Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.Olyan kapcsolást,leírást keresnék,amivel házon belüli kommunikációt tudnék lebonyolítani.Nem vezetékkel összekötött "házitelefonra" gondolok.Hanem olyanra,amit az elektromos hálózatba kell csupán bedugni s igy lehet beszélni egyik helyiségből a másikba.Több ilyen készüléket láttam a neten;(pl:vaterán).Akinek van erről leírása,rajza s megosztaná velem,megköszönném.
Hi!
CB rádió töltővel? Az elektromos hálózaton keresztül történő jelátvitel hobbiszinten veszélyes, ráadásul nem egyszerű feladat. Szerintem marad a rádiófrekvenciás megoldás. Amit házilag meg lehet oldani könnyen, az 2 darab FM mikrofon (poloska, lsd. megfelelő topik) és 2 FM rádióvevő különböző frekvenciákon. Hátránya, hogy nagy adóteljesítménynél illegális, és a szomszéd is hallja.
walkie talkie ra gondolsz?
Szevasz!
Rajzot hirtelen nem tudnék róla előkapni, de majd 30 éve egyet "utánépítettem" /lemásoltam/. "Lelke" a 4046-os PLL IC volt, egyéb kiegészítőkkel 100kHz-es FM modulált jelet ültetett a hálózatra. HF erősítője hangszóróra dolgozott, és volt egy elektrét betétje. Tápot nyilván a hálózatból kapta, ezt "kerülte meg" megfelelő szigetelőképességgel az FM jel. Üdv: StMiklos
Ha nem akarsz mindenképpen magad építeni, akkor én úgy tudom, hogy a cordless telefonok tudják azt, amit te szeretnél. Csak olyat kell venni, aminek két mobil készüléke van.
Szerintem vegyél egy PMR-t, nyílt terepen a gyári 0.5W-osnak kb. 3km a hatótávolsága, ekkor még jól érthető mit mond a másik, házba untig elég.
Már egyszer közzétettem. Elektromos hálózaton keresztüli kommunikáció: Bővebben: Link
Már nagyon régen töltöttem le valahonnan, de miután belegondoltam, kiderült, hogy nincs rá szükségem. Végülis nem rossz játék, de a hálózati feszültséggel nem szabad játszani!
szia!
nekem van egy ilyen készülékem (bár tudom, ez rajtad nem segít ![]()
OK.Köszönöm a hozzászólásokat.Most csak átfutottam őket.Estére részletesen átolvasom őket.A pmr,meg egyébb hasonló megoldások elvetve.Ilyenekből,meg pár tucat adó-vevőböl
![]()
Előttem már érintették, volt szó hálózati adattovábításról , - a hivatkozott támánál egyszerűbb verziója a közönséges
- Hálózati Intercom. Ez valójában egy nF nagyságrendű kondenzátorral a hálózatra csatolt hangfrekvenciás erősítő oda és vissza is, mikrofonbemenetnél illetve a végfok kimeneténél. Ez duplázva egy pár. Technikailag valamivel több alkatrész kell, feszültségszintek kezelése illetve szűrés, esetleg szelektiv hivás... A 1985-1990 közti rádiótechnika újságokban többször foglakoztak a témával... Anno én is akartam építeni, de került hozzám "nyugati kidobott" vagy megunt, - kisebb hibával. Miniatűr változatban poloskának is használják, elekromos fogyasztók házába rejtve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...