Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A pic programozóm.
Szép, nekem főleg az smd tetszik nagyon, mivel öntötted le? Nem úgy túnik mint a ragasztópisztoly ragacsa.
És az is érdekes hogy mit keres az az smd a foglalat lábai között ? pláne ilyen magasságban ? Szép lett egyébként.
Nagyon profi lett!!!
Ennél könnyebbet elképzelni sem tudok.... Két tranyós villogó. (Fizikára csináltam, most tanuljuk a kondikat...)
A NYÁK-ot lézernyomtatóval nyomtattam sima papírra majd sósav és hidrogén peroxidban martam, szerintem elég jó lett a NYÁK. (Bocs a képek minőségéért!)
Szia!
Az egy 7805-ös? Amúgy szép lett a nyák, grat! Üdv:Máté
Üdv
Ma este készítettem egy 3 utas előerősítőt, és egy invertáló fokozatot. (egy TL074) A két led a +- tápfesz meglétét jelzik.
Szükségem volt egy áramkörre, amely -12 V-ot stabilizál, a bekapcsolást késlelteti, és "lágyindításról" is gondoskodik. A 7912 több okból sem jöhetett szóba. Szombat este lévén abból kellett építkeznem amit itthon találtam.
Az áramkör kb. 3-4 másodperccel késlelteti a bekapcsolást, kb. 1 sec alatt fut fel a feszültség 12V-ra. Ha a bemenő feszültség kevesebb mint 12 V akkor a kimeneten ugyanaz a feszültség jelenik meg. Akár 12,1V esetén is stabil 12 V-ot kapok a kimeneten.
Lánykori nevén astabil multivibrátor. Egyébként szép lett. Elemes táplálás esetén a feszstab felesleges szerintem.
Ez kívül is olyan igényes mint belül gratulálok.
Köszönöm mindenkinek a pozitív kritikát!
üdv: Dávid
Volt itthon 7805ös IC-m, és ez bemutató jellegű volt, úgyhogy azért is tettem bele...
Köszönöm!
Szia! Köszönöm, igen 7805ös IC. Üdv
Műgyantával van kiöntve, az smd alkatrészek csak disznek lettek még kötés előtt belenyomva.
Két műszert építettem,az egyik egy frekvencia mérő,vicsys fórumtárs publikációja alapján,a másik egy funkciógenerátor,amihez lhanzi fórumtárs adta a segítséget.A készülékek szépen működnek,a pic ic kivételével minden bontott dolog,a dobozon át az utolsó csavarig.Nem profi kivitel,de egy lakatostól,hobbi szinten űzve az elektronikát,ennyire futotta.
Szép munka!
Még, hogy nem profi, dehogy nem! Nekem nagyon is tetszik.
Szép munka. Bár az egyik dobozban is elfért volna mindkettő. Meg hát a próba nyák sem elegáns. De ez csak kötekedés, ne vedd túl komolyan.
Nevesincs kis robotom egyik kalandozása, sajnos minden lépéssel egyre távolabb kerül a befejezés... Node az ember sosem elégedett
De irigyellek a robot miatt
Nagyon jó lett, gratula! Eddig mennyi munkaidőd van benne?
Alkatrész utáni rohangálás meg mechanika gyártás olyan másfél hét, a vezérlés megálmodása meg egy hónap, de sok üres kör volt más projektek miatt. ( egy robotcsalád újabb tagja )
Gyönyörű! Gratulálok, remélem egyszer én is eljutok erre a szintre, hogy ilyeneket csináljak.
Tyű, jó sok trimmer van benne... Gondolom mindnek meg van a szerepe.
Sziasztok!
Nemrégiben készültem el egy USB RF adóvevővel, igyekeztem kis méretben kivitelezni, így 25x68 mm-re sikerült. Két Atmega8-at hordoz magában, az első az USB/UART átalakítást, míg a másik az RF protokollt valamint a vezérlőprogramot tartalmazza, a hatótávolsága kellemes, falakon keresztül kb ~30m. A célnak tökéletesen meg fog felelni, ugyanis lakásba lesz vezérlőelem. A számítógépes szoftver még folyamatban van, a párjában egy Atmega16 végzi a dekódolást és a visszajelzést. Sajnos most csak webkamerás pillanatfelvételt tudtam csinálni, de teszek fel normális képet, csak elemet kell venni a gépbe.
Az igen! Szép lett, gratula! :kalap:
Amennyire látom, szép lett. Gratulálok.
Nagyon király lett, gratula. Érdeklődnék hogy mennyire titkos a projekt? Nincs kedved írni belőle egy cikket. Ez szerintem nagyon sok embernek segítene. Nekem biztosan
|
Bejelentkezés
Hirdetés |