Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1132 / 3609
(#) radocziandras hozzászólása Ápr 10, 2010 /

Sziasztok!
Csak én nem tudok bejelentkezni msn-en, vagy más is ilyen problémával szenved?Én az e-buddy-n se tudtam bejelentkezni.
(#) mark.budai válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Igen, ez igaz.
Felbundozni tényleg nem lenne egyszerű.. Szerintem sem számít a test alakja a hangzásban, de tudod, van, aki kihallja orosz, és német olajpapír közti hangot is az erősítőből.. Na meg nem lehet olyan jó játszani egy téglalap alakú testes gitáron, mint egy "rendes" alakún.
Szerk: 684361: Én teniszütővel csináltam régen.. Ma újra előkerült, de már kapott jack-et is. Igaz csak 3,5-eset, nem 6,5-eset.. De valahol el kell kezdeni.
Szerk2: Radocziandras, én most is be vagyok jelentkezve.
(#) hodbond válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Akkor marad valmi hozzáértő, aki nem tudja mik azok a karikák a húrok alatt a testen (pickup), Ilyet hol lehet találni?
(#) hodbond válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Köszönöm, amugy a puding próbája az evés, azthiszem kimegyek majd körülnézek a MÉH-ben
(#) vicsys válasza hodbond hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

(#) Rober_4 válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Tehát van egy összevissza hajtogatott rézdarabból készített pickup, aztán két tekercs rajza, majd egy gyönyörű gitár mint végeredmény? Hogy is van ez?
(#) nagy hoho válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Imádom az erőset, az arany eremmel ellentétben. Ifjú koromban képes voltam félüveg cseresznye paprikát meg enni két kiflivel.
Ha van lehetőség a termésedből néhány magot én is szeretnék kérni.
(#) KTobi hozzászólása Ápr 10, 2010 /

Nem kell megijedni, nem olyan vészes elkészíteni egy gitárt. Valami régi csináldmagadban van jó leírás, akusztikus gitár házilagos készítésére. A jelszedő meg tényleg ennyire egyszerű.
Egy gyakorló villanygitáros meg tudná mondani, hogy a gitár kimeneti jele szimmetrikus-e.
(#) tungsram válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Asszimetrikus a kimenet legalábbis az általam ismert tipusok között..
(#) KTobi válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Pedig elég gyöngécske jel lehet rajta. Azért is mérik hozzá drágán a kábelt. Miből állna átalakítani szimmetrikusra, és egy csomó gond megoldódna
(#) andras1 válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

A gitár kimeneti jele aszimmetrikus. A gitáralapoké, effekteké, pedálsoroké már lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus.
(#) Rober_4 válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Nem olyan gyönge az! Jó erős mint a paprika.
A kábelnél is sokszor a teherbíráson van a hangsúly, persze nem árt ha jó.
(#) andras1 válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

vagy lehet venni komoly pick up készletet akár több százezerért is..
(#) tungsram válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Na ebben nincs igazad mert az alak ugyan nem de pl. a tömeg azaz a súly bizony bejátszik a hangzásba. Egy Fender basszgitár nem véletenül húzta a nyakam el. Nagyobb tömeg kissebb a húr csillapítása. De volt a kezemben Riki az sem volt könnyebb. Ráadásul még nagyon kemény fogása is van. Tehát budideszkából nem lehet még elektromos gitárt sem gyártani..
(#) Rober_4 válasza andras1 hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

És bútorlapból kivágni hozzá egy gitáralakot.
(Olyan ez mint bringát csinálni vascsövekből)
(#) tungsram válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Kinek kell a "GYÁRI" kábel? Nem tudsz csinálni magadnak egy normálist? Nekem évekig 6mm-es hajlékony koax szolgált de a basszgitáron jött is a magas...Persze ha van pénzed vedd meg a szart..
(#) Rober_4 válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Teljesen igazad van. A nyakat, minél keményebb és nehezebb fából kell megalkotni, hogy minél kevesebb rezgéscsillapítása legyen, viszont a "doboz" akusztikus hangszereknél, szinte kivétel nélkül vékony fenyő, hogy minél jobban rezegjen. Elektromos gitárnál a test is kemény fa.
(#) nagy hoho válasza hodbond hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

A kérdést könnyű eldönteni. Ha tudsz gitározni akkor vegyél gitárt, ha nem akkor biciglit. Bringázni mindenki tud gondolom Te is, de gitározni meg tanulni nem annyira egyszerű. Főleg ha jól akarsz játszani. Sok fájdalommal jár amíg az új begyeid megkeményednek és tisztán letudsz fogni egy akkordot. A kerékpárnál egyből adott az élvezet, A zenei élvezetért meg kell szenvedned.
Ha mégis a gitár mellett döntesz akkor az akusztikus Gibsont javaslom, Csodálatos hangja van.
(#) tungsram válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Köszi a támogatást Robi!! Ezt csak az tudja akinek volt rendes hangszer a kezében. Neked látom volt..

Van egy-kettő jó (három), meg egy rossz amiről egyszer lecsiszoltam, egy fenyőréteget, hátha jobban szól, de sajnos a nyaka több részből volt, így soha se lesz jó hangja, úgyhogy most kint szárad a vikkendházban.
Még van egy mandolin is, azt örököltem. Egy régi Jolana basszusgitár is akad, meg egy Jolana gitárt odaadtam az egyik tanítványomnak, mert zenélt velünk. Na most már nem tudom mennyi.

-Szerintem biciglit vegyél!(Hodbond)

Idézet:
„Egy régi Jolana basszusgitár is akad”

Na viszont ez érdekelne mert ez a régi múltam..

Kassán vettem 1990-ben használtan. Két egyvasmagos pickup van benne, fekete-bordó színű, elég vékony a nyaka. Viszont nehéz gitár, és nyakban nem valami kényelmes. Kipróbálhatod ha akarod, de el nem adom, mert basszusból csak ez van.
(#) tungsram hozzászólása Ápr 10, 2010 /

Végre van zenei topic is..

Élek a lehetőséggel. Bár ez már újabb verzió..
(#) mineral válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Ha zenei topic akkor itt mindenki megtalálja a kedvére, fülére valót. Jó szórakozást!
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Verzió független. Ez is E, A, D, G .
(#) Rober_4 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Mármint így:Bővebben: Link
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Ilyen az enyém is, de egy picit lestrapáltabb. Van hozzá egy fulcsöves Fender erősítőm, viszont hangládám nincs hozzá.

Sok hangszóróval próbáltam, de leginkább ilyennel szólt jól amiből már van 6 darabom, bár kisebb a mágnesük mint a képen láthatónak. Ezeket pl. iskolákban használták iskolarádióhoz. Sajnos még kettő kellene!
Bővebben: Link
Ha lenne 8 darab akkor bedobozolnám.
(#) llaci56 hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Nem tudom, mi ütött a szomszédomba... A két szervertápot még meg sem "emésztettem", most azért hívott, hogy van egy beültetőgép (???) és egy sütő méretű reflow kemence... Valószínű, hogy csak el kéne hozni. Azért erre kíváncsi vagyok...
(#) KTobi válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Lehet, hogy bontják a gyárat.
Következő: »»   1132 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem