Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Wand Clock
 
Témaindító: zoly15, idő: Okt 29, 2008
Lapozás: OK   59 / 67
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Máj 9, 2010 /
 
Szia Patexati!
Ez a mágneses fékezésű és winchesteres rezgetőmechanika lesz szerintem is a végleges megoldása a Wand clock-nak. Drukkolok Neked, hogy tökéletesen sikerüljön ez a fajta nagyon jó úton haladó mechanika.
(#) Panhard válasza janocsi hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Én is drukkolok Majd egy frekvenciát mérhetnél, hogy mennyivel rezeg, mert nekem elég kicsi volt.
(#) patexati válasza Panhard hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Szia! 10-16Hz attól függ mekkora a mágnes erő (ha teszek rá oldalról akkor nő a ferki. 14Hz elég bőven a kétirányúnál mert ez ugyanaz mint a mozifilm 28 kockája már nem észleli az emberi szem!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Szia!
Kérdésedre itt a válasz. Az SMD ledeket a (Lomex)-ben is nézd meg, nagyon sokféle van. A 0805 méretkódú és 70-230 mCd ledeket alkalmaztam a legtöbb karban, azokat még könnyen lehet forrasztani. Készítettem fehér ledekekel is, (0805/370mCd), azok vakítóan fényesek és valamiért vibrálóak lettek, egyáltalán nem volt alkalmas a Wandhoz. A 0603 méretkódú ledekkel is voltak próbálkozások, de azt már igencsak nehéz volt szépen felforrasztgatni egy sorban majdnem fél raszterre egymástól. A kart 1mm-es nyákból lehet a legkönnyebb és a legjobb paraméterekkel csinálni, arra kell csak ügyelni, elcsavarodásnak ne legyenek kitéve. Ilyen működik a legjobb Wand886/1 órámban is, ami nagyjából be is van dobozolva.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Máj 10, 2010 /
 
Szia! Körülnézek igaz még onnan soha nem rendeltem bár regisztrálva vagyok nincs egy olyan áruház hol minden beszerezhető reális áron mindig valami hiányzik! Szedtem ki mobilból ledet van egy jégkék fajta szinte fehér lehet az lesz az első karba megpróbálva! Meg van Alcatelből nagyon szép narancssárga is de akarok rendelni egy halommal mert mindig kimaradt a költségvetésből Az új kar nem lesz túl hosszú (maga a kar rész) mert a tekercsre lesz ráragasztva terveim szerint így a kar vékony része a vinyó tekercses kar végénél kezdődik így nem tud annyira berezonálni lehet még az egy milis nyák alá is lemegyek próba képp (neked és Zsoltnak köszönhetően van minden féle még nem is használtam belőle épp itt az ideje) Egy kép a tervezetről,hogy legyen elképzelésetek róla ez már a vinyó tekercs formájára van méretezve a csapágy közepétől 140mma kar vége ez szerintem jó is lesz mert a deszkamodellről mértem le.

Wand kar.GIF
    
(#) patexati hozzászólása Máj 11, 2010 /
 
Sziasztok! Jó híreim vannak Ma elkészítettem a Wand óra legújabb lengőkarját mindössze 0,75mm-es nyákból!! Bontott telefon ledekkel építettem meg. Volt vele meló de megérte! Most az alsó inga rész súlyának drasztikus csökkentése fog következni de ehhez kellett a kar,hogy legyen egy fix dolog mivel lehet tovább menni!
(#) patexati hozzászólása Máj 11, 2010 /
 
Pár videó is!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Máj 11, 2010 /
 
Szia Patexati!
Na most van az, hogy ennél jobbat már nem is lehet csinálni. Nagyon szépen működik, igazán remek összeállítás, csak gratulálni tudok hozzá. Ha lesz még egy "ép" winchester mechanikám, egy ilyet fogok építeni én is.
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Máj 11, 2010 /
 
Szia!

Nagyon jó lett, szép egyenletesen rezeg... Indulok winchestert keresni...
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Máj 11, 2010 /
 
Szia! Vannak még ötleteim elhelyezésekkel meg egyebekkel kapcsolatban ha beválnak akkor majd publikálom Ja és semmi pillangó effektus a nagyon vékony nyák ellenére kis egyeletlenség van a rezgésben de ezt az okozza,hogy sokkal nehezebb a kar alul nincs egyensúlyban. Már szét van szedve holnap ha tudom folytatom mert most dolgozom!
(#) patexati hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
Sziasztok! További fejlesztések,finomítások... A kar alul lerövidült egy mágnes van beleragasztva mi tetemes súlyú és erősségű. Az offset jeladó és a rezgető jeladó hall szenzora egy panelen (még a régi de lesz külön erre is tervezve) foglal helyet mit szépen vezérel is a lengőkarban lévő mágnes és ideális helyen van a rögzítése a kar tengelyén... Még mindíg törekszem minél egyszerűbbre tervezni de ami kell az kell nem lehet rajt variálni mert nagyon érzékeny a kijelzés offsetje az egyenletlenségekre.. Teljesen szimetrikusnak kell lenni az egésznek akkor nagyon spéci ez nálam már kb 90%-os mértékű! Folytatom..
(#) patexati hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
Pár videó a működésről.
(#) patexati hozzászólása Máj 15, 2010 /
 
Sziasztok! Ma annyit haladtam az órával ,hogy meg van az ideális kitérítés mi 60fok lesz üzemileg. Ekkor a legjobb az offset és szinte nem is lehet észrevenni a számok közt különbséget sem a szélén sem a közepén. Egy icipicit akkor vehető talán észre mikor a hosszú dátumot írja ki de elenyésző! A régi óráimon és az alul egy mágneses fékezésű verzión ez a különbség drasztikusan nagy ehhez képest! Most készítettem két fékezőmágnest egy-egy 5mm csavarszáron van egy vinyómágnes mi el van ketté fűrészelve és egymásra van rakva és ezeket beöntöttem egy kis sablonban epoxival most száradnak holnap csiszolom őket méretre sőt még le is fogom festeni matt feketével ezeket már a végleges órába gyártottam próbálok ügyelni az esztétikus kialakításokra. Ha kész lesznek akkor teszek fel képet azokról is.
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Máj 15, 2010 /
 
Van ITT ez az odal lehetne rendelni mágneseket és nem kéne kínlódni úgy nézem nem drágák annyira csak ki kéne találni melyiket Azért írom ezt mert most így ahogy összerakom az órát 4db vinyó mágnesei lettek felhasználva (egy az eredi helyén,két darab a két szélső fékezőmágnes és egy egyharmad darab mi a karban van.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Szia!
A mágnesekből itt a "legerősebb" típust célszerű felhasználni. Ezek a Neodímium mágnesek, inkább ezekből érdemes választani. A kétoldali fékező mágnest, vagy axiális mágnesezésű korog, vagy magasság mágnesezésű hasáb alakúval lehetne megoldani. A kisebb mágnes a karon, lehetne gyűrű alakú is, így a felfogatása is sokkal könnyebb lehet egy alu, vagy réz csavarral.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Sziasztok! Most még egy szintet léptem a Wandal az mondtad nem lehet jobb hát a fenét nem Amiket készítettem mágneseket erősebbek így elértem vele 21Hz-et! Ha még erősebb lenne a mágnes 25 HZ felül teljesítene! Készítettem egy tengelyt is a karhoz ezt úgy "esztergáltam" úgy,hogy a fúrógépet befogtam a satuba és egy nem sajnált reszelővel nekimentem forgás közben! Próbáld ki csináltam már régebben is így nagyon pontos dolgokat csak akkor kombináltam úgy,hogy a minidrillbe lévő kis köszörűkorong volt a "kés" Simán lehet így ilyen kis lépcsőzetes tengelyeket készíteni (ez olyan,hogy egy 5mm-es csavar az alap erre egy 3,5,,-es tengelyrész mire rámegy kis erőltetéssel a csapágy majd a megfelelő hosszig rávágva M3 menet) Az alsó mágnes simán elég a rezgető résznél most úgy van,hogy a csavarok a mágnessel vannak egy síkban így a kitérítés lehet sokkal több is (maradtam a 60 foknál a mágnesnél ütközik)Még csiszolok rajt és akkor tényleg megy a végleges alaplapba mi alumínium lesz! A tengely,mágnesek,rezgetőmágnest lehet állítani finoman le és fel nagyon spécin be lehet lőni a cuccost! Viszont az ingát így utólag kicsit hosszabbra tervezném mert a szalagkábel nagyon neccesen van bent de még elbírja talán Most pár gyors kép és videó! Ha elkészül a végleges alaplap és mechanikai alkatrészek akkor darabokra szedve mindenről készítek jó minőségű fotókat az utánépítés megkönnyítésére és össze fogom foglalni a fontos dolgokat!
(#) patexati hozzászólása Máj 17, 2010 /
 
Új ötlet egyszerűsítsünk! (még mindig van ötletem ) Mégpedig a legkényesebb részen a szalagkábelen! Igaz,hogy van még egy ugyanilyen kábelem de az eredeti hossza csatlakozója nem valami kényelmes Minek is ez?? Van ugye mit már alkalmaztam DVD szalagkábel!! Na azt gondoltam ki az ingánál szépen ráragasztom vagy megcsinálom teljesen bonthatóra még nem is tudom és a vékony kis szálakat ráforrasztom! A másik fele egy sima kis panelen egy csati mi a DVD-ben is van... Ez a kábel teljesen kielégít minden igényt és így mindegy milyen mechanika áll a rendelkezésetekre! Egy ilyen kábel terveim szerint két órához elég! Ahol elvágom ott megcsiszolom és simán rá tudom forrasztani a kis zománchuzalokat mi megy a karra meg a tekercsre! A kész órám így lesz megoldva! Ezért nem kapkodok mindig van új ötletem mi össze fog állni lassan egy igen spéci és egyszerű mechanikában!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Szia Patexati!
Elképesztő, milyen affinitással haladsz előre a rugónélküli, "mágneses" rendszerű Wand fejlesztésében. Már nagyon várom(juk), amikor a végleges, kész mechanika elkészül, és külön gratula a levezetések kifejlesztéséért is, ami nekem sosem sikerült ilyen profi módon. Megpróbálom alkalmazni ezt a levezetési technikát, amint hozzájutok hasonló eszközökből.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Máj 21, 2010 /
 
Sziasztok! Házi szalagkábel egyedi módra! Mit szóltok hozzá? Most készítettem egy kísérleti darabot nagyon jó! Vékony Cuz huzal egy lamináló fólia közé sütve a hordozó egy tixol szalag de az zsugorodik így majd etikett papír lesz valószínűleg A görbe huzalokat is a zsugorodás és a gyor kísérlet okozta lesz ez ezerszer jobb is!
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Máj 21, 2010 /
 
Egy kis elmélet Kiszámoltam 15Hz-re a kar mozgásának számát. Kell bírni a szalagkábelnek mit mondjak! Én szeretném ha két évet kibírna egy kábel ami egymilliárd periódus durván.
1 sec 15
1 perc 900
1 óra 54000
1 nap 1296000
1 hét 9072000
30 nap 272160000
1 év 473040000
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Máj 21, 2010 /
 
Szia!
Hasonló számok jönnek ki a propeller megtett fordulataira is... Ezért került be a Wand órába és a bázisba az RTC illetve az automatikus be/kikapcsolás lehetősége. Le lehet csökkenteni a számot, ha nem jár az óra, ha úgysem nézé senki (éjszaka, munkaidőben, stb..).
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 21, 2010 /
 
Szia! Ez a mechanika azért lesz tervezve,hogy bírja! Ha elkészül lesz egy próbaüzem(gondolok itt legalább pár hétre) és utána teszem bele a végleges helyére. Nagyon sokat dolgozom ezen mostanában ahogy janocsi írta nekem "meg kell szenvedni mindenért" ez így van. Az elv jó csak senki nem csinált ilyet eddig ezért mindent ki kell kísérletezni és ez rengeteg idő energia. Mér nem is számolom a karok verziók számát csak újítom valamikor szinte nulláról kezdem el ismét de igérem,hogy nemsokára gyümölcsöző lesz a munkám eredménye Mit végleges formában publikálok. Nem akarok ide felrakni minden nap egy halom képet mert mindig változtatok még éjjel is ez van a fejemben. Most a szalagkábelt akarom megoldani úgy,hogy ne kelljen gyári és viszonylag könnyen gyártható és javítható legyen. (én két garnitúra alkatrészt is legyártok pluszba majd a véglegesből ne kelljen hiba esetén újból készíteni. A Wandon nagyon jó ez a kétirányú kijelzés lehetne alkalmazni ezt a propellernél is csak akkor két led sor kéne és nagyon pontos terv kivitelezés meg egy nagyon sok portos kontoller nagyon durva nyáktervel.
(#) titi válasza patexati hozzászólására (») Máj 21, 2010 /
 
Mekkora ötlet! Grat!
(#) patexati válasza titi hozzászólására (») Máj 21, 2010 /
 
Szia! A cellux szalag nem jó hordozónak az biztos! A papírt nem próbáltam még az valószínű jobb lesz. Az lenne a legjobb ha a laminálófólia közé közvetlen menne a rézhuzal az aztán tuti lenne Ki fogom találni mi lesz a jó és mi bírja ki a fentebb írt 1 milliárd periódust
(#) sehaxx válasza patexati hozzászólására (») Máj 22, 2010 /
 
sziasztok
teflonszallag mindent kibir,200pénz egy tekercs.
eltéphetetlen és nem örehszik.
Anno 80as években mikor csináltuk a Haley szondát,
Orosz elvtársknak volt rugalmas nagyon vékony teflon flex kábelük.Evvel kötöttük a csatlakozókat,utána teflon szalaggal volt bandázsolva.
Mindent tulélt,sajnos rendelni nem lehetett,igy csak mutatóba maradtak pár centis darabok.
(#) patexati válasza sehaxx hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Szia! Nem tudom a teflonszalagra ráragad e a laminálófólia de ki fogom próbálni de most nincs .. Készítettem ma egy sablont és azzal egy kábelt de kétségeim vannak vele kapcsolatban mert az öntapadós papír ragacsos felét nem tartja olyan erősen a laminálás De lehet,hogy jó majd kiderül! A sablonnal tudok viszont olyat is mi között nincs semmilyen más anyag csak a huzal. Pár képet csatolok. A napom ráment mert kipróbáltam mindenféle technikát A kábelek 0,635 mm távolságban vannak egymástól a sablonnal készíthető ritkább is 1,27mm és több szállal is sőt duplán is ha mindkét oldalon kifeszítem a furatok arra is adottak. A kis furatok 0,5mm átmérősek.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Szia!
Régen, amikor a memóriákat is vékony vezetékekkel fűzték még apró ferritgyűrűkbe ”fürge asszony ujjak”, 64bit, 256 bit, és egyre nagyobbat, bizony komoly dolgok voltak…
Erről most ez jutott az eszembe, mert ez a sablon, ez nagyon leegyszerűsíti a munkát. Nagyon jó úton jársz az egyedi szalagkábel kidolgozásával, hatalmas ötletnek tartom. Csak így tovább, gratula.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Szia! Sajnos azt kell mondjam nem kielégítő a minősége a készített szalagkábeleknek nem mondom nem működne akár több hónapot de szerintem nem közelíti meg a gyári kábeleket Arra gondoltam inkább a műanyag szalagkábel forrasztási technológiát folytatom de az lenne a leg frankóbb ha találnánk egy olyan kábelt mi megfelelne a célra! Gondolok itt olyan barnás vöröses szalagkábelre mi eredetileg is van a vinyóban és nyomtatókban de réz és forrasztható!! Nekem nem okozna különösebb problémát összehozni ezt a megoldást met vannak szalagkábelek de én azt szeretném ha bárki el tudná magának készíteni! Sajnos van,hogy be kell látni nem képes az ember a jó ötlet ellenére a megvalósításra! A kábel tökéletesen gyártható és készíthető minden méretben és formában de ide ez nem elég Itt az én elvárásom az egymilliárd periodust kibíró kábel mi 15Hz üzemben 2 év üzemet jelentene. Szerintem ezt teljesítik a jó minőségű szalagkábelek melyek erre a célra vannak fejlesztve! Jó volna találni valamilyen forrást hol lehet vásárolni ilyen kábeleket (akár közösen is )ami megoldaná a problémát! Most folytatom az órát valószínűleg kialakítom úgy,hogy a rendelkezésemre álló forrasztható szalagkábelt tudja fogadni de a mai nap elkészített szigetelőszalagra laminált 12 erest kipróbálom mit bír! Amúgy a szalagkábelben nem véletlen lapos a vezetőér ezt tapasztaltam mert nem tudja "körbelaminálni" az embermert mindíg marad lézsák a huzal mellett! Legjobb kitöltő a szigszalag és a sima nyomtatópapír! Szóval úgy döntöttem tovább lépek mert három egész nap ezekkel a kábelekkel kísérleteztem a kudarcok ellenére de itt kell szerintem abbahagyni!! A szalagkábel nem kérdés csak a beszerzése gyártása!!
(#) sehaxx válasza patexati hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
szia
Lomexba lehet kapni lapra nyomottat több féle méretben.
Van amelyikhez van csati is.
Vettem egy pár darabot mintának,korrektnek tünik.
(#) patexati válasza sehaxx hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Szia! Egy cikkszámot tudnál adni melyikre is gondolsz?
Következő: »»   59 / 67
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem