Fórum témák
» Több friss téma |
Kb. mi ára van egy ilyen késes omron relének?
Bocs közben látom már más megválaszolta a printrelés témát.
A Jazz a vision kis testvére (kicsi kijelző, kevesebb PID hurok).
2000 FT
Holnap ha bemegyek melóhelyre, meg tudom mondani a pontos típúsát (fejből nem megy).
Igen a Jazz a kicsi, de a Vision 50ezernél kezdődik. És majdhogynem az Alpha XL is többet tud! Legalábbis ezt szűrtem le az adatlapokból.
Ha Unitronics mellett döntesz programozásnál figyelj a szoftver, és a PLC op. rendszer verziókra ! Elég sűrűn variálják.
Köszi, bár a másik mellett döntöttem. Pont a PC-s sw,és a funkcióblokkos programozás miatt.
Alpha XL PLC ajánlottam utánnanéztél mi a véleményed róla ? Én már évek óta használom szerintem ár-érték arányban és megbízhatóságban nemigen van jóbb.
Várom a te vagy mások véleményét tapasztalatait.
Az omron késes ultravékony relé típusa : G2RV-SL500 (dugasz.vez.csatl.) vagy G2RV-SL700 (csavaros vez.csatl.) és az utolsó számjegyek helyére a fesz. nagyságát/típusát kell írni.
Igen, de még csak holnap kapom meg! Nekiállok nyúzni és leírom a véleményem!
Kicsit másabb, de PLC-hez...
Kellene valami áramváltó ami 0..5 A méréshatárú. Tudtok ilyent? Mindenképpen valami áramváltó, mert el kell választani a PLC-től a mérendő kört.
Mit is akarsz??? Áramváltó jelét akarod analóg bemenetre csatolni???
Igen! A 110V-os kör áramát kell mérni a PLC-vel és bizonyos dolgokat indítani/állítani az áram függvényében.
Mivel a PLC 24V-os, meg nem is szabad összekötni a 110V-os körrel, valami áramváltóra gondoltam. Az is jó lenne, ha a 110V-os körben feszültséget is valami hasonló - feszváltó - módon tudnék a PLC-vel mérni.
Erre neked az áramtávadó a megoldás.Ilyen van a Phoenix-nek de asszem a van a Datcon-nak Utóbbi olcsóbb és van olyan jó mint a Phoenix.Ezek 0-5A/4....20mA vagy 0-10V-ot adnak ki magukból.Ezt a jelet már küldheted analóg bemenetre.
Asszem' ez a keresés nem a mai napom
Nem találtam se a Phoenixnél, se a Datcom-nál áramtávadót.. Tudsz segíteni, milyen típusok vannak itt?
Találtam megoldást a Phoenix Interface katalógusba.Ha otthon leszek átküldöm, innen nem megy.
Hali roleez!
Kicsit régi, de hát ez van ha millió fórumra írnak ugyanabban a témában Idézet: „Lehet, hogy rosszul néztem ezeket a Unitronics PLC-ket, de nem láttam olyan adatot, ami pl. leírja, hogy a kimenet relék 110V 3A-t (egyen) kapcsolnának” Ha megnézed specification PDF-et, aabban azt látni, hogy: Digital Outputs: relay, Type of relay: Panasonic JQ1AP-24V or compatible. Ha ezután megnézet a Panasonic JQ1AP-24V adatlapját ott meg azt látod hogy: Max. switching voltage: 250 V AC, 110 V DC (0.3A) Tehát nem tud 110V DC 3A-t kapcsolni.
Sziasztok!
A következő feladatot kellene megoldanom: Lemezmegmunkáló gépnél meg kellene adnom, hogy milyen hosszúságú anyagot és hány darabot gyártson le belőle. Mivel elég sűrűn kell különböző hosszakat gyártani,nehézkes a végálláskapcsoló ide-oda helyezgetése,hogy a megfelelő hossznál leálljon a masina. Úgy gondoltam PLC-vel oldanám meg, a hossz mérésére pedig Omron forgásszög jeladóból kialakított mérőkerékkel mérném a hosszt, amit a PLC feldolgoz. Van nekem Jazz típusút, működik is vele, de a gyors bemeneti sebességet nem bírja, csak nagyon lassan mehet a munkadarab, különben téveszt a számlálásnál. Tudtok ajánlani olyan jóárasított egyszerű plc-t, amelyik gyorsabb sebességet tud feldologzni, és van lcd kijelzője, ill. tasztatúrája a bemeneti adatok megadására. Köszi előre is.
Hello Érdeklődnék hogy ki mit tud erről a fajta plc-ről PHOENIX CONTACT IB STME 24 DI 32/4 No. 2754985 mit érdemes róla tudni milyen program nyelvet igényel stb..
Meg érdekellne az eladási ára is reálisak-e ezek az adatok használt árat írnak mindenhol : Esetleg érdekell-e valakit.. Van hozzá Busterminal is #2750154 Interbus IBS ST24 BKM-T 24VDC meg terminál blokk is 2modul van 2blokkal #: 9283103 IB STTB 24 DI 32 / 2 terminál blokk http://www.classicautomation.com/Catalog/ProductDetail.aspx?partnum=2754985 http://viewitem.eim.ebay.hu/PHOENIX-CONTACT-IB-STME-24-DI-324--No-2...1/item
Üdvözletem minden digitális és erősáramos mesternek!
Pár napja gondolkoztam rajta hogy építeni kéne egy plc-t, csak nem tudom hogy hogy is kezdjek neki, milyen kimenetűre érdemes csinálni stb... poénból már azon is gondolkoztam hogy csövesre is érdemes lenne megcsinálni Akinek van tapasztalata az írjon, mivel érdemes kezdeni, kezelő felületet lehet-e hozzá varázsolni(létra diagrammosat)?
Kiindulási alap. Annyit akarok csak kérdezni hogy pic-el meg lehet-e valósítani, úgy hogy 8be 8 ki menetem legyen?
Üdv!
SW ügyben talán ebből ki lehet indulni: Ladder Logic for PIC and AVR HW: csöves kimenetű ? Ez miért is jó ? Szerintem kezdjük az egyszerűbbekkel, DI és DO, és ezek legyenek DC24V-osak. Legyenek OPTO-val leválasztottak, HW-es filter a pergés ellen a bemeneteken és hiszterézis a bemeneteken, rövidzár védelem a kimeneteken. Ha profit akarsz, akkor TCP/IP-ről lehessen rajta progit frissíteni, ha egyszerűbbet, akkor USB-ről (ftdi megoldja a konverziót RS232-re). Imi.
Relés leválasztást gondoltam a kimeneten, nem jó?
Bemenetet meg még nem tudom hogy kéne.
Üdv!
Relés is jó természetesen, ha a célnak megfelel. Imi.
Meghalytót gondoltam csövesre, tranzisztor helyett de ez persze csak gondolat volt bemenetet hogy oldjam meg?
Üdv!
Úgy, ahogy a "Kiindulási alap"-ként linkelt megoldásban van, úgy semmi esetre sem, mert ott össze van kötve az opto két oldala. Ezeket nézd meg: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Imi.
Köszi szépen Imi.
Üdvözlettel Gábor. ui. Picet hogy programozom fel az általad linkelt progival?
Üdv!
A leírás szerint csak bizonyos PIC16xxx-re, és bizonyos AVR-re fordít hexa kódot. Ha ilyened van, akkor a hexa-t MPLAB-al (vagy az új X-es változatával), és egy megfelelő programozó HW-el be tudod írni. Ha más kontrollered van, akkor a menüből válaszd a "C" kód készítését, és a generált C kódot egy C fordítóval (van több is) fordítsd le, és a kapott hex-et kell beírni a kontrollerbe. Ez a program, amit javasoltam direktbe nem tud kontrollert programozni, csupán a hexa vagy C file-t állítja elő létradiagramból. Imi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |