Fórum témák
» Több friss téma |
Segítségeteket kérném egy iskolai csengő programozásában. Sajnos csak az időt lehet beállítani rajta, a többi programot EPROM-ban tárolja. Ennek az átprogramozásához kellene segítség.
Azt szeretném megtudni, hogy milyen adatokat tárol az EPROM-ban. Ha hazérek csinálok normális képeket is róla, addigis csatolok párat.
Itt vannak az ígért képek.
Az Eprom tartalmát kellene megtudni, hogy át lehessen programozni benne az időzítést. A képeken nem látszik, de 2716 típusú EPROM van benne.
Hello, szerintem ugy működik, hogy minden nulla másodpercben kiolvassa az összes időpontot az EEPROM-ból, ha valamelyik megegyezik az aktuális idővel, akor csenget. Ahogy irod, ki kellene listázni az EEPROM tartalmát, és összevetni a mostani csengetési időpontokkal. Vélhetőleg nem alkalmaztak semmi "titkosítást" és az adatokból könnyen azonositani lehet a bájtok és az órák, percek megfelelőségét. Egy EEPROM égetőre lesz szükséged.
Elkezdtem nézni ilyen kapcsolásokat, de sajnos mindegyik túl bonyolult. Keresgélek tovább.
Valahol kell benne lenni egy processzornak is, annak a tipusa is kellene.
Szerintem egy epromert nem érdemes épiteni egy égetőt, biztosan van valahol a környéken valaki első körben ki tudja olvasni (például számtech. bolt/szerviz)... Mellesleg ez az óra kevéssé gyárinak néz ki és a terminál fórumon véletlenül van egy Elektrokit nick nevű felhasználó
Hali
Nincs abban semmifele proci. A 4040 lepteti az EPROM cimet, es az eprom kimeneten a megfelelo cim be van irva H szintre. A kovetkezo cimen megint L szint van. A 4040 parhuzamosan fut ( azonos orajelet kap) az oraval. Kb ennyi az egesz. Ha ki lehet olvasni az EPROM tartalmat akkor ra lehet jonni hol kellene valtoztatni az uj idopontokhoz. Udv Vili
Érdekes, akkor kapcsolatba lépek vele. Kétségeim vannak, mivel elég idős már az óra.
Szerintem ez gyári. Ilyen volt a régi iskolánkban.
Szerintem ez egyedi gyártású, mintha a suliban is azt mondták volna. Minden bizonnyal kézzel készült, mivel több jel is erre utal. Például ekkora trafót felesleges lett volna beletenni, mivel csak a TTL áramköröknek és a relé behúzásához kell áram, ráadásul a trafó bontott darab, egy Unitra magnóból.
Az egyetlen dolog ami erre rácáfolhat, az előlap és az egész burkolat szép szitázása.
Hali
Mint irtam, Probald meg kiolvastatni valakivel az EPROM-ot, es ide feltenni a hex tartalmat. Abbol esetleg ki lehet okoskodni hol kell valtoztatni az idopontokat. Utana lehet csinalni 1-2 EPROM-ot kulonbozo idokkel. Udv Vili. Keress valakit a kornyeken akinek van egetoje. Ha hozzam elhozod en is kiolvasom
Holnap végigjárom a PC-s boltokat, hátha valahol ki tudom olvasni. Bár amilyen boltok itt vannak, nem hiszem, hogy meg tudják oldani.
A környezetemben nem ismerek senkit akinek lenne programozója. Ha Kalocsán laknál, elvinném.
Nem ott lakom. Nezd meg az adatlapom
Nem írja ki a lakhelyed.
Nézelődök még égetők után, mert itt biztos nem fogom tudni kiolvastatni.
Es a picassa linken mit latsz?
Kicsit messze van Kalocsától....
Gondolkodom rajta, bár szerintem inkább magam építek egyet.
Hali
Nem tudom mennyi gyakorlatod van, de ennel olcsobban es gyorsabban nem hiszem hogy ki lehet hozni. Esetleg hivd fel es kerdezd meg, hogy csak PCB-t ad-e el. Ha ad el akkor az alkatreszeket kell csak megvenni, es van egy univerzalis egetod, ami jo sokmindenre. PIC es Atmel procikat is lehet vele egetni. Sajnos EPROM-hoz nem lehet egyszeru egetot csinalni, mert sok labat kell vezerelni. Udv Vili
Meggondolom a dolgot. Jól jöhet, úgyis szeretnék belekóstolni a PIC és az AVR világába is.
Van tapasztalatod ezzel a programozóval?
Hali
Nekem vegulis nincs, de haverok vettek tole es azt mondtak hogy jo. En meg a 90-es evek elejen csinaltam sajat programozot es azota is azt hasznalom. Igaz EPROM egyre kevesebb van hasznalatban. Viszont ez a programozo univerzalis, es altalaban vannak frissitesek az eredeti honlapon. Udv Vili
Hello!
Én egy laikus vagyok. Egy régi típusú harangos csengőt akarok felszerelni a lakásba, és a vezetékét közvetlenül a telefonzsinór mellett vezetném. Az a kérdésem, hogy befolyásolja-e a telefonvonalat ez valamiben? A csengő egyébként 2.5 VA teljesítményű, 8V-tal működik, az van ráírva. Köszönöm a választ előre!
Szia!
Most került hozzám egy hasonló iskolai csengő vezérlő. Ha csak csengetési időket akarod állítani, (becsengetés/kicsengetés és előjelző csengetés) ahhoz nem kell az EPROM-ot átírni. Lehet programozni a rajta lévő gombokkal. Egyébként egy győri ember csinálta ezeket (R.I.P) és elég sok iskolában használják.
Hogy lehet programozni a rajta lévő gombokkal?
Én nem jöttem rá... Szerk.: Én úgy tudtam, hogy csak az időt lehet beállítani vele.
Egy DC-95-ös típusú került hozzám javításra.
Elég nehéz volt rájönni a beállításokra, de sikerült. Hosszadalmas lesz leírni, de megpróbálom. Először be kell lépni a "menüjébe". Nálam van egy PROGRAM nyomógomb azt megnyomni 1X, majd be kell írni a kódot, ami alap esetben 123. Az első számjegyet az ÓRA gombbal, a másodikat a PERC gombbal, a harmadikat a NULLÁZÁS gombbal tudod beírni. Ekkor megjelenik a kijelzőn az OPEN felirat. Majd az ÓRA gombbal lehet a menüben mászkálni, 8 menüpont van. HOUR-0, DAY-1, COPY-2, LOAD-3, DEL-4, CODE-5, PA1-6, PA2-7, PRO-8 A Ki-/becsengetési időpontokat a LOAD menüpontban lehet beállítani.
Sajnos, akkor ez enyémet nem lehet programozni, mivel nincs rajta program feliratú nyomógomb. Nekem csak egy Jaxley kapcsoló van, amivel ezek szerint az előre beállított programot lehet kiválasztani.
Keress meg, azonnal kellene 2 db programozható iskolai csengő, sürgős, írj árat . veg.titkarsag@csoki-net.hu
Miért nem keresed meg Te? Bővebben: Link
Idézet: „Keress meg, azonnal” Katasztrófa! :gumicsirke: ....hát nem?
Szia!
Nálunk az iskolában is van egy DC-99 tipusú csengető óra. Rám esett az a megtisztelő feladat, hogy keltsem fel csipkerózsika álmából. ( ennek persze a diákok nem örülnek annyira ) Én nem tudok rajta időt sem állítani . Lehet , hogy azt is csak a program gomb aktivizálásával lehetne ? Tudnál nekem ebben segíteni ? Semmi leírás sincs hozzá .Sőtt . Felhívta a rajta lévő telefonszámot ( a gyártóét )ott sajnálattal közölték, hogy sajnos már meghalt ..... Tudna valaki segíteni nekem ?
Azóta egy kicsit átnézegettem én is.
Egy képet tudnál róla felrakni, hátha ki tudjuk találni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |