Fórum témák
» Több friss téma |
melyiket töltsem le a sok közül és hogy használjam?
Amúgy egy asztali gépet lazán szétszedek és leellenőrzöm,de szerintem laptoppal nem boldogulok...
jó,feltaláltam magam,csinálja....de sok a piros,az baj?
Szóval a második 20%nál jár és 2700 errornál...ezekszerint megsült a ramom? mert a ventillátor is eléggé huncut benne
1 hiba is sok!
Ki kell venni a ramot - ha több van mindet. Szemrevételezni , leporolni , a csatlakozóját egy fültisztítóval be lehet kenni WD40 -el . Ha így sem változik semmi akkor ki kell cserélni.
Hellosztok.
Telepíteni akartam egy gépre a WIN98 at de a telepítő nem támogatja a videokártyámat:''This windows 3.1 super vga display driver does not support your video adapter, please contact the video adapters manufactuere for the correct driver, in the mean time use windows setup to select a different display type such as VGA" Mit lehet ilyenkor tenni? A kártyán ALG2301.B ic van.
Ha egy piros van az is baj, akkor úgy tűnik megvan a hiba, ahol pirossal jelez ott a memóriát nem tudja írni/olvasni, a program azt csinálja hogy valamit beír adott memóriahelyre és megpróbálja visszaolvasni, mivel tudja mit akart beírni ha nem azt olvassa vissza akkor ott hiba van és ezt jelzi azokkal a piros sorokkal...
viszont az is lehet bár az még ennyire se szerencsés hogyha az alaplapnak lett valami baja és azért jelez a memtest hibát, ha tudod akkor a memóriát másik gépben is érdemes lenne talán kipróbálni, vagy ha van valamilyen memória ami jó a laptopodba akkor cseréld ki arra és azzal is futtasd le a tesztet, ha azzal jó az is elég...
Az utóbbi időben elég sokszor melegedett túl....ez növeli az alaplap-hiba lehetőségének esélyét?....remélem nem...kicsit túlhajthattam a kicsikét...
sajnos nem nagyon tudok szétszedni laptopot,nemhiszem,hogy eligazodok benne...majd még jelentkezem!
Az a túlmelegedés mit jelent? Be is lassult olyankor? Mert az hogy x fok fölé ment valaminek a hőfoka az nem biztos, hogy gondot jelent egyébként... mert ki tudja hogy hány fok jó neki...
A memóriát azt ki tudod venni minden komolyabb erőfeszítés nélkül is elvileg, legalábbis azokon a laptopokon amiket láttam alul volt egy kis "ajtó" egy-két csavar fogta és ezeket kicsavarva a memória hozzáférhetővé vált, illetve a winchestert is hasonló ajtó rejti az inkább valahol a laptop oldalán kellene, hogy legyen... A memória nekem egy gépben csak úgy egyik napról a másikra adta meg magát,mondjuk volt vagy 6-8 éves az a modul... a másik mellette lévő meg működött, szóval bármitől tönkre mehet...
Szia?
Mikor volt kiporolva utoljára? Egyáltalán volt? Alap esetben nem melegedhet túl a gép, hacsak a tulaj nem játszik rá. Pl. eltakarja a ventillátor nyíllását, tele van porrall, stb. A memória hiba mellett célszerű lenne megnézni a processzor és a hűtő közötti paszta állapotát, lehet hogy fel van sülve, és a túlmelegedett processzor miatt lőtte le magát folyamatosan.
na,kivettem,kicseréltem az ebben a laptopban lévőre,azzal ment! úgyhogy a ram sülhetett meg!
a túlmelegedés az olyan,hogy ventillátort kell melléraknom,ha játszok,mert kikapcsol egy időután és atomforró! -Lehet elkéne vinnem egy szervízbe,hogy megtolja a ventillátort(amúgy elsőre szembetűnő probléma nem látszik)- Ilyen a kicsike
Ez nem új cucc,már egy éves.
Eleinte nem is melegedett túl,de aztán egyre inkább.Mostmár-mint irtam-,ventillátor kell mellé,hogy tudjak játszani
Egy alapos szétszedés, takarítás és jó is lesz. Persze mondom ezt én, aki bármit szétszed úgy, hogy előtte sosem láttam még olyat. Egyébként merre laksz? Tuti nem a közelemben, de hátha, mert akkor 2 óra alatt ki lehetne pucolni a gépet. Én is nemrég csináltam meg és olyan volt, hogy a videókártya chipje és a hűtése között gyárilag nem volt hővezető paszta. Tettem is alá egyből. :yes:
Akkor örülök, hogy meglett a hiba!
A szétszedés meg átzsírozás (sima szilikon zsír jó nem kell semmi különleges hővezető paszta egyébként), jó ötlet lehet, de ha te nem érzed annyira hogy meg tudnád csinálni, az is talán elég lehet ha kívülről a hűtőrácshoz oda raksz egy porszívót és jól kiporszívózod az összes "rácsnál"., az viszont lehet hogy ventilátor hiba hogy pont erőteljes használat közben leáll a pörgése... A ramnak meg egyébként nem kell hűtés, ha kéne rá akkor gyárilag úgy árulnák, de bármitől tönkre mehet, láttam már olyan gépet amiben kb a fele rossz volt a ramnak, meg az enyém is egyik pillanatról a másikra nem ment...
Akkor ki is porszívózom....viszont szerintem elviszem bevizsgáltatom valami szerelővel 1-2 ezerért,az megmondja mi a probléma a venti.-vel és hogy mennyi lenne megcsinálni!
Köszönöm az eddigi segítségedet,nagyon sokat segítettél,de még jelentkezem azért,a végén még megtanulom egyedül megcsinálni a gépezeteimet van egy másik is,az is rossz egy éve,majd leírom mi a gond vele!
Ahogy gondoltam jó messze. legközelebbi tartózkodási helyem Debrecen, szóval nincs közel. Pedig szívesen ránéztem volna a gépre.
kiporszívoztam,most bíztatóbb...kiporszívóztam eztis,lekapcsoltam előtte a ventillátort...erre nemkapcsol vissza....
Milyen ventilátort kapcsoltál le? Tudtommal a gép ventilátorát nem lehet csak úgy ki-be kapcsolgatni.
van a laptopomon egy bill kombo fn-f11 ez leállítja(vagy csak lehalkítja?) a ventillátort....aztán mikor ez alól feloldottam már nem csinált semmit....*szerencsétlen*
ja igen és megporszívóztam ezt is,mint a rossz laptopot,ahogy írtátok...
Én ugyan már leírtam pár helyen, most pont nem találok egyet sem, de leírom röviden ismét.
Szervíz vagyok, ezért sok géppel van dolgom és elég gyakori az ilyen kifújtam/kiszívtam jellegű történet, és ezek mellékhatásai. A por így néz ki (mellékelt kép), szépen beül a rácsok közé, összetömörödik, megszívja magát némi nedvességgel, és ami a legmakacsabb, a cigarettafüst, az egy zsíros, felületre jól tapadó bevonatot képez. Ezt a fajtát még kompresszorral is nehéz megmozgatni, de ha ki is kotorja a lamellák közül, a felszínükön megmarad, ami a hűtést továbbiakban is rontja, illetve elősegíti az újabb adag tapadását. Az ilyen mocsok olykor csak szabályos mosással szedhető ki tisztességesen. A kompresszor egyébként sok esetben hatásos, de nem árt végiggondolni, hogy amennyiben a gépen belülről szedi össze a levegőt a ventilátor, úgy a kompresszorral elérjük azt, hogy a kihordott porcicák szétterülnek az elektronikán, ami nem igazán szép megoldás műszakilag és elektronikailag sem, egyrészt mert nedvességet köt meg, parazita kapacitások forrásává válik, másrészt mert a ventilátor ismét összeszedi. A porszívó még rosszabb, az ugyanis nem képes az összetömörödött port szétszedni (a kompresszor képes rá, de ha sarokba nyomja a porcicát, onnét az megint nem jön ki), így gyakran az egyben leváló mocsok megszorul a venti lapátjai között. A kompresszor meg veszélyes is tud lenni, elöregedő műanyaglapátot leszakítja, csapágyat a pár másodpercig tartó, 4-5x-ös fordulatszámmal nem túl bíztató próbára tenni. Ezek miatt én csak abban hiszek, mint jól látható és biztos eredmény, ha a hűtés korrektül szétszedésre és rendes tisztításra kerül. Ha ehhez szét kell legózni a gépet apróra, akkor úgy, és nyilván ilyenkor TMK jelleggel kap a gép más kezelést is, mivel óradíjban valóban többek erül így, de a tartós, korrekt eredményt és garanciát tekintve ez a biztos.
Leállítja, de csak addig, amíg a CPU el nem ér egy meghatározott hőmérsékletet. Igazándiból vasvillával kéne kergetni, aki kitalálta. Okkal lett kigondolva a hűtés olyanra, hogy az némileg hangosra sikerül, és akkor jött a marketing, hogy ez hangos, legyen halk, és ez lett belőle. Az, hogy az élettartamot ez hátrányosan érinti, már nem kürtölik világgá.
Helyette volt hővezető pad, amit remélem, vissza is raktál ,mert anyagvastagságát pasztával nem lehet pótolni. Annak felületi kiképzése olyan, hogy nem szükséges hozzá paszta. Pár évig.
Háááát, DDR2-nél már nem akkora gond, de DDR-nél bezony kellett volna gondolni rá, 80-90 fokra simán felfut, aztán a diffúzió nem áll meg, csak lelassul. Sok noteszen van is nyílás nyitva a RAM-ok körül, akár a CPU hűtővel "elérhető" csatornában.
Igen egy vékony kis lemezszerű anyag volt ott, amit nem is bántottam, csak a biztonság kedvéért, meg ha már úgy is megbontottam, akkor tettem alá egy kis pasztát. Ártani nem árthat. Viszont ha már előkerült a téma, akkor egy apró kérdésem lenne. Le akartam venni a prociról a hűtőjét, de az nem jött le. inkább kihúzta a procit a foglalatból rögzített állapotban. Hogy lehetne leszedni a hűtőt a prociról sérülésmentesen? Sosem volt még szétszedve előtte, én szedtem le a garanciát jelző kis matricát a csavarról. Jó lenne rendesen megtakarítani aq hűtőjét, de procival a hátán nem tenném be a csap alá.
Pedig semmi baja nem lenne, ha rendesen kiszárítod . Óvatosan csavard vízszintesen a bordát (procival a foglalatban), úgy sérülés nélkül el tudja engedni. Ha nagyon makacs, akkor wd40 jól oldja ezeket a szürke, ragacsos pasztákat. Az a vékony lemezszerű anyag...Na az olyan, hogy nem lehet visszarakni ugyanúgy, maradandó az alakváltozása, azt én le is szoktam szedni róla, ha nincs vastag anyag alatta, de azt én is pasztázom.
A csavargatás kicsit nehéz lenne a procin, mert darabokra kellene szednem a gépet hozzá. Elvileg ha nem ragadt volna rá, akkor ki kellene jönni felülről kiokoskodva, de mivel olyasmi elrendezés van, mint a képen, amit mutattál, így esélytelen a ventilátor és a többi hűtőborda és a hővezető csövek kivétele nélkül a mozgatása. Elég egy vacak megoldása van amúgy a videókártya hűtésének. A hővezető csöve a ventilátort tartó alu részbe megy bele, sehol egy kis bordás rész, hűtési hatásfoka egyenlő a nullával. A proci hőcsövét meg a kiáramló levegő egyből lehűti. Így kellett volna megcsinálni azt is. Egyenlőre nem piszkálom még a procit kitakarítottam nagyjából a hűtőjét, volt benne egy kis por. Majd ha újra látom a porosodás jeleit, akkor szétszedem valahogy.
Elég annyi, amennyit a helyére rakott hűtés enged, 1-2mm holtjátékkal már megmoccan rendesen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |