Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   44 / 1155
(#) Ktulu válasza mizsei.robi hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Ebbol a szempontbol eleg strapabiroak az alaplapok. Szinte biztos, hogy nem mennek tonkre egy uzemkozbeni CPU kivevestol. Sokkal inkabb a processzor!
Viszont ha meg mindig csipog, akkor tulelte...
(#) moltam válasza mizsei.robi hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

CPU nélkül az alaplap nem tud hibajelzést küldeni, ezért ha a kivétel után is hibát jelez, a CPU d túlélte.
(#) didyman válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Ebben miért vagy olyan biztos? Gondolj bele, egy alapvetően nagyfrekis, nem túl kisimpedanciás kört egyszercsak üzem, kommunikáció közben levegőbe rántasz, olyan pontokat, melyek átütési szilárdsága néhány V-ot sem ér el. Egy sokkal robosztusabb IDE-port sem bír ki ilyet üzemszerűen, pláne egy északi híd a CPU oldali felületén...
Úgyhogy ilyet ne írjál, mert a következő az lesz, hogy lelkes tapasztalatlanabb kollégák elgondolásod szerint üzem közben fognak kártyákat dugdozni, procit cserélni, aztán ilyenkor furcsa magyarázkodni, hogy hát izé, mégis lehet, hogy nem bírja.
(#) didyman válasza moltam hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Ezt addig szintén nem lehet tudni, amíg a CPU valós módban van, nem használja a cache-t teljes méretében, és nem végez intenzív számításokat, bonyolít masszív I/O-t.
(#) t-dani válasza moltam hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

A csipogásokat a BIOS - mint önálló picike rendszervezérlő - kezeli. Basic input/output system.

Szerinted, ha pl. a CPU-val van a gond, azt hogyan csipogja ki az alaplap?

Márpedig csipogni szokott akkor is, ha működésképtelen CPU kerül a foglalatba.
(#) moltam válasza t-dani hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Nekem volt három hibás Intel Pentium I procim de egyikkel se csipogott a hangszóró. Bár ez gondolom attól is függ hogy milyen a hiba a CPU n belül.
(#) didyman válasza t-dani hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Akkor azt áruld el, hogy a BIOS micsodán fut le és miként éri el a rendszerhangszórót? Az ugyanis fixen egy 8524 kimenetén lóg, ami meg a rendszer megszakításvezérlőjén keresztül kezelhető. Nem mondom azt, hogy a gigapipe meg az anus hebrákvitézei nem hegesztenek össze valami kis alsószintű értelmet az alaplapba, de ez egyáltalán nem mindennapos, pláne nem egy 10 éves Intel deszkánál.
(#) t-dani válasza didyman hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Én inkább maradnék egyelőre ennél a költői kérdésemnél, tehát:

Idézet:
„ha pl. a CPU-val van a gond, azt hogyan csipogja ki az alaplap?”
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Ápr 9, 2010 /

Sziasztok.

Olyan problémám keletkezett, hogy vettek egy laptopot, és Win XP -t akartam rá telepíteni, de nem sikerült.

A következőt teszi:

A telepítő benyomja a memóriába az illesztőprogramokat, majd ott ahol kitudnám választani hogy melyik partícióra akarok telepíteni, törölni stb., ott megáll kék halállal.

A hibakód: 0x0000007b ( 0xF78D2524 , 0xc00000034, 0x00000000, 0x00000000 )

Szerintetek a merevlemezzel lehet a gond?
Esetlegesen, hogy Linux partíció van rajta?

Köszönöm a segítséget.
(#) patexati válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Az biztos,hogy a Linux miatt van és ez szándékos! Vannak rá okosságok ha szétnézel a neten!
(#) _ampervadasz_ válasza patexati hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Köszi szépen, úgy lesz. Remélem összejön.
(#) patexati válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Valamikor csináltam régen de nem emlékszem már hogy is volt! Mintha valami bootlemez kéne hozzá!Bővebben: Link
(#) didyman válasza patexati hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Hülyeség. Semmi köze hozzá. A 0x7B inaccessible boot device, azaz nem elérhető rendszerindító eszköz, konyhául a rendszer nem találja a saját indítóeszközét. A txtsetup során ez például akkor fordul elő, ha a telepítés olyan sata eszközről történik, mely natív üzemmódú vezérlőről fut és a telepítő nem tölt be alá illesztőt. A telepítő az illesztők betöltését az emulált üzemmódjában gond nélkül elvégzi, de aztán a kernel már nem tudja elérni a saját illesztőivel az eszközt, így a folyamat 0x7B-vel megszakad. A megoldása egyszerű, nlite-tal integrálni kell az adott lapkakészlethez való sata illesztőt, vagy a BIOS-ban, ha lehetőséget ad rá, a natív módot kompatibilisre (IDE-re) módosítani.
A linux-ról csak annyit, hogy a LiLo soha az életben nem volt az XP-nek akadály, a telepítő készséggel töröl minden Linux partíciót és a saját szabványú MBR-t is gond nélkül írja a LiLo helyére. A MS által közölt cikk azért szükséges, mert az XP nem látja a Linux partíciószerkezetet korrektül és ismeretlen partícióként jelöli ezeket, így esetleg fontos adatokat érinthet a törlés. Ettől függetlenül törölni tudja, és nem kékhalazik el miatta.
(#) didyman válasza t-dani hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Én maradnék a konkrét tárgynál, az az Intel deszka nem beszél CPU nélkül, ahogy a legtöbb alaplap sem. A POST lefutni csak a CPU-n tud, mivel más ALU és buszvezérlő jellemzően nincs az alaplapon, viszont számos POST rutin a CPU egyes területeit ellenőrzi, így hibásan működő processzort is bizonyos körülmények között jelezni tud. Ez főleg nem kompatibilis CPU esetében lehet hangjelzést eredményező POST kód.
(#) patexati válasza didyman hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Igazad van! Át kell állítani a BIOS-ban a kezelést mit írtál! Most beugrott már,hogy írtad! Viszont a partíció kérdésében nem tudok egyet érteni mert volt dolgom olyan gyárilag feltelepített Linuxal,hogy az egész vinyó egy Windows számára ismeretlen láthatatlan partíció volt és nem talált merevlemez meghajtót az XP telepítő! Nem tudod formázni ha nem látja a partíciót! Erre viszont jó mit linkeltem!

Már a gondolatmenettel nincs rendben valami: A merevlemezt fizikai eszközként találja meg a telepítő és nem a rajta függő (fájl)rendszer alapján. Formázni nem kell tudnom, csak törölnöm a partíciót, a formázás a törlés után létrehozott NTFS köteten lesz majd lehetséges. Ha már fizikai eszközként nem találja meg a meghajtót, ott a vezérlőnél lesz a csont, és nem a rajta lévő rendszernél.

Hidd el nem most találtam ezt ki csak visszaemlékezek egy gépre mivel ez volt! Gondold át ha nem látja a partíciót hogy törlöd?? Mit jelölsz ki törlésre??

Az előbb azt írtad, nem talált merevlemez meghajtót az XP... Hogy higyjek neked, ha az állításban ellentmondás van? Nem kizárt, hogy egyes nagyon régi XP telepítőmagoknak volt gondja alternatív fájlrendszerekkel, SP2/SP3 telepítőknél ilyet nem tapasztaltunk, azelőtt talán volt olyan Fedora, ahol bohóckodni kellett valamivel, egyszer win98 telepítőlemezzel csináltunk ilyet, de annak sem biztos, hogy az XP volt az oka, mert arra a gépre win98 került rá később, valami okból, de akkor a Linuxnak már nyoma sem volt rajta.

Igen azt írtam nem talált merevlemez meghajtót mert így is volt! Nem látta meg a partíciót így úgy vette a telepítő mintha nem lenne bent vinyó! Ez egy régi eset volt kb 3-4 éve lehetett Windows integrált SP2 lemezzel! Ezt csak példának hoztam fel sajnos nem emlékszem milyen partíción volt formázva abból a 40 körüliből mit a Linux ismer

Mint írtam, annak biztosan nem lehet oka a Linux. A lemezt fizikai eszközként látja meg, ha nem talál merevlemezes meghajtót, ez a konkrét hibaüzenet, annak más oka van. 3-4 éve ez lehetett SATA lemez, bizonyos mobil lapkakészletek IDE-vezérlője, vagy x. Ha gparted-del oldottad meg, és utána tudtál telepíteni XP-t, akkor ott más hibaüzenetet kellett mondjon.

Egy sima IDE volt a vinyó kivettem azt egy másik gépben formáztam le NTFS-re utána tudtam csak feltolni rá az XP-t ez volt akkor a leggyorsabb módja mert sietni kellett vele. Mindegy hagyjuk
(#) moltam hozzászólása Ápr 9, 2010 /

Hellosztok.
Két program a gépemen nem akar működni, hanem vagy hibával leáll (Windows Live Messenger), vagy csak egy hibaüzenetet jelenít meg de fut tovább.(WebcamXP) A WebcamXP nemtudom milyen hibaüzenetet adott, mert már letöröltem(azt tudom , hogy szerepelt benne a ksproxy.ax), a WLM pedig a mellékletben látható hibát produkálja. Mi lehet a baj a ksproxy.ax el?

hiba.JPG

(#) didyman válasza moltam hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Streaming eszközillesztő, kodekcsomagok tudják meghülyíteni, ACE MCP, Nero kodekjei kifejezetten. Esetleg a meglévő fájlverziónak érdemes utánanézni, hátha nem az a verzió,ami rendszeralapértelmezett.
(#) Lacko12 válasza moltam hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Próbáld meg rendszergazdaként indítani!
Esetleg lehet hogy a tűzfalad tiltotta le vagy a vírusirtód mivel netes elérést igényel!
nézd meg hogy át engedte-e a progit!
(#) didyman válasza Lacko12 hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

A ksproxy-nak nincs köze a neteléréshez. Ha a Messenger nem tud a netre mászni, saját hibakódot küld erről és nem a Windows hibajelentési szolgáltatását használja, valamint nem omlik össze.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Üdv Didyman.

Nagyon jól látod a helyzetet, és igazad is van.

Már az elején beállítottam az IDE emulációt, de nem a szokásos módon mentettem el a beállítást, ezért visszalőtte magát AHCI módba, és hibás eszközillesztőt próbált betölteni ( mert alapból gy notebook AHCI driverét már intengráltam).

Magam is elég sokat foglalkozok PC -vel de így még nem igen szívattam meg magam.

Még egyszer köszönök szépen mindent.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Ápr 10, 2010 /

Sziasztok.

Volna megint egy problémám, és megköszönném a segítséget.

A következő probléma állott elő: Van a laptop 500 gigás merevlemze, és abból megparticionáltam 10 gigabájtot a windóz számára. Ekkor fogtam és a Particion Medzsiket felraktam, de nemtudom elindítani, mert megáll hibával.

Teljesen mindegy melyik verzióját rakom fel, a hibakód mindig 117 és mindig az olvasható, hogy Partition's drive letter cannot be definied.

Nem definiálható a meghajtó betüjele ?
(#) greatman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Szia! Kevés lesz az a 10GB. XP esetén minimum 20GB, de azt szoktam javasolni, hogy ha lehet akkor a HDD kapacitás 10% -a, ami a te esetedben 50GB lenne. Az XP lehet, hogy elfér rajta, de hidd el, hogy ha később mégis kevés lesz, és az lesz, akkor elég nagy szívás lesz megnövelni a partíció méretét, főleg, ha a másik partíción van adat rendesen. Minek kell neked a Particion Magic? A Windows -al is tudsz partícionálni.
(#) bbb válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Használd a Gparted nevű programot. Azzal utólag szoktuk babrálni a partíciók méreteit (mert régebben alapkoncepció volt a 10-10-es, vagy 10-30-as megosztás a cégnél vinyómérettől függően, ami mára már simán betelt frissítésekkel).
(#) _ampervadasz_ válasza greatman hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Köszi a segítséget, de elég lessz az a 10GB bőven.

Ha rendesen rendben van karbantartva, akkor 6 GB -nál nem fog nagyobb területet fogni.
Következő: »»   44 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem