Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Megírtam ezt régebben. Ugyan nem c ben, hanem bascomban, de ITT megtalálod.
Értem a problémádat.
Ha próbapanelon van akkor nagyon könnyű a módosítás. Sikerült kipróbálni a javaslataimat? (3 pont) Eredmény? Ne add fel! (ha gondolod írj pü-be)
Ha jol emlekszem csak elore meghatarozott idotartamokra lehet idoziteni a WTD-t.
Csak ezt az adatlapot tudtam beszerezni a Bluetooth modulról, de ebből számomra nem derül ki (legalábbis Én nem találtam meg), hogy az RX és a TX lábak 5V toleránsak-e.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne,hogy AT89s52-be mivel tudnám beletölteni a hex fájlt? Köszönettel várom. Tibi ![]()
Látható, hogy a jól ismert BlueCore4 vezérlő van rajta.
Ne a modul adatlapját nézd, mert a modul csak annyi, hogy felforrasztották neked az IC-t. Bővebben: Link Itt BlueCore4-Ext. És megtalálsz mindent róla. Bővebben: Link
Köszi Topi!
Az általad küldött linken megtaláltam azt az infót, ami kellett: 1.8V core, 1.8 to 3.6V I/O Ezek szerint 3.3V-os jelekkel kommunikál.
Hali!
Olyan problémám lenne hogy Topi Dopper programozóját szeretném megépíteni, de bármelyik boltba ha bemegyek azt mondják nincsen nekik ATmega8-asuk és még nagykerben sincs. Azt mondták nem forgalmaznak ilyesmit csak üzemeknek adnak el belőle. Esetleg vmi más AVR-rel is meg lehetne csinálni? + Valaki tudja mi ez a "nem gyártunk már AVR-t" hullám?
Sziasztok!
Ha 6-8 méteres távolságra kell a jelet továbbítanom AVR processzorral, akkor melyik soros kommunikációt ajánlanátok? Köszi. Idézet: „Esetleg vmi más AVR-rel is meg lehetne csinálni?” Nem. Idézet: „Valaki tudja mi ez a "nem gyártunk már AVR-t" hullám?” Nem. http://hestore.hu http://mscbp.hu http://hqelektronik.hu http://www.soselectronic.hu http://www.tme.eu Javaslom vegyél többet is, ha AVR-ekkel akarsz foglalkozni. Én amikor másfél éve kezdtem vettem egy marékkal az MSC Budapest-nél, még azóta is van belőle.
TME, HQ és SOS-nél nulla a készlet. Gondolom felvásárolta a hestore. Az elmúlt időszakban itt meg másfélszeresére emelték az árakat.
Gondolom kisboltban nem kapott, azok meg nem hiszem hogy tartanak készleten, és megrendelni is csak a fenti helyekről tudnák. Így jogos a kérdés, hogy hova tűntek az Atmegák, csak nem tavaszi leállás van Atmeléknál? totht91: Nekem van itthon, sőt még fel is van programozva! (vésztartalék ![]() ![]()
Hát igen, jó lenne utánna nézni mi ez a leállás... de most rendeltem 2-t ebay.com-ról 1300ft-ért
![]()
![]() Na meg 2-3-4 hét amire megérkezik?
Esetleg itt nézd meg.
RET elektronika
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy reed relét (pl. ezt a típust.) AVR-hez illeszteni csak annyi, hogy az egyik pólusát felhúzom egy ellenállással tápfeszre (esetemben ez 5V) a másik pólust pedig rákötöm a portra? Aztán jön egy hozzávaló mágnes ami által meghúz és elvileg kész is? Pergéssel kell-e itt számolni, szükséges-e emiatt kondenzátor? Köszönöm szépen a válaszokat!
Az egyik lábat a testre, a másikat pedig az AVR egyik portjára és be kell kapcsolni a felhúzóellenállást. Pergéssel nem kell számolni.
jaja elvileg 10-15 munkanap a szállítás.
amúgy a ret-en is 800ft felett van Idézet: „Viszont ha a telefont összekötöm a max232 illesztőn keresztül az AVR-rel akkor semmi komunikáció nincs köztük! ” Miért kell illeszteni a telefont és az AVR-t? Mind kettő TTL jelszintekkel komunikál nem? A telefon PC-adatkábelében van bent egy RS232-TTL illesztő. Ezen keresztül kötötted még rá a MAX232 keresztül az AVR-t vagy valamelyiket kihagytad? Esetleg mindkettőt. Mert nem világos számomra.
Hello!
Köszi a gyors választ! Még csak azt kérdezném meg, hogy elvileg ugye az én verzióm is működne csak akkor negatív logika szerint ugye?
A Genius hangfallal kapcsolatos kérdéseknek itt sajnos nincs helye, ez itt egy márkaorientált topik, amely az ATMEL cég mikrovezérlőivel foglalkozik. A Genius hangfallal és problémáival kapcsolatos témák és kérdések helye ITT van.
Nem ezen keresztül hanem csak 1 max232-n keresztül próbáltam.
![]() Valami olyan kéne, hogy 1+1... ![]()
A programom számomra érthetetlen módon nem működő részét áttettem egy külön progiba tesztelgetni, de nem lép bele a megszakításba...mit rontottam el?... ha az ADC megszakításra teszem, akkor működik ez a teszt, viszont az ADC megszakításra külön lesz szükségem a későbbiekben. A célom az lenne, hogy egy impulzus hosszát szeretném majd megmérni ~5ľs pontossággal, miközben egyéb dolgokat is kell végezni a programnak, pl. freerun ADC méregetését, meg egyéb vezérléseket, ezért akartam a timer megszakításra tenni, ami adott órajelenként meghívódik magától, mindenféle külső jel nélkül -- azaz meghívódna, ha működne, pedig csomó mintaprogramban szerepel ugyanígy. A segítséget előre is köszönöm! ![]()
Ránézésre jó.
És ha a megszakításos részt ( Mer:** ) az End elé teszed ?
Ha tökugyanezt (így az end után) beakasztom az ADC megszakításra (azaz csak a CONFIG..ON részt írom át), akkor működik, de az egy az, hogy ritkábban hívódik meg, másik meg, hogy külön feladatnak kéne futnia alatta... nekem is jónak nézett ki a többi mintapélda alapján, de mégse jó valamiért... talán a stackek beállítása, vagy nem tudom... erről nem szokott tájékoztatni a basom valamiért... -.-
AVR-ben nem megy vagy a szimulátorban? Mert nekem a szimulátor szerint ez a program megfelelően működik, ami a idözitős megszakítást illeti.
Sziasztok!
Írtam egy programot, ami AT parancsokat küld és fogad UART-on. A vezeték másik végén egy SE k500 van. Az adatátviteli sebességben még nem vagyok biztos, az érdekelne, hogy ezen kívül jól van-e megírva a program(nekem eddig 30 különböző baudot végigpróbálva nem ment)? Nem vagyok biztos abban, hogy jól nyitom(első karakterrel) ill. zárom(enterrel) a parancsküldést. Valaki le tudná írni bájtokban, hogy hogyan néz ki a következő párbeszéd?: MCU: AT* TELÓ: AT +SMS +call Előre is köszönöm! :worship: |
Bejelentkezés
Hirdetés |