Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   233 / 1173
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Az Adobe Reader nyitja.
(#) Saggitarius válasza Doncso hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Epp csak letoltottem a legujabb verziojat (3.3) a Foxit Readernek, hiba nelkul megnyitja nalam.
(#) Doncso válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Na, akkor máris frissítem. Köszi.
(#) Csabi_x válasza Csabi_x hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Üdv! Senkinek sincs ötlete, hogy mi lehetett ez mielőtt kijött belőle a füst?

Valami.jpg

(#) llaci56 válasza Csabi_x hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Hiába van ötletem, ha a környezetet nem látom. Lehet akár egy kondi is.
(#) Csabi_x válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Csináltam néhány képet, a környezetéről. Hátha igy be lehet aznosítani.

A TO220 -asok micsodák? Nem lehetne visszarajzolni az áramkört? Nem látszik olyan bonyolultnak.
(#) poros válasza Csabi_x hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

A nyák túlsó felén sincs valamilyen / betűk ,számok/feliratozás ? Ha lenne talán az segítene az azonosításban.
(#) Csabi_x válasza poros hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Sehol semmi. Ha kiforrasztok belőle mindent, nem lehet látni a nyák-ot, vagy ha megpróbálok csinálni róla egy kapcsolási rajzot, az segítene?

Nem tudom, mi micsoda. Ahhoz, hogy visszarajzoljam, ki kell forrasztani mindent. Ami persze nem akadály. Ez egyébként egy "egyszerű" fordulatszámszabályzó, ami 0-12 volt feszülséggel vezérelve ugyanennyit ad ki a ventillátornak, és közel 90 Amperral terhelhető. Elég speciális kütyü, mert csak egyfajta mercibe szerelik, és semmi másba nem.

A 90 ampert egy kicsit soknak találom, (1 kW lenne!) a 9 már hihetőbb.

12 volt 90A Csak 1080W Vagy én számolok rosszul? Ez nem ritka Az Autókban használ ventillátoroknál.
(#) Csabi_x válasza Csabi_x hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Leesett. Tényleg 1Kw. Csak furcsa így látni... Ettől függetlenül tényleg annyi. Nem véletlen van 5 brutál FET benne. 4Db SUP70n06 (70A ha jól tudom)+1 40CP0045, mit meg sem találtam, hogy milyen, és mekkora lehet.
(#) granpa hozzászólása Máj 6, 2010 /

Szevasztok! Megint volt időm fórumozni, és a múltkori kérdéseimből maradt néhány, amit nem tudtam meg, vagy csak részben.
A MAC 156W70 triak:a MAC 157X50 op.amp. TESLA gyártmány, de kellene a lábkiosztásuk /bekötésük/.
KDS9A; SYK03 és 06; GOC 03, valósz. diódák.STC 47SB24T;SGS12101 háromlábúak, tranyók? VJB 00709;GCMK4/X, v.mi LED, v. fototr. SAT101.95 041/15x15x8 fekete hasáb/;28P721F 4G /japan, 3x6x10 hasáb, kis sárga bütyökkel/, 4lábuak. 6.2B2; AIL4Z P343;HP2 800 921,?
Kérlek ha tudtok, segítsetek. Kösz:Granpa
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Szia!
Csinálj egy pár képet, mert nem nagyon értem, hogy mi micsoda, meg ki kivel van, és milyen viszonyban. Most melyik a Tesla műveleti erősítő?
(#) kenikl hozzászólása Máj 7, 2010 /

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne az audió hangosításban jártas fórumozókhoz hogy azonosítsák nekem ezt a szerkezete:
A dobozra a következő van felírva:
Apogee sound inc. gondolom ez a gyártó lesz
Ezen felül csak a dugaszok, kapcsolók, ajzatok megnevezése van feltüntetve.
A tápegységet felismertem benne de tovább nem jutottam. Az én tippem egy 2 csatornás mikrofon erősítő lenne. Van rajta egy felirat "amplifier return" ez mit jelenthet? mellette van csatornánként 4 hangfaldugó (legalábbis nekem annak tűik)
És akkor a képek jöjjenek
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Doncso válasza kenikl hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Szia , írj tipust , így szerintem valami hang processzor féle lehet. Bővebben: Link tudom ez nem ugyanaz, de már közelít.
(#) bviktor hozzászólása Máj 7, 2010 /

Sziasztok
A minap kiszedtem a vga-t a pc-ből mert kitakarítottam a gépet.Amikor visszaraktam hibás volt a képe.Újból kiszedtem és alapos szemügyrevétel után a következőt vettem észre rajta.(kép) Milyen alkatrész hibásodott meg és mivel lehetne helyettesíteni?Köszi
kép
(#) llaci56 válasza bviktor hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

(#) bviktor válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Szia

Köszi szépen. Lehet itthon valahol ilyet kapni?
(#) hangszoros válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Köszi Saggitarius. Úgy tünik ez lesz az. Ha sikeröl előszednem kiderül
Az a Lorta75U-202S az, hogy került a képbe ? Valami export kütyüjük ?
(#) pivi1 válasza bviktor hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Üdv!
Bővebben: Link
Ha van 2N3904 tranzisztorod (to-92) az is jó helyette.(ügyelve a lábkiosztásra)
(#) Istuge hozzászólása Máj 8, 2010 /

Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném megtudni, hogy a képen látható alkatrésznek mi a pontos megnevezése, és mihez használható? Köszi előre is a segítséget!
(#) puli122 hozzászólása Máj 10, 2010 /

Sziasztok. Ez a dióda (?) selejtezésből maradt. Szerintetek jó lehet még valamire vagy mehet egyböl a kukába ? És mi ez pontosan ?
(#) kadarist válasza puli122 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Szia!
Ez egy tirisztor jele. Tehát ez a cucc egy tirisztor, mégpedig tárcsatirisztor. Két hűtőlapfél közé szorítva kell használni. Ha jó, akkor add el! Bővebben: Link
(#) puli122 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Hát zsír új a cucc, csak a kép miatt bontottam föl a csomagolást szóval biztos jó... Hol kell ekkora teljesítményű tirisztor ? Vonatban ?
(#) Amarton hozzászólása Máj 10, 2010 /

Sziasztok.

Olyan P-s tranzisztort keresek (lehet bipolásris, illetve FET is)
Ami SOT23 tokos és a lábkiosztása:

1: Drain vagy Collektor
2: Source vagy Emitter
3: Gate vagy Bázis

Tud valaki ilyen típust?
Köszi.

sot23.gif

(#) kadarist válasza puli122 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Vonatban, áramátalakítókban, nagyteljesítményű egyenirányítókban, kohászatban és így tovább.
(#) kadarist válasza Amarton hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Szia!
Keress így:Bővebben: Link
Vagy használd a keresőd.
(#) puli122 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Akkor nekem nem sűrűn fog kelleni. Ahonnan elhoztam ott volt még vagy 20 darab, de csak egyet hoztam, mondván úgysem tudom mi.
Akkor eladom, szerinted mennyit érhet ?
Következő: »»   233 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem