Fórum témák
» Több friss téma |
2-3mm-es alumínium lapból kellene nekem kivágni lézerrel, vízzel vagy valamivel egy ilyesmi alakzatot, illetve a szaggatott vonalak mentén 90-90 fokban be kellene hajtogatni.
Szerintetek hol készítenék ezt el nekem?
Ha Debrecen közelében lakol akkor Farmgép Kft.Bővebben: Link
Én ott dolgozom és van lézerünk. Ott megcsinálják neked.Bérbe is dolgozunk. üdv. A linkben kell a protokoll is, azaz a http:// --javítva-- vicsys
3:40nel latszik a kep bal oldalan hatul a -talan- "Alfaset" nevezetu transzferfolia.
(itt egy pelda)
Ezt, illetve a változatait Letraset, Betset használom én is évek óta, de ezekkel nagyon nehéz ilyen minőséget hozni.
Ráadásul a magyar Katona -féle verzió nem bírja a lakkozást. Zsugorodik, felválik.
Ennyire?? Na ne... Ilyesmit nem szoktál csinálni... Mi van, valaki felb**ott agyilag és nekiestél mint Süsü a vadkörtének?
Nem tudom, ez így sikerült.
Süsü miért esik neki a vadkörtének?
Üdv
Érdeklődnék, hogy valaki használt-e már a mellékelt pdf-en az N142-es képpel jelölt műszerdobozból? Bővebben: Link Arra lennék kíváncsi, hogy menyire szedhető szét a doboz?Le lehet venni az előlapot és kész, vagy a tető is levehető?200*250*100-asba erősítőt tervezek építeni. köszönöm
sziasztok!
egy kérdésem lenne: alura fel lehet vinni színes lézernyomatot vasalással? mennyire tartja meg a színeket? vagy mennyire járható út?
Na ez pont aktuális mert épp ezzel kínlódok csak én simán feketével. Elvileg lehet színes is.
Mindenképp zsírmentesnek kell lennie de a karcmentességgel azért vitatkoznék mert épp egy szálhúzott előlappal szenvedek amit így fogok fel iratozni és ha elég vastag festékkel nyomtatom ki akkor elég szép eredmény érhető el "összekarcolt" lemezen is. De igazából én is még csak kísérletezem vele, de szerintem jó lesz. A lakk az pedig mindenképp kell rá de vigyázni kell vele mert könnyen elmosódhat a lakk hígító tartalma miatt. Üdv. Hja és ha javasolhatom akkor nem műnyomóval csináld, hanem inkább valami öntapadónak a hordozójával vagy esetleg írásvetítő fóliával, bár az utóbbit én még nem próbáltam.
Kísérleteztem ezzel én is. Minden olyan szín, ami nem tömör fekete, valami miatt egészen másképpen viselkedik. Egyértelműen nem volt egyetlen elfogadható kísérleti eredményem sem. Én egy nagyteljesítményű, nyomdai lézernyomtatóval -5 színű külön toner van benne-, és öntapadós matrica hátoldalára történő nyomtatással próbálkoztam, az eredmény a legjobb esetekben is csak 50-60%-os volt, ami messze nem elegséges.
Hol lehet ezeket a dobozokat megvásárolni? (a linkeden lévőket)
Azért kíváncsi vagyok hogy a gyári készülékek szál-húzott felületére milyen eljárással, és festékanyaggal viszik fel a feliratokat.
Természetesen szitázással. Egy szita költsége kb. 3000Ft színenként (persze méret függő), tehát már 20-30db-os szériánál is nagyon megéri. De amatőr szinten, 1-2 db-nál ez már borsos technológia, de akinek belefér, az simán megcsináltathatja.
Transzfer fóliás képátviteles technológia is használható lenne színes feliratozáshoz.
Az ép készülő erősítőm előlapját szál-húzottra csináltam és arra vasaltam, simán elfogadható minőséget kaptam.
Igaz kb 10* csiszoltam újra mire eltaláltam a megfelelő hőfokot. Egyébként én is öntapadónak a hordozójára nyomtattam. Holnap teszek fel egy képet is róla. Üdv.
A "fekete por" nagyon jól működik. A színessel vannak problémák (legalábbis nekem)
Én még soha nem próbáltam színessel de egyszer ki fogom próbálni ha az időm is engedi
Üdv.
Itt vannak a képek amit ígértem.
Szép lett! Hogy végezted a csiszolást?
Tényleg profi. Mivel védted le a felületet oxidáció ellen?
400-as csiszoló-papírral, amit ráfogadtam egy ilyen tégla alakú szivacs szerű csiszolókockára. na ezt jól megmagyaráztam (Nem tudom mi a neve....) Aztán szépen egyirányba elkezdtem csiszolni egy zártszelvény mellett addig amíg szép egyenletes nem lett aztán odébbraktam a zártszelvényt annyival hogy épp hogy csak fedje az előző csiszolást és így tovább. kb 1,5 óráig csiszoltam kisebb szünetekkel. Ha nem elég érthető akkor szólj mert magyarázni azt nagyon nem tudok.
Hja egyébként a zártszelvény azért kellett hogy szép egyenesen megvezesse a csiszolást. Amúgy meg szalagcsiszolóval szerintem 10 perc alatt le lehetne csiszolni csak nekem mivel nincs ezért maradt a kézi csiszolás. Üdv.
Valami Titanlux nevű univerzális lakkal fújtam le feliratozás után és így védve van a felirat is. Csak arra kellett vigyázni hogy csiszolás után semmilyen szennyeződés ne érje és így elég strapabírónak néz ki aztán majd kiderül hogy menyit bír.
Üdv.
Tyű,ámulok! Szép munka!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |