Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Óriás trafós vmi

Témaindító: Gery, idő: Márc 9, 2007
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Gery hozzászólása Márc 9, 2007 /

Van nállunk vmi "szerkezet" ami jó nagy.Raktam fel róla képeket(a vonalzó ami mellet van 30cm-es)
Az lenne a kérdésem hogy egy ilyen nagy trafóval lehetne e vmit kezdeni?Adatokat sajnos nemtok róla .
Vagy mennyibe kerülhet egy ilyen nagy trafó és el lehetne -e valahol adni?
(mellékesen levan fényképezve egy óriás dióda is amin még hűtő is van)
(#) tbence3 válasza Gery hozzászólására (») Márc 9, 2007 /

Szép kis jószág! Sajna én sem tudom mi lehet.

Az hogy milehet az annyira nemizgat hanem hogy lehetne e vmit kezdeni vele!
(#) tbence3 válasza Gery hozzászólására (») Márc 9, 2007 /

Próbálj meg építeni egy tápegységet! Bár nem tom a teljesítmény elég lesz-e. Az a dióda ránézésre 100A-felettinek tűnik. Szóval van a kicsibe erő.
(#) Sebi válasza Gery hozzászólására (») Márc 9, 2007 /

Én egy combos akkutöltőnek vélem. Házilag készíthették, megfelelő gondossággal. Ahogy látom, nincs kifőzve, így bármikor viszonylag könnyen szétszedhető és új szekunderrel bármire alkalmazható.Megér egy hosszabb vizsgálatot.
Vajon - mivel két nagy vas van - a másik az fojtó lehet?
Mindenesetre egymásra merőleges az elhelyezés az egymásra hatás csökkentése végett.
Csak egy dióda van?
Vagy két dióda + két tirisztor és akkor érthető a fojtó szerepe (lengőfojtó).

Jah tápegységet... De mihez?Tartsak koncertet?
egyébként nemlehetne valahogy átalakíta(mondjuk szedek le a tekercsekből) hogy egy 100-150Wattot adjon?
(azért vettem elő mert Végf.ot akartam TDA7294ből de 150watt trafó 7000huf
-ennyiből veszek használtan sztereóerősítőt )
(#) Gery válasza Sebi hozzászólására (») Márc 9, 2007 /

Most látom hogy írsz!
Egyébként jah van több dioda is de csak egyet fényképeztem.
Amúgy én is úgy tom hogy vmi akutöltöféle lehet de ekora??
És az egyik tekercsből 5 kábel jön ki(nyilván 2 bemenet 3ki) a másikba viszont csak ketőt találtam )

Azt sem tudjuk mennyit ad le a szekunder... ha aksitöltő volt akkor is lehetett mondjuk 36 vagy 48V-os targoncához való.
Először meg kell mérni és az eredmények alapján eljárni. Úgy saccra 5-600W-os lehet, ha elfér a dobozodban természetesen olyan feszre tekerheted, ami szükséges.

Ja. Mondtam, hogy a másik az fojtó lehet...
Ha két dióda van, akkor ráadásul dupla szekundere van, szerencsés feszültség esetén így jó ahogy van.
(#) Gery hozzászólása Márc 10, 2007 /

Heh kb 50kiló zsír kis erősítő lenne...
Nah majd holnap megvizsgálom és majd írok csak aztnem tom hogy ampert hogy mérjek rajta

"szerencsés feszültség esetén így jó ahogy van"
Azt már sajnos nemhiszem mert jópár alkatrész már hiányzik .Bár a diódák meg ezek megvannak de kitudja már hogy azt hogy kell bekötni....
Szal majd a bementnek megkeresem a végét és rátolom a hálózatra (max lenyomja a biztosítokot )
(#) Sergei válasza Gery hozzászólására (») Márc 10, 2007 /

szia. szerintem meg egy bikázo lehet autohoz és teher autohoz.valami hasonlot láttammár

Nah kiderítettem hogy ez egy akutöltő, hogy ez vmi kisfeszültségü akukat töltött.
Egyébként rákötöttem csak a trafót a hálozatra de lenyomta a biztosítékot.A képen bevan jelölve páronként a kábelek.Lemértem a két vastagat (1 és 2) és a multiméter sípol szal egyenesen átmegy rajta az áram.A másik kétpár szintúgy.
Mikor rákötöttem a vastagra a weller pálka 24V-os trafóját akkor annak nem halványodott el a kis ledje szal annak jó volt.Ekkor 7V-ot mértem a másik két oldalon.
Nah ez mért van?

DSCF1360.JPG

(#) Prinner válasza Gery hozzászólására (») Márc 10, 2007 /

Ekkora teljesítményű trafónál ne csodálkozz, hogy levágja az automatát, nekem is van egy 250VA-es 1:1-es leválasztótrafóm, és ha terhelés is van a szekunderen, 100% hogy levágja. Lágyindító kell hozzá, az is jó, ami itt van a HE-n, a cikkek közt. Lemértem én is ohmmérővel a trafóm tekercseit, 1,1 ohmos volt mindkettő.

Ahan zsíír.
Nah majd ha lesz idöm szórakozok még vele vmit...
(#) elektro válasza Gery hozzászólására (») Márc 10, 2007 /

van egy olyan sejtésem hogy amit említettél TDA végfokot szerintem 10db is elmenne róla gond nélkül
(#) Sergei válasza Gery hozzászólására (») Márc 10, 2007 /

akkor majdnem eltaláltam
(#) huhuu hozzászólása Márc 10, 2007 /

Azt hiszem ez a nagy trafó és a tirisztor meg dióda régi nagy telefonközpontban voltak. ott sok liyen nagyocska dolog előfordult...
Nekem is volt pár nagy diódám....
(#) Remci válasza huhuu hozzászólására (») Márc 11, 2007 /

ja-ja. 48v/ 25A-os,+ 48v/16-os aksi töltők. Nekem is van 2
(#) Gery hozzászólása Ápr 16, 2007 /

Üdv megint!
Nah volt egy kis időm a HE-án lévő lágyindítót azzal próbáltam beüzemelni a trafót.1-2 másodpercig zúgótt majd a relé kattant eggyet és levágta ismét az automatá!
Kipróbáltam a lágyindítót más trafón és azon müködött szal az elvileg jó lehet.Én ezekre a hibáka gondoltam:
1.Van rajta egy folytótrafó aminek van két kivezetése de nincs bekötve sehova az baj lehet?(egyébként a trafó(k) nincsenek bekötve az elektronikába szal úgy naturba tom kipróbálni mert a fene se tudja hogy volt összerakva...)

2.Én a "vastagabbik" végét nyomtam be a 230ba esetleg megpróbáljam a "vékonyabb" kábelekkel?

Ötlet?
(#) very hozzászólása Ápr 16, 2007 /

Jó hogy rá akadtam erre a topic-ra
van egy érdekes jószágom nekem is.. ime pár kép..
Első link
Második link
Harmadik link
Negyedik link
tápegség,!DE Mihez???.. komolyra fordítva a szót.... az előlapján minden oroszul van irva és nem tudom lefordítani.... ha valakinek van kedve és ideje megtenné hogy lefordítja?..köszi.
ha valakinek van ötlete mire használhatták... irja meg..
(#) Dudus válasza Gery hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /

Ha lefelé transzformál, akkor szerintem a kisfeszültségű ágán nyomtad bele a 230V-ot. A kisebb drótkeresztmetszet a 230V-os tekercs általában.
(#) Gery válasza Dudus hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /

NAh ha még ma odajutok kipróbálom és majd írok!

Nah gyors kipróbáltam a "vékony" kivezetéseit de azzal sem volt.De a szerkezet belselyében jött ki még 4 kábel a trafóból és ez lesz a bemenet!
A bökkenő csak az hogy ez 110V-os
Hogy lehet megoldani hogy 220V-os legyen????(esetleg tekerni rá/le de a legjobb lenne vmi átalakító 220ból...)

Jah és két darabra az van ráírva hogy 110V kettőre meg hogy 0V. Ha ezeket vmi féle módon összekötöm úgy jó a 230ba????
(#) tatabike válasza Gery hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /

Ja, a két 0-át kösd össze, és a 110 V-okra kösd a 230-at...végülis sorba kell kötni a két primer tekercset...
(#) Gery válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /

Az faja!Nah azt már télleg holnap próbálom ki Kössz!
(#) Frankye válasza very hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

Ha az emlékezetem nem csal, akkor a zsovjet katonai rádiótávírászoknál (telex) láttam ilyesféle tápegységet, de megesküdni nem mernék rá...
A feliratokból különben nem sok minden derül ki, ui. a legtöbbjük valamilyen rövidítés
(#) huhuu válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

en a 0-at az egyik 110-hez kötnem es aztan a masik nullaba es 110-be vezetnem az aramot. De lehet, hogy a masik verzioval fog muködni. (ki tudja milyen logikaval keszult?) Ha epp nem jol kötöd akkor a biztit le fogja vagni. Tegyel esetleg sorba vele elöször egy 220-as kis izzot ha nagyon vilagit akkor az a nem jo kötes . Ahol kevesbe vilagit az a jobb.
Valaki irjon meg valamit, nem e irtam hulyeseget, mert en csak amatör vagyok!
NAGYFESZ VIGYAZZ!!!!!!!

(#) Gery válasza huhuu hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

Eltaláltad mert megnéztem és a 4 kivezetés egy sorkapcsba volt kivezetve és ott az egyik 0 és az egyik 110 már összevolt kötve egy kis fém lemezkével ígyhát hálózatba be és működött is!!! (ráadásul a 3 vékonyabb kivezetésen terheleltlenül 25V-ot mértem + a föld és ezt pont jó a tda 7294 hez )

Már csak az a kérdés hogy nemtudnátok mondani diódákat ami ezt elbírja mert asszem már eredetileg is az volta baj hogy dióda hiányos volt (a kondiaji viszont megvannak egy db majdnem ökölnyi nagyságú és van benne vagy 10 )
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem