Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Internet elosztása több gépre
Hát ez igazából nem is nagyon ide tartozik de azért feltenném a kérdésem:
Hogyan lehet interentet elosztani 2 számítógép közt minimális összkölcségből? Van egy modem és 2 számítógép.
Ha pl a modemen van usb és utp kábel csatlakozási lehetőség, akkor az egyik gép megy az usb-re, a másik meg az UTP kábelra, ha persze a modem támogatja ezt. pl (motorola surfboard).
Vagy az egyik gépbe raksz még 1 hálókártyátm és azon a gépen megosztod. Ilyenkor ennek a gépnek járnia kell, ha a másikon is netezni akarnak. A harmadik megoldás hogy veszel valamilyen router-t. Ez a legdrágább megoldás (5-8000Ft), de a legjobban ez éri meg. A legegyszerűbbek is 4 portot biztosítanak, tehát ha később lesz még számítógép akkor azt is rá lehet dugni gond nélkül.
Szerintem a routr-es megoldás a legjobb nekem régen úgy volt hogy az egyik gépre met usb-n a hálókártyán meg ment a másikra. Egy hálókártyát megha nincs benne lehet venni kb 1500 Ft-ért. Én azért vettem később rootert hogy ne keljen mindig mennie mind a 2-gépnek meg azért hogy menyen hálózaton a játék mert a ősszekötésnél ez nem ment sose találta a másik gépet.
Nekem sokáig ment az ADSL sima switcherrel 3 géppel. Ez is csak 3800HUF. (pedig azt mondták hogy router kell, de az akkor még 30000HUF volt...)
Mondjuk, ha a szolgáltatód olyan, hogy nem enged fel 2 különböző MAC-adress-el, akkor mindenképp router kell, de ma már ez sem akkora pénz.
van egy Siemens modem amin van usb csatlakozó is .Ha egyik gépet rákötöm usb re, a másikat utp re akkor elvileg menni fog?
legegyszerűbb a router, de a switch olcsóbb. nekem router osztja, ami nálunk baj szokik lenni, ha teljes le és feltöltési sávval megy a net, akkor ledob. (ledosolom magam ) ilyenkor reset segít. Haver azt mondta, h sima swithel ilyen nem biztos h lenne, de a fene tudja, lehet, h csak a cfosomat nem tudom konfigolni rendesen.
szóval a netosztás egy kis beruházás sajna, de azt is csak egyszer kell megvenni. de várjunk csak? modem? akkor sztem az a legegyszerűbb, ha vesz az ember egy másik modemet (az kb 1500HUF, de ha nem javítsatok), és egy kis telefonkábelt, nem?
Még egy modem még egy mac még egy előfizetés.
Az tuti.Más ip-is. Hálókari Mac-ra mén az ip-előfizetés-név.Modemre mén a korlát. Ha usb is és utp is., azt is csak ugy megy hogy 2 ip. Router marad.Máshogy nem lehet. Max 2 hálokari egy gépbe és az mindig mén mikor kell a másik is.
2 modem??? azt hogy lehet ??? a telefont 2 é lehet osztani?
Elvileg mennie kéne, de ha nem akkor buktál 1 USB kábel árát, én is csak ezt olvastam, de még nem próbáltam ki. Vettem inkább egy edimax routert.
Vidd a két gépet a modemhez, és próbáld ki. zaik: Ez szerintem nem telefonmodem, az naggggyyyyooonn lassú (Egy ideig használtam az inviteles nyilt internetet így, drága és lassú volt, 2kB/sec). Gondolom ADSL vagy kábelmodem, mi nem 1500 Ft, (hanem a szolgáltatótól bérelt kb 15-25.000Ft-os cucc) Én routerra szavazok Nekem bevált
Csatlakozom! Router-párti vagyok!
(A megosztáshoz van egy progi, a neve NetLimiter, azzal beállítható, hogy ne egymás elől "lopjátok" a sávszélt!)
Idézet: „legegyszerűbbek is 4 portot biztosítanak, tehát ha később lesz még számítógép akkor azt is rá lehet dugni gond nélkül.” Sőt, azóta lett a 2 gép mellé egy harmadik is. Összeraktam egy hete egy retek P1-et, hogy amikor leveszik a sávszélességet (5GB felett, 512kb-ről 256-ra), akkor ezzel lehessen éjjel-nappal letölteni . Be van rakva az ágyam alá, csak még meg kéne passzívra csinálni a hűtését, mert kicsit zajos
nem írta, hogy DSL, így nem egyértelmű. :no:
2 gép és 3 db hálókártya. (megosztás 2 gépre-az xp tudja kezelni...)
3 vagy több gép esetén már érdemes switch-et venni.
Szerintem a router a nyerő! Nekem egy Dlink 604 van és bevált.
A 8 portos switch=>4500.-
1 db hálókártya=>1000.- Router=>8388.- (persze a routernek vannak egyéb előnyei is...)
Sziasztok!
Nekem az a gondom, hogy a koliban van net, de ha switchet, vagy bármilyen hubot használunk, akkor a szerver letiltja az adott portot. Sikerült is ezt elérni, ezért már csak egy portunk van szabadon(kettőnknek). Szerintetek a szerver észrevenné, ha a két hálókártyás akciót kipróbálnánk? Kicsit megrémítene, ha a másik portot is tiltaná!
Sziasztok!
Az a problémám hogy a routertől van egy gépem viszonylag messze, kábelből 35 méter kell de sok helyen nem fér át a dugó a kábel végén, ha a netkábelt elvágom és megtoldok egy 20 métereset 15 méterrel akkor az befolyásolja a netet? Mind a 8 vezetéket meg kell toldanom a net kábelben? Kell valami erősítő útközben? ( wifi sajnos nem megoldható már próbáltam de útközben van egy 40 centi vastag beton fal és nagyon leárnyékolja folyamatosan megszakadt)
Ha toldod a kábelt, akkor csak csatlakozókkal csináld!
A forrasztgatással romolhat a kábel sávszélessége, az egy nagyfrekvenciás kábel, a nem szabályos kötés reflexiókat okoz. A legjobb, ha nincs toldva (kevesebb hibalehetőség), a hossza lehet akár 100 méter is erősítés (jelfrissítés) nélkül. Nem lenne fontos minden vezetéket toldani, csak az 1,2,3 és 6-os pontokat, de csatlakozóval toldásnál egyszerűbb az összeset bekötni. A kábel bekötésére figyelj, mert rossz bekötés esetén a 100 Mbit/s-es max. sebesség drasztikusan leromolhat (1-2 Mbit/s)!
Bocsi, de még nem volt hozzá szerencsém, hogy ezzel a feladattal szembesüljek.
Volna-e valaki aki kézen fogva mint az óvodásokat szokták és elkalauzolna ebben a témában? Van 1 darab upc.-s netünk, de szeretnénk 2 gépről használni. Nos a problémám az, hogy mijen routert vegyek / persze minél olcsóbban/ és ezek után hogy kössem be őket! Tehát valamijen sematikus rajz /magyarázattal / kellene! Pld.: ezt ide kell dugni ezt oda és ezt itt kell beállítani emezt pedig itt! Bocsi de tényleg ez a terület nagyon fekete nekem!
Az olcsók közül én a TP-Linket ajánlanám.
Általában 4 portosak, tehát van rajtuk hátul 5 UTP aljzat, egy WAN, ide kell egy kábel a modem és a router közé, benne szokott lenni a dobozban. A maradék 4 portra kötheted a gépeket. Ha Wifiset veszel, akkor wifin keresztül (vezeték nélkül) is kapcsolódhatnak gépek. Általában a leírásban benne van, hogy miként kell beállítani a routert, legtöbbször van varázsló is. Ami buktató lehet, hogy sok szolgáltató a felcsatlakoztatott eszköz egyedi azonosítójához köti a netet, ezért MAC address-t kell klónózni. Ezáltal a szolgáltató felé úgy fog látszani, hogy nem változott semmi. Van erre egy menüpont. Vagy kihúzod a modemet, vársz 1 órát és úgy dugod vissza, újra menni fog másik MAC címmel is. Nem tudom, milyen a UPC-s net, de a legelterjedtebb a kábel net és az ADSL. A kábelnetnél dinamikus IP-t kell választani, vagy ha ugyanez, de fix IP-vel, akkor statikus IP-t, ha ADSL akkor PPPoE-t és a felhasználónevet és a jelszót beállítani. Így a router fenntartja a kapcsolatot helyetted, nem kell csatlakozni többet. Üdv Inhouse
Köszi!
Az általad említett routert hol és mennyiért lehet beszerezni? Kábel .-en jön a jel!
Pl. itt is: Link
Alapvetően a drótnélküli változat feleslegesnek tűnhet, azért érdemes megvenni, hogy ha neked nincs is szükséged rá, akkor is ha átjön valaki laptoppal, akkor nem kell a kábelt keresni, csak engedélyezed a routeren a wifit és máris rá tud menni a hálóra. Én sem használom itthon, ki is van kapcsolva (ne sugározzon, ha nem muszáj). Viszont a beállítással el lehet szórakozni, mire végez az ember, ha még nem látott ilyet. Nincs egy haver, aki átmenne megmutatni, hogy kell beállítani? Ez tényleg az a helyzet, hogy egy kép többet ér ezer szónál.
Net többségében kábelen jön.
A kábel net egy típus, amikor a kábelTV szolgáltató koaxkábelén jön a digitális adat is, pl. Digitális TV, telefon, internet... Ezekhez a szolgáltató ad modemet. Az ADSL-nél a telefonvezetéken jön a net. A bejövő 2 eres telefonzsinóron van egy doboz, ami elosztja az analóg telefon és az ADSL modem között a jelet. Meg ne vegyem? Azért tényleg, csak be tudod ütni a keresőbe a Google-n, hogy tp-link és magyar oldalak... Üdv Inhouse
Bocsi de ifazad lehet de nem eset le a tipus név!
Köszi!
Legalább te tudod miröl beszélek !) Ha véletlenül majd valamikor megakadok akkor számíthatok rád?? A fiam venni akar 1 routert mivel össze raktam neki egy gépet amivel tud netezni, mivel én csak egy diletáns vagyok előre is köszönöm a segítséged! Idézet: „Legalább te tudod miröl beszélek !” Kössz.... Nekem is 340GD van, ez a 4720Ft-os ár nagyon baráti. Már régóta használom, az elején beállítottam és kész, azóta nem volt baj vele. Ha a wifi-t is bekapcsolod, kell valamilyen biztonsági megoldás. WPAII javasolt, emellett lehet IP címre, MAC adressre is szűrni, hogy ne legyenek ingyenélők a neteden... Üdv Inhouse
Szyasztok!
Van egy kis net elosztási problémám és fogalmam sincs hogy hol a hiba vagy hogy egyáltalán hol kezdjem..:/ A szitu: Szolgáltatót váltottunk költözés miatt Digire. Eddig volt Tkábel meg UPC is azokkal semmi gond nem volt, csak összeraktuk a routerrel és ment. Hát ez most sehogy se sikerül. A net vele csak az egyik gépen megy a másik gépen csak a főkábelről lehet használni router nélkül. Én már próbáltam sok mindent a Digit is felhívtuk de ott csak azt az infót kaptuk az egyik értelmiségitől hogy a router telepítő cdjén állítsuk át a beállitásokat ezzel csak az a probléma hogy olyan neki nincsen és nem is volt. A router amúgy SMC az alfaját is megadom ha szükséges. Nem tudom milyen információ lehet hasznos a megoldással kapcsolatban szóval nyugodtan kérdezzetek ami kell és meg tudom nézni megírom. Előre is köszy minden próbálkozást
Itt írnak hasonló problémáról, és megoldást is találtak: Bővebben: Link
Másik találat: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |