Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem: áramszolgáltatónál jelentsd be ez nem játék.
Nálad a védővezetőt ki kell építeni kb. (ahogy javasoltam).Ehhez regisztrált szerelőt kell keresned (az áramszolgáltató külön hatóságot játszik és lóvé fejében regisztrálttá is nyilvánítja a már állami vizsgabizottság előtt vizsgázott embereket), aki megbonthatja bejelentő lap után a mérőt és a védővezetőt esetleg az egész hálózatot (a fotó miatt gondolom) érdemes felújítani. Tudom drága, de az élet? A vízvezeték csövet TILOS érintésvédelemnek használni, egyébként össze kell kötni az érintésvédelmi vezetővel, ha fém és a vízóránál főelzárónál át kell hidalni, ha ez nincs a vízvezeték szerelő,
Akkor heleyesbitek,olyan villanyszerelo(nyugdijas),akinek a fazisceruzan kivul mas muszere nincs.NA mindegy,azt en is tudom mennyire erti a szakmajat,de kar egy ilyen valakivel vitatkozni,meggyozni ugy sem tudod.Kellett neki egy fel ora,amig megertette,hogy ha aramtalanitom nalam(legalabbis "fazismetesitem",mert a nullt nem tudom megszakitani) az egesz lakast,akkor is raz a csap.
En egyetertek veled,de az valahogy olyan,hogy az auto motorja,allandoan fozi fel a vizet,erre azt tanacsoljak,hogy csereltesd le az autot.Eloszor nem a hibat kellen megkeresni?SZoval ,ha valoban azert raz(elobb-utobb kiderul),mert a vizcsore kotottek a foldelest,akkor miert en bombazzam szet az egesz lakast?Epitsen ki o megfelelo foldelest!
Idézet: „A szomszéd családi házban ugyanúgy rázott a vízvezeték szerelvény, mint nálad. Ott a villamos fogyasztásmérőben az áramszolgáltató trehány kötése miatt kilazult a nullavezető és így a nullát az egész hálózat a vízvezetéken át kapta, ahogy nőtt a terhelés a hálózaton úgy egyre jobban rázott minden ( U~ RI) ez ÉLETVESZÉLYES!” En azt ertem,hogy villanymotor,de mi hajtja ? Komolyra forditva a szot,szerintem csak a nullt ugy kaphatja valaki a vizcsorol,ha a null es a vizvezetek ossze van kotve.Vagy tevedek?Ilyenrol a lakasban nem tudok es masnal sem.Vagyis a vizvezetek,hogy kerul az aramkorbe?
A saját érdekedben, hogy te védve legyél ! És (szabványos legyen a villanyod) Te is hibás vagy, ha nálad nincs érintésvédelem és áramütés ér.
Tévedsz!
A víz is vezet,de nem fémesen, talán más a célja? "Vagyis a vizvezetek,hogy kerul az aramkorbe?" A vízvezeték a földben halad, azaz földelt, a transzformátor csillagpontja is földelt és a hálózat "nullavezetője" is földelt több helyen.A föld vezető (különböző mértékben). De hosszú lenne mindent leírni. A te életed, lakásod én jó szándékból javasoltam a megoldást.
Ok.Elhiszem.Nem rossz indulatbol irtam,amit irtam.Csak arra gondoltam,hogy hatha van egy esetleg egy otlet,hozzaszolas,amivel mellozhetem a hivatalos szervek kihivasat.Latom,csak az lesz belole.Deritsek ki ok,ki a hunyo itt.
Az ötletem leírtam, nálad a védővezető kiépítése neked megoldás, ha gondolod ne törődj a többivel.
Azért írtam:"más is „ráfázhat nálatok ha nincs kiderítve a hiba., mert máshol is okozhat ez a hiba áramütést nem a hivatalos eljárás miatt, ha fogadtok közösen egy szerelőt, aki mindenhol ellenőrizhet az is jó lehet, de a mérőknél ő is megáll.
Szia, lenne még egy kérdésem. Mivel mérted a feszültséget? Mert a digitális műszer ilyen mérésekre nem alkalmas a nagy bemenő ellenállása miatt nem a valós értéket mutatja.
Idézet: „Ez a hazban levo biztositektabla.” Nos erről beszélek! A jó minőségű felvételen világosan látszik a '40-es évekből ránkmaradt márványlapra szerelt elosztótábla és a bergmann csöves szerelés. Ez már a '60-as években is "kiverte a biztrosítékot" egy tisztességes villanyszerelőnél! Mérőcsere a '90-es évek második felében volt (A mérő az adattáblája szerint 1994 ben készült!) A szolgáltató megbízásából eljáró "szakember" minden lelkifurdalás nélkül felszerelte a fa dobozra az új mérőt, főbiztosíték nélkül! Még arra sem vette a fárdtságot hogy egy guman táblára tegye fel! Vajon a fogyasztóval közölték hogy ez a hálózat tűz és életveszélyes? Tájékoztattták arról, hogy minden ebből adódó balesetért, kárért felelősségre vonható? Kivéve ha igazolni tudja hogy az előírt időszakos felülvizsgálatokat elvégeztette, és azok a hálózat megfelelőségét igazolták.
Szia!
Romániában nem veszik annyira komolyan a szabványokat. És akkor még finoman fogalmaztam.
Persze,ha azt mondom,hogy a "negyedben" mindenkinek igy van,azzal meg a problema nincs megoldva.Es ez meg a jobbik szereles,emlitettem mar,hogy vannak olyan panelek(errefele tomhaznak nevezik) ,ahol meg bergmann csovezes sincs,a muanyag burkolatu aluminium kabelek egyszeruen be vannak vakolva a falba.Az lehet,hogy az ora a kilencvenes evek masodik feleben keszult,de nalunk ezt max 4-5 eve csereltek ki.Tizenvalahany tomhaz van a kornyeken,mindenkinek igy van,leszamitva azt a par csladot,akik lakasfelujitas alkalmaval a villamos szerelest is kicsereltek,de azok szamat egy kezemen meg tudom szamolni.
A végén tele lesz írva már vagy 20000 oldal.
Tépd már le azt biztosítéktáblát és nézd már át a kötéseket meg nézegesd meg a pincében azt a csövet hogy megy e rá madzag. Mert itt a végére annyi ötletgazdag hozzászólás lesz hogy... ott a nullát is ki tudnád kötni és akkor kiderülne e hogy pl:potenciálemelkedésből ered e a gond és ha abból akkor végigköveted a vezetékedet és meghúzod a kilazult kötéseket meg akkor látnál csodát...mi honnan megy hogy van e nálad eph magyarul rákötve a vízcsövedre valami vezeték. Amúgy írnak itt annyi mindent ilyen érdekes dolgot mit szabad mit nem de leírtam egyértelműen hogy hol lehet használni pen vezetőt sőt a bátápnál is megnézhetnéd a cumót mert lehet hogy a helyi földelőszonda kötése is felelős lehet a dologért. De ezeket nézd végig mert ha csak találgatunk és attól nem lesz jobb. Amúgy.. Idézet: „ahol meg bergmann csovezes sincs,a muanyag burkolatu aluminium kabelek egyszeruen be vannak vakolva a falba.” Létezik olyan kábel, amit nem muszáj csövezni. MMCu, MBCu, MMAl is ilyen többek között. Azt a vezetéket muszáj csőbe húzni, aminek nincs külön ér és köpenyszigetelése. Aminek mindkettő van, azt egyáltalán nem kötelező csőbe húzni, simán lehet vakolat alá tenni. Esetleges cserekor mondjuk problémás, mert falat kell bontani, de attól még nem okvetlenül szabálytalan maga a szerelés!
"muszáj csőbe húzni, aminek nincs külön ér és köpenyszigetelése" ? ér szigetelése a villanyszerelésben minden kábelnak van gondold el mivan ha érszigetelés nélkül csöbe húzzák zárlat.
VAKOLAT alá csak MMcu fal kábel megy sem MCU MBCU MKH stb. A vízvezetéket földelni kell de ha van szabályosan kiépített földelés ami NEM a nulla. Sőt az idomoknál áthidalni kell. De minden lakás egyedi szerelésü addig az ember találgat hogy mi lehet ... Esetleg ha el tudod hívni a kollégádat (villanyszerelő) nézze meg lehet hogy fél perc alatt rájön a hibára és megcsinálja. Idézet: Jó lenne, ha nem csak egy félmondat alapján próbálnál okosnak tűnni. Emelett megtanulhatnál szöveget értelmezni és írásjeleket is használni! „ér szigetelése a villanyszerelésben minden kábelnak van gondold el mivan ha érszigetelés nélkül csöbe húzzák zárlat.”
Bocs mester! Akkor ez mi? "Azt a vezetéket muszáj csőbe húzni, aminek nincs külön ér és köpenyszigetelése. Aminek mindkettő van, azt egyáltalán nem kötelező csőbe húzni, simán lehet vakolat alá tenni." Ezt hogyan lehet másképp értelmezni?
Hallgass már végre a damkodav - ra!!!
Köszönöm elismerésed
Amúgy ezzel a nullával is sokan bajban vannak. Egy kis tényfeltárásremélem jól írom) PEN nullával egyesített földelőhállózat: magyarul nincs külön védővezetető mert bizonyos keresztmetszet mellett lehet közösen vinni, anyagi okokból ezt meg is teszik. Hálózatból igen sok faja létezik: TN-S: a TN-rendszer olyan kiviteli megoldása, amelynél az egész rendszerben külön védővezető van. A nullázás olyan megvalósítása, amikor végig öt vezető halad. Nincs PEN-vezető. TN-C: a TN-rendszer olyan kiviteli megoldása, amelynél a nullavezető és a védővezető az egész rendszerben közös. Ez úgy értendő, hogy a PEN gerincvezetékhez a fogyasztók nulla és „nullázó” PE-vezetékkel közvetlenül csatlakoznak. Nincs külön PE gerincvezeték. Ez esetben a PEN-vezetőt a védő csatlakozó kapocsra kell csatlakoztatni, és innen „nullázó vezetővel” biztosítani a működéshez szükséges nullát. Ha ez szakad, a készülék nem működőképes, de van érintésvédelme, azaz nem balesetveszélyes. TN-C-S: a TN-rendszer olyan kiviteli megoldása, amelynél a nulla és a védővezető a rendszer egy részében közös. A PEN-vezeték a rendszer egy pontján nullavezetőre és PE gerincvezetőre bomlik. A szétválasztás után újraegyesítésük tilos! Jelen esetünkben ez van szerintem,és a szétválasztásnál földelőszonda leütése erősen ajánlott!!És ez a pont tekinthető Null pontnak Mivel Pen vezető szakadása esetén ha egy készülék háza zárlatos lesz az összes rendszerben lévő készülék házára fázis kerül.Ez elég extrém eset de megtörténhet. Szóval végső konklúzió A nulla vezető és a föld vezető abban tér el egymástól,hogy a null vezeték üzemszerúen vezet áramot vagyis azért van,a föld vezető pedig csak meghibásodás esetén vagy pedig potenciálkiegyenlítés céljából.Szóval valahol különbözik a két vezető de mégis ugyan az.
Egy kis kiegészítés. EPH http://villanyszereles.freebase.hu/images/ep.htm
Idézet: „ Romániában nem veszik annyira komolyan a szabványokat. És akkor még finoman fogalmaztam.” Képek szöveg nélkül!
Hát a villanyszerelők általában nem erővágóval szoktak kábelt szerelni (első kép).
Ennek meg a szabványhoz nem sok köze van, ilyen Magyarországon is elő szokott fordulni.
Nem sikerült a csórelás. Ez lesz, ha nem tartják be a szerelési szabályokat.
A kábellopó tetvek jól megszívták
Nem ismerték az érintésvédelmet, meg a csillagpontban való földelés nagy titkát. Ejnye ejnye na oimuka ezért kell frankó eph Na jó csak vicceltem
Igazán nincs mit! Remélem a probléma felvetője is olvasta
ezeket a hozzá szólásaidat! De ahogy elnézem nem fogjuk megtudni! Én 40 éve foglalkozom az elektronika számtalan területével, de kábelt lopni lehet, hogy nem tudnék. Ezek az emberek sem tudtak, de megpróbálták! Ezeket a képeket közkincsé kéne tenni. Ezeken az EPH sem segített volna.
Csak arra szerettem volna példát mutatni hogy mit okozhat ha lazán bánunk a szabványokkal, szabályokkal.
Ez független attól hogy lopni akartak vagy javítani, az áram nem válogat. Egyébként nem magyarországon történt ez a baleset, valószínűleg USA Az már más kérdés hogy a népesség műszaki analfabétizmusa miatt kell nagyon szigorú szabályokat alkotni. Jellemző példa a gazdi esete a mikróban szárított cicával, vagy a felirat és lyuk a műanyag zacskókon mert fulladást okozhat, - ha valami nagyeszű a fejére húzza.
Természetesen teljesen igazad van! Én is az erővágó
miatt gondoltam egyértelműen lopásra. A műszaki analfabétizmus számomra is teljesen megdöbbentő! Egyszerű dolgokat nem értenek az emberek, pedig az általános iskola fizika óráin foglalkoztunk ezekkel a mindennapi dolgokkal. Ez nem is volna olyan nagy hiba, de nagyon sok esetben hatalmas önbizalommal és tenni akarással párosul az ostobaság és kész a baj.
Nem segítettél.
Aki nem ért hozzá, ne adjon tanácsot.
Üdv oldman
Ezt a DEFIBLLIRÁTORT az orvosok túl töltötték . Összhang a áramszolgáltató és a munkások közt. Szörnyű, szerintem a vizsgálat eredménye "a munkás hibája". Nem csak a Románoknál fordulhat elő !! ("Nincs feszültség mentes villanyvezeték kábel")> !! ,ha így állsz munkához kevesebb a baleset. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |