Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez egy DREMEL 300 Mikrogép. Én is ilyet használok egy ideje, egyáltalán nem bántam meg, hogy mevettem. Igaz drága de megéri és csak egyszer kell megvenni. Csak ajánlani tudom. A PROXON az jobb de talán duplája pontosan nem tudom. Lehet kapni hozzá különböző méretű és tipusú korongokat, gravírozókat, csiszolókat, polírozókat. Nézz szét az oldalon amit linkeltem.
Lehet, hogy nem DREMEL a videón nem látni pontosan, de lehet, hogy az csak az akksis változat.
De ugyanezt Ferm-ben megkapod 4-5000 Ft-ért és az is nagyon sokat bír. Én már pár száz üzemórát használtam és még nagyon jól bírja. (Igaz már csapágyas, de ez van.)
Amiről te beszélsz mekkora teljesítményű? Nekem is egy csenge volt először de úgymond kinőttem mert azzal vágtam a panelt is(korongal) és már nagyon fulladt.
Ha jól emlékszem, akkor 140W, (de nem biztos, de tuti hogy 100W felett van.) És egyáltalán nem fullad, 4-es fúróval bármit lehet vele csinálni. Én ezzel gyorsacélból vágtam különböző formákat. (Melegedett rendesen, de lefullasztanom soha nem sikerült.)
É2 szimulátor progit ismerek (használtam) Circuit maker és Orcad. Én az előbbinél maradtam. Bár az új alkatrészek nem nagyon vannak benne.
Köszönöm, nagyon sokat segítettetek ezzel! 1Istenért sem találtam volna rá... A videón mind1 milyen volt, nem pont olyan kell, csak hasonló. Amúgy láttátok a videót?! Felhasznált pár vezetéket...
(Bocs, hogy közbeszólok!) Nincs olyan szimulátor progid, ami használható, és benne van a CD4541??? Mert én a Tinát használom, nekem nagyon bevált, de sajnos vannak hiányosságai, bővíteni meg nem tudom, pedig lehet, hogy lehet valahogy... Üdv
Igen még nekem sem sikerült lefullasztanom. Pedig lett volna rá lehetősége
Hello
Olyan nem lehet hogy azért mennek ki a tranyók mert túl nagy a jel az erősítőtől?Mi lenne ha a bemenet elé beraknék egy 500K-s ellenállást.
Az sajna a Circuit Makerben sincs benne. Az Orcad pedig jelenleg nincs feltelepítve.
Szerintem meg valamit nagyon elkötöttél, ha ezek a tranzisztorok tönkremennek. A kollektorellenállások jó értékűek? Honnan van ez a rajz? Elég furcsa beállításban működik az a Q2. A C3 meg minek oda? A LED áramkorlátozó ellenállását meg a tranzisztor kollektorára kellene kötni, vagy egyenesen sorba a kötni a LED-et a tranzisztorral.
Meg tudod mérni egy tolómérővel, hogy mekkora menet van a Dremel végén?
Nekem Handy-m van és kéne rá egy tokmány, de hozzá valót még nem láttam. Hátha egyforma a menetük
Köszönöm, hogy megnézted, megpróbálom megcsinálni a rajzot, majd megkérdezem valamelyik topikban, hogy jó-e a rajz... Holnap megpróbálom letesztelni élesben, csak mivel ez egy időzítő lesz, érdekes lesz mindig várni pl. 20percet, hogy jó-e.
Az R2-ellenállásnak azt a pontját, amelyik a +12V-ra megy azt a GND-re kell tenni.
Sajnálom de nincs tolómérőm De hátha lesz olyan aki megmondja neked.
Nos Holubek ajánlotta a rajzot .Az alap rajz egy LED villógó zenére volt.Az R4 nincs benn.Azért van az optós kapcsolás mivel a lednek kis fesz kell és olyan kis feszültségem működő relét énmég nem láttam.A 100K-s ellenállás rossz az cserélve lesz mivel alapban 50K aztán kezd nőni.
Az R2-t a GND-re kell?Jó tudni.
Guglizz rá a közös emitteres egyfokozatú erősítőkapcsolásra. Találsz hasonlókat és kicsit tanulmányord őket. Akkor megérted hogy hogy is kell ennek működni.
Ez szerintetek működni fog? (Holnap fogom letesztelni) Egy időzítő volna, melyet 0,5 és 20 perc között tudok állítani a Ps segítségével. Az S1-el kapcsolom be és, ha letelik a beállított idő, akkor kikapcsol, tehát monostabil. A BD239-et vezérlem a kimenettel. (A Collektorra pár power LED lesz kötve, áramgenerátorral. Ja és természetesen az LM7810 bemenete meg fogja kapni a magáét.) A kapcsolást a datasheet alapján csináltam. Fog ez menni élesben? Még kezdő vagyok, most néztem igazából először datasheet-et. Ja és a képet javítottam, a félreértések elkerülése érdekében.
Köszönöm. Ezek szerint az ötlet működhet, ugye?
Működhet, de a gate-ellenállást lehet. hogy csökkenteni kell, vagy egy tranzisztoros gate-buffert kell majd alkalmazni. A nagy áramú FET megkívánhatja ezt a változtatást. Ha nagyon melegszik a FET, akkor erre is kell majd gondolni.
Hello!
Megnéztem, de ebben az egyszerű kapcsolásban az sem egészséges amit ajánlottam.. Szerintem két 337-ből (vagy tegyél a 337 elé valami más tranyót) készíts egy darlington kapcsolást. Az optót tedd a kollektorba, és vele sorba egy 470ohm-os ellenállást. Az optónak 15mA már megfelelő. A nyomógombbal meg sorba kell kötni legalább egy 100ohm-ot, mert ha a tápban is van egy elkó (amit őszintén remélek) akkor megnyomáskor szépen fog szikrázni a nyomógomb a két kondi között folyó áramtól. De én hagynám a fenébe az egészet, és egy NE555-öt használnék a darlinton helyett. Az legalább a lekapcsoláskor határozottan kapcsolna ki. üdv! proli007
Én ezt ajánlom. Az R4 legyen 4,7 kohm.
Valami jó ötlet, hogy beinduljon végre USB-ről a porszívóm?
Hello!
- A RESET bemenet, nem lóghat a levegőben, mikor a kapcsoló nincs bekapcsolva. Tehát egy ellenállás kell a táp és a RES bemenet közé. (10..100kohm) - Felesleges ekkora kondit használni, mert ha az A és B bement magas szinten van, akkor a számláló 216 hosszú, (tehát 65536-al oszt) Így egy 100nF-os kondival is lehet 20percet időzíteni. T=Rtc*Ctc*1,15*2[/sub]16[sub] (sec) (A kondi egyébként sem lehet polarizált, 10µF értékben meg elég testes darab lenne.) - Próbára nem kell kivárni a teljes időt, ha ideiglenesen a kondit a tizedével helyettesíted. - A kimenetet 1 TTL bement terhelésével terhelhető, tehát a 100ohm kissé durva neki. (10V mellett ez kb. 8mA-ra tehető) üdv! proli007
Sziasztok! Nem tudom, hogy hova tegyem fel a kérdést így ide, ha nem jó helyen kapisgálok majd áttessékelnek a megfelelő helyre. Na szóval meg szeretnék mindent tudni az áramgeneráttoról. Pl. ami labortápokban van. Műveleti erősítővel történő alkalmazására. Minden érdekel róla, aki tud írni róla az írjpon isköszi.
Szia! Először is köszönöm a segítséged!
Jó, hogy szóltál pl. a RESETtel kapcsolatban. (Régebben már az 555ügyében mondták, hogy dukál egy 10K-s ellenállás.) Erősen számolgatok, holnapra átszámolom a dolgokat. Eddig úgy számoltam, hogy ha az Rtc=80Kohm és a Ctc=100nF, akkor áll 20percnél. Még csak nagy vonalakban annyi, bár +- 0,5min bőven benne van. (NYÁK levilágításhoz lesz, de sajnos még a PIC-ben nem vagyok otthon.) és üdv!
Szia!
Kimondtad a kulcsszót csak nem jó helyre írtad Szerintem ezekbe nézz bele mert a lényeg le van írva.
Ha a kondi=100nF, akkor igaz ez az összefüggés? Rtc/4000=Xmin
PL: 80000 ohm / 4000 = 20 perc Jól látom? |
Bejelentkezés
Hirdetés |