Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kémia óra vízbontás (durranógáz fejlesztése)
Lapozás: OK   19 / 87
(#) The_Saint válasza szsrobert hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Szia! Ezt az 1A-es dolgot nem egészen így gondoltam...vagyis nem én, hanem Tesla. 12 V a feszültség különbség a két aksi pár között. Az akkumulátort csak a névleges feszültségénél nagyobb feszültséggel lehet tölteni. Ezt adja a 24 voltos rész. Áramkorlátnak meg ott az izzó. Mivel általában egy aksit a névleges Ah-ja 5ödével szokás tölteni akkor ezzel a megoldással 5Ah aksikról beszélhetünk. Ez sem működik akárhogy. Mindenhol hozzá teszik, hogy 'with mass load', vagy 'heavy load'. vagyis csak nagy terhelés esetén. De ne beszéljünk izzóról, csak terhelésről, mert az bármi lehet. Szerintem a lényeg az ott van, hogy alapesetben az akkumulátort arra használom, hogy feltöltöm, elviszem kempingezni aztán világítok, vagy TV nézek, fórumozok vele. Ha lemerült meg szívom a fogam, hogy nem tudom tovább olvasni a fórumot. Viszont a Tesla-Switch esetében ugyanúgy felhasználod az áram munkavégző képességét, de a kifolyó áramt beletöltöd egy másik aksiba és tudod ezt megtenni azért 3 vagy 4 aksival, mert ott tud kialakulni a szükséges áram megindításához elegendő feszültségkülönbség. De ez sem működik örörkké, mielőtt még bárki azt mondaná, hogy akkor holnaptól nem megy be dolgozni, mert Tesla megalkotta az ingyen energiát. ez egyszerű fizika, áram befolyik, áram kifolyik. De nem örökké !! folyt köv....

Ja, az érdekes lenne ha megbüntetnének mert lopom a térerőt
De teljesen egyetértek Veled, olcsó környezetbarát energiára van szükségünk.... OLCSÓÓ,és nem ingyen energiára, még mielőtt nekem ugrik valaki megint.

Igen, éppen építek egy ilyen generátort, ami impulzusos vizbontással dolgozik. de nem olyan kritikus a méretezés, mint amilyennek először látszik. Pár egyszerű alakatrész és kapunk egy önszabaályozó rezgőkört ami bármilyen vízbontó cella rezonancia-frekvenciáján rezeg... lehet túlbonyolítani ezt is...PIC meg AVR meg amit akartok...

De itt megint csak az elv a lényeg... napenergiával vizet bontok egy impulzusos HHO generátorban amit melegvíz és fűtére fordítok... a különbség az ott van, hogy nem a konektorból vettem az energiát, és nem is közeli adótoronyból loptam, hanem a napból. ÉS az én égéstermékem víz, nem CO2 és társai. Természetesen mindezt meg lehet oldani impulzusos generátor nélkül is, de nem mindegy a hatásfok... azt mindig mindenki igyekszik 1 hez közelíteni.... nem értem, hogy mért ne lehetne törekedni egy tökéletesebb megoldásra. Úgy látom, ha Zsozsóó-n múlna, még mindig kőbaltákat dobálnánk vadnyulakra....
(#) attikanagy hozzászólása Feb 26, 2010 /

Üdv mindenki.

Már elnézést,hogy bele vau-vau ,de itt is az a gond /szerintem/ mint a többi fórumon.A kétféle nézet tipus miatt nem " halad" semmi. Sokan nem is akarják meglátni a fától az erdőt,vagy inkább csak egyszerübb kifogásokat keresni.Azt meg végképp nem értem miért kell visszafelé húzni azokat akik legalább szeretnének "valamit" tenni
Durranógáz fejlesztése ,ez a kiindulás nem? Kigyót békát dobáltok egymásra / máraki/ de még senki nem mondta hé,így és így ,evvel avval a módszerrel több gázt lehet fejleszteni ! Lemezes ,csöves mittudomén milyenes.50Hz-s vizmelegitő,az szép. Impulzus,bizony ám.
És a fejlesztett gázok "fajtái" bontó cella tipustól függően? Kicsit pukkanós,mély dohogós ,fülcsenditően csattanós ,vákumra húzós?Mindez természetesen ugyanannyi energia befektetés mellett csak éppen a "cella" bekötése más.Kinek milyen tapasztalata van?
(#) The_Saint válasza attikanagy hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Na végre, csak megjönnek azok is akikkel lehet haladni
(#) szsrobert válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Én csak azt nem értem, hogy hol a haszon?

Képzeljük el az áramot, feszültséget vízként.
26m magasan van 10N vizünk. 260J.
26m-ről lefolyik 14m-re(akku töltése), közben 12m-rel csökken a magassága. 120J.
A 14m-es 1kg vízből 26m-en 5N lesz(töltés 14V, kisütés 13V.). 130J. És így tovább.

Egyszerűbb 26m-ről lefolyatni.
Viszont ha gyorsan történnek a váltások, talán a környezetből energia áramlik a rendszerbe. Szerintem ehez viszont nagy áramok szükségesek, amit a fogyasztó meghiúsít.
(#) szsrobert válasza attikanagy hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

1-0,5Hz alatti bontóval el tudom képzelni, hogy AC is bont. De hol találunk olyan áramforrást?

A fejlődő gázok tulajdonságai közti különbség érdekelne engem is.
(#) attikanagy válasza szsrobert hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Bővebben: Link
Csak egy példa. A többit sajna "hallanod" kell. Én nem azt mondtam,hogy AC vel kell bontani.

Robbanáskor tágul, majd utána vákuum. Ennek hasznosításához adott fordulatszám lenne szükséges egy belsőégésű motorban.

Huu... mondtam, hogy nem vagyok fizikus, ezt a vizes analógiát nem nagyon értem. Csak egyszerűen felhasználom a kifolyó áramot is, töltésre és mp-enként kb 100x megcserélem a kapcsolást... graetz és egy vagy két nagyobbacska kondi és a fogyasztó észre sem veszi.
Deee...lerajzoltam lehet, hogy így szövegben én sem látnám a hasznot

TS.jpg

(#) szsrobert válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Így gondoltam az előbb is.
Elméletben a soros és párhuzamos között van 12V, ami a fogyasztón átáramlik.
De a párhuzamos akkuk a fogyasztóval sorosan vannak kötve. Tehát amennyi fesz tölti az akkukat, annyival kevesebb jut a fogyasztóra.

Gyakorlatban gyorsan váltogatva működhet a dolog.
Mennyivel bít töbet az akku azonos terhelésnél Tesla switch-csel?
(#) attikanagy válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Kérdés,elmélet vagy gyakorlat is? Mivel kapcsolod?

Csak az a baj,hogy ez nem ilyen egyszerü.Legalább is nekem gyakorlatban sok érdekességet mutat.

Oszd meg velünk. Erre nem is gondoltam.

Nem tudom, de működik...még.
Most építek hozzá egy cuccot, ami méri és loggolja az eltelt időt, áramot, feszültségeket, mag amit kell. Először 1 hétig hajtottam vele egy motort, ekkor döntöttem úgy hogy konkrétan érdemes több időt a mérésre fordítani...
eddig nem került sokba, az aksikat egy riasztós cégtől kaptam ismerős lévén, a ssr-eket meg a lomexben adták 720 forintért, a multivibrátor meg 2 forint....
az aksik 12 voltos 7.5 Ah-ak a motor terhelés nélkül 350 mA fogyaszt. ha lesz adat ami ér valamit akkor majd meg is tudom mondani de a tesztelés folyamatban.
(#) tatabike válasza szsrobert hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Konkrétan a fénycsöves dolog tényleg lopásnak számít a jog szerint.
(#) The_Saint válasza tatabike hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Hát...lehet, csak győzzenek rajtakapni.....
(#) The_Saint válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Egyébként csak azért áltam neki az egésznek, mert kb 2 hónapja belebotlottam egy Greenpeace.es aktivistába és a kb 1.5 órás beszélgetés alatt véletlenül kibökte, hogy a Greenpeace milliókat költ a TS projektre. Addig nekem is elmélet volt, mag az összes többi cucc is, a Joe cellát is beleértve , de aztán elkezdtem vele foglalkozni, van egy félkész generátorom, a Meyer féle, és összekötöttem az aksis kapcsolást.... de munkám is van, így lassan haladok. Viszont azt tudom, hogy egy 1000 kilóméteres utazás is egyetlen lépéssel kezdődik. én legaláb már léptem párat.....

"Joe cellát is beleértve"
Naaa, hát én is evvel bigyózok tuvok oldal

A Tesla féle kapcsolásodról valami konkrét kapcsolást /vagy ckicc/ kérhetek?

"Erre nem is gondoltam." konkrétan mire? Mire vagy kiváncsi? Ha tudom szivesem elmondom.

Persze, sok mindenem van....a csatolt fájl 11 oldalán kezdődik a vonatkozó rész... ez volt a kiindulási pont

Dee, ha már tuvok oldalát említed...von ott infó bőven

Chapter5.pdf

Még egy kérdés,a csatolt fájlban lévő információk alapján tranzisztorokkal vagy valami mással oldottad meg.Esetleg különbség a sebességben?

Szia!

Írtam korábban.. (#647849) Solid State Relay 6 db. Hát különbségekről nem tudok beszélni, mert mint írtam most épitem a kapcsolást....jobban mondva tervezem...amivel egyáltalán mérni tudok valamit. Persze mérni így is tudok pillanatnyi állapotot, de itt több napon keresztül rögzíteni kell az adatotokat, hogy tudjak érdemben nyilatkozni...

Üdv
The_Saint
(#) divertem válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Bár az elektronikához nemhogy kezdő vagyok, inkább analfabéta, úgyhogy a kezdőknek kérdésekkel vagyok elfoglalva, de ebben a témában sok mindent olvastam, persze először a fénykaput. a dolog elméleti részéhez akarok hozzászólni( lehet, nem lehet dolog). Szentül hiszem, hogy van nagyon hatékony bontása a víznek. Az hogy még nem ismerjük( illetve kevesen) az egy másik dolog. Az én alapvető logikám a következő: ha egy 100 kilós embert el akarsz lökni, ahhoz x erővel kell hatni rá. De ha egy sámlit teszel mögé, akkor elég megbökni, és akkorát esik hanyatt mint egy ház. Ha csak két rézrótot dugsz a pohár vízbe, és beleengeded a DC-t, akkor is működik a dolog. De ha sót is keversz bele, akkor hoppá, magasabb a hatásfok. Ennek analógiájára, ha megfelelő erősségű, feszültségű, rezgésű, ciklikusan pulzáló és mittudoménmitcsináló árammal terrorizálnátok a vizet, akkor lehet h azt mondja, hogy jajj, és egy szempillantás alatt darabjaira( illetve durranógázra) hullik. Miért ne? és semmilyen törvény nem sérül.

Az már más kérdés, hogy volt, aki a tévében egy ultra módon habzó cellát mutatott be( minimális árammal ment) és azt állította, hogy 1700 % a hatásfoka. tehát ha 1 A áram be, akkor 17 ki. magyarul 16 A a nyereség. Az már más kérdés, hogy ezt elhisszük-e.
(#) tatabike válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Este elég feltűnő valaki az adótorony környékén a mezőn egy vibráló fénycsővel a kezében...
(#) tatabike válasza divertem hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Persze, ez mind logikus, amit írsz. Mi sem a mezei csapvizet próbáltuk bontani, hanem kálium-kloridot adtunk hozzá, jobb lett a hatásfok, de nem elég. Próbálkozik az ember, dehát sok a buktató. És eddig senki nem bizonyította be, hogy bármiből is több energiát tudna kivenni, mint amennyit beletesz. Ha ez igaz lenne, akkor létezne az örökmozgó, de mégsem létezik. Én meg ilyen egyszerűen gondolkodom, és ezt még senki nem tudta megcáfolni, mivel nem tudott mutatni nekem (meg amúgy senkinek) ilyen működő szerkezetet.
Szerk.: Bocs, elírtam, kálilúg volt, nem kálium-klorid.
(#) divertem válasza divertem hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Vízautó ingyenenergiagéppel vízbontással? miért ne?
A Nap fényét 10% os hatásfokkal elektromos árammá alakítjuk. Azt x hatásfokkal mellett, akksikban tároljuk. Azzal x hatásfokkal vizet bontunk, és a durranógázzal x hatásfokkal Otto-motort hajtunk meg. Mivel Napfény ha jól tudom az elkövetkező százmilló éveben korlátlanul a rendelkezésünkre áll, csak azokat az x-eket kell jól belőni, és nincs akadálya. Ne értsetek félre nem akarom bagatellizálni a dolgot, de aki nem lát ebben valós realitást az menjen el inkvizítornak.

500.000 ezer dollár értékben épített egy ürge egy olyan rendszert, ahol a háza tetején lévő napelemekkel bontja a vizet, és tárolja a keletkezett hidrogént. Később az eltárolt hidrogént a nemjutmosteszembe membrános megoldással újra árammá alakítja, és kész. Azt a hidrogént tankolja a kocsijába, és szarik a hatásfokra.
igaz volt fél milliója, hogy annyi napelemet és egyebet telepítsen hogy ihaj.
remélem elgondolkodtattam a kétkedőket.

Mi a bánatnak bontsak vizet a napelemekkel, ha egyből feltölthetem vele pl. az elektromos autóm akkujait, és kész? Minden egyes át- meg visszaalakítás csak növeli a veszteséget, és csökkenti a hatásfokot.
Szerk.: Én bontottam vizet hidrogénre és oxigénre. Tudod milyen rohadt veszélyes? Nem olyan egyszerű, hogy ide-oda tárolgatjuk, meg tankoljuk a kocsiba, stb.
Remélem én is elgondolkodtattalak Téged...
(#) The_Saint válasza divertem hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Szia! Először is üdvözöllek a csapatban!

Az az 1700% hatásfok nem feltétlen azt jelenti, hogy 1A be és 17 ki.... Talán inkább így: normál DC elektrolzis 1A be, 1 liter gáz/óra ki, mondjuk. A csávó által ismertetett cella esetén: 1A be, 17 liter gáz/óra ki....
De értem, hogy mit akarsz mondani. A törvények megsértése nélkül is lehet valami jól működő és hasznos. a fizika törvényeit ismerve és összekombinálva. miért ne lehetne a DC elektrólízésnél hatékonyabban vizet bontani...
Van az a sorozat, MythBusters vagy mi. Két dolgot is láttam ott, ami laikus szemnek, olyannak aki nem mélyedt el a témában meggyőző lehetett, hogy természetesen nem működik. De mind a két alkalommal hatalmas hiányosságokat véltem felfedezni a bemutatott kisérleti eszközökben. Sokszor mondják rám, hogy összeeskvél elméleteket gyártok.. lehet. De korábban mokuli felvetett egy kérdést (#647579) most, kiegészíteném a válaszomat egy dologgal. Most sem tudom ,hogy mi lenne ha a hazánkban eladott benzin menyisége 25%ot csökkenne de egy biztos, a MOL-nál páran a kardjukba dőlnének.

Üdv
The_Saint

Idézet:
„Vízautó ingyenenergiagéppel vízbontással? miért ne?”

Idézet:
„500.000 ezer dollár értékben épített egy ürge egy olyan rendszert”

No comment...
500.000 dolcsiból még az unokám is vígan autózik, és szarik az ingyenenergiára...
(#) The_Saint válasza divertem hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Az a PEM cella volt... de van már attól fejlettebb is. Azt úgy hívják, hogy BloomEnergy . Nem tudom, hogy ki mekkora céget ért a következőkön : Google, Ebay, FedEx... na ők megvették a technológiát, úgy konkrétan és használják az irodaházaik energiaellátására....
Sajnos nekem nincs fél millám dollárban... kénytelen vagyok kisérletezni, csak úgy házilag valalmi megoldáson....
Következő: »»   19 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem