Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Létezik valami egyszerű folyamatábra-szerkesztő program? Elegem van a radírozásból!
Köszönöm, de én csak egy egyszerű folyamatábra-szerkesztőt keresek aminek adott esetben semmi köze a mikrovezérlő-programozáshoz. Én tényleg csak folyamatábrát szeretnék készíteni.
Power Point esetleg, vagy OpenOffice-os Drawer.
Ha semmi extra nem kell akkor nagyon jól használhatóak. És utólag is bármikor könnyen átszerkeszthető. Más:
Ezt a .13-at hogyan kell értelmezni? Ilyent még sosem láttam. 16f690
Ha ilyenre gondoltál, akkor a Microsoft Word (Office XP) is megfelel. Arra ügyelj, hogy az első elem lerakásakor felkínált rajzterületet (canvas) használd, különben széteshet az ábrád! Az összekötésekhez pedig az Alakzatok/Összekötők menüből válassz, hogy az objektumokhoz tapadó, az objektumokkal együtt mozgatható összekötéseket kapj!
Egy másik lehetőség a Dia program. Ezzel kevesebb talasztalatom van.
Szerintem ez megfelelő ( nevezd át *.exe-re ! )!
Steve Idézet: „Ezt a .13-at hogyan kell értelmezni?” Decimálisan értendő 13 (más alakban írva hexadecimálisan: 0x0D).
Sziasztok. Van egy projectem, amit MPlab 7.5-ben írtam. Most felraktam a 8.43-at és nem fordítja be úgyonazt a projektet, kiír ezer errort. Nem tudják mi lehet a gondja?
Másold egy txt fájlba a hibaüzeneteket és csatold ide, hogy lássuk mit ír ki!
Tessék. Azért nem értem mert semmit nem írtam át és a 7.5 befordította
Jól beömlesztetted, alig olvasható, ezért első ránézésre én azt tippelem, hogy nem jó PIC-et választottál ki(Olyan üzi is van, hogy a kérdéses regiszter nem a 0-s bankban van).
Lehet a project adatai nem kerülnek át rendesen a verzióeltérés miatt. Állíts be újra mindent!
Ha jol sejtem eredetileg neked egy absolute modban megirt projected volt, es most be van kapcsolva, hogy relokativba forditson. Kapcsold vissza absolute modba...
Dia es OpenOffice.org/Draw ingyenes es nyilt forras kodu, es egeszen jol hasznalhatoak (fokent a Dia ilyen celra). Ha Microsoftos vagy akkor pedig Visio ill. PowerPoint (megintcsak, a Viso kifejezetten ilyenekre van kitalalva, mig a PPP-al "meg lehet csinalni", hasonloan a Draw-hoz...
org0x00 <--- ebből hiányzik egy szóköz! (org 0x00 kell)
A "hibaüzenetek" közel fele ebből származik, a másik fele meg nem hiba, csak figyelmeztetés. A maradékot pedig akkor érdemes megnézni, ha ezeket rendbetetted! A címke sor elején kezdődjön, az utasítás meg bentebb (legalább egy-két szóköz, vagy egy tabulátor legyen előtte). A becsatolt szövegfájlok sorainak végén lehetőleg CR-LF legyen!>
Hát megnéztem mindent, minden stimmel. Nem értem mi lehet. Na mindegy visszarakom a 7.5-öt. Nem ba****odok ezzel
Szerk.: és köszi a segítséget!
Hat en ezt ki nem szurtam volna Jo a szemed
Na mire megírtam a választ megjött a megfejtés
Köszi szépen. Bár nem értem hova lett a szóköz mert eddig ott volt . Még egyszer köszönöm! Ja és hogy tudom abszolútra rakni?
Idézet: „hogy tudom abszolútra rakni?” MPLAB IDE Project -> Build Options -> Project menüpontban MPASM/C17/C18 Suite fül kiválasztása és Build normal target, valamint a Generate absolute code kijelölése.
Köszi
Üdv a nagy mágusoknak!
Egy és két soros lcd-hez assemblyben hol találok egy rövid és kipróbált modult. Meg szeretném érteni a működését a PIC-nek ezért kell az asm.
Üdvözletem Úrak!
Bocsánat a tudatlanságom miatt, de még nagyon új vagyok és ismerkedem a felülettel. Bevallom nem vagyok valami nagy fórumozó, de igyekszem majd hamar kiismerni magam. Add ig is nézzétek el az apróbb hibáim. Köszönettel Szabolcs
Szia!
WTF?? az meg mi a szösz. Én csak arra gondoltam, hogy mivel a java egy platform független nyelv és szinte minden programozási nyelv, illetve szerkezete felelhető benne, talán lehetnek azonosságok.
Szia !
Nézted a kapcsi rajzot?? üdv Szabi.
Bitenkénti "vagy". Lásd: MPASM Help, Arithmetic Operators and Precedence
Idézet: „WTF?? az meg mi a szösz.” Az a What The F... angol kifejezes, ami ugyanazt jelenti, mint a "Mi A Szosz", csak csunyabban Idézet: „Én csak arra gondoltam, hogy mivel a java egy platform független nyelv és szinte minden programozási nyelv, illetve szerkezete felelhető benne, talán lehetnek azonosságok.” Javaban csak a C nyelv sajatossagai vannak meg, de ezt mar irtam amugy. Ez azert van, mert a C nyelvbol fejlodot ki gyakorlatilag (ill. azt vettek alapul). Tehat lehet neked C-ben kellene megtanulnod... Kernighan & Ritchie konyv vagy Petho Adam fele konyv vagy valami hasonlo konyv kellene, de a Konya fele PIC konyvben is ugy tudom vannak C-s dologok? De ezt nem tudom, mert nekem sajnos nincs meg az a konyv.
A Java csak annyira platformfüggetlen, hogy van hozzá futtató környezet többféle operációs rendszerre. A PIC az pedig egy elektronikai alkatrész és nem számítógép. Így a Java nemis jön szóba PIC-hez.
Próbálok az LCD kijelző CGRAM-jába karaltereket írni, de nem sikerül. Így nem megy: Bővebben: Link. Próbáltam egy másik, kész ASM-ből kinézni de egyszerűen nem sikerül, nem jelenik meg semmi sem a kijelzőn.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |