajaruhaz.hu/pro_audio/hangtechnika/hangfalak___pa/skyte...st_010 ) nagyjából ugyan az a kettő.. Ezek 12V al is 30W erősek? Milyen akkumulátorra lenne szükségem? Megoldható a külső táp csatlakozása? Valaki tudna adni egy megfelelő kapcsolási rajzot ehhez? Kb mennyibe kerülne egy ilyen megépítése? A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
Ha beütöd a Google-ba a "wireless speaker schematics" keresőszavakat, akkor 361000 ordibátor kapcsolást találsz.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
Köszi, de ezek közül én melyiket tudnám használni? Meg ezek mikrofonra lettek terveztünkve nem pedig telefonra vagy egyébre amiről zenét lehet játszani... Gondolom hangszóróból vmi 4 ohmos megfelel.. akksinak meg vmi kis 12 voltow 3-4 Ah es...
Telefonra? Eddig arról nem volt szó!
Bocsánat.. :$ ezt elfelejtettem... Tehát kicsit pontosabban.. Szeretnék egy hordozható hangszórót. kb 30w és egy 12 voltos akksival..Zene lejátszására szeretném..
Egyébként hallotam már azt amit lnkeltem ugyh telefonrol szól A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
Azt hiszem a legegyszerűbb az lenne, ha a kínai piacon beszereznél egy bluetooth fülest, szépen széjjelszednéd, a mikrofonját eldobnád, a hangszórója kivezetését pedig rátennéd egy kedved szerinti erősítőre. Erősítő kapcsolást a fórumon tömegével találsz.
Igen, de sehol nem találtam, olyan erősítőt ami 12 voltal 30 wattot csinál.. És miért jó ez a bluetooth os dolog?
Szerintem nem kell 30W, egy nyomókamrás hangszóró tengelyirányában ekkora telj. már dobhártyát szakíthat, na meg az első rendőr is megszólhat ezért.
Valahogy le kell szedned a zenét torzítás nélkül a mobilodról és rávezetni az erősítőre. Ha mikrofont teszel a mobilodra és annak a jelét erősíted 30 W-ra, akkor az összeszed minden külső zajt is. Persze vezetékesen is megoldhatod, de nem javasolnám, hogy belenyúlj a telefonba. Persze a tipust nem ismerem, elképzelhető, hogy van füles kivezetése, akkor azt is használhatod bluetooth megoldás helyett. De ha hajlandó vagy elárulni, hogy PONTOSAN milyen tipusú mobilt akarsz felhasználni zenelejátszásra, akkor meg tudom mondani, hogy mit is csinálj.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |