Fórum témák
» Több friss téma |
Szoktunk köszönni egymásnak...
63V és 10 uF
Szépeket
Ez az a kondifajta, amit vizsgálat nélkül nem rakok be, mert 60-80dB torzitáskülönbség lehet egy 20-30dbos szortimentben. _újakban_ Valószinüleg nem egyforma feszeségüre tekercselték a babákat. Éva meghúzta, Julis meg lazán tekerte . Nonlinearitásmérő ( torzitás) hiányában, a nagyon ergyákat félre lehet rakni ezen egszerü vizsgálattal: 5-10kHz-t a kondira, és amalyik nagyon füttyül az nem audiora való 1-2Watt al már nagyon tudnak ciripelni A Müszeripari kutató csinálta. (MIKI) Mégszebbeket
Szia!
Milyen torzítást okoz az ilyesfajta kondi? Fázistorzítást? A HIKI készített ilyen kondenzátorokat: Híradástechnikai Ipari Kutató Intézet
A legprimitiveb harmonikust
Szabványügyileg 10kHz mérőjel, és a 3. harmonikust méri, amit az alkatrész termel ( ell. kondi. tekercs ) Ez szerepel a részletes katalogusokban is. Jobb gyártók automata módjával a gyártást folyamatosan ellenörzik, mert ha bármi kovász van az torzitásban rögtön jelentkezik Meglepő infok birtokába lehet jutni, ami az egész audio szemléletet átértékeli. Általa a nagyon menő cégek termékeinek gyenge pontyait is fel lehet se perc alatt deriteni Ennél sokkal kritikusabb vizsgálati módszerek is vannak, de ez nagyon gyors termelékeny. 160-170dB-ig lehet a gyári küttyüvel vizsgálódni ( Mondjuk az ára se volt semmi 70000Dm volt kicsivel az euro elötti ára, visszont 200 dB-el az átfogása ) Mivel ez dinamikus mérés, sokkal jobban kolerál a halott hangminőséggel mint a statikus zajmérés (pl ellenállásnál ) Erről le is gyógyultam
Jaj na .... nem a méret a lényeg De csináltam egy fotót azon látszik. Olyat is mondtak rá, hogy lehet vattacukor készítőhöz valami. Hááááát....
Köszi mindenkinek a találgatásokat, lehet földönkívüli a valami ez a valami.
Szia!
Fejőgép kollektorelosztója (tejleválasztó): Bővebben: Link
Akkor audio célra milyet ajánlasz? Csatolónak, R-C-taghoz?
Hát a gyufaskatulya méret elég valósziretlenné teszi
Kifejtenéd bővebben, hogy ez a kondi hogyan, és milyen torzítást tud csinálni 10 - 30 kHz es tartományban?
Egy színusz jellel végzett vizsgálat mióta dinamikus mérés? A 160 - 170 dB mihez képest? a végén megint eljutunk a "kondenzátorok hangja c. miazmához
Dolgoztál fejőházban? Mert én igen. Több, mint tíz évig voltam karbi. Erről ennyit.
Közelebbről: Bővebben: Link
Hát... Ez megcáfolhatatlan bizonyíték!
(Tudom, háttal nem kezdünk, ezért vagyok hassal a számgép felé )
Na ez valóban az. Gratulálok. Valahogy mindenre gondoltam de erre nem, pedig korábban ezt is tippelték. Köszi szépen a választ, okosodtunk. A jutalomsör jogos de, hogy jut el ..... azt nem tudom addig is bontok most egyet az egészségedre.
Irtam: a szabványt, ami a az ellenálásoknál meg is van adva (Úgy keresd nonlinearitás)_mivel gagyisodik a világ lehet, hogy már nem adják meg _
Mondjuk maradva az ellenálásnál: A zajmérés: DC rá és mérik a termelt váltót. Ehhez képest egy váltójeles mérés dinamikus, mert az amplitudó, polaritás is változik A generátor rész képes 550v-ot kiadni (10kHz) a vevőrész (30kHz) 0.1mikrovolt _100nanovolt_ végkitérés ! Ez egy dobozban, jól áttekinthetően, kezelhetően (Van olyan mérőerösitöm ami DC + _ 1500V 100kHz-ig 1100V ha jól emlékszem 1ppm-es linearitással meg 1200W-os Brüel is 3fázisról meggy ! Nagyon brutál ) Számolj Nekem nem megy, Egyszerübb leolvasni a skálát, ami 200dBig van skálázva, természetesn van logos állás is. Az indexen hülyére cikkiztek néhány általam használt müszer folytán (pl. 1Mohmtól 10 a 9. Megohm a mérőfeszültség voltonként állitható 999V-ig, és van logos állás a 0 =1megohm a vége 10 a 9. Megohm, ennek megfellelő áramérésre is van lehetőség ne kérdezd hogy atto, vagy femto vagy a franctudja a mértékegységet Amperra. Kondenzátormikrofonok, mérőmikrofonok állapot mérésére használom A lényeg: Ajánlottam fogadást 1:1000be is akár akármekkora tétbe, hogy müködő állapotba bemutattom a küttyüket Mindenki lepettant, mondván Meghalt Waltdisney. Akkor miért nem mertek fogadni ? Pár éve beállitot egy Audinote fan, (akinél lett hitelem miután megtuningoltam az AN hangszoróit ) egy marék mindenafjta kondival. Hát bizony jól hallhatóan nagyon különbözően szóltak, és nem a legdrágább volt a legjobban szoló. Valami ittholi forgalmazotól vette, hozta kiprobálni Lehet, hogy mikrofonos niknéven borzoltam a kedélyeket., mert a hangszorost, egy TV müsor kommentje miatt kivágták -modizták- A "hivöim" 10-en valahányan perlik az Indexet, mert utánam (hangszoros) való érdeklödés folytán Őket is kivágták. lassan tárgyalás A fogadást Neked is tartom. Ősejttel tákolt kevesebb mint félszivemmel tétnélküli mutogatást, nem tudok vállalni. Kevés a hátralevő
Off
En is obudai vagyok ,voltam Nemrég találtak meg 1968-as képekkel a Flowers zenakari tagok, akiknél teknikuskodtam, és látszok a szinpadon. Ez volt az első zenekarom. Óbudán Egy földinek hihetsz
Nem kell ahhoz profizmus, csak egy digimulti (ma már mindenkinek az van), és egy csepp sütnivaló.
Valahogy így lesz, a rajz kicsit nem éppen remekmű
Üdvözlet mindenkinek!
A kérdésem a következö kérdésem lenne, hogy ezt az alkatrészt honnan tudnám beszerezni? Elszált a számítógépem bios-a és ez a chip kellene beszereznem. De, honnan? A másik kérdésem, pedig, hogy erre fel kellene égetnem a bios softvert. Na, a kérdés ki tenné ezt meg nekem? Persze nem a két szép szememért..... Lehetőleg Budapesten.... Előre is köszönöm!
Sziasztok erre az alkatrészre mi van rá irva mert nem tudom értelmezni de még a gógle se.
Előre is köszönöm a segitséget
Ez nem az a topik. Van olyan, hogy "mit hol..."
Köszönöm a segítő készségedet!
De nem találtam ilyet és még mindig nem találom a forum témák keresésével sem...
Akkor: van 2×5 = 10 lába. Ebből 7 db a hét szegmensé, 1 a tizedesponté, ez eddíg 8. Kell lennie egy közös anódnak, vagy katódnak, ez 9. Ha allulról megnézed mindkét oldalon levő középső láb össze van kötve, tehát a 9. és a 10. ugyanaz a kivetetés. Mivel ez csak a közös katód, vagy anód lehet, egy azaz két kivezetés azonosítva.
Veszel egy 5 - 12 V os tápot, az egyik, mondjuk a + kivezetésére ráteszel egy 2 kohmos ellenállást, a - kivezetést rákötöd a közös lábakra, az ellenállást hozzákötöd az egyik szabad lábhoz, megnézed melyik szegmens világít. Ha világít, akkor közös katódos, és a szegmens azonosítva, a többit is hasonlóképpen. Ha nem világít, az ellenállást teszed a közös lábakra, ugynúgy végigjátszod mint előbb, és közös anódos a kijelző. Ha így sem, akkor kuka. Ha nem jó a feltételezésem, és a középső lábak nincsenek összekötve, akkor ezzel a módszerrel ki tudod keresgélni, hogy melyik láb melyik, az ellenállás az anódra, a táp - kivezetése a katódra.
Talán úgy tudnák segiteni, ha az alaplapot mondanád, min tálálható
Végignézni egy rakás alaplapot, nem kis feladat |
Bejelentkezés
Hirdetés |