Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   111 / 563
(#) naagy válasza Remci hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /
 
Szia Remci!

De az! Köszi a gyors segítséget nagyon jó a link . Nem tudnátok tipped adni, hogy merre menjek tovább a hiba keresésben?
(#) Freedomocska válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /
 
Elvileg 200 A-es a gép . Csak vásárláskor tudtam kipróbálni -tesztelni mivel az én CO2 palackom még üres - és az is marad mert pld.: ha jobban megnézed a dobozos fotón a betonon van egy olaj folt ,na az az autóm szervó szivattyújából jött ki tegnap este úgyhogy mindig van valami ami elviszi a pénzt .
(#) erdgab válasza naagy hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Idézet:
„Nem tudnátok tipped adni, hogy merre menjek tovább a hiba keresésben?”

Dehogynem.Sajnos nem lesz egyszerű,mindent át kell nézned a be táptól a kimenetig.Minden félvezetőt és minden elkülöníthető áramköri részleteket át kell vizsgálnod,bár mi megtörténhetett a túlfesz miatt,aztán fokozatonként kell élesztened a gépet.
(#) ShadeW hozzászólása Ápr 2, 2010 /
 
Uraim! Fontos kérdésem lenne. Ezzel a kapcsolással az inverter kimenetét tudnám kapcsolgatni a test ill. a munkakábel közt, ha Izmosabb és több fet-et használok?
(#) kadarist válasza ShadeW hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Szia!
Ez nem egy motorvezérlő H-híd kapcsolása?
(#) ShadeW válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Igen tulajdonképpen az. Ha egy induktív fogyasztónak mint egy dc motor megfelel akkor jó lehet heg.pólusváltásra is. Vagy rosszul gondolom?
(#) kadarist válasza ShadeW hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Hát, elviekben nem lehet akadálya. Építsd meg, és meglátjuk.
(#) (Felhasználó 46585) válasza ShadeW hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Mekkora frekvenciával akarod kapcsolgatni? Vagy ez csak polaritásváltásra kellene?
(#) Tubi56 hozzászólása Ápr 2, 2010 /
 
Hol járunk?
(#) (Felhasználó 46585) válasza Tubi56 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Hát, húsvét előtt. Azt hiszem, még böjtölni kell. De nemsokára.... tudod, finom csülök, meg sonka, meg karaj, meg mindenféle földi jó...
(#) jati hozzászólása Ápr 3, 2010 /
 
Találtam konkit 470µF 400V csak az a baj, hogy 85C'. Jó lesz az is?
(#) erdgab válasza jati hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Miért ne lenne jó,sokan használunk ilyet.
(#) ShadeW válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
500Hz már bőven elég vékony alulemezhez. és állítható legyen ,hogy hány % ban legyen + illetve - a kimeneten. De ez már a vezérlő dolga.
(#) Tubi56 hozzászólása Ápr 3, 2010 /
 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek, Hozzá sok locsolásra váró HÖLGYET! :smoke:
(#) ShadeW válasza Tubi56 hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Köszönjük! Hasonló jókat
(#) atti2 hozzászólása Ápr 3, 2010 /
 
Sziasztok!
Nézegettem a felrakott képeket az inverteres co-ról, megdöbentö a hasonlóság az én gépemmel, csak ez plazmavágó, és más márka. Ugyanúgy 12db fet 3 trafóval + a fetmeghajtás, 100% megeggyezik, még az elrendezés is ugyan az. ha valakit érdekel rakok fel képeket.
(#) (Felhasználó 46585) válasza ShadeW hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Ezzel a kapcsolással nem tudod megcsinálni, hogy 500 Hz-zel menjen. A FET-ek meghajtása nagyon lassú a nagy ellenállások miatt. Sokkal kisebb ellenállások kellenek, de az így létrejövő áramot nem tudják kapcsolni az optocsatolók. Ennél sokkal komolyabb meghajtókört kell építeni.
(#) Freedomocska válasza atti2 hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Nézd meg a plazmavágós topicban felrakott fényképeket az én plazmavágómról ( az is Rilon ) és látható a hasonlóság azon is . Természetesen ezen a CO2 inverteren van még huzalelőtoló motor vezérlő külön és egy műszer táp panel még . Egy kaptafára csinálnak mindent különböző csomagolással .
(#) Freedomocska válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Három fajta van ebből a típusból . Egy 200A-es és két 250A-es . Az egyik 250-es egy fázisú a másik (Y jelzésű) három fázisú . Ami számomra érdekes ,hogy a két egyfázisú "Pover factor" adata 0,73 addig a háromfázisú gépé 0,93 . Kérdés :ha én átalakítom a gépem háromfázisúra akkor azon is javul a "0,73" értéke ? Igaz az eredetin három stab. kocka van hídba kötve azaz 570 V-on üzemel az enyém viszont 320 V-on fog ha sikerül .
(#) mpisti válasza Freedomocska hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Szia Lajos!
Szerintem nem 3 db stabkocka,hanem 3 db graetz kocka van a 3 fázisú gépben.
Ha 3 fázisról táplálod a gépedet,3f 1u3ü egyenirányítással, a kisebb fázisterhelésnek köszönhetően javulni fog a fázistényező értéke,de nem fogja elérni a 3f2u6ü egyenirányítás fázistényezőjét. Csak ezért nem érdemes átalakítani. Ellenben ha azt akarod,hogy a felvett teljesítmény 3 felé elosztódjon a fázisokon akkor érdemes az átalakítást elvégezni. De én garanciális időn belül nem nyúlnék a géphez.
(#) Freedomocska válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Bocs ,rosszul írtam - graetz kockákat akartam csak nem tudom miért írtam mégis végül mást .Szóval a gépkönyvében pont a háromfázisú változat blokk rajza van csak a kocka két váltó áramú pólusa össze van kötve egy fázisra . Nem azért akarom átalakítani csak , hogy elosztódjon a terhelést hanem kimondottan azért mert egy fázisról nem tudom használni . A garancia nem gond !
(#) vottokar hozzászólása Ápr 3, 2010 /
 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Kedves Fórumtársaimnak!

Sajna az én inverter projectem még mindig áll a költözés miatt. Az új lakásban még szinte semmi lehetőség nincs meg a barkácsolásra. De lassan összeszedem a gondolataimat és az inverter kész elemeit hogy továbblépjek... Addig csak olvasgatok itt...
(#) atti2 válasza Freedomocska hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /
 
Néztem a plazmavágódat, az enyém belseje is pont ilyen. A co-d fojtójába van vas? vagy az csak egy műanyag tartó benne? Most készül az inverteres co-m(teljes híd,sg3525, trafós meghajtás, 8*irg4pc50ud. 2* e65-ös vas, 40khz) ezért minden érdekel ami co-val kacsolatos. Probált már valaki ilyen házilag készitett cuccot co-hoz?
(#) Freedomocska válasza atti2 hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /
 
Szia . Igen vas van benne . Sajnos a képek nem jó minőségűek ,nem látni élesen mindent mert telefonnal készítettem . Építeni meg sajnos nincs időm jelenleg -- talán majd ha megint esni fog a hó . Most gyorsabban haladok ha készen megveszem mert nemsokára szükségem lesz rá (itt gondolok a CO2 hegesztőre és a plazmavágóra ). A téma viszont érdekel , tetszik , szeretek ilyesmiről olvasgatni . Az is öröm számomra ha valakinek sikerül építeni egy működő inverteres vagy sima trafós "technikát" . Ha módodban áll és jónak látod a nyilvánosságot akkor tedd közzé-közkincsé a fórumon a rajzot ill. a fényképeket az építendő gépedről .
(#) jati válasza atti2 hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /
 
Ez a CO2 engem is érdekelne, van kapcs.rajzod. Inverterre
(#) atti2 válasza jati hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Üdv!
Müködő kapcsirajzom még nincsen, most szopok egy nyáktervezéssel, akarok egy nyákot amin rajta vannak az igbt-k,egy másikat a meghajtásnak, és a vezérlést is külön nyákon ráállitom, valami hasonló elrendezésben mint a fentebb emlitett co2 és plazmavágó, így ha valamivel gond van nem kell az egésszet ujratervezni,

heg.png
    
(#) Iszkakof István hozzászólása Ápr 11, 2010 /
 
Szeretném, ha valaki válaszolna pár kérdésemre.
Van egy inverteres hegesztőm, amelyiknek mellékelem a címkéjét, és szeretném megtudni, hogy kipróbálhatom-e aggregátorral, anélkül hogy tönkremenjen, és található rajta egy csatlakozó aljazat, mi célt szolgál.
A választ előre is köszönöm.
(#) erdgab válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Melléklet?
(#) Iszkakof István válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Persze hogy persze.
Ilyenkor szoktam én is megkérdezni, hogy vajon hol járt az eszed?
(#) kadarist válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Szia!
Az a távirányítás aljzata.
Caddy Professional 250
Következő: »»   111 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem