Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   41 / 1156
(#) ptesza válasza koga2 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Nem lehet ,hogy balmenet?
(#) abcdabcd válasza koga2 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Én hi-fi-vel jártam úgy hogy gyárilag a csavarok be voltak ragasztva! erősen egy lapos csavarhúzóval sikerült végülis kitekerni őket. bár egy feltehetően műanyag házas laptopnál azért az erőlködéssel is óvatosan...
(#) didyman válasza koga2 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Nem lesz az beragasztva, de ha nem tudod kitekerni, akkor nem a megfelelő szerszámmal próbálod: L300-ból ki kell jöjjön, lock-tight van minden csavaron (jó esetben...), maximum ennyi.
(#) CsemanAttila hozzászólása Márc 30, 2010 /

Üdv Mindenkinek!

Egy kissegítséget kérnék a hozzáértő fórumozóktól. Csináltam egy 6-7 éves Acer laptopot, formázás volt, kapott egy új rendszert. (XP) De ugyan olyan lassú maradt a gép. A rendszer gyorsan betölt, és fel áll, de utána katasztrófa az egész.

Régen Fat32 volt a rendszer,most átraktam ntfs-be, elképzelhető, hogy ez a gond? Nem birná a vinyó?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) didyman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Drága kolléga, hát Csernusnak tűnünk mi itt? Valami részletezést legyen kedves arról a masináról, meg gondolom nem csak XP került rá, hanem szoftverek is, aztán lehet sakkozni feladatkezelő teljesítmény fülén látottakkal, meg egyéb finomhangolásokkal. NTFS nem baj, de régi lemezeknél az utolsó fájlhozzáférés dátumát, indexelést mindenképp érdemes tiltani, ezzel gyakorlatilag máris FAT32-es sebességet tud nyújtani.
Meg csak nem bírom ki, hogy megemlítsem: Mielőtt ahhoz a szegény telepítőlemezhez folyamodik az ember, sosem árt végiggondolni, hogy egy élő rendszer sok ponton javítható, karbantartható és igényli is ezt, nem kell rögtön motorikus cselekvényként a telepítőlemezhez nyúlni. Az itthoni munkavasamon 7 éves a rendszer, aztán ügyfeleknél is ritka, hogy egy probléma telepítéssel végződik, egyszerűen azért, mert egy xp telepítés nem 30 percből áll, ha valóban olyan eredményt akarok, amilyen azelőtt volt a gép, a legtöbb hibát vírustól szoftverig rendszerint sokkal hamarabb megoldom.
(#) CsemanAttila válasza didyman hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

1.8-as celeron Proci van benne, 250 ram. szoftver egy avg vírusírtó, semmi más. Feladatkezelőt figyeltem, proci 4%-on ment.... Memória is rendben volt.

Próbáltam javítani, de nagyon oda volt, már a sajátgép megnyitására is hiba üzenet jött elő, minden más művelet fél órába telt neki. Trójával meg hasonló csemegével volt fertőzve. Vírusírtó semmi nem volt rajta...

Tudom, hogy 250 rammal ne várjak csodát, de akkor sem 5-6 perc kell ahhoz, hogy megnyissa a firefoxot...
(#) Lacko12 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

A driverek milyen régiek?
Próbáld meg letölteni a gyártó oldaláról a legfrissebbet!
Esetleg a vincseszter a biosban masterre van állítva?
Utolsó tippem hogy mennyire melegszik a gép?
Nézd meg hogy a hűtők a megfelelő fordulatszámmal pörögnek-e!
Hát most hirtelen ennyi jut eszembe!
(#) greatman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Szia! Nézd meg az eszközkezelőben, az IDE vezérlőknél, hogy megy-e az UDMA. Néha előfordul, hogy valamiért csak PIO módban megy, és ilyenkor tetű lassú tud lenni az egész vas.
(#) didyman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 30, 2010 / 1

CPU rendben van, ez speedstep-et nem fog tudni, így akkor sem lassul le, ha melege van (thermal throttling attól függően lehet benne, hogy a BIOS támogatja-e). RAM az nagyon kevés, AVG-t felejtsd is el ennyi memóriával, a 9-es az minden, csak nem a régi, 6-osra jellemző gépigényű jószág. Avira, NOD32 2.7-es verziója a maximum, amit erre fel szabad tenni. Illesztőkkel nem hiszem, hogy probléma lesz, UDMA jó ötlet, de nem ártana a merevlemez típusa és egy SMART eredménysereg róla. Firefoxot szintén hagyd ennyi RAM és régebbi lemez mellett, kevés erőforrással az IE8 sokkal jobban gazdálkodik, és nem kell feltétlenül felülni a mindent, csak IE-t ne vonatra, a Firefoxnak is van elég kritikus sebezhetősége . Esetleg a Chrome-ot is meg lehet próbálni erre a vasra. Amúgy megemlítem, hogy 2-3k egy DDR1-es modul nálam, 256MB-os méretben, ennyit megérhet egy kis kényelem, de ilyen régebbi vasra nem szabad sem adobe reader-t, sem komplett biztonsági csomagot tenni, ésszel kell alternatívát keresni. Adobe helyett Foxit tökéletes, IE maradhat, víruskergetőnek meg lehet az előbb említett, stb..
Ja, memóriánál sose a szabad fizikait nézd, hanem az előjegyzett értéket: Ha ez kb. 20%-kal közelíti az összes fizikait, akkor már megette a fene az egészet, lapozni fog össze-vissza a merevlemezre. XP alól amúgy ki kéne szedni a felesleges szolgáltatásokat (services.msc), feleslegesen induló segédprogramokat (msconfig), és pár passzív biztonsági dologgal megtoldani, máris jobb és biztonságosabb lesz a gép.
(#) CsemanAttila hozzászólása Márc 30, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Megpróbálok mindent amit írtatok, hátha javul valami... Nyáron mindenkit meghívok egy fagyira. Üdv Attila
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Nagyon jó dolgokat írsz. Összefoglalhatnád egy kis tutorba ,mert gyakorlottabbak is sokat tanulhatnak tőled.

(#) Ricsi89 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Hát ott tényleg gondok lehetnek, mert nekem 128 mega memóriával 366MHz-es celeron gépen 5 perc alatt az ubuntu 9.04 netezésre készem állt. Pedig az sem egy egyszerű oprendszer. csodáltam, hogy elindult, de akkor sem 5 percig indult a firefox, hanem fél perc alatt menetkész lett.
(#) patexati válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Az új Mozzilla nagyon fel tud zabálni egy gépet gondolkozom én is,hogy visszatérek az Ie-re MSN legyen tiltva az automatikus bejelentkezés mert az is megeszi induláskor! Ha sima driverekkel jól megy a "kopasz" XP akkor valamelyik program zabálja meg ki kell kísérletezni telepítés közben melyik terheli meg a gépet! Hiába van sok ram (256 azért kevéske) a processzort is megeszi sok program főleg a Celeront mit nem neveznék processzornak!
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Márc 30, 2010 /

Helloo mindenkinek.
Van egy laptopom Acer extensa 5635G,felraktam a win7-et és a wifimet nem látja. Próbáltam már sok illesztőprogit az acer oldaláró de semmi sem történik,vagy nem talál hardvert ahhoz a programhoz.
A laptopom alatt azt írja,hogy intel wlan 112. Nem tudom már hol keressem a hibát. A gyorsgomb megnyomásával előjön a műholdacska és a piros X jel. Ennyi az egész. Valakinek van valami ötlete?
(#) koga2 válasza ptesza hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Megpróbálom reméljük.
(#) koga2 válasza didyman hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Rendben köszi szépen mindenkinek a segítséget egy csavar ki is jött de a többi még nem bocs hogy sokáig nem írtam csak nam volt net.
(#) koga2 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Az eszközkezekőben sem jelenik meg?
Ha megjelenik ismeretlen eszközként akkor vezetékes netre kapcsold rá és úgyx keress drivert a win7 a netről is tölt le drivereket.
(Bocs a hüje mellékes kérdést de melyik az a gyors gomb?)
(#) horvathrobert2006 válasza koga2 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Az F2 a gyors gomb es nem jelenik meg az eszközkezelöben
(#) horvathrobert2006 válasza koga2 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Bocsi,a gyorsgomb fenn van a billentyüzet felett
(#) greatman válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Jó lenne tutira kideríteni, hogy milyen a kártya típusa. Az a baj, hogy előfordul néha, hogy hülyeségnek ismeri fel az eszközt, így a driver sem jó hozzá. Win7 alatt jártam így hangkártyával. Simán minden jónak írt ki Realtek driverrel, pedig VIA hangkártya volt. Szó szerint rá kellett erőszakolni a VIA drivert, pedig tiltakozott mint állat , Utána meg rájött, hogy jé! ez tényleg VIA, aztán meg is szólalt. Szóval ha nem vagy benne biztos, akkor még megoldás lehet az is, hogy kikapod a kártyát, és megnézed milyen, akár a chip pontos típusát is leolvashatod.
Esetleg véletlenül nem Atheros van benne? Az is szokott hasonlókat művelni. Ha esetleg az van benne akkor az atheros.cz oldalról letöltött driverek csak a tutik.
(#) horvathrobert2006 válasza greatman hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Különben beszart a rendszer(gondolom a külöféle driverek telepitése miatt).Szerinted ha egy XP t dobok rá fel kéne neki ismerni az eszközt(ha egyáltalán van benne,mert nem ujonta vettem)?
(#) patexati válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Szia! Tégy fel egy kopasz XP-t rá és nézd meg az eszközkezelőben látja e! Ha nem akkor vagy rossz a kártya vagy nincs is bent! Régi gépeknél előfordult,hogy a Wifi már extra volt és nem volt az alapgép tartozéka!
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Ápr 1, 2010 /

Hello! Megtaláltam a hibát,nincs benne wifi kártya.mellékelek egy képet,ha valaki meg tudná mondani,hogy milyen fajta kell bele?
(#) greatman válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Mini PCI Express Wi-Fi kártya. A típusa tulajdonképpen mindegy működés szempontjából. Pl. Bővebben: Link

De pl. a Vaterán vagy Noti bontóban is biztosan találsz pár ezresért.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Köszönöm! Ha lesz rá kicsit több időm, összeszedek pár apróságot.
(#) didyman válasza patexati hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

A Northwood celeron-ok tényleg csapnivalóak, nagy érvágás a negyedakkora cache a Netburst architektúrának, de a többi azért nem annyira. A Celeron-M az lényegében speedstep nélküli (ez mondjuk tényleg nagy érvágás laptopban), fele cache-es Dothan/Banias, előbbinél modellszám szerint 33%-kal lassabb FSB-vel (egy egyszerű módszerrel lehet 533MHz-re tolni, kb. az összes simán bírja), teljesítménye abszolút párban van a Dothannal. A Prescott magos cerkák azok egészen normálisak, csak fűtenek, a mobil celeronok 256k cache-sel szintén nem olyan rosszak.
(#) didyman válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Aztak... Azért ez nem semmi. Az előző tulajt elővenném érte. Nem a hiányzó, utólag kiszedett wifi miatt, hanem azért,mert a kábeleit otthagyta szabadon, mint eb a Szaharát. Kb. csoda, hogy nem okozott galibát. Bár manapság ritkább, de azért előfordul inkompatibilitás (akár eszközfelismerés, akár hálózati forgalom), próbához mindenképpen ragaszkodj. A "wifigombról" pedig tudni kell, hogy jellemzően PCIE modelleknél nem a rádiót tiltja, hanem az eszközt, így amíg a launch manager nincs telepítve, nem fogja látni a rendszer.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Vagy nekem sikerült biosban is aktiválnom a WiFi-t, és így induláskor már világít a WiFi led. De ettől függetlenül használható a launch-manager is.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Ápr 2, 2010 /

Köszi a segitsegeteket,de lenne még egy kérd
ésem .Van egy 1,7 GHz
inteles es 512 rammal felruházott laptopom,hogy viselkedne a win 7 essel,vagy ne is próbálkozzam?
(#) Lacko12 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Hát egy hasonló konfigu gépre raktam fel a 32 bit-es win 7-et és elég szépen ment bár azt hiszem abban 1 giga ram volt!

Én azt mondom próbáld ki aztán ha nem megfelelő max visszarakod az xp-t de sztem annál már sokkal jobb a win 7!
Következő: »»   41 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem